Eten & drinken Mama & Kind

Tip voor kids | Neolac peutermelk

26 januari 2016

neolac peutermelk
Ik krijg regelmatig de vraag wat Shae zoal te drinken krijgt op een dag. We proberen heel erg te letten op niet teveel toegevoegde suikers en geen kunstmatige zoetstoffen en daarom drinkt ze eigenlijk altijd een soort slap aangelengde roosvicee, gewoon water of een pure sap aangelengd met water. Soms komt er een bekertje yoghurtdrink bij en sinds kort zijn we ’s avonds weer begonnen met een beker warme melk, omdat we merken dat ze hier beter van inslaapt. Wij gebruiken hiervoor de Neolac peutermelk.

 neolac peutermelk
Neolac
is het merk met de eerste biologische flesvoeding made in Holland. Waar er in voedsel meer en meer biologische keuzes gemaakt kunnen worden, werd dit voor een product als dit nog een lastige zoektocht. De nieuwe Neolac Organic, herkenbaar aan de blikken met Nijntje erop, is de enige biologische flesvoeding gemaakt van uitsluitend Nederlandse melk. Alle ingrediënten zijn afkomstig uit de gecontroleerde, duurzame en biologische landbouw.

Dit betekent dat de koeien hiervoor zoveel mogelijk buiten in de wei staan, er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest en het gebruik van genetisch gemodificeerd voer verboden is. Kortom: de biologische koeien eten vers gras en biologisch voer. Zo weet je zeker dat Neolac volledig biologisch en organic is. Een mooie en verantwoorde keuze dus voor je kleintje.

Disclaimer: de beste voeding voor je kindje is borstvoeding. Dit bevat alles wat je kindje nodig heeft voor een goede groei en ontwikkeling. Mocht je hierna over willen stappen op flesvoeding dan is er onder andere Neolac opvolgmelk 2 voor kindjes van 6 tot 12 maanden en Neolac peutermelk 3 voor kindjes van 1 tot 3 jaar.

neolac peutermelk neolac peutermelk

Persoonlijk ervaring
Wij geven op aanraden en tips uit persoonlijke kring Shae (ter info: ze is bijna 2 jaar nu) al een tijdje omega-3 en omega-6 als toevoeging op haar dagelijkse voeding en het is fijn dat er in deze Neolac peutermelk toegevoegde DHA (omega-3) en AA (omgega-6) zit waardoor we dit losse – en nogal prijzige supplement – niet meer los bij hoeven te geven. Ook zit er biologische GOS in, een voedingsvezel die de groei van goede bacteriën in de darmen van je kindje helpt en er zitten verschillende vitamines en mineralen in. Hierdoor biedt het meer dan ‘een bekertje melk’ en dat vinden wij erg prettig.

Laat ik niet vergeten te zeggen dat Shae deze Neolac peutermelk vooral ook heel erg lekker vindt. Een beker van 150ml warm water met 5 schepjes drinkt ze zo weg en we merken dat ze er lekker soezig van wordt. Lekker zo een half uurtje voor het slapen gaan in de avond! Al met al krijgen we na een jaar met flink veel slapeloze nachten zo meer en meer doorslaapnachten. Yes!

Neolac flesvoedingen zijn verkrijgbaar bij Ekoplaza en via de eigen Neolac webwinkel.

Hoe oud is jouw kindje en wat drinkt hij/zij zo allemaal op een dag?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

balkje-nieuwe-layout

Reacties op dit artikel

 • Avatar van JessieYlmif@yahoo.com
  Reply JessieYlmif@yahoo.com 28 januari 2016 at 16:52

  ook dit is interessant;http://www.me-to-we.nl/hoeveel-melk-mag-een-peuter-wij-zoeken-het-voor-je-uit/:)
  fijne dag ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 januari 2016 at 19:31

   Ik heb zelf ook al eens een uitgebreid artikel over melk geschreven en inderdaad, ik hou me hierbij voor Shae aan de richtlijnen als maximum op een dag en zelf zit ik daar zelfs nog onder ;)

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 26 januari 2016 at 20:35

  Ik heb zelf nog geen kindjes maar ik zou er ook opletten wat ik ze geef voor te drinken (als ik ooit kindjes ga hebben) want al die frisdrank en sapjes met suiker is allemaal niet gezond :).
  X

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 januari 2016 at 20:02

  Wat goed dat je let op wat voor drinken je geeft aan jullie dochter…….
  Maar let erg goed de lijst van Ingrediënten op producten.
  Ook al zijn producten goed zoals men zegt en gezond er zit altijd iets suiker in.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 januari 2016 at 08:46

   Ik lees en pluis ook altijd ingrediëntenlijstjes uit, erg belangrijk om te weten wat er allemaal in zit :)

 • Avatar van Beau
  Reply Beau 26 januari 2016 at 17:23

  Goed bezig hoor!
  Mijn kindjes zijn 15 en 18 ;-) maar ook zij krijgen van mij zoveel mogelijk sap zonder suiker alhoewel ik niet kan controleren wat ze buitenshuis doen.

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 26 januari 2016 at 16:00

  Yup, love Neolac en Kabrita!

 • Avatar van viola
  Reply viola 26 januari 2016 at 15:41

  Mijn dochter wordt in Mei 2 jaar en drinkt smorgens halfvolle melk, de rest van de dag water (heel zelden een keertje roosvicee oid) en heel soms snachts nog een beetje warme halfvolle melk. En mocht het een keertje voorkomen dat ze slecht heeft gegeten krijgt ze de warme (halfvolle) melk voor t slapen gaan.

 • Avatar van Nicole @ Everyday-Life.nl
  Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 26 januari 2016 at 15:01

  Ik ken het niet.Ons zoontje krijg een fles warme melk (gewoon koeienmelk) voor het slapen gaan

 • Avatar van Judith
  Reply Judith 26 januari 2016 at 14:44

  Ik ga meteen naar de ekoplaza!! Wat zou dat fijn zijn zeg.. Ze komt zo moeilijk in slaap en de supplementen gaan echt met moeite..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 januari 2016 at 14:48

   Nou, die moeite met supplementen merken we hier ook. Dat het hier dan al in zit is erg fijn!

 • Avatar van Christine
  Reply Christine 26 januari 2016 at 14:27

  Het bestaat wel voor 1/3e uit suiker he ;). Just sain’.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.