Beauty

How To | Roodheid camoufleren

12 januari 2016

roodheid camoufleren
Rode vlekken en rode wangen is iets wat als heel vervelend kan worden ervaren en je flink onzeker kan maken. Ik kan het weten want ik heb hier zelf ook heel erg last van. Ook al krijg ik dan regelmatig complimentjes over mijn huid, dit is wel enkel gebaseerd op foto’s mèt make-up. En daarmee kan je een heleboel maskeren! Ook zijn er nog meer tips om rekening mee te houden als je snel last hebt van rode vlekken in je gezicht en daarom deze how to roodheid camoufleren met tips en tricks en een voor- en nafoto.

 roodheid camoufleren
Waar komt roodheid door? Do’s & dont’s!

Snel last hebben van roodheid is iets waar je vaak niet veel aan kan doen, omdat het gewoonweg ‘bij je hoort’. Maar toch zijn er bepaalde dingen om rekening mee te houden. De huid reageert namelijk op invloeden van buitenaf en als je aanleg hebt voor rode vlekken/wangen dan kan je beter producten als koffie, sterke kruiden, alcoholische dranken en te warme gerechten of dranken vermijden. Ook bescherm je je huid beter goed tegen de zon, douche en/of badder je beter niet te heet, kan je beter niet naar de sauna of een zwembad met chloor in het water gaan en is zo min mogelijk wrijving en aanraking van de huid een stuk beter. Dit zijn namelijk allemaal triggers die een aanval van roodheid (opvlamming) kunnen veroorzaken of zelfs de algehele roodheid kunnen verergeren.

Ook qua beauty ingrediënten kan je bepaalde dingen beter wel en niet doen. Probeer in ieder geval je huid goed te hydrateren en de beschermingslaag eerder te stimuleren dan te irriteren. In het artikel wat ik laatst schreef over ingrediënten die je beter niet kan gebruiken lees je meer over bepaalde ingrediënten die je huid irriteren, de beschermingsbarrière van de huid aantasten en hiermee een rode huid in de hand helpen. Vooral de ‘harde’ alcohol en parfum in producten zijn een no go!

roodheid camoufleren

Must have: een groene concealer
Mocht je nu al veel last hebben van roodheid of van jezelf weten dat dit vlot op kan komen door de minste of geringste trigger, dan bestaat er gelukkig zoiets als make-up. Je hebt eigenlijk maar één extra product nodig naast je normale routine en het zal een wereld van verschil maken; namelijk een groene concealer.

Een groene concealer heb je van veel verschillende merken, van budgetvriendelijk uit de drogisterij tot aan high-end merken bij de parfumerie of speciaalzaken als het om make-up gaat. Ik raad je aan om een groene concealer van een professioneler merk te kiezen omdat dit vaak meer pigment bevat in een transparante basis (wat veel natuurlijker oogt en een stuk beter en zuiniger werkt), dan een goedkopere variant met groene pigmenten in een witte basis wat ervoor zorgt dat je meer nodig hebt en er een witgroene waas achterblijft die vervolgens weer lastig is om te bedekken met je foundation en/of concealer.

Ik heb zelf de Make-Up Studio groene concealer die in een verpakking van 4ml komt en verkrijgbaar is voor €11,90. Je gebruikt per keer echt maar een heel klein beetje product waardoor je hier ontiegelijk lang mee vooruit kan. Behalve een groene concealer zou je ook kunnen kiezen voor een groene neutralizer/corrector of een primer met groene pigmenten erin verwerkt, maar persoonlijk merk ik echt dat een goede groene concealer zijn werk een stuk beter doet.

roodheid camoufleren

Roodheid camoufleren in een paar stappen
Je begint met een schone, gereinigde en gehydrateerde huid en je kan er vervolgens voor kiezen om de groene concealer op twee manieren aan te brengen. Doe dit met een kwast(je) rechtstreeks door de concealer te blenden op rode plekjes en puistjes of bijvoorbeeld met een iets grotere kwast voor je wangen. Deze manier brengt een betere dekking met zich mee, maar wel eentje die ook wat meer zichtbaar is en wat ‘droger’ werkt. Iets minder fijn voor de drogere huidtypes dus.

roodheid camoufleren roodheid camoufleren

Aangezien ik een drogere huid heb kies ik liever voor de tweede manier. Wederom begin je met een schone, gereinigde en gehydrateerde huid en vervolgens neem je een lichte moisturizer die redelijk basis is die je vermengt met een klein beetje groene concealer. Zo ontstaat er een luchtige textuur die zich gemakkelijker laat aanbrengen, beter uitwerkt, droge plekjes minder tot niet accentueert en alsnog voldoende dekking geeft.

roodheid camoufleren roodheid camoufleren

Het resultaat!
Bovenstaande foto’s zeggen eigenlijk voldoende. Linksboven zie je mijn huid zonder iets van make-up waardoor je de roodheid op mijn wangen en rondom mijn neus en de rode plekjes hier en daar goed kan zien. Rechtsboven zie je mijn huid na de roodheid camoufleren op de manier van de groene concealer gemixt met de moisturizer en aangebracht met de bufferkwast van de foto’s. Wat een verschil he?! En vervolgens zie je op de foto onderaan mijn gezicht met een full face make-up op. Je ziet niks meer van de groene concealer, je hebt een stuk minder make-up nodig omdat je gewoonweg minder dekking nodig hebt èn ik voel me een stuk zekerder gedurende de dag. Als ik een opvlamming aan voel komen weet ik dat hier amper tot niks van te zien is en ook de ‘normale’ roodheid is verdwenen.

Mocht je een verzoekje hebben voor een artikel met informatie, tips en tricks voor een ander (huid)probleem dan hoor ik het graag zodat ik er mijn best voor kan gaan doen :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sharon
  Reply Sharon 18 mei 2019 at 10:51

  Wanneer je de moisturizer mengt met de concealer doe je dit dan op je hand? En haal je dan met je vinger wat concealer eruit? En wrijf je dit dan op je gezicht?

 • Avatar van Anouk
  Reply Anouk 25 november 2018 at 08:41

  Hoi Desiree, fijn artikel. Beetje laat misschien maar ik wil graag je tips gaan gebruiken. Op de foto lijkt de het niet echt groene concealer. Zowel in de verpakking als op je hand. Wanneer ik op de website van make-up kijk zie ik wel echt een groene concealer. Kan je me helpen wat ik mis? Groetjes

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 november 2018 at 15:14

   De kleur is duidelijk wel wat as-groen, maar niet zo fel als op de website lijkt. AL kan het natuurlijk ook dat de kleur in de tussentijd wat aangepast is door het merk!

 • Avatar van Miep
  Reply Miep 2 januari 2018 at 16:12

  Welke foundation gebruik je hier?

 • Avatar van Miep
  Reply Miep 2 januari 2018 at 16:11

  Welke dekkende foundation gebruik je om het het af te maken?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 januari 2018 at 16:18

   Daar wissel ik heel erg in. Mijn huidige favorieten zijn de Estée Lauder Double Wear of de MAC Fix foundation. Succes!

 • Avatar van hester
  Reply hester 22 maart 2017 at 10:02

  Goedemorgen’ ook van mij de vraag hoe je op foto 3 zo’n egale huid krijgt . Wat heb je gesmeerd om het zo mooi egaal en blank te krijgen? Ben benieuwd!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 maart 2017 at 14:57

   Hi Hester, dat is echt een combinatie van een fijne dagcrème, groene concealer en de juiste foundation. Ik gebruik graag een meer dekkende foundation en dat doet een he-le-boel zoals je ziet!

 • Avatar van Marit
  Reply Marit 10 maart 2016 at 00:22

  Dank voor dit heldere artikel. Wat heb je na foto 2 nog aangebracht? Op foto 2 ben je nog wat groen, op foto 3 is dat weg.

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 16 februari 2016 at 12:54

  Welke lipstick draag je? Het wordt hoog tijd om een fleurige kleur te dragen, begint de lente bijna.

 • Avatar van bee
  Reply bee 16 januari 2016 at 16:20

  En je lipjes? Prachtig!

 • Avatar van Sarah | Little Family of 3
  Reply Sarah | Little Family of 3 13 januari 2016 at 19:40

  Dit ziet er goed uit. Ga ik op mijn wishlist plaatsen. Bedankt!

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 13 januari 2016 at 16:41

  Wat een fijn artikel
  Ik gebruik idn Eucerin anti redness dagcreme
  Dat is parfum vrij en zit in een handig pomje, ideaal
  Gelukkig ook niet al te duur en makkelijk verkrijgbaar
  Alleen accentueert hij soms wel droogte velletjes als mijn huid niet helemaal glad is
  Scrubben is met rosasea nml geen optie ;-)

 • Avatar van Danilla
  Reply Danilla 13 januari 2016 at 11:07

  Iets heel anders, en heeft niets te maken met je artikel, maar je bent afgevallen!! Tis echt te zien in je gezicht!! You go girl!?

 • Avatar van Annemarie
  Reply Annemarie 13 januari 2016 at 00:14

  Hi Desiree, bedankt voor het delen van het geheim achter jouw mooie egale huid en het verbergen van de roodheid! Ik heb zelf rode wangen door Rosacea, maar concealer en dekkende foundation werkt niet optimaal, dus ik ben heel nieuwsgierig of het met deze groene concealer in combinatie met een creme natuurlijker werkt. Ik heb in het verleden wel groene primers en crèmes gebruikt, maar die zijn veel feller groen en werken goed. Maar de groene concealer van Make-up studio is meer mosgroen. Wat ik me alleen afvraag ik heb net als jij een lichte huid, de concealer lijkt op je hand veels te donker. Vermengt hij op je huid heel goed of komt dat door de creme, want je ziet er op de foto helemaal niks van.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 januari 2016 at 09:06

   Ik heb de kleur op mijn hand nog niet goed uitgewerkt om meer de textuur te kunnen laten zien, eenmaal uitgewerkt (en niet teveel gebruiken!) geeft het een mooi resultaat zelfs bij mijn lichte huid. Mocht je in de buurt wonen van de Make-Up Studio winkel, dan kan je ook altijd eens vragen of ze het eerst eens aan zouden willen brengen voor je hem aanschaft?

   • Avatar van Annemarie
    Reply Annemarie 14 januari 2016 at 22:20

    Er zit helaas (nog) geen Make-up studio winkel in Arnhem, of jij moet verkooppunten weten?;-)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 12 januari 2016 at 21:03

  Wat een verschil en wat ziet het er mooi uit. Ik ga je tips opvolgen en op zoek naar een mooie groene concealer en dan maar proberen. :-)

 • Avatar van Margo
  Reply Margo 12 januari 2016 at 20:19

  Oh wat een super tip, ik gebruik graag concealer om rode plekken en wangetjes weg te werken, maar ik heb precies hetzelfde: die droge huid waardoor het er vaak raar uitziet. Dus ik ben er alweer een tijdje mee gestopt. Ik ben hier nog nooit opgekomen, mengen met creme, ik ga het morgen meteen proberen :D

 • Avatar van Amy
  Reply Amy 12 januari 2016 at 14:34

  Jammer dat je niet aangeeft dat roodheid ook een huidaandoening kan zijn zoals Rosacea. Deze vorm van roodheid is namelijk niet normaal en moet ook zeker niet worden onderschat (doe je in mijn ogen met dit verhaal wel). Het meest opvallende aan Rosacea is namelijk de rode kleur van de wangen en de neus. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels). Door het met make-up te camoufleren maak je het er ook niet beter op, maar juist erger. Om dit probleem op te lossen zul je naar de huisarts of het ziekenhuis moeten gaan. Al deze zaken worden niet genoemd in je verhaal, beetje jammer.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 januari 2016 at 14:56

   Nee dat klopt, ik heb het dan ook in dit verhaal over roodheid die door externe factoren komt of niet direct onder de huidproblemen valt. Ik heb in het verleden wel andere artikelen over onder andere rosacea en couperose geschreven met informatie, tips en tricks. Wellicht heb je daar wel wat aan :)

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 12 januari 2016 at 14:27

  Wow wat een mooie foto van jou! Dit artikel komt heel goed van pas, want ik heb aan een kant een hele rode wang door couperose. En alle dingen die je noemt in de eerste alinea, die weet ik al, maar ik hou helaas te veel van heet eten, alcohol, hot yoga en schaatsen :) De tip van de moisturiser met de concealer mengen daar ga ik mee aan de slag. Ik meng wel eens creme met foundation, maar dit heb ik nooit geprobeerd. Dank voor het delen dus!

 • Avatar van sannie
  Reply sannie 12 januari 2016 at 14:15

  Blijft je huid de hele dag roodheidvrij op deze manier? Ik gebruik van Clinique de anti redness foundation (zo ongeveer is de benaming volgens mij), maar moet halverwege opnieuw bijsmeren op neus en wangen…

 • Avatar van inspiredbylifee
  Reply inspiredbylifee 12 januari 2016 at 13:57

  Fijne tips, ik gebruik vaak gewoon een lichtbeige concealer

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 12 januari 2016 at 12:24

  Wat een fijne tips en wat een mooi resultaat zeg!

 • Avatar van Mariette
  Reply Mariette 12 januari 2016 at 11:43

  Vraagje, doe je dan eerst de moisturizer op en dan het poeder of doe je beide op de hand mengen en dan pas op je gezicht ?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 januari 2016 at 13:07

   Je kan de concealer los aanbrengen, maar je kan hem ook mengen met de moisturizer. Even uitproberen dus wat voor jou het meest prettig werkt :)

 • Avatar van fabulousheidi
  Reply fabulousheidi 12 januari 2016 at 10:38

  Ik koop eigenlijk nooit meer groene concealers maar die jij nu laat zien van Make-up Studio is prachtig, wat een super effect! Ik heb niet heel veel roodheid maar ik merk nu dat ik langzaam wat ouder wordt het familiekwaaltje couperose lichtelijk wat meer zichtbaar wordt. Fijn artikel en wat een prachtig resultaat bij je!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 12 januari 2016 at 09:29

  Fijne tips, die concealer ziet er wel goed uit! Ik heb zelf ook best een rode huid maar heb ’t maar geaccepteerd haha. Met foundation erover ziet het er al een stuk neutraler uit :). En yay voor gratis blush van moeder natuur, haha.

 • Avatar van Nicole @ Everyday-Life.nl
  Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 12 januari 2016 at 09:25

  Wat een fantastische tips! Dit wist ik dus echt niet! Ik heb nog zoveel vragen, maar zal beginnen met twee, haha. Hoe doe je aan shaping in je gezicht? a la Kim Kardashian zeg maar? Daar snap ik dus echt niets van. En heb je ook goede tips hoe je wallen weg werkt?

 • Avatar van infolanita
  Reply infolanita 12 januari 2016 at 09:24

  Interessant. Ik kan het wel goed gebruiken voor mijn rode wangen

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 12 januari 2016 at 08:54

  Bedankt! Hier kan ik wat mee! Tja, nu mijn vraag of je ook budget tips hebt (kan het ook met dagcreme?)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 januari 2016 at 09:13

   Natuurlijk kan het ook met een dagcrème, als het maar een niet al te zware/volle/rijke is omdat het dan waarschijnlijk teveel is voor onder je verdere make-up omdat je ervoor ook al crème hebt aangebracht nadat je je gezicht hebt gereinigd. Een goede budgetvriendelijke groene concealer? Volgens mij is de NYX groene concealer in potje ook fijn, als het goed is te koop bij Douglas :)

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 12 januari 2016 at 08:41

  Hi Desiree, welke moisturizer gebruikte je hier?

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 12 januari 2016 at 07:43

  Je ziet zeker het verschil. Gelukkig heb ik maar heel af en toe last van. Wel goed uitgebreide tip die je hier geeft. Zeker om iets duurder merk te kopen en je legt ook uit waarom.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 januari 2016 at 06:47

  Prachtig resultaat na het gebruik van de concealer.
  Ik gebruik het nooit want wist niet waar het goed voor is.
  Ik heb ook erg veel last van rode vlekjes in het gezicht.
  Moet zoiets gaan kopen.

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 12 januari 2016 at 06:32

  Wat een mooi effect.. Groene concealer gebruik ik eigenlijk nooit maar ik ga de tip onthouden. Al moet ik zeggen sinds ik wat aan het uitproberen ben met ‘nieuwe’ producten, heb ik bijna geen roodhuid meer in mijn gezicht!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 januari 2016 at 09:16

   Je maakt me wel benieuwd naar welke producten je veranderd hebt en wat je nu gebruikt, wat fijn dat je huid zoveel rustiger is nu!

   • Avatar van femkedj
    Reply femkedj 14 januari 2016 at 22:03

    Ik gebruik nu producten van het merk Forever Living. Ik gebruik nu een cleanser en een nachtcreme en drink dagelijks een shotje aloë vera. Heb minder onzuiverheden, mijn huid straalt meer en dus minder last van droge plekjes. Tot nu toe bevalt dit me goed.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 15 januari 2016 at 08:40

     Klinkt goed! Wat fijn dat je iets gevonden hebt wat zo goed werkt voor je :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.