Beauty

How To | Roodheid camoufleren

12 januari 2016

roodheid camoufleren tips 1 - How To | Roodheid camoufleren
Rode vlekken en rode wangen is iets wat als heel vervelend kan worden ervaren en je flink onzeker kan maken. Ik kan het weten want ik heb hier zelf ook heel erg last van. Ook al krijg ik dan regelmatig complimentjes over mijn huid, dit is wel enkel gebaseerd op foto’s mèt make-up. En daarmee kan je een heleboel maskeren! Ook zijn er nog meer tips om rekening mee te houden als je snel last hebt van rode vlekken in je gezicht en daarom deze how to roodheid camoufleren met tips en tricks en een voor- en nafoto.

 roodheid camoufleren tips 2 - How To | Roodheid camoufleren
Waar komt roodheid door? Do’s & dont’s!

Snel last hebben van roodheid is iets waar je vaak niet veel aan kan doen, omdat het gewoonweg ‘bij je hoort’. Maar toch zijn er bepaalde dingen om rekening mee te houden. De huid reageert namelijk op invloeden van buitenaf en als je aanleg hebt voor rode vlekken/wangen dan kan je beter producten als koffie, sterke kruiden, alcoholische dranken en te warme gerechten of dranken vermijden. Ook bescherm je je huid beter goed tegen de zon, douche en/of badder je beter niet te heet, kan je beter niet naar de sauna of een zwembad met chloor in het water gaan en is zo min mogelijk wrijving en aanraking van de huid een stuk beter. Dit zijn namelijk allemaal triggers die een aanval van roodheid (opvlamming) kunnen veroorzaken of zelfs de algehele roodheid kunnen verergeren.

Ook qua beauty ingrediënten kan je bepaalde dingen beter wel en niet doen. Probeer in ieder geval je huid goed te hydrateren en de beschermingslaag eerder te stimuleren dan te irriteren. In het artikel wat ik laatst schreef over ingrediënten die je beter niet kan gebruiken lees je meer over bepaalde ingrediënten die je huid irriteren, de beschermingsbarrière van de huid aantasten en hiermee een rode huid in de hand helpen. Vooral de ‘harde’ alcohol en parfum in producten zijn een no go!

roodheid camoufleren tips 3 - How To | Roodheid camoufleren

Must have: een groene concealer
Mocht je nu al veel last hebben van roodheid of van jezelf weten dat dit vlot op kan komen door de minste of geringste trigger, dan bestaat er gelukkig zoiets als make-up. Je hebt eigenlijk maar één extra product nodig naast je normale routine en het zal een wereld van verschil maken; namelijk een groene concealer.

Een groene concealer heb je van veel verschillende merken, van budgetvriendelijk uit de drogisterij tot aan high-end merken bij de parfumerie of speciaalzaken als het om make-up gaat. Ik raad je aan om een groene concealer van een professioneler merk te kiezen omdat dit vaak meer pigment bevat in een transparante basis (wat veel natuurlijker oogt en een stuk beter en zuiniger werkt), dan een goedkopere variant met groene pigmenten in een witte basis wat ervoor zorgt dat je meer nodig hebt en er een witgroene waas achterblijft die vervolgens weer lastig is om te bedekken met je foundation en/of concealer.

Ik heb zelf de Make-Up Studio groene concealer die in een verpakking van 4ml komt en verkrijgbaar is voor €11,90. Je gebruikt per keer echt maar een heel klein beetje product waardoor je hier ontiegelijk lang mee vooruit kan. Behalve een groene concealer zou je ook kunnen kiezen voor een groene neutralizer/corrector of een primer met groene pigmenten erin verwerkt, maar persoonlijk merk ik echt dat een goede groene concealer zijn werk een stuk beter doet.

roodheid camoufleren tips 4 - How To | Roodheid camoufleren

Roodheid camoufleren in een paar stappen
Je begint met een schone, gereinigde en gehydrateerde huid en je kan er vervolgens voor kiezen om de groene concealer op twee manieren aan te brengen. Doe dit met een kwast(je) rechtstreeks door de concealer te blenden op rode plekjes en puistjes of bijvoorbeeld met een iets grotere kwast voor je wangen. Deze manier brengt een betere dekking met zich mee, maar wel eentje die ook wat meer zichtbaar is en wat ‘droger’ werkt. Iets minder fijn voor de drogere huidtypes dus.

roodheid camoufleren tips 5 - How To | Roodheid camouflerenroodheid camoufleren tips 6 - How To | Roodheid camoufleren

Aangezien ik een drogere huid heb kies ik liever voor de tweede manier. Wederom begin je met een schone, gereinigde en gehydrateerde huid en vervolgens neem je een lichte moisturizer die redelijk basis is die je vermengt met een klein beetje groene concealer. Zo ontstaat er een luchtige textuur die zich gemakkelijker laat aanbrengen, beter uitwerkt, droge plekjes minder tot niet accentueert en alsnog voldoende dekking geeft.

roodheid camoufleren tips 7 - How To | Roodheid camouflerenroodheid camoufleren tips 8 - How To | Roodheid camoufleren

Het resultaat!
Bovenstaande foto’s zeggen eigenlijk voldoende. Linksboven zie je mijn huid zonder iets van make-up waardoor je de roodheid op mijn wangen en rondom mijn neus en de rode plekjes hier en daar goed kan zien. Rechtsboven zie je mijn huid na de roodheid camoufleren op de manier van de groene concealer gemixt met de moisturizer en aangebracht met de bufferkwast van de foto’s. Wat een verschil he?! En vervolgens zie je op de foto onderaan mijn gezicht met een full face make-up op. Je ziet niks meer van de groene concealer, je hebt een stuk minder make-up nodig omdat je gewoonweg minder dekking nodig hebt èn ik voel me een stuk zekerder gedurende de dag. Als ik een opvlamming aan voel komen weet ik dat hier amper tot niks van te zien is en ook de ‘normale’ roodheid is verdwenen.

Mocht je een verzoekje hebben voor een artikel met informatie, tips en tricks voor een ander (huid)probleem dan hoor ik het graag zodat ik er mijn best voor kan gaan doen :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sharon
  Reply Sharon 18 mei 2019 at 10:51

  Wanneer je de moisturizer mengt met de concealer doe je dit dan op je hand? En haal je dan met je vinger wat concealer eruit? En wrijf je dit dan op je gezicht?

 • Avatar van Anouk
  Reply Anouk 25 november 2018 at 08:41

  Hoi Desiree, fijn artikel. Beetje laat misschien maar ik wil graag je tips gaan gebruiken. Op de foto lijkt de het niet echt groene concealer. Zowel in de verpakking als op je hand. Wanneer ik op de website van make-up kijk zie ik wel echt een groene concealer. Kan je me helpen wat ik mis? Groetjes

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 november 2018 at 15:14

   De kleur is duidelijk wel wat as-groen, maar niet zo fel als op de website lijkt. AL kan het natuurlijk ook dat de kleur in de tussentijd wat aangepast is door het merk!

 • Avatar van Miep
  Reply Miep 2 januari 2018 at 16:12

  Welke foundation gebruik je hier?

 • Avatar van Miep
  Reply Miep 2 januari 2018 at 16:11

  Welke dekkende foundation gebruik je om het het af te maken?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 januari 2018 at 16:18

   Daar wissel ik heel erg in. Mijn huidige favorieten zijn de Estée Lauder Double Wear of de MAC Fix foundation. Succes!

 • Avatar van hester
  Reply hester 22 maart 2017 at 10:02

  Goedemorgen’ ook van mij de vraag hoe je op foto 3 zo’n egale huid krijgt . Wat heb je gesmeerd om het zo mooi egaal en blank te krijgen? Ben benieuwd!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 maart 2017 at 14:57

   Hi Hester, dat is echt een combinatie van een fijne dagcrème, groene concealer en de juiste foundation. Ik gebruik graag een meer dekkende foundation en dat doet een he-le-boel zoals je ziet!

 • Avatar van Marit
  Reply Marit 10 maart 2016 at 00:22

  Dank voor dit heldere artikel. Wat heb je na foto 2 nog aangebracht? Op foto 2 ben je nog wat groen, op foto 3 is dat weg.

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 16 februari 2016 at 12:54

  Welke lipstick draag je? Het wordt hoog tijd om een fleurige kleur te dragen, begint de lente bijna.

 • Avatar van bee
  Reply bee 16 januari 2016 at 16:20

  En je lipjes? Prachtig!

 • Avatar van Sarah | Little Family of 3
  Reply Sarah | Little Family of 3 13 januari 2016 at 19:40

  Dit ziet er goed uit. Ga ik op mijn wishlist plaatsen. Bedankt!

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
mac retro matte
MAC Huggable Lips & MAC Retro Matte

Make-upmerk MAC komt echt met gigantisch veel nieuwe collecties en producten uit en mocht de ene collectie je niet aanspreken,...

Sluiten