Lifestyle Persoonlijk

Personal | The Miracle Morning?

14 januari 2016

the miracle morning
Al vaker heb ik gehoord van wat The Miracle Morning wordt genoemd, vernoemd naar het gelijknamige boek van Hal Elrod. Het zou “one of the most life changing books ever written” zijn, ik hoor en lees er steeds meer over en als liefhebber van boeken over zelfontwikkeling ben ik erg geïnteresseerd geraakt. Na wat uitzoekwerk heb ik een persoonlijk plan opgesteld en hier ga ik komende maandag mee beginnen. Maar dan wel een beetje met mijn eigen nuchtere sausje erover heen gegoten ;)


The Miracle Morning regels
Volgens Hal zou je je wekker elke dag een uur eerder moeten zetten, maak je de avond van tevoren een to do list voor de dag erna, zet je je wekker aan de andere kant van je slaapkamer zodat je niet kan snoozen (dit is namelijk killing voor als je uiteindelijk ècht wakker op wil staan), poets je je tanden, neem je een groot glas water, plens je wat water in je gezicht en begin je vervolgens je dag met de volgende zes stappen waarvan de eerste vijf je elk zo’n vijf minuten van je tijd kosten:

– een minuut stilte met aandacht voor je ademhaling, zie het als een mini meditatie
– een moment voor je dagelijkse affirmaties om even met jezelf door te nemen wat je die dag in grote lijnen gaat doen, wat hierin het belangrijkste is en dat je dit ook echt kàn en gaat bereiken (you are your own limit! – de goeroe-Amerikaans-je-kan-alles-mentaliteit)
– je visualiseert hoe goed je je voelt als je je doelen voor die dag behaald, kijkt naar je vision board (wel eentje maken dus eerst) en zet alles op alles om dit uit te laten komen
– schrijf in je notitieboekje naast je bed waar je dankbaar voor bent, trots op bent en wat je die dag zeker klaar zal gaan spelen
– lees enkele pagina’s in een boek, het liefst eentje met een positieve gedachte erachter zoals een zelfhulpboek want dit motiveert je extra in het behalen van je doelen
– beweeg! Of je nu een korte yogasessie doet of gaat hardlopen, het is belangrijk dat je je lichaam in beweging zet om de dag echt energiek te beginnen en je lichaam wakker te maken.

the miracle morning

Wat belooft The Miracle Morning voor resultaten?
The Miracle Morning klinkt eenvoudig en misschien ietwat zweverig, maar het helpt je je dag energieker en positiever te beginnen wat effect zal hebben op je gezondheid en persoonlijke en zakelijke leven en hoe meer ik erover lees hoe enthousiaster ik word. Normaal gesproken zet je een wekker en sta je op omdat dat moèt, maar hiermee sta je op op een tijd dat je zelf wìl. En dat is toch wel een heel groot verschil wat meespeelt bij je gevoel als je opstaat. Doordat je de avond van tevoren al hebt nagedacht wat je de dag erna allemaal wil doen, sta je zo op met een energieker gevoel en een “bring it on, bitches!” mentaliteit. En dat uurtje extra voor jezelf klinkt als een droom voor mij op dit moment, want ook sport is tenslotte ontspanning en werken aan mijzelf.

Denk er wel aan dat je voldoende slaap krijgt, dit is erg belangrijk. Als je je wekker een uur eerder dan normaal gaat zetten, zorg dan dat je ook een uur eerder naar bed toe gaat.

What’s in it for me?
Waarom wil ik vroeger opstaan? Eigenlijk heel makkelijk: voor meer me time. Ik kom er nu met alle ballen in de lucht houden als het aankomt op moeder zijn (Shae gaat ‘maar’ één dag per week naar de opvang), zelfstandig ondernemer zijn, het huishouden runnen en de sociale verplichtingen (hoe leuk dan ook!) met familie en vrienden gewoonweg niet aan toe om bijvoorbeeld een boek of tijdschrift te lezen, te sporten, eventjes te kunnen zitten en niks doen met een kop thee etc.

the miracle morning

Mijn Miracle Morning
Ik heb er even over nagedacht om mijn eigen Miracle Morning routine uit te stippelen, gooide mijn nuchtere sausje over ‘de regels’ en denk dat ik dit op de volgende manier aan zal gaan pakken.

– Om 06.00u op staan (dit is nu 07.00u) en een minuut ademhalingsoefeningen doen
– tanden poetsen, gezicht opfrissen en een groot glas water drinken
– sportkleding aan voor een rondje in de buitenlucht of sportoefeningen in huis (Zumba, Bokwa, krachttraining, stretchen etc.)
– kort douchen, aankleden en een aantal pagina’s van een boek lezen of eventjes zitten voor een tijdschrift
– de dag doornemen qua prioriteiten en wat ik sowieso gedaan wil hebben
– een frisse everyday make-up aanbrengen
– vervolgens de normale ochtendroutine (Shae uit bed halen en klaarmaken voor de dag, ontbijt maken voor het gezin etc.).

Há! Klinkt natuurlijk geweldig allemaal, maar ik ben wel heel benieuwd of het te doen is en vol te houden is en of ik er echt zoveel energieker van zal worden. Wat ik eruit hoop te halen? Meer energie, meer innerlijke rust, een fitter lijf en een boost in mijn zelfontwikkeling. Of ik dat – en misschien meer – er ook uit zal gaan halen?.. Ik hou je op de hoogte!

Ben jij bekent met The Miracle Morning? Zou het iets voor jou zijn om toe te passen?

Mocht jij het nu ook leuk vinden om de test samen aan te gaan, laat dit dan in een reactie achter met jouw nieuwe schema zodat we elkaar een beetje kunnen gaan steunen en motiveren ♥

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van esther
  Reply esther 19 november 2016 at 10:58

  Klinkt super, alleen gaat mijn wekker om half 6,…. Zes uur maak ik mijn dochter wakker, die moet om uiterlijk zeven uur op de fiets zitten naar school. Om half zes maak ik mijn bed op (onderschuifbed, kan ik niet laten liggen) ruim ik de vaatwasser leeg en zorg dat ik zelf gewassen en aangekleed ben. Maar misschien de wekker op 5 uur? Dat half uurtje maakt dan ook weinig uit en als het werkt,…. Ik ga het gewoon proberen.

  • Avatar van Chris
   Reply Chris 9 maart 2018 at 20:47

   Dag lieve allemaal!
   Net pas lees ik jullie reacties. Het is inmiddels anderhalf jaar later….Ben benieuwd of jullie het volgehouden hebben en of het je leven daadwerkelijk veranderd heeft! Ik ben nu “pas” 2 maanden met de Miracle Morning bekend en vraag me af of het vol te houden is. Ik voel me wel al veel sterker, doelgerichter en positiever.
   Hoop iets te lezen van jullie ervaringen na een jaar of wat.

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 11 maart 2018 at 19:55

    Hi Chris, voor mij persoonlijk heeft het niet gewerkt en bleek het niks te zijn. Ik heb er wel enkele lessen/tips uitgehaald maar echt de exacte morning past niet bij me. Fijn dat jij er wel echt zo positief over bent!

 • Avatar van Lieve
  Reply Lieve 26 oktober 2016 at 06:48

  Ik heb het boeg gevonden in de luchtkaven van Montreal en ben het nu enthousiast aan het lezen
  Ik ben een morgendtype, is voor mij niet moeilijk vroeg op te staan.
  Ben gemotiveerd om de oefeningen toe te passen.
  Vind dit een goede start van de dag
  Lieve

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 18 januari 2016 at 17:45

  Het lijkt een beetje op Make over your mornings, hier wilde ik aan beginnen. Ik hik alleen zo tegen dat uur eerder opstaan aan, de wekker gaat hier al om 06.00 uur, dat zou betekenen dat ik om 05.00 uur op moet staan…dat voelt voor mij echt als midden in de nacht… Ben heel benieuwd hoe jij het gaat ervaren!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 18 januari 2016 at 09:30

  Door Karen ben ik even een kijkje gaan nemen bij dit artikel.
  Klinkt erg goed. Ik sta altijd vrij laat op al had dat wel zijn redenen.
  Wellicht dat ik dit ook eens ga doen!

 • Avatar van Pirre
  Reply Pirre 17 januari 2016 at 14:55

  Wauw, tof dat je dat gaat doen! Ik had er nog niet eerder van gehoord, ik ben benieuwd hoe je het gaat bevallen en volhouden, heel veel succes alvast! Ennuh….nee, dat is niks voor mij haha

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 17 januari 2016 at 03:45

  Dat klinkt fijn zeg, wil ik zeker gaan proberen! Ik ben een ochtendmens, dus dat zal geen probleem zijn. Thanks voor de inspiratie! <3

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 15 januari 2016 at 20:35

  Het klinkt ergens ontzettend goed, maar eerlijk: Mijn slaap heb ik nu zo hard nodig en ik ben net een waggelende pinguin, dus extra beweging ’s ochtends gaat ‘m niet worden. Maar ik heb je blogpost wel bewaard, want wie weet of dat ik het in de toekomst ga doen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 januari 2016 at 09:55

   Ik zou voor nu ook zeker je rust lekker nemen en het bij stukjes wandelen laten, daarna lekker genieten van de kleine en als die eenmaal een fatsoenlijk nachtslaapje doet pas aan zo’n ochtendroutine denken hoor. Is al pittig genoeg anders ^^

 • Avatar van pluseenbeetjenl
  Reply pluseenbeetjenl 15 januari 2016 at 07:06

  Wat leuk om te lezen! Op het moment hebt ik heel veel moeite met opstaan maar ik wil het zeker gaan proberen.

  Ben benieuwd of het je bevalt!

  X

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 15 januari 2016 at 03:13

  Dit kende ik nog niet, maar het lijkt me zeker positief kunnen werken, al zal het ook erg wennen zijn om zo vroeg de dag te beginnen. Vanwege mijn gezondheid start ik mijn dag op twee momenten maar het tweede moment, is tegen 9.00 uur daarbij kan ik zien of dit dan ook haalbaar is. Sporten moet ik wel overslaan, maar wie weet heeft mijn fysio, een paar hele simpele oefeningen die ik wel kan zonder extreem veel klachten te krijgen daarna( heb al zoveel geprobeerd) het douchen sla,ik over, dat kan ik niet alleen, maar ik bouw dan wel een ander badkamer momentje in. Nu ik dit zo op scnrijf krijg ik er steeds meer zin in. Ik ga me er eens goed in verdiepen, het boek regelen en dan eens kijken of het voor mij ook werkt, al doe ik het ook zonder Amerikaans sausje. Ik ga zeker kijken of ik er mijn eigen draai aan kan geven.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 januari 2016 at 08:39

   Wat leuk dat je zo meedenkt om mee te doen maar dan zodat het voor jou werkt, ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 14 januari 2016 at 17:51

  Ik sta al zeker 4 x in de week om 5 uur op om te werken dus als ik dan vrij ben vind ik het wel lekker om iets langer te blijven liggen, hihi !

 • Avatar van Loes | Hyggelig Mama
  Reply Loes | Hyggelig Mama 14 januari 2016 at 15:29

  Ik ben heel benieuwd naar je ervaring! Ik vind het idee heel leuk, op zich klinkt het niet gek: een uur eerder opstaan. Als echter de wekker een uur eerder gaat dan nodig is, dan vind ik dat zo zonde van mijn slaaptijd :( Ik hecht heel veel waarde aan slaap ;-) Qua sporten heb ik nu zo’n 7 minute workout app gedownload, om het sporten maar weer eens op te pakken, en die 7 minuten zijn best in te plannen (en het is nog best pittig ook!).

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 14 januari 2016 at 14:38

  ik denk dat dit wel iets goeds kan veranderen in mijn leven. ik sta te weinig stil bij de goede dingen en stress teveel over werk en alles… this could work for me!

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 14 januari 2016 at 12:19

  Klinkt super interessant. Ik ben wel een beetje bekend met dit soort methodes, voornamelijk uit boeken over creatief schrijven. Ik denk ook echt dat het op de langere termijn meer energie gaat opleveren, maar als ik zie hoe hier de ochtenden gaan vrees ik dat het niet heel realistisch is. Ik ben benieuwd naar je ervaringen!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 14 januari 2016 at 12:13

  Aan de ene kant vind ik het heel interessant klinken, maar aan de andere kant neem ik al vrij veel tijd ’s morgens en zie ik nog vroeger opstaan eigenlijk niet meteen zitten. I value my sleep ;-)

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 14 januari 2016 at 11:17

  Wat een toevalligheid. Je had het al gelezen, maar ik ga dus vanaf maandag ook iets dergelijks doen: Recharge. Een aantal dingen komen op hetzelfde neer (eerder opstaan). Overigens ben ik ontzettend geïnteresseerd in dit soort dingen, maar dat wist je al ;) X

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 januari 2016 at 11:29

   Ja, ik las dat je Recharge ging doen maar heb geen idee wat het inhoudt. Ben wel heel benieuwd! Leuk om beide maandag te beginnen met iets nieuws. We can do this!

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 14 januari 2016 at 10:45

  Dit lijkt me echt een super inspirerend boek. Ik ben van nature al een ochtendpersoon, dus zie hier zeker wat in! Ben benieuwd.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 14 januari 2016 at 09:25

  Wauw, dat klinkt erg goed! Zelf klinkt het me alleen niet echt als muziek in de oren om een uur eerder uit bed te gaan haha, houd van mijn bedje. Ben wel erg benieuwd naar jouw ervaring!

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 14 januari 2016 at 08:01

  Ik kende dit ook niet.
  Mijn geluk bij een ongeluk is dat ik totaal geen verplichtingen meer heb. Op het huishouden na.
  Ik merk al snel dat je veel doorzettingsvermogen moet hebben. En eerlijk? Ik vind de ochtenden dat ik ga sporten, hoe zwaar ook, wel de fijnste. Decdagen dat ik niet sport, voelen zelfs ‘waardeloos’.
  Omdat hier een ochtendhumeur virus heerst, lopen wij elkaar liever niet voor de voeten, dus ik wacht braaf tot mijn man weg is! ?
  Toch zit er veel goeds in dit ritueel. Tijd voor jezelf is altijd heel hard nodig! Succes!

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 14 januari 2016 at 06:57

  Leuk om te lezen. Dit lijkt me best wat. Misschien dat ik ook maar zo iets ga doen

 • Avatar van biancaronday
  Reply biancaronday 14 januari 2016 at 06:51

  Ik moet me aansluiten in de lijn van Femke. Hoe heerlijk me het ook lijkt, ik sta dagelijks op om 6:00 uur, dat zou dan 5:00 uur worden. Naast een fulltime baan lijkt me dit dan erg zwaar worden. Ik ben al een slechte slaper en de uren die ik maak zijn kostbaar en mijn avond is al kort, die nog verder in korte lijkt me geen goed plan. Gelukkig ben ik al nooit een snoozer, dus dat gedeelte heb ik niet. Ben wel benieuwd naar je ervaring.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 januari 2016 at 06:36

  Dat klinkt goed!
  Fijn om eens goed en rustig de tijd voor jezelf te nemen maar ook voor de anderen in het gezin.
  Hier had ik nog nooit iets over gelezen.

  Xoxo

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 14 januari 2016 at 06:35

  Klinkt erg goed en ik ben benieuwd naar jouw ervaring hiermee. Ik sta iedere dag om 5.45 uur op, iedere dag om 4.45 uur uit bed gaan en vervolgens nog fulltime werken, mijn blog en business bijhouden en sociaal doen en op tijd in bed belanden.. Ik denk niet dat het me gaat lukken. Daarom ben ik zo benieuwd naar jouw ervaring!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.