Huis & interieur

Interieur | Lampenliefde ♥

14 januari 2016

verlichting tips
Ik ben – zoals je ondertussen vast wel weet – graag bezig in huis met inrichten, herinrichten, aankleden, gezellig en knus maken èn had zelfs ooit de gedachte mijn geld te willen verdienen als interieurstylist. Ik blijf het dan ook erg leuk vinden om de nieuwste trends in de gaten te houden en snuffel hiervoor het internet af en kom dan de leukste items tegen. Helaas is op een gegeven moment je eigen huis wel weer even klaar qua styling, maar dat betekent niet dat ik geen leuke vondsten met jou kan delen! Vandaag wat verlichting tips voor in je interieur inclusief shoppingtips voor erg leuke lampen en de laatste trends.

 verlichting tips
Welke lamp plaats je waar?

Er zijn ontzettend veel verschillende lampen te vinden en er is voor elk donker hoekje of interieurwens wel een passende oplossing te vinden. Of je nu op zoek bent naar een lamp die automatisch aangaat als je je kledingkast opendoet of een goede bureaulamp tot aan spotjes, wandlampen, staande lampen en kandelaars voor kaarsen. Deze schaar ik namelijk ook zeker onder verlichting en is wat mij betreft een onmisbaar soort verlichting in huis omdat het echt veel doet als het op een warme uitstraling aankomt.

Er zijn twee soorten verlichting; functioneel licht (voor bij de televisie, om bij te kunnen lezen of om bij te kunnen werken achter de PC/laptop) en er is sfeerverlichting zoals gezellige wandlampjes, boekenkastlampjes, windlichten, geurkaarsen en dergelijke. Een perfecte combinatie hiertussen kleed een huis echt aan.

verlichting tips


Welke trends zijn er op dit moment als het aankomt op verlichting?

Je kan in ieder geval niet meer om de hele industriële trend heen van grote hanglampen of vloerlampen met een minimalistische vorm, een bepaalde ruwheid in uitstraling en afwerking die vaak in natuurlijke kleuren of grijstinten verkrijgbaar zijn. Ook is er dan nog de trend met de natuurlijke invloeden zoals het gebruik van houtelementen, papieren kappen of zelfs met breisels en (nep)bont in een lamp verwerkt.

De derde trend die al een tijdje in the picture is en daar vast ook nog wel even zal blijven zijn de koperkleurige woonaccessoires en verlichting. Het is een kleur die met veel verschillende stijlen en kleuren te combineren is en daarom hard op weg om van een trend een klassieker te gaan worden. Ik ben er persoonlijk helemaal fan van!

verlichting tips

Alle lampen uit dit artikel zijn verkrijgbaar bij Kwantum, waar ze een enorm uitgebreid aanbod hebben van lampen/verlichting. Op de foto’s en collages uit dit artikel zijn enkel lampen uit hun assortiment gebruikt om je een beeld te geven van de verschillende stijlen en mogelijkheden.

Ik hoop dat ik je met dit artikel leuke tips en inspiratie heb kunnen geven om aan de slag te gaan voor een (mini) make-over van jouw interieur. Ik krijg er zelf in ieder geval weer jeukende vingers van om tòch nog een beetje aan de slag te gaan in huis..

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

balkje-nieuwe-layout

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lauren
  Reply Lauren 5 december 2017 at 12:08

  Een van deze trends met koperkleurige woonaccessoires en verlichting spreekt me aan! Ik ga mijn huis binnenkort verbouwen, en ik wil de verlichting veranderen. Ook wil ik het hele huis in warme natuurlijke tinten schilderen, dus ik denk dat zo’n verlichting er perfect bij zal passen. Bedankt voor het idee!

 • Avatar van Desi
  Reply Desi 24 juli 2017 at 14:45

  Er zitten prachtige lampen tussen!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 15 januari 2016 at 10:19

  Gaaf! Vooral die Ziva Vloerlamp vind k erg tof!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 14 januari 2016 at 17:19

  Die Ziva vloerlampen vind ik zo leuk!

 • Avatar van bychristiana
  Reply bychristiana 14 januari 2016 at 15:13

  Haha, ik ben echt al-tijd bezig met rommelen in huis;-) Die meest linkse industriële lamp op het derde plaatje vind ik gaaf. Alleen de kopertrend mag van mij snel voorbij zijn, ik hou zelf erg van een goudkleurig accentje hier en daar, maar dat zie je in de Nederlandse winkels helaas nog niet zo veel

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 januari 2016 at 15:59

   Bij H&M Home heb je naast koper ook zeker wat goudkleurige accessoires of met goudkleurige accenten, misschien daar eens kijken? :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 januari 2016 at 15:02

  Wat een fijn artikel om eens te gaan kijken voor mooie nieuwe lampen.

 • Avatar van Eline | Simply Handwritten
  Reply Eline | Simply Handwritten 14 januari 2016 at 14:34

  Ik ben zelf pas verhuisd en op veel plekken hangen hier ook nog kale peertjes, omdat ik gewoon nog niet weet wat voor lamp het beste past. In een winkel met honderd lampen ziet alles er altijd zo anders uit dan thuis!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 14 januari 2016 at 14:32

  van die open gewerkte lampen zijn awesome :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.