Beauty

New winter skincare routine!

16 januari 2016

winter skincare
Ik hou van skincare producten en helemaal als het aankomt op nieuwe producten te gaan uitproberen. Natuurlijk hou ik hierbij rekening met mijn huidtype (droger en gevoeliger) en mijn huidwensen (zachter, egaler, minder droogtelijntjes, minder roodheid en vermindering van enkele (pigment)vlekjes) maar ik kan helemaal enthousiast worden van een product ontdekken. Hoe ziet het eruit, hoe ruikt het, wat zijn de ingrediënten, wat belooft het, wat zal het doen voor mijn huid.. Vandaag laat ik je mijn nieuwe winter skincare routine zien!

Onlangs ontving ik enkele producten die precies zouden moeten aansluiten bij mijn huidtype en huidbehoeftes, ik stelde een routine samen en ga de volgende producten vanaf nu uitgebreid testen. Over een maandje de reviews en ervaring over de langere termijn, voor nu de informatie en eerste bevindingen. Let’s go!

winter skincare winter skincare

Ochtendroutine (3 minuten)

1. Garnier Micellair Reinigingswater (gevoelige huid) 400ml, €5,95
Onze geliefde micellaire lotion weer terug in huis. We hebben ondertussen even wat andere micellaire lotions opgemaakt, die bevielen eigenlijk allemaal prima, maar we zijn nu weer terug bij onze ‘oude vertrouwde’ variant die ons altijd goed beviel. Lekker voordelig, een grot fles en doet wat hij hoort te doen; reinigen, verfrissen en hydrateren op een zachte manier.

2. Hylamide Glow radiance booster 30ml, €24,00
Dit serum belooft de huid op te peppen, te laten stralen, (pigment)vlekjes te verminderen en een mooie egale en subtiele tint te geven. Een soort van milde zelfbruiner – zonder de schadelijke DHA – voor het gezicht dus met daaraan toegevoegd ingrediënten die de huid goed doen zoals glycerine, vruchten- en kruidenextracten en aminozuren. Wel egaal over de huid verdelen, de hals meenemen en de handen naderhand wassen om eventuele vlekken te voorkomen.

Best spannend om te gebruiken met zo’n lichte huid als ik heb trouwens, ben altijd bang voor vlekken en een niet egale en oranje tint.. Ik denk dat ik hem ga mengen met de dagcrème om hem egaler aan te kunnen brengen.

3. L’Occitane Shea Face Soothing Fluid 40ml, €33,00 (verkrijgbaar vanaf eind januari)
Een voedende, beschermende en hydraterende crème zonder conserveringsmiddelen specifiek voor de droge tot zeer droge gevoelige huid die snel last heeft van een trekkerig gevoel, rode vlekken en een prikkelend, jeukend of branderig gevoel door producten en invloeden van buitenaf. Er zit onder andere shea boter, glycerine, zonnebloemolie, calendula, hyaluronzuur en vitamine E in. Alleen jammer dat er toch een klein beetje parfum in verwerkt zit. Dit had zeker voor de gevoelige huidtypes achterwege gelaten mogen worden.

winter skincare winter skincare

Avondroutine (6 minuten)

1. Gemology Cosmetics Pluie de Cristal 200ml, €34,95
Dit nieuwe salonmerk werkt in hun producten met onder andere de energie en werkstoffen van edelstenen, halfedelstenen en minerale sporenelementen. Dat klinkt interessant! Deze olievrije oogmake-upremover ruikt lekker fris en bevat onder andere oranjebloesemwater, glycerine, rozenwater, hyaluronzuur en moringa extract waar ik blij van word en iets minder blij ben ik met de benzyl alcohol (een ‘harde’ alcohol) die erin zit.

2. Gemology Cosmetics Mousse de Roche 150ml, €39,50
Deze reinigingsschuim belooft te reinigen en zuiveren zonder agressief voor de huid te zijn. Er zit onder andere glycerine, rozenextract, citroenzuur en thee extract in waar ik blij van word. Iets minder blij word ik van onder andere de parfum en pepermuntextract maar ik ben te nieuwsgierig naar het product dus ga het zeker een kans geven.

Ik ben vooral benieuwd of de oogmake-upremover en de reinigingsmousse samen mijn geliefde reinigingsolie kunnen vervangen en net zo goed werken als het aankomt op make-up en vuil snel en goed verwijderen zonder een droge en trekkerige huid achter te laten. Eerlijk is eerlijk: het is wel een heel stuk prijziger dan wat ik nu voor mijn gezichtsreiniging gebruik, dus het moet wel echt goed werken en wat toevoegen wil ik ‘om’ zijn!

3. Garnier Micellair Reinigingswater (gevoelige huid) 400ml, €5,95
Om niet alleen de laatste restjes make-up en vuil maar ook eventuele restjes van de andere reinigingsproducten te verwijderen zodat de huid helemaal fris en schoon is voor de verzorgende producten erna.

4. L’Occitane Shea Face Comforting Oil 30ml, €30,00 (verkrijgbaar vanaf eind januari)
Een gezichtsolie voor de droge en gevoelige huid die de beschermingslaag versterkt, hydrateert, voedt en verzacht. Er zit onder andere zonnebloemolie, shea boter, wonderolie, marula olie, duindoornolie en vitamine E in waarvan ik weet dat mijn huid er vrolijk van zal worden. Minder fijn: ook hier weer een klein beetje parfum tussen de ingrediënten.. Wel fijn: het is een wat drogere gezichtsolie dus minder vettig waardoor je minder aan je kussen vast plakt ;)

5. Clinique Superdefense Night Recovery Moisturizer 50ml, €54,60 (verkrijgbaar vanaf eind januari)
Deze crème is er in een variant voor de erg droge tot droge gecombineerde huid en eentje voor de gecombineerd vette tot vette huid. Ik heb de eerste variant die aansluit bij mijn huidtype. Het is een herstellende crème die huidveroudering bestrijdt, de huid versterkt, verstevigt, voedt en hydrateert. Van de ingrediënten word ik ook erg blij, er zit onder andere Vitamine E, Vitamine C, rozemarijnextract, algenextract, aminozuren, proteïnen en peptiden, hyaluronzuur en murumuruboter in. Fijn om te weten: de producten van Clinique zijn parfumvrij.

Voor in de ochtend dus 3 producten en een skincare routine die in een minuutje of drie klaar is en in de avond een routine van 5 producten die in zo’n zes minuten klaar is. Het lijkt vaak een heel werk, maar het valt altijd enorm mee en daarnaast vind ik een goede huidverzorging erg belangrijk.

Natuurlijk zal ik er wel nog af en toe onder de douche een elektrische gezichtsborstel naast gebruiken en zo ééns per week à twee weken een peeling nemen, maar dit doe ik nu ook al. Ik ben erg benieuwd wat de bovenstaande winter skincare routine en producten voor mijn huid zullen gaan doen. Over een maandje de reviews en de resultaten online mèt natuurlijk een voor- en nafoto om te zien hoe de huid zich ontwikkeld heeft in de komende maand.

Hoelang ben jij in de ochtend en in de avond bezig met jouw winter skincare routine?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 16 januari 2016 at 21:06

  Zou het kunnen dat die nieuwe Clinique nachtcreme de huidige Super Antioxidant Night Moisturizer vervangt? Ik hoop van niet, maar heb zo’n vermoeden…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 januari 2016 at 11:22

   Hi! Ik heb de vraag even voorgelegd en hou je op de hoogte zodra ik antwoord heb :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 januari 2016 at 19:00

   Ik heb ondertussen reactie. Het is inderdaad de vervanger van de Super Antioxidant Night Moisturizer, namelijk een geherfomuleerde versie hiervan. Hoop dat je er iets aan hebt :)

   • Avatar van Kiss & Make-up
    Reply Kiss & Make-up 18 januari 2016 at 19:07

    Oh nee, zo klote zeg! Waarpm toch in een potje nu? Boooooo :-(

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 16 januari 2016 at 20:34

  Als ik dit zo zie dan kan ik nog wel wat meer gaan doen. Het miccelair water gebruik ik ook en vind ik echt ideaal.

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 16 januari 2016 at 19:47

  Dat ziet er weer fris en fruitig uit! In de ochtend was ik met een plens water. Alleen in de avond reinig ik mijn huid. Ik dacht dat dat voldoende zou zijn, maar oeps nu toch ook maar in de ochtend een watje met wat lotion over mijn huidje gaan.

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 16 januari 2016 at 19:29

  Ik gebruik ook altijd het micellair water van Garnier, zo fijn!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 16 januari 2016 at 16:59

  De Garnier Micellair Reinigingswater vind ik echt super fijn!

 • Avatar van irene
  Reply irene 16 januari 2016 at 13:43

  Lijken me fijne producten!

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 16 januari 2016 at 13:35

  Het miccellair water van Garnier vind ik ook echt heel erg fijn om te gebruiken. Verder gebruik ik nu een hydraterende dagcrème van Nivea en die is ook echt heel prettig.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 16 januari 2016 at 13:03

  Ik ben op dit moment de Face Oil van LÓccitane en de Clinique Superdefense Night aan het testen! :) Leuke routine, klinkt heel erg fijn!

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 16 januari 2016 at 10:32

  Wat een intresante producten, ik ben heel benieuwd naar je reviews hiervan.
  Ik kijk er naar uit.
  Op dit moment ben ik verslingerd aan de winterdagcreme (eclad d’hiver magnesium vit.C) van Pierre Ricaud.
  Een hele dikke balsem die een laagje over je huid lijkt te leggen, maar toch absoluut niet vet is.
  Zo waanzinnig verzorgend en de geur is hemels, maar mild.
  Teminste, mijn gevoelige over reactieve huid reageerd er goed op in ieder geval.
  Ik koop hem altijd met 50% korting, een echte budget topper!
  Mooie foto’s weer trouwens en fijne review.

 • Avatar van Belessa
  Reply Belessa 16 januari 2016 at 09:27

  Ik ben een groot fan van het Micellair water van Garnier! De Hylamide Glow radiance booster klinkt ook erg interessant!

 • Avatar van Sjess
  Reply Sjess 16 januari 2016 at 09:01

  Hylamide! Daar heb ik goede dingen over gehoord! Waar heb je het vandaan?

 • Avatar van Milou
  Reply Milou 16 januari 2016 at 08:47

  Ik ben echt helemaal weg van het micellair water van Bioderma, maar hij is op en ik moet even op zoek of ik die in Nederland kan krijgen! Heb toevallig van de week de nieuwe HEMA micellair water gekocht en uitgeprobeerd. Wel goed, voor nu… maar die andere is toch fijner. Maar nu lees ik dat jij dol bent op die van Garnier, misschien moet ik die maar eens proberen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 januari 2016 at 09:53

   De Bioderma lotion vind ik ook heel erg fijn, maar hier niet te verkrijgen òf belachelijk duur. Deze van Garnier hebben we er denk ik al zo’n 8 keer doorgeengehaald hier in huis, dus vinden we zeker fijn! Net als die van La Roche-Posay trouwens, ook een aanrader :)

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 16 januari 2016 at 08:12

  Erg leuk om te lezen!

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 16 januari 2016 at 07:16

  Ik vind het altijd fijn om jouw routines en over jouw producten te lezen. Zelf ben ik echt nog wat lui, ’s ochtends gebruik ik in ieder geval hetzelfde micellair reinigingswater, soms nog een serum en verder een dagcreme. ’s Avonds gebruik ik ook weer dit micellair reinigingswater en dan óf Clinique Take The Day Off cleansing balm óf cleanser van Forever Living óf de reiniger Purity van Philosophy met mijn reinigingsborstel. Soms een masker en serum en anders alleen nog een nachtcreme.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 januari 2016 at 09:54

   Oh yes, die reinigingsbalm van Clinique is zo fijn he?!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 januari 2016 at 06:40

  Fijn dat je hier je huidverzorgingsproducten en advies deelt voor de winter.
  Wat een mooie producten en het ziet er luxe uit.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.