Beauty

Dolce & Gabbana Dolce Rosa Excelsa

24 februari 2016

dolce rosa excelsa
De roos lijkt helemaal terug te zijn van weggeweest en gaan we dit jaar nog veel terug zien komen in verzorgingsproducten, parfums en kleuren van collecties. Ik ben gek op rozen! Niet alleen omdat de geur iets met me doet – ik vind het al van kleins af aan een heel kalmerende cocoongeur – maar ook omdat het als ingrediënt echt iets toevoegt aan producten qua zachtheid en verzorging. Toen ik deze nieuwste Dolce variant binnen kreeg was ik dan ook direct enthousiast. Dolce & Gabbana Dolce Rosa Excelsa is er eentje als haar voorgangers, maar dan echt net even wat bloemiger. Heerlijk voor de lente!

dolce rosa excelsa dolce rosa excelsa
De roos staat symbool voor liefde, schoonheid en romantiek, heeft een delicate maar ook krachtige uitstraling en combineert die twee kanten ook in de uitstraling van onschuldig en sensueel tegelijk. De roos is een terugkerend motief in bijna alle modecollecties van Dolce & Gabbana en het is dan ook geen grote verrassing dat deze de inspiratie zou zijn voor een parfum.

Als je de tijd hebt.. Bekijk dan zeker deze prachtige short film die over dit parfum gaat met in de hoofdrol niemand minder dan Sophia Loren. Ik blijf het bijzonder vinden dat er gewoonweg zoveel tijd wordt gestoken in een campagne maar het eindresultaat is prachtig ♥

In dit parfum zit de Afrikaanse hondsroos verwerkt en dat is voor het eerst in de geschiedenis van de parfumerie. Deze wordt gecombineerd met de Turkse Rose Absolute die zo samen een unieke rozengeur maken die aan de ene kant heel fris en zacht is maar ook zeker een wat meer intense en warme touch heeft.

Topnoten: papajabloem en neroliblaadjes
Hartnoten: amaryllis, narcis, waterlelie, Afrikaanse hondsroos en Turkse Rose Absolute
Basisnoten: kasjmierhout, muskusnoten en sandelhout.

dolce rosa excelsa dolce rosa excelsa

De geur opent een beetje fris en doet je meteen denken aan een zonnige lente- en/of zomerochtend maar gaat daarna al snel door naar een combinatie van witte bloemen en heerlijk herkenbare geurnoten van de rozen met een warme en knuffelachtige basis. De geur blijft op mijn huid zo’n vier tot vijf uur goed terug te vinden.

Dolce & Gabbana Dolce Rosa Excelsa is verkrijgbaar in een eau de parfum vanaf €66,00/30ml.

Spreekt deze geur jou aan? Welke bloem is jouw favoriet?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 26 februari 2016 at 00:54

  Wat een geweldig filmpje, echt heel bijzonder. Rozen zijn, samen met de Amaryllis, mijn favoriete bloemen en ik ben hier dan ook erg benieuwd naar. Het is ook een erg mooi flesje.

 • Avatar van Rosa
  Reply Rosa 25 februari 2016 at 19:46

  Met je eigen naam voelt het meteen nog specialer ❤️ en hij ruikt ook nog heerlijk!

 • Avatar van Sija
  Reply Sija 25 februari 2016 at 17:49

  Dit lijkt me een heerlijke geur. Wat een prachtig filmpje, parfum-reclames worden steeds mooier tegenwoordig! X

 • Avatar van Sanne Marlijn
  Reply Sanne Marlijn 25 februari 2016 at 10:04

  Oeh hier ben ik wel heel benieuwd naar! Ik vond deze versie in het groen echt gigantisch lekker, dus ben benieuwd wat voor touch het rozenextract gaat geven aan de geur. Mooie foto’s hoor.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 februari 2016 at 14:02

   Dankjewel voor je compliment! X

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 24 februari 2016 at 20:49

  De flacon is zo mooi, ben benieuwd naar de geur :)
  X

 • Avatar van Monica Sofia
  Reply Monica Sofia 24 februari 2016 at 20:24

  Oeh ik ben hier wel benieuwd naar. Klinkt wel erg lekker. Vind zelf alleen de flacon niet zo mooi maar dat deert verder niet.

 • Avatar van dirk1heidi
  Reply dirk1heidi 24 februari 2016 at 17:49

  Wat een leuke parfum is het.

 • Avatar van Evelien - http://www.ohfashion.nl
  Reply Evelien - http://www.ohfashion.nl 24 februari 2016 at 17:46

  Oh my, sinds Lush met Rose Jam op de proppen is gekomen ben ik helemaal rozengek. Ruikt deze een beetje als Rose Jam, of totaal anders?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 februari 2016 at 08:57

   Oh, nee, helemaal niet vergelijkbaar met Rose Jam. Rose Jam gaat meer de kant van jasmijn op en deze echt meer de kant van een fris rozenboeket met dauwdruppels zeg maar, snap je me nog? ^^

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 24 februari 2016 at 17:17

  Hij ziet er mooi uit, maar zelf ben ik niet van de bloemige geuren denk ik.

 • Avatar van Chantalle
  Reply Chantalle 24 februari 2016 at 15:42

  De flacon is echt prachtig! Zoals je de geur omschrijft denk ik dat ik deze parfum erg lekker zal vinden.

 • Avatar van Delphine
  Reply Delphine 24 februari 2016 at 12:58

  Klinkt ideaal voor de lente. En die verpakking ook!

 • Avatar van Dilini
  Reply Dilini 24 februari 2016 at 11:41

  Het ziet er zo lekker bloemig en fris uit!

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 24 februari 2016 at 10:24

  Bedankt voor deze tip.
  Deze ga ik eens heel snel uit proberen.
  I LOVE YOUR STYLE !
  Wat handig iemand te leren “kennen” met dezelfde smaak en ideeen.
  Dit was weer een ochtend flits bezoek aan mijn blog “vriendin”
  (Een soort snelle babbel op het schoolplein)
  Door je positieve kijk op het leven en prachte sfeer foto’s is dat altijd…..GOEDEMORGEN :-)

 • Avatar van fabulousheidi
  Reply fabulousheidi 24 februari 2016 at 10:02

  Ik was hier al heel benieuwd naar toen ik ‘m bij je op insta zag :D lijkt me een zalige geur! Flesje is ook prachtig, filmpje trouwens ook, superleuk! Ik houd van de geur van rozen, ook het verhaal achter hoe ze de olie verkrijgen. Ik ga hier snel aan snuffelen :D

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 24 februari 2016 at 09:12

  Wat een prachtige flacon! Ben erg benieuwd naar de geur!

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 24 februari 2016 at 08:36

  Hij klinkt heerlijk, deze gaat op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag! :-)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 februari 2016 at 07:36

  Zo een mooie flacon!
  Deze parfum ken ik niet.
  Moet eens snel naar de parfumerie shop gaan om eraan te snuffeln….

  Xoxo

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 24 februari 2016 at 06:39

  Ik vind de flacon echt prachtig. Ik denk dat ik de geur ook lekker zou vinden.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.