Beauty

Mijn haarroutine update

28 februari 2016

haarroutine kort haar
Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een artikel heb geschreven over welke haarproducten ik zo allemaal gebruik voor mijn korte haar dat het wel tijd was voor een update. Zeker omdat er nogal wat veranderd is in de routine! Zoals je weet heb ik een gevoelige hoofdhuid en let ik hier dus zeker op qua verzorgingsproducten en gebruik ik bijvoorbeeld altijd een shampoo zonder sulfaten. Sinds kort heb ik grijsgeverfd-ish haar en ook dit heeft weer wat speciale behandeling nodig om mooi ‘koel’ te houden. Ik laat je alles zien van voorbereiding, shampoo, conditioner en verzorging voor de hoofdhuid tot aan wat ik gebruik voor het kleuronderhoud en qua stylingproducten.

haarroutine kort haar
Voorbereiding voor het wassen

Omdat mijn haar voor de nieuwe haarkleur redelijk lang en heftig ontkleurd moest worden is mijn haar op die delen wat droger geworden en dat betekent helaas dat het wat sneller pluist ook. Zeker omdat ik mijn haar dus wil laten groeien vind ik het belangrijk dat ik me in die tussenlengtes wel happy blijf voelen met mijn haar en het dus zacht en glanzend wil houden zonder dat het snel vet wordt of plat gaat zitten.

Als voorbereiding op het wassen gebruik ik de John Frieda frizz ease 10 day tamer (147ml, €15,99) die je rijkelijk op droog haar aanbrengt, je vervolgens 8 tot 10 minuten in laat trekken en daarna uitspoelt. Vervolgens gebruik je gewoon shampoo en conditioner zoals je gewend bent. Het is een nieuw product van John Frieda en zou moeten helpen je haar tot wel 10 dagen glad, zacht en pluisvrij te houden. Ik merk zeker verschil sinds ik deze gebruik. De geblondeerde en meest pluisbare delen zien er een stuk beter uit sinds ik dit product (en het andere product uit dezelfde lijn die ik straks laat zien) aan mijn haarroutine heb toegevoegd.

haarroutine kort haar

Shampoo & conditioner
Helaas is mijn ultieme favoriete shampoo van L’Anza op en vond ik het een beetje eng om aan een ander product te beginnen. Ik weet maar nooit hoe mijn hoofdhuid ergens op reageert en kan niet zomaar elke shampoo verdragen helaas :( Toch is de Davines NaturalTech Calming Shampoo (250ml, €17,95) ook heeeeel erg fijn! Hij is speciaal geschikt voor de gevoelige hoofdhuid, bevat geen sulfaten maar wel kalmerende en verzachtende ingrediënten. De shampoo is zuinig in gebruik, heeft een ontstekingsremmende werking en ruikt heerlijk wellnessachtig rustgevend. Zeker aan te raden dus bij een erg gevoelige hoofdhuid.

Als conditioner gebruik ik nog wel de L’Anza healing remedy scalp balancing variant. Ik schreef over dit merk in het artikel over sulfaten als tip en kan deze producten nog steeds heel erg aanraden.

haarroutine kort haar

Verzorging voor de gevoelige hoofdhuid
Nadat ik mijn haar handdoekdroog heb gemaakt gebruik ik eerst op de meest gevoelige plekken op mijn hoofdhuid het Davines NaturalTech calming soothing serum (100ml, €39,95) die ik met de spraykop heel gericht op delen van mijn hoofdhuid aan kan brengen. Dit spoel je vervolgens niet uit en zorgt ervoor dat er geen jeuk ontstaat, je hoofdhuid comfortabel aan blijft voelen en bevat verzachtende ingrediënten.

haarroutine kort haar

Stylingproducten
Met stylingproducten ben ik altijd minder ‘voorzichtig’ qua ingrediënten en kijk ik meer naar de werking die er beloofd wordt of die ik ermee behaal en fijn vindt. Wel let ik op dat de producten niet op mijn hoofdhuid komen wat al wel veel scheelt natuurlijk.

 • Een paar spraytjes van de nieuwe John Frieda frizz ease forever smooth blow dry styling spray (100ml, €11,99) zorgt ervoor dat mijn haar tijdens het föhnen sneller droogt en beschermd wordt tegen de warmte van de föhn en geeft een mooi glad en glanzend resultaat wat – zeker als ik een beetje haarlak gebruik – de hele dag zo blijft.
 • Om mijn haar wat stugger te maken en meer volume te geven zodat het beter in model blijft zitten gebruik ik de Batiste XXL Volume droogshampoo (200ml, €5,50). Heel fijn trouwens: de wittige waas die dit heel lichtjes achter laat vind ik sinds ik grijsgeverfd haar heb helemaal niet zo erg, het oogt dan juist extra grijzig.
 • Als laatste nog een beetje haarlak en ik ben klaar om er weer tegenaan te gaan! Op dit moment is de Keune society hairspray extra forte (300ml, €8,95) mijn favoriet en met deze megabus kan ik nog wel even vooruit.


haarroutine kort haar haarroutine kort haar
Kleuronderhoud voor grijsgeverfd haar

Omdat ik zo’n gevoelige hoofdhuid heb kan ik zo’n beetje alle zilvershampoo’s en toners die er zijn om het haar ‘koel’ en assig te houden niet gebruiken en daarom werd mij door de kapper de Goldwell Soft Color foam colorant in de kleur 10P Pastel Pearl Blonde (125ml, €8,95) aangeraden om een paar keer per maand te gebruiken. Je haar wassen, een tennisbal mousse aanbrengen, uurtje laten intrekken en uitspoelen en hierna is mijn haar weer net dat mooie koele/assige wat ik zo mooi vind. Er zitten zowel blauwe als roze en violet kleurpigmenten in verwerkt. Ook heel fijn: het is een verzorgend product waardoor je na het uitspoelen niet nog een conditioner nodig hebt.

Hoevaak was ik mijn haar en hoelang duurt deze routine?
Het zijn heel wat producten en je zou denken dat ik een uur bezig ben met mijn haar elke ochtend, maar ik was mijn haar elke drie dagen en gebruik de 10 day tamer alleen voor elke derde wasbeurt. Enkel op de dag van wassen ben ik met de hele routine inclusief föhnen een kwartiertje bezig en de overige dagen kan ik het met mijn vingers zo in model kneden, gebruik ik een beetje haarspray en ben ik klaar. Valt mee toch?! In dit outfit of the day artikel kan je trouwens mijn haarkleur het beste zien zoals deze nu is ♥

Welk product kan jij echt niet missen in jouw haarroutine en hoelang ben jij met je haar bezig elke dag?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 29 februari 2016 at 12:24

  Wat leuk om dit te lezen, fijn dat je producten hebt gebnden die zo fijn voor je werken.
  Ik ben op zoek naar andere/betere producten voor mijn haar, ik merk dat veel shampoo’s, mijn haar ‘zwaar’ maken en dan kan ik er niets mee beginnen, dan ‘hangt’ er maar bij en kan ik er niets mee beginnen. Ik. Ben dus hard op zoek, naar voor mij goede producten.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 februari 2016 at 12:53

   Mocht ik advies mogen geven dan zou ik kijken of je een shampoo en conditioner zonder siliconen en zonder oliën erin kan vinden. Na een paar keer wassen zal je dan als het goed is al zeker verschil in volume gaan merken. Succes! :)

   • Avatar van Linda
    Reply Linda 1 maart 2016 at 19:21

    Dank je wel voor je reactie Desirée, daar ben ik erg blij mee. Ik denk dat ik maar even naar De Tuinen ga om te kijken wat zij voor me hebben, zou anders niet weten waar ik dit moet vinden en omdat het nu echt zoeken is naar dat wat werkt voor mijn haar wil ik ook niet gelijk een super dure shampoo aanschaffen. Of heb jij nog een merk waarvan je denkt dat dat voor mijn haar wel goed zal zijn?

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 1 maart 2016 at 19:56

     Ik zou zeker even bij De Tuinen gaan kijken en zou eens snuffelen tussen de Yes To.. producten. ‘Schoon’ qua ingrediënten, fijn in gebruik en ook nog eens redelijk betaalbaar :)

     • Avatar van Linda
      Linda 4 maart 2016 at 06:41

      Hoi Desirée, bedankt voor de tip. Ik ben inderdaad gegaan voor een shampoo van Yes To gegaan. Ik heb gekozen voor de volume shampoo. Net mijn haar gewassen en je kon gelijk zien dat ik meer volume heb, nu heb ik dat al wel, (ik heb krullen van mezelf) maar het kon veel beter en het voelt erg fijn, ook heb je er maar een klein beetje van nodig. Had de laatste tijd ook iedere keer kleine bultjes op mijn hoofd, die gingen en weer kwamen en dat gaat nu ook vast weg, zoals de mevrouw van de Tuinen ook zei. Tot nu toe ben ik heel positef. Ze gaf wel aan dat het wel even wennen zou zijn, maar goed dat moet dan maar even. Fijn dat je me zo goed op weg hebt geholpen, dank je wel.

     • Avatar van Desirée
      Desirée 4 maart 2016 at 10:16

      Wat fijn dat je iets aan mijn tip hebt! Hoop dat de plekjes en bultjes ook snel wegtrekken nu :)

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 28 februari 2016 at 11:25

  Hoi Desirée,
  Wat een TOP producten.
  Je kan merken dat jij al helemaal thuis bent in het wereldje van de “sensitieve hair scalp” wezentjes ;-)
  Vervelend probleem, want sommige producten ruiken nou eenmaal hemels, en of ze nou weken of niet……dan wil je zo graag proberen.
  Als is het maar om je badkamer plankje ermee te versieren haha.
  Maar wat een bummer als je vervolgens alleen maar zit te krauwen en te ergeren aan die droge jeuken plekken op je hoofdhuid.
  Weg mooie coupe!
  Ik ken het helemaal, en het was een lange zoektocht, maar als je de holy grail hebt gevonden is het niet meer zo moeilijk om al die mooie nieuwe producten te weerstaan.
  Ik krijg natuurlijk niks opgestuurd, heb niks te reviewen, dus dat scheel ook vast een hoop.
  Fijne leerzame review.
  I LOVE YOUR STYLE !

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 februari 2016 at 14:43

   Haha ja, scheelt zeker een boel! Geweldige kant aan mijn werk dat ik zoveel toegestuurd krijg, maar wil dan vaak ook echt àlles uitproberen + dingen die ik zelf in de winkel tegenkom, maar daar is mijn hoofdhuid het helaas niet altijd mee eens :(

 • Avatar van Pirre
  Reply Pirre 28 februari 2016 at 10:28

  Klinkt al veel werk, maar zal vast mee vallen ;p Ik ben ongeveer een kwartiertje bezig na het wassen en ’s morgens zo’n 5 minuten dus dat valt reuze mee!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 28 februari 2016 at 10:07

  Die John Frieda spray klinkt mighty interesting, maar ik ben door mijn kapper gewaarschuwd voor John Frieda omdat daar heel veel siliconen in zouden zitten? Maar dat is bij deze spray dus blijkbaar niet zo?
  Ik ben nog steeds verliefd op je haar trouwens. <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 februari 2016 at 14:46

   De spray van John Frieda bevat wel enkele siliconen, maar voelt niet zo vettig/gladdig aan als veel siliconenproducten. Daarnaast reageert ook weer niet elk haar slecht op siliconen.. Blijft een lastig ingrediënt met echt een tweespan qua meningen erover!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 28 februari 2016 at 09:22

  Ik was mijn haar minder en minder en dat vind ik eigenlijk wel goed

 • Avatar van Roos
  Reply Roos 28 februari 2016 at 08:32

  Wat fijn zo’n update en de haarkleur vind ik erg mooi. Ik ben heel benieuwd naar de producten van Davines. Zitten er geen nare stoffen in? Kan er op internet weinig over terugvinden qua ingrediënten en reviews. Lijkt me wel een heel mooi merk met een mooie filosofie.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 februari 2016 at 14:48

   Ik vind Davines echt een heel mooi merk zonder sulfaten en parabenen met veel ingrediënten van natuurlijke oorsprong, biologisch afbreekbaar etc. Wordt naar mijn mening echt te weinig aandacht aan gegeven :)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 28 februari 2016 at 08:13

  Grappig dat je die Batiste droogshampoo fijn vindt, ik vind ‘m juist verschrikkelijk haha. Veel te stug voor mijn haar! Wel heel leuk om je routine te zien en ik vind je haarkleur heel mooi!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 februari 2016 at 14:49

   Haha, zo zie je maar! Ik vind met kort haar dat stugge juist wel lekker om m’n haar in model te kunnen houden :P Thanks voor je compliment!

 • Avatar van Martine
  Reply Martine 28 februari 2016 at 08:02

  De grootste klus hier is het drogen, aangezien ik geen fohn heb whahaha.. Verder gebruik ik weinig stylingproducten, soms wat van dat gummy spul als mijn pony een bad hairday heeft.

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 28 februari 2016 at 06:59

  Als je zo alle producten ziet denk je inderdaad dat je lange tijd bezig bent. Een kwartiertje is niet lang! Fijne producten gebruik je. Dat product van John Frieda moet ik misschien ook eens gaan proberen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 februari 2016 at 06:44

  Dat klinkt erg goed!
  Wat een goede producten.
  Ik heb net als jou ook weleens jeuk op de hoofdhuid.
  De serum lijkt me erg fijn.
  Ik kan niet zonder een mousse speciaal voor krullen haar.
  Het geeft een flinke boost aan mijn kapsel wanneer ik het los draag.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.