Beauty

Natural Beauty | Massada skincare producten

25 februari 2016

massada
Een nieuw merk mogen ontdekken en helemaal als het een natuurlijk merk is maakt me altijd erg blij. Ik heb gewoonweg een voorkeur voor natuurlijke merken en producten en eens een merk leren kennen wat (nog) niet zo bekend is triggert de skincarejunkie in mij. Lekker inlezen erover, de ingrediëntenlijsten doorsnuffelen en uitpluizen, de producten proberen.. Ik houd ervan! Vandaag wil ik je graag wat meer vertellen over de natuurlijke Massada skincare producten.

massada massada
De producten van Massada bevatten grondstoffen van over de hele wereld en zitten vol met plantenextracten, vitamines, minerale zouten en modder, bio-essentiële oliën en bloemenwaters. De Massada Bio Celular huidverzorgingslijn is een ECOCERT-gecertificeerde lijn die celveroudering tegengaat, het natuurlijk evenwicht van de huid herstelt, huidweefsel regenereert, revitaliseert en voorziet van nieuwe energie. De lijn bestaat uit verschillende producten waarvan ik er drie heb ontvangen:

– Massada Bio Celular thermal water 200ml, €29,50
– Massada Bio Celular exfoliante-scrub 100ml, €34,50
– Massada Bio Celular DD Cream 30ml, €39,00.

massada massada

Het thermale water zit in een sprayflacon die het product heerlijk fijn vernevelt zonder dikke druppels te verspreiden waardoor je hem ook goed over je make-up als finishing spray kan gebruiken om de look minder poederig te maken en de make-up te ‘setten’. Of je gebruikt hem als stap in je skincare routine, want er zit onder andere soja, rozenwater, Dode Zee zout, gingko biloba extract en vitamine C in en geeft echt een boost aan de huid.

Het product ruikt lekker fris, trekt redelijk snel in en combineert prettig met eigenlijk elke huidverzorgingsroutine die je zelf al hebt. Ik merk dat bepaalde crèmes beter en sneller door de huid worden opgenomen en zuiniger in gebruik worden als ik er een spray als deze onder gebruik dus dat is ook heel fijn.

massada massada massada

De exfoliater/scrub komt in een tube en bevat onder andere hondsroosextract, gemberextract, glycerine, rozemarijnextract, shea boter, soja olie, Himalayazout, rozenextract, gingko biloba en vitamine E. Niet alleen zijn de scrubdeeltjes heel erg fijn gemalen en voelt de scrub daardoor redelijk zacht aan op de huid, ook ruikt hij lekker licht rustgevend en kruidig (zoals Aveda producten) en voelt mijn huid naderhand niet droog of trekkerig aan maar eerder lekker zacht en gevoed.

massada massada massada

Als laatste nog de DD Cream met een SPF25 waar onder andere glycerine, arnica extract, jojoba olie, calendula extract, gingko biloba, zoete amandelolie, urea, thee extract en vitamine E in zit. Een mooie combinatie die de huid verzorgt, beschermt en hydrateert en tegelijkertijd ook nog beschermt tegen de zon en een net wat egaler geheel geeft door de minerale kleurpigmenten die erin verwerkt zijn.

Zo te zien bestaat deze DD Cream wel in maar één kleur en die is – voor de verandering – toch echt niet geschikt voor de medium tot donkere huidjes. Iets waar ik als Sneeuwwitje ;) heel erg blij mee ben maar wel iets om rekening mee te houden als je zelf een wat donkerdere huid dan mij hebt. De crème ruikt lekker, laat geen witte waas achter, trekt snel in, laat de huid soepel en comfortabel aanvoelen en geeft een minimale dekking.

Mijn eerste ervaring met dit natuurlijke verzorgingsmerk Massada is zeker positief te noemen. De producten die ik heb getest zitten bomvol werkzame bestanddelen die echt wat doen voor je huid, de producten ruiken lekker en zijn prettig in gebruik, de verpakking is mooi en hygiënisch, deze producten hebben een ECOCERT certificering en zijn biologisch en ecologisch, bevatten geen synthetische parfums, siliconen of parabenen.. Ja, aardig positief dus! Ze hadden alleen nog een puntje meer kunnen scoren door benzyl alcohol (een ‘harde’ alcohol) weg te laten of te verruilen voor een zachte variant.

Dit van oorsprong Spaanse merk is in Nederland enkel verkrijgbaar bij aangesloten professionele schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten en dat kan misschien een drempel zijn, maar via de website van Smooth & Co kan je wel een mailtje sturen om erachter te komen of het bij salons bij jou in de buurt verkrijgbaar is.

Ken jij dit natuurlijke beautymerk al? Heb jij een favoriet natuurlijk merk in je badkamer staan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 26 februari 2016 at 01:04

    Het klinkt heel goed allemaal. Zelf gebruik ik enkele producten van Zarqa.

  • Avatar van beautifulday4makeup
    Reply beautifulday4makeup 25 februari 2016 at 20:47

    Het thermale water lijkt mij wel tof, maar ik kende dit merk helemaal niet…

  • Avatar van YuStSoMe
    Reply YuStSoMe 25 februari 2016 at 18:50

    Mooi merk! Die DD cream klinkt goed! Hier nog een bleke Betsy die het graag eens wilt proberen.

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 25 februari 2016 at 12:54

    ik ken dit merk nog helemaal niet :3

  • Avatar van Chantalle
    Reply Chantalle 25 februari 2016 at 11:49

    Ik kende dit merk nog niet! Maar ik vind de verpakkingen er echt super leuk uitzien. Door je review ben ik nu wel erg benieuwd naar deze producten.

  • Avatar van Kiss & Make-up
    Reply Kiss & Make-up 25 februari 2016 at 11:43

    Totaal nieuw voor mij, thanks for sharing!

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 25 februari 2016 at 09:25

    Leuk om te lezen, ik had namelijk nog nooit van het merk gehoord. Ziet er erg goed uit!

  • Avatar van Karen
    Reply Karen 25 februari 2016 at 09:11

    Ik kende het ook niet, terwijl ik echt dol op dit soort producten ben. Het klinkt qua ingrediënten een beetje als Ahava. Ook een merk wat ik heel fijn vind. Ik ga eens op zoek naar deze lijn.

  • Avatar van fabulousheidi
    Reply fabulousheidi 25 februari 2016 at 08:41

    Ik kende dit merk niet maar klinkt echt top Desirée! De DD cream kan ik dus wel hebben hihi (voel me net als jij best een Sneeuwwitje de laatste tijd) ook het thermal water lijkt me super. Ik houd van dit soort producten, wellicht jammer van de harde alcohol maar verder trekken de ingrediënten me erg aan.

  • Avatar van yayitstoday
    Reply yayitstoday 25 februari 2016 at 07:39

    Ik kende dit merk nog niet, maar het klinkt veelbelovend! Vooral de DD Cream lijkt me fijn

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 25 februari 2016 at 06:37

    Het klinkt goed!
    Jammer dat het laatste product er in één kleur is en geschikt voor een geteinte huid.
    Goed artikel want dit merk ken ik niet.

    Fijne dag Xoxo

  • Avatar van femkedj
    Reply femkedj 25 februari 2016 at 06:36

    Ik had nog nooit van dit merk gehoord. De prijzen zijn voor een natuurlijk merk wat mij betreft ook prima. De producen die je hebt ontvangen lijken me alle drie heel fijn. Vooral de exfoliater/scrub lijkt me lekker :-)!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.