Beauty

Skincare routine (update februari)

16 februari 2016

gevoelige huid
Ik heb je ongeveer een maand geleden de producten laten zien die ik vanaf dat moment zou gaan gebruiken als nieuwe winter skincare routine. Vandaag geef ik hierop een update, welke producten me bevielen en welke niet èn laat ik je ook weer een nieuwe routine zien. Normaal gesproken wissel ik echt niet mijn skincare routine per maand, maar de lijn die ik onlangs ontving belooft zo goed te passen bij mijn drogere en gevoelige huid dat ik tè nieuwsgierig was.

 winter skincare
Welke producten uit de skincare routine van de afgelopen maand bevielen mij goed?

De must haves uit deze routine zijn voor mij zeker de Gemology Cosmetics Pluie de Cristal. Een olievrije oogmake-upremover die echt de beste is die ik ooit geprobeerd heb. Zonder moeite veeg ik er zonder druk of boenwerk alles mee van mijn oogleden en wimpers en laat deze zacht achter zonder geïrriteerde ogen of waasje wat veel oogmake-upremovers nog wel eens achter kunnen laten.

Nog een product wat ik echt heerlijk vind is de L’Occitane Shea Face Comforting Oil die perfect is voor droge huidjes die wel wat extra’s kan gebruiken. Superzuinig en voedt erg goed zonder al te vettig gevoel achter te laten.

De L’Occitane Shae Face Soothing Fluid als dagcrème en Clinique Superdefense Night Recovery Moisturizer zijn ook producten die zeker gebruikt blijven worden. Is het niet door Paul, dan ga ik er zeker nog in verder om ze leeg te maken. Gewoonweg heel fijne producten voor de drogere en gevoelige huid.

winter skincare

Welke producten uit de skincare routine van de afgelopen maand bevielen mij minder goed?
De Gemology Cosmetics Mousse de Roche is een reiniger voor je gezicht die helaas gewoonweg mijn gezicht niet voldoende schoon wist te maken en mijn huid daarnaast ook nog wat rood en trekkerig achterliet. Mehhhhh..

De Hylamide Glow radiance booster is een beetje een twijfelgevalletje. Ik geloof wel dat het meehielp om wat frisser te ogen, maar het gaf mijn huid nèt iets teveel tint zeg maar. Wel een natuurlijk tintje, maar misschien net iets teveel. Mijn normale foundation matchte ineens niet meer, je moet je handen naderhand goed wassen omdat je anders vlekken krijgt.. Kortom: ik moet er gewoon even wat meer mee gaan spelen en denk dat ik het product tegen de lente/zomer weer erbij pak omdat het tintje dan waarschijnlijk beter uit zal pakken :)

Welke veranderingen merk ik in mijn huid?
Ik merk vooral heel erg dat ik toch echt een exfoliator mis zoals een AHA en/of BHA die ik hiervoor met regelmaat gebruikte. Dit hield mijn huid gladder en zachter en zorgde dat ik minder onzuiverheden had. Verder voelde mijn huid wel lekker soepel aan gedurende de dag en leken de producten gewoon basic goede producten voor mijn huid, maar mis ik gewoon nèt dat beetje extra qua boost en vooruitgang.

gevoelige huid

Mijn nieuwe skincare routine
Ondanks dat ik dus zeker met enkele erg fijne producten kennis heb gemaakt de afgelopen maand, ben ik sinds een paar dagen overgestapt naar een compleet nieuwe lijn. Het is de nieuwe Paula’s Choice calm redness relief lijn voor de normale tot droge huid. Het is niet voor niks dat ik hier gelijk mee aan de slag wilde, want zoals ik in dit artikel over roodheid verbergen al liet zien heb ik zeker last van flink wat roodheid in mijn huid. Dit gecombineerd met een drogere en gevoeligere huid maakt mij zo’n beetje de perfecte testpersoon voor deze nieuwe lijn dacht ik zo.

Deze Paula’s Choice calm redness relief producten is erop gericht de rode, gevoelige huid te behandelen en deze de kalmering en verzorging te bieden die het nodig heeft. De lijn is dan ook geschikt voor iedereen die last heeft van een rode, oncomfortabele en gevoelige huid. Er zijn in totaal tien producten verkrijgbaar, waarvan enkele producten voor elk huidtype geschikt zijn en er daarna een tweesplitsing is in producten voor de normale tot droge huid en producten voor de gemengde tot vettige huid.

Ik ga zelf met de volgende producten aan de slag:

cleanser (reinigen van make-up, vuil en afvalstoffen) 198ml, €22,90
toner (verwijderen van laatste sporen vuil en make-up en kalmeren) 118ml, 23,90
1% BHA lotion (exfolieert, pakt ruwe plekjes en pukkeltjes aan en kalmeert) 100ml, €29,90
repairing serum (kalmeert, herstelt en hydrateert) 30ml, €36,90
SPF30 mineral moisturizer (verzacht, hydrateert en beschermt) 60ml, €32,90
moisturizer (verzacht, verlicht, voedt en kalmeert) 60ml, €29,90.

Een hele waslijst dus, maar het neemt in totaal maar een paar minuutjes in beslag in de ochtend en avond. Dat is het mij zeker wel waard om hopelijk wat verder op weg te geraken naar een zachte, gladde, egale en minder rode huid.

gevoelige huid

Mijn eerste ervaring met de Paula’s Choice calm redness relief producten
De producten lijken zuinig in gebruik, werken prettig, de reinigingsproducten laten geen geïrriteerde ogen en een droge trekkerige huid achter, het serum en de crème trekken redelijk snel in maar laten mijn gezicht wel de hele dag soepel aanvoelen.. En ja hoor, ook de exfoliant is weer terug in mijn routine en dat merk ik direct. De eerste ervaring is dus zeker positief te noemen!

Fijn is dat de producten vrij zijn van geurstoffen, minerale oliën en parabenen en dierproefvrij zijn. In enkele producten zitten wel siliconen maar mijn huid reageert hier niet vervelend op. Integendeel juist, want het zorgt ervoor dat het vochtgehalte in mijn huid behouden blijft en niet onttrokken kan worden door de buitenlucht. Daarnaast vind ik het wel jammer dat er SLES in de cleanser te vinden is, een nogal ‘harde’ reiniger waarvoor echt mooie alternatieven bestaan.

De producten zitten verder bomvol hydraterende, voedende, beschermende en kalmerende bestanddelen, vitamines, plantenextracten en antioxidanten zoals aloë vera, hyaluronzuur, abrikozenpitolie, haver, vitamine E, komkommer, jojoba olie, glycerine en groene thee extract. Wil je weten wat een bepaald ingrediënt precies is en doet voor je huid, zoek het dan eens op via de zoekbalk rechtsbovenin de website. Grote kans dat ik er al eens een artikel over geschreven heb :)

Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd wat deze producten op de langere termijn doen voor mijn huid en dan vooral met de droge plekjes die altijd aanwezig lijken te zijn op bepaalde delen van mijn gezicht en of de roodheid ook duidelijk vermindert. Ik hou je in ieder geval over een maand weer op de hoogte.

Hoe ziet jouw skincare routine er op dit moment uit en wat voor huidtype heb je? Wie weet kunnen we zo nog fijne tips en must haves delen met elkaar ♥

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Carrie
  Reply Carrie 28 maart 2016 at 09:39

  Ik ken de producten van Paulas Choice, maar ben overgestapt naar Alpha H, heb jij daar ervaring mee?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 maart 2016 at 13:22

   Hi Carrie! Met enkele producten heb ik zeker ervaring, vooral de Liquid Gold vind ik geweldig fijn!

 • Avatar van brunetteambition1201
  Reply brunetteambition1201 17 februari 2016 at 11:04

  Mooie routine ! Ik ben heel benieuwd naar je verdere mening over de nieuwe PC’s producten. Ik heb zelf ook een rode huid dus ben altijd benieuwd naar nieuwe producten.

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 16 februari 2016 at 20:12

  fijne routine, leuk voor te zien! Ik gebruik La Roch Possay en Olaz en dit zijn twee perfecte merken voor mijn gevoelige huidje :)
  X

 • Avatar van Annelies
  Reply Annelies 16 februari 2016 at 19:20

  Die bha lotion moet ik toch maar eens gaan proberen, ik dacht altijd dat mijn rosacea overgevoelige huid daar nog roder van zou worden. Zelf gebruik ik rosaliac UV rijk van la roche posay. Echt een aanrader.

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 16 februari 2016 at 17:24

  Ik moet die reinigingswater weer kopen van garnier , die is zo fijn!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 16 februari 2016 at 12:10

  Ben nog altijd zo kapot van het feit dat ze de huidige Clinique Super Antioxidant Night Moisturizer gaan vervangen door een nieuwe in een pot :-(

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2016 at 14:40

   Ik ben zelf ook meer fan van tubes en pompjes..

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 16 februari 2016 at 10:53

  Wat een mooie lijn van PC
  Hoewel ik de prijzen nog wel vind meevallen, daar ze zuinig in gebruik zijn, ga ik in rustige periodes altijd voor Decubal producten. Die zijn regel matig in de aanbieding bij de Tuinen en werken ook zeker prima.
  Ik heb er iig nooit last van gekregen, en heb ook een huid die zeer snel op producten reageerd met kleine (of grotere) ontstekingenkjes.
  Ook qua verkruigbaarheid een goed alternatief, voor mij dan.
  De hygienische verpakkingen (en vind ze zelf ook super mooi) en dat ze makkelijk verkrijgbaar zijn maakt het ook extra fijn.
  Ben benieuwd of meer mensen hier fan van zijn.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2016 at 14:41

   Ik ken de producten van Decubal en heb ze jaren geleden ook gebruikt. Vond ze heel fijn als goede basisproducten, maar dan wel aangevuld met vitamineserums en exfolianten :)

 • Avatar van Babs
  Reply Babs 16 februari 2016 at 10:41

  Ik herken het, als ik geen exfoliator gebruik dan wordt mijn huid ietwat grauw . Ik ben benieuwd of de nieuwe lijn van Paula’s Choice bevalt.
  Momenteel ben ik aan de retinol ( nachtverzorging). Mijn huidtype is gemengd met hier en daar wat hardnekkige rode vlekjes.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2016 at 14:41

   Oh yes, exfolianten en retinol. Love them!

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 16 februari 2016 at 10:38

  Ik gebruik Toleriane riche crème en Toleriane reinigingsmelk van La Roche-Posay en het Multiactive Serum van Clarins.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2016 at 14:42

   Oeh, die La Roche-Posay producten zijn ook fijn! Die ken ik nog wel uit het verleden. Dit merk heeft sowieso mooie, zachte en fijne producten.

   • Avatar van Barbara
    Reply Barbara 16 februari 2016 at 14:57

    Voor mijn ook droge en gevoelige huid top. Ben ook fan van Clarins, maar la Roche werkt voor mij eigenlijk beter en is n stuk goedkoper.

 • Avatar van Wendy
  Reply Wendy 16 februari 2016 at 09:43

  Misschien een tip om ook ‘ns uit te proberen: de producten van Louis Widmer. Ik heb ook een droge en gevoelige huid (incl couperose die ik binnenkort laat behandelen) en deze producten vind ik echt superfijn. Geen irritatie, schoon gevoel en prettig geprijsd

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2016 at 14:42

   Dankjewel voor de tip! Ik zal er eens naar gaan kijken :)

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 16 februari 2016 at 09:38

  Ik ben zo benieuwd naar deze lijn van Paula’s Choice. Heb het merk net ontdekt en dat smaakt naar meer.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2016 at 14:42

   Wacht maar, voor je het weet staat je kast ermee vol ;)

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 16 februari 2016 at 09:18

  Fijne routine! Ik vind de Shea Face Comforting Oil van L’Occitane ook heel erg fijn. Gebruik hem bijna iedere dag!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2016 at 09:29

   Leuk om te lezen dat jij de olie ook zo heerlijk vindt! Zeker nu met het koudere weer zo lekker ♥

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 16 februari 2016 at 09:08

  Heel benieuwd. Vooral het kalmeren is voor mij van belang. Ik zeg wel eens dat mijn huid ook adhd heeft… Tja we moeten het er toch mee doen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2016 at 09:30

   Haha! Nou ik begrijp je uitspraak wel hoor, soms lijkt je huid met de dag weer eens wat anders te doen..

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 16 februari 2016 at 07:15

  Ik gebruik ook graag AHA en BHA zeker van Paula’s Choice heb ik erg goede ervaringen meer. Ik heb net als jij ook een droge en gevoelige huid. Ik ben ook benieuwd wat deze producten op de langere termijn doen.

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 16 februari 2016 at 06:55

  Zelf blijf ik benieuwd naar de L’Occitane Shea Face Comforting Oil. Die AHA en/of BHA merk je dus wel goed. Ik moet me echt meer gaan verdiepen in skincare.

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 16 februari 2016 at 06:46

  Paula’s choice is inderdaad erg fijn. Ik gebruik nu een cleanser van Dermalogica, een Toner en moisturiser van Jetske Ultee (uncover skincare), en een exfoliant van Paula’s choice

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 februari 2016 at 06:43

  Dat lijken me zeer fijne huidverzorgingsproducten!
  Om de droge plekjes op het gezicht te laten verdwijnen.
  Ook is het iets rood.
  Dus heb ik een gevoelige huid.
  Ik ga meteen een kijkje nemen in de webshop die dit verkoopt.
  Fijn dat het dierproefvrij is.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.