Beauty

H&M Conscious Beauty | Mask, lip balm & all over oil

21 maart 2016

h&m conscious beauty
Ik zag een tijdje geleden dat er ineens ook een H&M Conscious Beauty lijn bij H&M tussen het aanbod stond en ik was gelijk nieuwsgierig. Zoals je weet heb ik namelijk een voorkeur voor natuurlijke producten en als het er dan ook nog eens mooi uit ziet, betaalbaar is èn vol zit met mooie ingrediënten ben ik al snel om. Ik bestelde drie producten die mij het meest aanspraken qua werking en geur, heb deze de afgelopen periode getest en wil deze vandaag graag aan je laten zien en er meer over vertellen.

De verpakkingen spreken mij door de cleane en strakke look & feel erg aan en ze hebben ook wat ‘Apothekerigs’ over zich heen wat mij ook wel aanspreekt. Niet teveel poespas!

h&m conscious beauty h&m conscious beauty h&m conscious beauty h&m conscious beauty h&m conscious beauty

H&M Conscious Beauty conditioning face mask 50ml, €6,99
Ik koos dit masker uit de verschillende die er verkrijgbaar zijn omdat het gewoonweg het beste bij mijn huidbehoefte past en ik een groot liefhebber ben van crèmemaskers. Ik gebruik deze graag onder de douche; aanbrengen op de schone huid, benen en dergelijke scheren, afspoelen en klaar.

Het masker bevat onder andere glycerine, shea boter, bijenwas, jojoba olie, aloë vera en vitamine E en is dus lekker verzorgend, verzachtend, beschermend, hydraterend en voedend. Wel jammer dat er ook parfum en een harde alcohol in zit, die hadden beide wat mij betreft achterwege gelaten mogen worden. Qua hygiëne en doseringsgemak had het masker beter in een tube mogen zitten, maar aan de andere kant heeft het ook wel weer wat om zo een lik uit het potje te kunnen halen om aan te brengen. Ik denk dat je zo’n vijf keer met dit potje kan doen.

De geur is lekker zacht kruidig met een tintje zoet en citrus erdoorheen en doet me denken aan de geur in een hamam. Op een schoon gezicht aanbrengen, na twee tot tien minuten afspoelen òf de restantjes afnemen met een tissue en de rest inmasseren voor het slapen gaan. Heel makkelijk in gebruik en ik merk naderhand dat mijn huid lekker zacht, rustig en gehydrateerd is.

Dit product bevat minimaal 98% natuurlijke ingrediënten en minstens 83% van de ingrediënten zijn van organic farming.

h&m conscious beauty h&m conscious beauty h&m conscious beauty h&m conscious beauty h&m conscious beauty

H&M Conscious Beauty raspberry lip balm 7,5g, €6,99
Een lippenbalsem is altijd wel handig om in je handtas te hebben zitten of op je nachtkastje neer te leggen om het hele jaar door verzorgende en soepele lippen te houden. Ik koos voor de raspberry variant vanwege de roze kleur ♥

Deze lippenbalsem bevat onder andere bijenwas, jojoba olie en shea boter, heeft een lichtroze richting perzikroze tintje met een subtiele shimmer erin verwerkt maar op de lippen blijft er gewoon een mooie glans van over. De geur en smaak is redelijk zoet, hij plakt niet echt en na een uurtje is een nieuw dun laagje aanbrengen wel weer nodig. Een klein beetje is trouwens meer dan voldoende, want door de warmte van je vinger en lippen smelt hij nog een beetje waardoor hij erg gemakkelijk uitsmeert. Deze lippenbalsem heeft één nadeel: je zit na het insmeren wel even met een plakkerige vinger (of masseert hier wat droge nagelriemen mee in).

Dit product bevat minimaal 99,5% natuurlijke ingrediënten en minstens 92,3% van de ingrediënten zijn van organic farming.

h&m conscious beauty h&m conscious beauty h&m conscious beauty h&m conscious beauty

H&M Conscious Beauty relaxing all over oil 100ml, €9,99
Tsja, als olieliefhebber kon ik deze natuurlijk niet laten liggen! Ik had sowieso al een all over oil op mijn beauty wishlist staan dus die kan ik voor nu eventjes afvinken. Deze olie koos ik in de relaxing variant met een rustgevende geur met een klein tintje citrus erin. Je kan deze olie gebruiken als badolie, voor op je lichaam en zelfs voor in je droge haarpunten. Er zit onder andere zonnebloemolie, jojoba olie, vitamine E, duivenpitolie en rozemarijnextract in en als enige nadeel zie ik ook hier de toegevoegde parfum weer terugkomen waarvan niet duidelijk is of dit synthetische of natuurlijke geurstoffen zijn.

Een glazen verpakking vind ik altijd een beetje spannend om te gebruiken in de badkamer vanwege de tegelvloer en dat je flesje er zo op kapot kan vallen, maar aan de andere kant houden bepaalde ingrediënten nu eenmaal beter in glas en voelt het lekker solide aan. Handig dat er een doseerpompje op de flacon zit trouwens, zo gebruik je niet snel teveel want deze olie is zeker zuinig in gebruik. Ik vind het het lekkerst om hem aan te brengen na het douchen over de nog vochtige huid waardoor hij nog sneller en beter in lijkt te trekken. Het maakt mijn huid heerlijk zacht, soepel en glowy en bepaalde ruwe delen worden na enkele keren smeren steeds soepeler. Love it!

Dit product bevat minimaal 99,5% natuurlijke ingrediënten en minstens 99% van de ingrediënten zijn van organic farming.

De H&M Conscious Beauty collectie bestaat uit dertig duurzame producten voor het lichaam en haar, is dierproefvrij, draagt het ecocert label en is verkrijgbaar bij H&M online en in de winkels bij de normale beautyproducten. Deze lijn is iets duurder dan gewend bij H&M, maar alsnog heel erg betaalbaar. De producten variëren in prijs tussen de €5,99 en €9,99 van een deodorant, bodywash en haarproducten tot aan body creams en lichaamsolie.

Ik ben echt heel erg blij dat meer en meer merken denken aan groene producten en ik hoop dat deze awareness steeds een beetje verder doordringt en meer merken een natuurlijke lijn uit gaan brengen of hun bestaande producten vervangen voor een natuurlijkere variant.

Spreekt de nieuwe H&M Conscious Beauty lijn jou aan? Naar welke producten ben jij benieuwd?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 22 maart 2016 at 10:49

  Het lijken me fijne producten, vooral de olie lijkt me fijn. Toch maar eens gaan kijken als ik in de buurt ben.

 • Avatar van Pirre
  Reply Pirre 21 maart 2016 at 22:59

  Dat maskertje ziet er lekker uit. Mooi en duidelijk artikel, ik zal er eens even tussen gaan neuzen =)

 • Avatar van Irene
  Reply Irene 21 maart 2016 at 18:57

  H&M is goed bezig met het uitbreiden van de conscious-lijn naar beauty-producten. Heb de handcrème en de citruslipbalm besteld, ben benieuwd :)

 • Avatar van Agneta
  Reply Agneta 21 maart 2016 at 17:30

  Wat een super fijn artikel. Heerlijk om te lezen. De producten zien er ook goed uit! Misschien eens kijken op de site.

  Liefs Agneta

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 21 maart 2016 at 16:41

  Ik wil dat masker weleens proberen

 • Avatar van buufs
  Reply buufs 21 maart 2016 at 16:23

  Mooi artikel. Ik weet het niet met beauty producten van de H&M… maar als ik dit nu lees moet ik het misschien toch eens een kans geven!

 • Avatar van BEAUZ
  Reply BEAUZ 21 maart 2016 at 12:41

  Fijn dat H&M nu ook steeds bewuster bezig is, ik ga zeker even kijken naar deze natuurlijke producten na deze fijne review ;-)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 21 maart 2016 at 12:12

  oehh die lipbalm lijkt me wel wat :D

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 21 maart 2016 at 10:48

  wat een leuke producten heeft de Hennes zeg! Ik moet echt nodig weer eens een keer gaan kijken.

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 21 maart 2016 at 09:57

  Ooooh, alsof je in zo’n ouderwetse apotheek staat. De uitstraling van de producten is goed gekozen.
  En dat masker, die gaat op mijn lijst!

 • Avatar van Lovely Charlotte
  Reply Lovely Charlotte 21 maart 2016 at 09:47

  Wow, de producten zien er heel goed uit! Jammer dat ik echt nét een bestelling heb gedaan bij H&M :-( Volgende keer neem ik deze zeker mee! Goede tips trouwens, om de olie te smeren op de nog vochtige huid!

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 21 maart 2016 at 09:37

  Wat is H&M toch super goed bezig, ze brengen steeds meer goede producten uit zeg! Vooral naar de olie ben ik (als olieliefhebber) erg nieuwsgierig.

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 21 maart 2016 at 09:28

  Conscious Beauty lijn wat een leuke naam. Ik geef zelf ook de voorkeur voor natuurlijke producten door mijn gevoelige huid. Klinkt goed allemaal en de verpakking vind ik ook leuk, het oog rustig. Door een overgebleven plakkerige vinger op droge nagelriemen mee te masseren is een goed idee.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 21 maart 2016 at 09:11

  Wat een leuke lijn, zo niet H&M-achtig!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 21 maart 2016 at 08:49

  Ik wilde net typen; het ziet er uit als dingen uit de apotheek, maar je zei het zelf ook al :) Ik had echt werkelijk geen idee dat ze zulke producten verkochten bij H&M. Weer wat geleerd. Die lippenbalsem die MOET ik nu hebben… X

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 21 maart 2016 at 07:11

  Dit spreekt mij zeer zeker aan en de oil gaat zeker op mijn wist list.

  Mooi dat hennes nu ook een stap maakt in het beauty assortiment.

  Maak er een mooie dag van!

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 21 maart 2016 at 06:53

  Ik had al wat meer reviews gelezen over de conscious producten van H&M. Ik ben enthousiast geworden en ga binnenkort ook eens wat rondsnuffelen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 21 maart 2016 at 06:47

  Het klinkt allemaal goed!
  Dit ken ik niet en zal eens snel langs de winkel gaan die dit verkoopt.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.