Beauty

Natural Beauty | Lady Green

31 maart 2016

lady green
Het is opvallend hoe vaak ik de vraag krijg welke verzorgingsproducten voor tieners/jonge meiden ik aan kan raden. Of het nu voor een jongere bezoekster, een zusje van of dochter van is, de vraag komt elke paar weken wel weer een keer via social media of mijn mailbox binnen. Er zijn helaas niet veel producten en merken voor deze doelgroep te vinden en helemaal niet als het om natuurlijke en betaalbare verzorgingsproducten gaat.. Lady Green brengt hier vanaf vandaag verandering in!

Puur Company is een start-up in natuurlijke verzorgingsproducten voor kids/tieners tot aan jonge vrouwen van ongeveer 25 jaar en ze lanceren in Nederland vandaag het merk Lady Green. Het assortiment loopt van een dagcrème tot aan een scrub en zelfs enkele make-upproducten. En heel fijn om te weten; de producten zijn organic, dragen het Ecocert label en zijn dierproefvrij! Ik vind het als eerste al leuk om te zien dat de producten in deze ‘groene’ hoek enorm zullen opvallen door de vrolijke verpakkingen in frisse kleuren. Daarnaast ruiken de producten heel zacht en subtiel maar toch lekker fris en hou ik van de hygiënische verpakkingen met spraydoppen, pompjes en de tubes.

lady green lady green

Lady Green cleansing micellar water 150ml, €15,95
Een micellaire lotion doet meer dan een normale lotion, de micellen erin trekken namelijk vuildeeltjes naar zich toe en houden dat vast waardoor je er zelfs een (simpele) make-up mee kan verwijderen. Zo heb je dus een multifunctioneel product. Er zit onder andere hamamelis, gerstextract, aloe vera, appel- en granaatappelextract in. Fijn om te weten: de toegevoegde parfum is geen synthetisch parfum.

Ik vind deze lotion heerlijk fris en zacht op de huid aanvoelen en krijg er met gemak een lichte make-up mee verwijdert. Met een heftigere ooglook of een dekkende foundation heeft het product wat meer moeite, maar dan alsnog haal ik er na een oliereiniger met deze micellaire lotion nog veel laatste make-up- en vuilrestjes mee van mijn gezicht. Naderhand voelt mijn huid niet droog of trekkerig aan.

lady green lady green

Lady Green floral facial mist 150ml, €16,95
Deze heerlijke gezichtsspray is fijn om te gebruiken na het reinigen en voordat je crème aanbrengt zodat het helpt de crème sneller en dieper de huid in te trekken, maar je kan hem ook gebruiken als opfrissertje gedurende de dag of als mist over je make-up om het geheel minder poederig te maken en er wat frisser uit te laten zien. Er zit onder andere abrikozenwater, perzikwater, aloe vera, salicylzuur en glycerine in. De harde alcohol die erin gebruikt is had vervangen kunnen worden voor een mildere variant en hierin is ook weer gebruik gemaakt van een niet synthetisch parfum.

Ik vind dit zo’n heerlijk en onmisbaar product en gebruik een zachte mist eigenlijk elke dag wel, vooral na het aanbrengen van mijn make-up (wel de spray dan echt een stukje van je gezicht houden, anders kan het wat te nattig zijn) of als opfrisser en extra hydratatie gedurende een warme dag. Je kan hem trouwens ook eventueel op een watje aanbrengen om er laatste restjes make-up mee te verwijderen.

lady green

Lady Green konjac sponge (lavendel) €8,95
De konjac spons om je gezicht te reinigen blijft een leuke beautygadget voor in de badkamer. Handig dat er aan deze variant een lusje is gemaakt zodat je hem ergens aan kan hangen om tussendoor te laten drogen en hij is in verschillende varianten verkrijgbaar. Ik heb de kalmerende lavendel variant in een lieve lichtpaarse kleur. Even onder de lauwwarme kraan houden tot hij zacht is en over je gezicht, hals en decolleté bewegen in ronddraaiende bewegingen. Zo reinigt het zachte sponsje de huid diep, gaat het overtollige talgaanmaak en onzuiverheden tegen, verwijdert het dode huidcellen en krijgt je huid er een mooie glow van.

De spons is gemaakt van konjacvezels uit de wortels van de plant en wordt samengeperst met water, plantenextracten en gekleurde klei waardoor het de vorm en kleur krijgt die je op de foto’s ziet. Ik vind het vooral erg fijn om als gezichtsreiniger onder de douche te gebruiken (omdat ik aan de wasbak eerder een oliereiniger en/of een micellaire lotion gebruik) en vind het fijn werken. Ik krijg er een schoon en fris gezichtje van al moet ik wel elke keer weer even wennen aan het ‘slijmerige’ gevoel wat het achterlaat. Ach, even afspoelen en het is weg en het is juist dat laagje wat die mooie eigenschappen heeft dus dat maakt het minder erg :)

Mocht je meer over het merk Lady Green willen lezen dan kan dat via hun website, waar je ook de fysieke verkooppunten en de webwinkel kan vinden. Oh, en hou vandaag de Curvacious Instagram in de gaten voor een wel heel erg toffe actie met dit merk ♥

Spreekt dit frisse en vrolijke organic beautymerk jou aan? En ken jij een konjac spons al?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel is een samenwerking met Puur Company, dit beïnvloedt niet mijn mening over het merk en/of de producten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van gea
  Reply gea 1 april 2016 at 21:14

  Wat zou dat leuk zijn voor mijn dochter die 4 april 14 jaar wordt! ik heb geen instagram…..

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 31 maart 2016 at 20:24

  Oo de verpakking vind ik er alvast leuk uitzien, klinkt als fijne producten :)
  X

 • Avatar van Celine
  Reply Celine 31 maart 2016 at 17:10

  Klinkt goed! Ik ben de laatste tijd steeds meer in-to de eco producten… Wellicht het proberen waard!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 31 maart 2016 at 13:26

  De verpakking is wel helemaal geweldig hoor. Ik ben echt benieuwd naar de Facial mist, zoiets gebruik ik eigenlijk vrij weinig.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 31 maart 2016 at 10:50

  Oh echt, laten die konjac sponzen een slijmerig laagje achter? Dat wist ik niet!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 maart 2016 at 12:44

   Het is eerder dat slijmerige laagje tijdens het gebruik, na afspoelen voel je er niks meer van :)

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 31 maart 2016 at 10:03

  Wat een schattige verpakkingen heeft dit merk. Zo leuk zeg

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 31 maart 2016 at 09:26

  Ziet er heel grappig uit! Ik kende het merk nog niet en heb nog nooit een Konjac Sponge gebruikt maar ben erg benieuwd!

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 31 maart 2016 at 07:48

  Wat een leuke lijn! Gelukkig heb ik een schoondochter die dit ook wel kan gebruiken. Mooie tip.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 31 maart 2016 at 06:47

  Prachtige en zo kleurrijk!
  Leuk om aan iemand kado te geven of te krijgen.
  Ik ben er zo benieuwd naar ;-)

  Xoxo

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 31 maart 2016 at 06:41

  Ook al is dit een merk gericht op dames tot ongeveer 25 jaar, toch denk ik dat nog veel dames blij worden van de fleurige verpakking en de producten. Ik ben tevreden met de producten die ik heb, dus zal niet zo snel wat van dit merk proberen.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.