Persoonlijk Reizen & vrije tijd

Family Travel | Verslag van een midweekje België

24 maart 2016

landal mooi zutendaal
Begin dit jaar opende Landal een nieuw park, net over de grens bij Maastricht in België. Landal Mooi Zutendaal is één van de vier nieuwe parken voor 2016 en wij zijn hier met z’n drietjes een midweekje naartoe geweest. Sowieso is het al heel erg lekker als je sinds lange tijd weer eens echt quality time met als gezinnetje kan hebben, maar dat het dan ook nog in een heerlijke accommodatie is en in een omgeving waar veel te doen is dan ben ik al snel om. Ik vertel je meer over dit park, onze ervaring, wat we zoal gedaan hebben en tips voor deze omgeving.

Ik vind het vooral zo enorm lekker dat je er met een vakantie bij Landal altijd zeker van bent dat je midden in de natuur terecht komt. Ondanks dat ik echt wel van verre of verdere reizen, nieuwe landen en culturen ontdekken en citytrips houd maak je mij op z’n tijd ook zeker gelukkig met zo’n familievakantie niet al te ver van huis.

landal mooi zutendaal landal mooi zutendaal

Landal Mooi Zutendaal
Dit prachtige park met enkel houten huizen en villa’s (houtkleurig of wit) ligt naast het Nationaal Park De Hoge Kempen in Belgisch-Limburg. Op het park zelf is al redelijk wat te doen van een overdekt en openluchtzwembad, tot aan een kleine overdekte indoor speeltuin, veel speeltuintjes en speeltoestellen in de buitenlucht, een Grand Café, ParkShop, fietsverhuur, avonturenbos en er zijn veel mogelijkheden voor sportieve buitenactiviteiten. In schoolvakanties en in verschillende weekeinden worden er daarnaast ook nog leuke dingen georganiseerd, vooral op kinderen gericht. Je hoeft je er dus geen moment te vervelen!

De omgeving
Als je liever wat van de omgeving wil gaan zien en graag buiten bent, zit je in deze regio helemaal goed. Het is echt een paradijs voor wandel- en fietsliefhebbers maar ook verschillende leuke steden en dorpen liggen in de buurt. Zo heb je Maastricht, Genk, Hasselt en de oudste stad van België, Tongeren, allemaal binnen een half uurtje bereikt. Wat wij er in de omgeving zoal gedaan hebben? We zijn naar de markt in Genk geweest en zijn daar nog even langs winkeltjes gelopen, zijn wezen shoppen in Maasmechelen Village (een outlet’dorp’ met veel bekende merken waarna ik deze shoplog opnam), hebben gewinkeld en rondgewandeld in Hasselt en zijn vooral veel in de buitenlucht geweest op en rondom het park.

landal mooi zutendaal landal mooi zutendaal

De accommodatie
Op het park verbleven wij in een vierpersoonsvilla (type 4CE) gemaakt van wit hout met een open keuken, ruime woonkamer en twee slaapkamers met beiden een badkamer en suite. De één met een bad, wastafel en toilet en de ander met een inloopdouche, wastafel en toilet. Wij sliepen in de ene slaapkamer en Shae in een kinderbedje in de andere, maar als je geen kinderen hebt is dit ook een erg leuk huisje als je met een bevriend stel er even tussenuit gaat. De afwerking is erg nieuw en het is ontworpen en ingericht door Jan des Bouvries, strak en modern en je hebt alle luxe om je heen waardoor je je gelijk thuis voelt. Ook heel fijn: in het gehele park en alle accommodaties heb je een gratis WiFi-verbinding die nog best redelijk is. Voldoende voor je email en rondsurfen op het internet, maar niet voldoende om ChromeCast op aan te sluiten om te Netflixen. Dat bespaart je alvast wat ergernis ;)

Ook fijn: een eigen tuintje met een fijne erfafscheiding waardoor er ook nog wat privacy was, goede tuinmeubelen waardoor we fijn konden genieten van het frisse lentezonnetje en een eigen parkeerplek direct naast je accommodatie.

landal mooi zutendaal

Onze ervaring
Wij hebben in de bijna vijftien jaar dat we samen zijn al redelijk wat ervaring met vakantieparken zoals Landal in het binnen- en buitenland en qua accommodatie en natuur vonden wij Landal Mooi Zutendaal toch zeker tot één van de betere behoren en we zien ons hier ook zeker nog eens terugkomen. Het eten in Grand Café Narvik (op het park zelf) is heerlijk en dit restaurant is ook nog eens kindvriendelijk te noemen, we hebben uren buiten gespeeld met z’n drietjes (even zelf weer kind voelen ^^), hebben veel gewandeld, lekker ontspannen op de bank en in bad met de Lush badspullen die ik had meegenomen.. Oh yes, hier waren we enorm aan toe en we hebben er dan ook flink van genoten.

En.. ik weet niet of je je nog Sarah kan herinneren die jaaaaren geleden een hele tijd nagellakswatcher voor Curvacious is geweest? Zij had toen nog haar eigen Belgische beautyblog CherryPlumSky en is begin dit jaar ook mama geworden en we hebben altijd contact gehouden. We wisten niet dat we zo dicht in de buurt zouden zijn dit midweekje en dus kwam er een spontaan wandel-, speeltuin- en warme choco-date tussendoor. Erg gezellig om weer eens bij te kletsen na een jaartje of drie als mama’s onder elkaar samen met onze meisjes ♥

Veel tijd met z’n drietjes vol met knuffels, samen buiten spelen, wandelen en veel lachmomenten, heerlijk eten, lekker uitslapen, frisse boslucht, een lekker lentezonnetje, shoppen.. Het was heerlijk!

Ben jij wel eens naar een vakantiepark geweest? Spreekt dit type vakantie jou aan of ben je toch meer een hotel- of kampeertype?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel is in samenwerking met Landal, het verblijf in de accommodatie is ons hiervoor aangeboden.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 26 maart 2016 at 09:42

  Zutendaal is niet ver van waar ik woon. Sarah woont een dorp verder dan ik :-). Een lieve meid!

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 25 maart 2016 at 13:14

  Wat een prachtig verslag heb je hiervan gemaakt! Wij willen ook dolgraag eens een midweekje weg, maar doordat ik 3 jaar werkeloos ben geweest ging dit niet. Te duur :( Nu heb ik wel weer werk en ik hoop dan ook heel erg dat we dit jaar nog eens weg kunnen. We zijn als gezin nog nooit er tussenuit geweest dus het mag onderhand wel eens een keertje, haha!

 • Avatar van DisneyChicks.nl
  Reply DisneyChicks.nl 25 maart 2016 at 11:45

  Wat een leuk verslag! Het ziet er daar erg mooi en gezellig uit.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 25 maart 2016 at 11:28

  Wat mooi en gezellig allemaal! Heel erg leuk :D

 • Avatar van Marie-Jose
  Reply Marie-Jose 25 maart 2016 at 11:09

  Leuk je blog te lezen. Wij gaan er met Pinksteren heen. Precies het zelfde huisje.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 maart 2016 at 11:32

   Heerlijk! Alvast veel plezier :)

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 25 maart 2016 at 08:59

  Oh wat heerlijk D! Misschien moeten we een keer een blog buddy date organiseren in zo’n park? ;) Fijn weekend! X

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 maart 2016 at 09:03

   Oeh, goed idee! En dan het hele weekend lekker kletsen, eten, drankjes doen en brainstormen ????????

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 25 maart 2016 at 08:27

  Wat goed dat het je zo bevallen is!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 25 maart 2016 at 08:10

  Wauw wat mooi zeg! Ik hou van dat soort vakantieparken!

 • Avatar van Dana
  Reply Dana 24 maart 2016 at 21:53

  Het ziet er echt prachtig uit! Al ben ik niet zo’n natuur liefhebber :/

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 24 maart 2016 at 21:48

  het eten ziet er echt alleen al super nice uit :D

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 24 maart 2016 at 20:34

  Het huisje ziet er prachtig uit!
  Wij zijn wel van de vakantie in huisjes, maar niet op dergelijke parken.
  We proberen wat meer de rust, natuur en eenvoud op te zoeken en komen vaak uit bij huisjes die ‘los’ verhuurd worden.

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 24 maart 2016 at 20:09

  Superleuke foto’s, het huisje ziet er mooi en gezellig uit :)
  X

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 24 maart 2016 at 16:23

  Leuke foto’s en wat ontzettend leuk dat jij en Sarah nog wat leuks hebben kunnen doen!

 • Avatar van Sarah M
  Reply Sarah M 24 maart 2016 at 15:28

  <333

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 24 maart 2016 at 15:02

  Wat een superleuke foto’s, het huisje ziet er heel mooi uit en leuk ingericht!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 maart 2016 at 14:19

  Leuk om iemand hierdoor weer na jaren lang terug te zien ;-)
  Het ziet er allemaal zo goed verzorgd uit en een prachtig ingericht huisje.
  Mooie foto’s.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.