Beauty

Skincare Basics | Stap 1 – Reinigen

6 maart 2016

skincare basics
Ik krijg vaak de vraag hoe een basic skincare routine er nu uit ziet, welke producten je er minimaal voor nodig hebt en hoe je die dan het beste kan gebruiken. Tijd om aan de slag te gaan met een Skincare Basics serie waarmee ik je de komende zondagen meeneem door de vijf stappen waaruit een goede gezichtsverzorging bestaat en leg je uit waarom elke stap belangrijk is en wat mijn persoonlijke aanraders qua producten zijn.

Waarom je gezicht reinigen belangrijk is
Vandaag beginnen we dus met stap 1: het reinigen van je gezicht. Een stap waarmee je elke ochtend en elke avond begint. In de avond om je make-up, stofjes en vuilresten van je huid te verwijderen, je huid op te frissen en voor te bereiden op de verzorgingsproducten en in de ochtend om ‘de slaap’ van je gezicht te halen, je op te frissen en voor te bereiden op de dagverzorging.

Waarmee houd ik rekening bij het kopen van een product?
Welk huidtype je ook hebt, je kan het beste kiezen voor een in water oplosbaar, pH-neutraal, zeepvrij en mild product. Hierdoor zal je gezicht schoon worden maar niet droog en trekkerig of vettig aanvoelen naderhand. Een goede gezichtsreiniging is echt een stap die vaak wordt ondergewaardeerd terwijl het juist de basis is voor een schone, frisse en egale huid. Probeer bij de keuze voor je reinigingsproduct rekening te houden met het lijstje aan beauty ingrediënten die je beter kan vermijden en je bent al op de goede weg :)

Wees zacht voor je huid!
Je kan beginnen met een aparte make-upremover als je een full face make-up op hebt zoals primer, foundation, concealer, poeder en vooral bij gebruik van wat zwaardere en/of waterproof oogmake-up. Probeer bij het verwijderen van je make-up en eigenlijk bij alle handelingen op je gezicht, de huid met zoveel mogelijk liefde te behandelen zonder te duwen en te trekken of hard te vegen. Je huid zal je dankbaar zijn! Je kan beter een watje met oogmake-upremover even op je gesloten oog laten liggen en daarna met zachte stroken over je oog halen en je zal merken dat met de juiste reiniger de make-up alsnog snel verdwenen is.

Masseer een algehele reiniger voor je gezicht zachtjes in op je huid en maak hierbij voorzichtig ronddraaiende bewegingen met je vingertoppen. Gebruik vervolgens een washandje met lauw water om je gezicht af te nemen. De minimassage van je vingertoppen is ook nog eens goed voor de doorbloeding van je huid waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.

skincare basics

Mijn persoonlijke aanraders
Ik heb zelf een gevoelige en drogere huid en heb een grote voorkeur voor een cleansing oil omdat dit mijn huid in één stap snel ontdoet van zowel vuil als make-up en erg zacht is voor de huid. Even inmasseren op de droge huid en ogen, vermengen met water tot het milky wordt en daarna afnemen met een nat washandje.

Kruidvat skin science gentle cleansing oil 150ml, €2,29
– Iluma by Image Skincare intense lightening cleanser 118ml, €27,00

Als ik echt een zware make-up en/of waterproof producten heb gedragen dan gebruik ik voor mijn ogen altijd eerst een oogmake-upremover. Hiervoor is de Gemology Pluie de Cristal (200ml, €34,95) echt mijn holy grail die alles in enkele secondes weg weet te krijgen zonder dat ik hoef te boenen. De Paula’s Choice calm redness relief cleanser (198ml, €22,90) gebruik ik graag als ik een dagje geen make-up heb gedragen of in de ochtend. Het is een erg zachte reiniger die de huid lekker zacht en comfortabel achterlaat en ook nog eens de roodheid in mijn huid op de langere termijn aanpakt.

Heb je nog vragen over het reinigen van je gezicht of wil je graag een persoonlijker advies? Je mag je vraag altijd stellen via de comments onder dit artikel of mij een mailtje sturen via de contactpagina.

Wat is jouw favoriete gezichtsreiniger en wat is jouw huidtype? Zo kunnen we elkaar wellicht helpen met fijne producttips :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Hilde Janbroers
  Reply Hilde Janbroers 26 mei 2016 at 20:03

  Ik hou van een cleansing foam, heb nu toevallig die van Clinique. Morgen ga ik de clarisonic aanschaffen, ben benieuwd naar die ervaring!

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 6 maart 2016 at 22:30

  Altijd weer interessant! Die borstel van het Kruidvat gebruik ik. Daar doe ik de bijbehorende reiniging bij gebruiken. Bij zware oogmakeup gebruik ik een reiniger van Yves Rocher, nadeel dat deze zo vettig is.
  En de normale reiniging doe ik met de Cosnature producten. Ik heb ook een droge huid.

 • Avatar van inspiredbylifee
  Reply inspiredbylifee 6 maart 2016 at 19:04

  Ik gebruik nu ook producten van Skin Science van de Kruidvat. Ik vind het fijne producten!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 6 maart 2016 at 14:14

  ik gebruik zelf graag een reiniger van kruidvat huismerk, super cheap en werkt erg fijn!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 6 maart 2016 at 13:28

  Heel informatief, daar houd ik wel van! Super handig :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 6 maart 2016 at 12:33

  Wat een handig artikel, wat leuk dat je dit in een serie verwerkt. Ik ben ook benieuwd naar de reiningsolie van het Kruidvat, toch maar eens halen.

  • Avatar van Linda
   Reply Linda 6 maart 2016 at 12:42

   Oeps te snel verzonden….ik heb een normaal,gevoelige, ouder wordende huid. In de ochtend gebruik ik een face wash van de Hema, maar daar reageer ik de laatste weken wat minder goed op, dus daar zoek ik vervanging voor. In de avond begin ik met Miccellair water van Garnier en daarna de reinigingsmilk en tonic van Dr vd Hoogh

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 6 maart 2016 at 12:19

  Ik wissel in de avond de cleansing oil van L’Occitane (bijna op) met die van het Kruidvat. Met de laatste ga ik verder. Ik heb een gevoelige, iets droge ouder wordende huid.
  Met het reinigen in de ochtend ben ik weer zoekende. Ik vind het niet prettig om dan weer een oil te gebruiken en een plens water en daarna een toner geven me niet echt een schoon gevoel meer.
  Het liefst zou ik dan een cleanser gebruiken maar ben er nog niet in geslaagd om een fijne betaalbare te vinden. Die van Paula ken ik niet. Ik denk dat ik daar een paar proefjes van bestel.
  Fijn artikel en kijk uit naar de volgende stappen.

 • Avatar van 3lles
  Reply 3lles 6 maart 2016 at 10:45

  Ik had dit echt nodig in mijn leven, dankjewel! Zelf heb ik een vette huid en weet totaal niet wat voor producten ik moet gebruiken, hopelijk ga je hier ook nog wat over schrijven. ;)
  Liefs,
  Elles

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 6 maart 2016 at 10:16

  Ik wissel af. Ik heb de ene dag een olie van L’Occitane, de andere dag gebruik ik de cleanser van Philosophy met m’n Clarisonic en de andere dag weer een balm van Clarins. Het ligt er een beetje aan hoeveel make-up ik op heb. Als ik veel make-up heb gedragen, haal ik eerst het gros er af met micellair water. Ik vind het altijd leuk om dit soort routines bij andere te zien en te lezen! Ik ben benieuwd naar die olie van Kruidvat!

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 6 maart 2016 at 09:18

  Fijn artikel. Die cleansing oil van Kruidvat moet ik echt eens gaan proberen :-).

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 6 maart 2016 at 09:10

  De volgende keer dat ik in Belgie ben ga ik eens zoeken naar die oliereiniger van Kruidvat! Je hebt gelijk, goed reinigen en met de juiste producten is echt zoooo belangrijk.

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 6 maart 2016 at 08:11

  Leuke serie! Ik vind de cleanser van Dermelogica en Uncover Skincare heel fijn

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 maart 2016 at 06:40

  Fijn dat je laat zien hoe men het gezicht kan reinigen en met welke huidverzorgingsproducten!
  Leuk artikel!

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.