Beauty

Skincare Basics | Stap 4 – booster / serum / olie

27 maart 2016

huidolie
Omdat ik regelmatig de vraag krijg hoe een basic skincare routine er nu uit ziet, wat je ervoor nodig hebt en hoe en waarom je dit moet gebruiken besloot ik een Skincare Basics serie op te zetten. Na de eerste stap van het reinigen, daarna de toner/lotion en als stap 3 het exfoliëren komt vandaag stap vier aan de beurt, namelijk het aanbrengen van je booster, serum of huidolie. Ik waarschuw je alvast, want net als het exfoliëren geldt hierbij ook: zodra je ermee begint wil je er nooit meer mee stoppen. Echt iets voor de skincarejunkies onder ons!

Waarom een booster, serum en/of huidolie?
Nadat je je huid hebt gereinigd, de toner of lotion hebt gebruikt en een exfoliant hebt aangebracht wacht je even tot je huid droog is en breng je een booster, serum of olie naar keuze aan. Er is hierin ontiegelijk veel te verkrijgen voor elk huidtype en elke huidbehoefte. Zo gebruik ik met mijn droge huid graag een fijne huidolie in de avond of een booster met hyaluronzuur en een paar keer per jaar een vitamine C serum om de huid op te frissen en te laten stralen.

Een booster en serum is eigenlijk een beetje hetzelfde. Het is een product met een hoge concentratie werkzame bestanddelen die doelgericht aan de slag gaan om je huid te geven waar het behoefte aan heeft en je kan er veel resultaten mee bereiken. Ook qua huidolie is er veel te vinden in de winkels en het is vooral voor de drogere en rijpere huid een bijna onmisbaar product. Maar ook voor de onzuivere en vettere huid kan een aangepaste huidolie veel goeds doen, terwijl je dat dan absoluut niet verwacht. Als je de juiste olie kan vinden en dit spaarzaam aanbrengt kan je door het toevoegen van de olie je huid juist in balans brengen en zal je huid minder vettig worden. De droge huid krijgt er juist meer voeding van en zal soepeler, stralender en een heel stuk minder trekkerig en droog worden.

Let op: mocht je een product gebruiken voor een specifiek probleem wat plaatselijk op je gezicht zit zoals bijvoorbeeld een product om onzuiverheden of pigmentvlekjes aan te brengen, dan breng je dit als allerlaatste stap deppend aan nà de dag- of nachtcrème.

huidolie

Wat is aan te raden in een serum/booster/huidolie?
Ook in dit product is het aan te raden om uit te kijken naar een zo natuurlijk mogelijk product zonder synthetische toevoegingen, harde alcohol en parfum. Kijk vooral uit naar ingrediënten als stabiele vitamine C, groene thee extract, druivenpitolie, retinol en niacinamide Ook zijn peptides aan te raden, di zijn namelijk ketens van aminozuren die je kan omschrijven als de bouwstenen van je lichaam. Ze kunnen het immuunsysteem activeren, ontstekingen voorkomen, het gedrag van huidcellen beïnvloeden (zoals aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur bevorderen) en pigmentvlekjes verminderen en voorkomen. Je vindt dit ingrediënt vaak terug als …peptide- en daarachter dan een nummer.

Enkele (nieuwe) serums, boosters en huidoliën die mij persoonlijk erg aanspreken:
– De Clarins Booster Energy (15ml, €39,00) versterkt de huid, geeft deze meer energie, vervaagt tekenen van vermoeidheid en zorgt voor een mooie glow. Bevat onder andere tarweproteïne en ginseng extract in.
– Het Rituals Intense Moisture Serum (30ml, €28,50) werkt als een hydraterend vochtbad voor je huid en bevat onder andere vitamine E, thee extract en hyaluronzuur.
– De Nivea Q10 Plus replenishing pearls (40ml, €15,99) is een serum met anti-age werking en zorgt voor een gladdere huid. Bevat onder andere co-enzym Q10 en hyaluronzuur.
– De Atlas Argan Company 100% pure arganolie (30ml, €12,95) kan je gebruiken voor je lichaam, haar en gezicht en heeft een voedende en beschermende werking.
– De Rodial snake booster oil (30ml, €73,00) is een geconcentreerde huidolie voor de rijpere huid en zit bomvol plantaardige oliën, panthenol en verschillende peptiden die rimpeltjes en fijne lijntjes een soort van bevriezen en de huid hydrateren en verzachten.

Zoals je ziet zijn serums, boosters en huidoliën in veel verschillende prijsklassen verkrijgbaar en kan het flink oplopen. Bedenk wel dat een serum erg geconcentreerd is, over het algemeen veel mooie werkzame bestanddelen bevat en ook nog eens erg zuinig in gebruik is. Hoe klein het flesje ook is, je kan er vaak een hele tijd mee vooruit!

Gebruik jij wel eens een serum, booster of huidolie? Welke is jouw favoriet?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Hilde Janbroers
  Reply Hilde Janbroers 26 mei 2016 at 20:20

  Ik gebruik al jaren de idealist van Estee Lauder. Fantastisch serum! Voor de avond wil ik er eentje van filorga aanschaffen tzt

 • Avatar van Clivi
  Reply Clivi 29 maart 2016 at 20:46

  Sinds kort gebruik ik een serum en ben er echt super blij mee. Merk echt dat mijn huid zachter is en meer ‘straalt’. Toevallig met een beautybox ontvangen en normaal gesproken heb ik een droge huid. Dat is nu totaal niet het geval.

 • Avatar van Nadia
  Reply Nadia 28 maart 2016 at 15:46

  Handige informatie! Dankjewel! Ik gebruik crème voor de gevoelige huid maar gebruik graag crème met retinol op mijn voorhoofd.

 • Avatar van Mieke | Mieksmind
  Reply Mieke | Mieksmind 27 maart 2016 at 21:03

  Fijn artikel! Ik gebruik geen serum maar die van rituals ziet er wel goed uit. Ik ben qua verzorging sowieso gek op rituals dus wie weet wat om te proberen!

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 27 maart 2016 at 16:53

  Het serum van Olaz (parfumvrij) vind ik fijn en ook de oil booster van Paula is een blijvertje. De olie meng ik op koudere dagen door het serum.

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 27 maart 2016 at 12:35

  De Vitamine C booster van Novexpert vind ik echt een topper. Oils for life van TBS vond ik ook fijn maar wel echt voor de avond die was voor overdag te vet voor mij.

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 27 maart 2016 at 11:05

  Wat een fijn artikel, ik heb er nog best wat leerzame dingen uitgepikt. Ik heb die Oils of Life van TBS, maar dat is toch gewoon een nachtcrème of niet? Ik ga nu twijfelen, hahaha.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 27 maart 2016 at 10:55

  Leuk artikel! Ik ben echt dol op serums!

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 27 maart 2016 at 10:19

  Ik gebruik een serum van Zarqa, ik vind dit echt een heel fijn product maar zou graag nog eens wat nieuwe producten proberen.. Gelukkig noem jij weer wat aanraders, dus ik ga eens even verder kijken :-).

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 27 maart 2016 at 10:04

  Ik gebruik er ’s avonds een van Paula’s Choice en overdag een serum van Filorga (Time Zero, dikke vette aanrader). Van TBS heb ik er een van vitamine C, maar dat vind ik geen topper. Heb jij een aanrader voor een serum met vitamine C?

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 27 maart 2016 at 09:15

  Het Nivea serum vind ik ook een aanrader! Mijn flesje is al op :-) Momenteel gebruik ik het superantioxidant serum van Paula’s Choice.

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 27 maart 2016 at 08:42

  Ik ben dol op serums, vooral als ze op oliebasis zijn. Ik gebruik bijvoorbeeld The Body Shop Oils of Life facial oil erg graag!

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 27 maart 2016 at 08:26

  Ik gebruik het wel, maar vaak dan geen dagcreme meer hierna.
  Dat word voor mijn huid snel teveel.
  Maar omdat ze zo fijn zijn in gebruik doe ik het als ik een lichtere versie nodig heb ipv mijn rijke dag of nachtcreme als mijn huid onzuiverheden heeft en mijn huidige creme dus te vol is.
  Overdag gebruik ik er dan alleen een goede zonnebrand creme overheen en verder niets.
  Werk prima, fijne uitleg en handig dat z’on sckinroutine eens goed uitlegt word.

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 27 maart 2016 at 07:23

  Vind dit zo’n interessante serie.

  Ik gebruik zelf nog geen serum maar na dit te lezen wil ik er zeker mee beginnen. Even gaan uitzoeken welke goed is voor mijn huid.

  Thx voor de tips! Fijne zondag!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 maart 2016 at 06:55

  Wat een handige tips en zo een duidelijke review!
  Ik heb nog nooit zoiets gebruikt voor de huid van het gezicht.
  Moet het maar eens snel doen.

  Vrolijk Pasen Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.