Beauty

The Body Shop Oils of Life | Intensely revitalising sleeping cream

29 maart 2016

oils of life
Zoals je inmiddels vast wel weet ben ik gek op oliehoudende producten in mijn verzorging vanwege mijn drogere huidtype. Deze nieuwe The Body Shop Oils of Life sleeping cream waaraan meerdere oliën toegevoegd zijn en die een gladdere, stevigere, gehydrateerde en zachte huid belooft klonk me dan ook als muziek in de oren. Ik probeerde hem uit en vertel je er vandaag alles over!

oils of life
Het valt mij als eerste op dat deze crème in de vernieuwde The Body Shop verpakking zit; namelijk een glazen pot met een stevig kunststof deksel. Ik vind dit zeker heel erg luxe aan doen en het staat mooi in de badkamer. Wat mij daarnaast opvalt is dat deze crème in een pot met maar liefst 80ml komt, waar veel nachtcrèmes in een hoeveelheid van 40 of 50 ml verkocht worden. Hier kan je dus zeker een langere tijd mee vooruit of voel je je minder ‘verspillerig’ als je ook je hals en decolleté meeneemt elke avond.

De Oils of Life producten van The Body Shop zijn namelijk vooral gericht op de drogere en wat oudere huid en als je wat ouder wordt krijg je de bekende kringen in je hals en slaapvouwen in je decolleté. Door elke avond je hals en decolleté trouw in te smeren zal je al snel merken dat deze lijnen minder diep worden en je huid hier strakker en zachter oogt (en aanvoelt!) waardoor de huid hier ook jonger lijkt.

oils of life

Wat zit er in?
Ingrediënten waar ik blij van word: glycerine, beukenextract, hyaluronzuur, zwarte komijn olie, olijfolie, hondsroosolie, camellia olie, adenosine, rozengeraniumolie, rozemarijnolie, marjolein olie, kamille olie, lavendelolie, sinaasappelolie en vitamine E
Waar ik minder blij van word: harde alcohol en parfum

Kanttekeningen: er zitten siliconen in dit product. Ik heb hier zelf geen problemen mee maar dit zou bij de erg gevoelige huidjes voor een reactie kunnen zorgen, net als de etherische oliën van lavendel, rozemarijn en sinaasappel die ook voor huidirritatie zouden kunnen zorgen..

oils of life oils of life

Mijn ervaring
De geur van het product is echt heerlijk te noemen, maar dit is natuurlijk wel een persoonlijk iets. Het ruikt lekker zacht kruidig en ook de lavendel herken je er zeker in terug. Echt zo’n wellnessgeur waarvan je tijdens het inmasseren ’s avonds al ontspannen wordt en dat helpt weer bij het sneller inslapen erna.

De crème heeft een fijne gelsubstantie waardoor hij lekker uitsmeert en redelijk zuinig in gebruik is. Ik smeer hiermee netjes ook mijn hals en decolleté in en het voelt lekker fris en verzorgend aan. Wel laat het een iets plakkerig laagje achter wat ik niet heel prettig vind voelen in combinatie met mijn kussen en merk ik dat de crème niet voedend genoeg is voor mijn huid. In de ochtend heb ik namelijk op sommige plekjes een licht trekkerig gevoel. Ik bewaar hem dus voor de wat warmere maanden omdat ik dan minder last van droogte heb en denk dat hij dan beter bevalt.

Conclusie
Voor wie is dit een fijne crème? Voor iedereen met een redelijk normale tot oudere huid die een product zoekt om de huid te hydrateren en te verzorgen en op de langere termijn rimpeltjes en lijntjes aan te pakken. Overslaan als je een erg gevoelige of droge huid hebt.

The Body Shop Oils of Life intensely revitalising sleeping cream is vanaf 11 april verkrijgbaar in een pot met inhoud van 80ml voor €35,00 via de webwinkel of in de fysieke winkels.

Spreekt zo’n jelly en hydraterende nachtcrème jou aan om eens te proberen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. Dit artikel bevat een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Saraya
    Reply Saraya 29 maart 2016 at 20:11

    Niet voor mijn gevoelige huid, het klinkt wel als een fijne créme.
    Fijne review :)
    X

  • Avatar van Manon Boerakker
    Reply Manon Boerakker 29 maart 2016 at 19:24

    Lijkt mij erg lekker zo een jelly product voor je gezicht.

  • Avatar van Ann Ages Gracefully
    Reply Ann Ages Gracefully 29 maart 2016 at 19:19

    Ik vond de olie heel fijn die is nu op wellicht deze ook eens gaan proberen.

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 29 maart 2016 at 18:15

    Het lijkt me op zich wel een fijn product, maar ik houd echt niet van producten die wat plakkerig blijven, dus denk niet dat deze bij mij in de badkamer zal komen te staan.

  • Avatar van Mieke | Mieksmind
    Reply Mieke | Mieksmind 29 maart 2016 at 15:00

    Ik heb met dit weer wel wat last van een droge huid dus ik denk dat dit niet het geschikte product voor mij zal zijn. Wie weet voor de warme zomer. Maar dan is het helemaal niet fijn als het ook dan een plakkerig laagje achter laat als het dan al zo warm is.

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 29 maart 2016 at 12:32

    Dit zou zo goed zijn voor mijn zeer droge huid!
    Jammer dat er alcohol in is verwerkt.

    Xoxo

  • Avatar van dianahogeweg
    Reply dianahogeweg 29 maart 2016 at 10:44

    Lijkt mij een erg fijn product!

  • Avatar van Jamey
    Reply Jamey 29 maart 2016 at 10:19

    Het lijkt me echt een hele fijne lijn!

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 29 maart 2016 at 10:18

    Oeh, ik denk dat dit voor mij zeker gaat werken. Binnenkort even naar The Body Shop, want ik heb meerdere producten op mijn lijstje staan! :)

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 29 maart 2016 at 09:59

    Ik heb ook wat producten van de Oils of Life lijn en ik vind ze echt heerlijk!

  • Avatar van YuStSoMe
    Reply YuStSoMe 29 maart 2016 at 09:20

    Balen, dat het voor mijn huidje niet geschikt is. En als ik plakkerig lees, dan skip ik sowieso al. Dat heb ik ook met bodylotions zo onaangenaam gevoel, kriebels.

  • Avatar van Kiss & Make-up
    Reply Kiss & Make-up 29 maart 2016 at 09:13

    Door die alcohol en parfum hoeft het jammer genoeg al niet meer voor mij :-( Waarom blijven ze dat toch doen eh.

  • Avatar van Varenka
    Reply Varenka 29 maart 2016 at 09:02

    Door desze review nu enorm aan het twijfelen gebracht………hmmmmm ik denk dat ik het doe :-)
    Goede en fijne producht beschijving, en duidelijke review.
    PS wat is Shea een sn…oe…Pjuhhhh
    Had zelf een soortgelijke enorm blnd afro als kind, die pijpenkrullen zijn minder aanwezig, maar stijlmhaar en springerig haar met grote slagen bij lang haar en krullen bij kort haar zijn gebleven.
    Er is ondanks dat dit peuterhaar is en nog veranderd door de jaren neen, donker stijl haar zal het zeker & vast niet worden. Dat lijkt mij iig heel strak.
    Wel een llief fotogeniek dameke.
    Er zit duidelijk een kop op.
    Kan zo genieten van die eigenweize smoeltjes

  • Avatar van Karen
    Reply Karen 29 maart 2016 at 08:50

    Wat je zegt, deze pot staat prachtig in de badkamer. Ik ben hier wel benieuwd naar. Toch maar eens kijken bij TBS.

  • Avatar van jeapiebel
    Reply jeapiebel 29 maart 2016 at 08:24

    Hyaluronzuur en vitamine E daar ben ik ook dol op. Alcohol en parfum niet. Gelukkig tot nu toe heb ik nog nooit last van parfum dat ik gebruik van The Body Shop producten. Dat scheelt. Jammer van de plakkerig laag en dat de crème niet voedend genoeg is voor je huid.

  • Avatar van femkedj
    Reply femkedj 29 maart 2016 at 07:44

    Voor mijn ietwat droge huid op het moment zal dit niet zo’n fijn product zijn denk ik. Wel klinkt hij goed en ben ik benieuwd naar de geur geworden!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.