Beauty

Unwash haarproducten (co-wash & no-poo tip)

7 maart 2016

unwash
Zoals je weet heb ik een gevoelige hoofdhuid en is het lastig om producten te vinden die niet alleen zacht zijn voor de haren, maar vooral ook voor de hoofdhuid. Maar toen ik een tijdje geleden een pakketje ontving met producten van Unwash erin werd ik direct nieuwsgierig. Dit is hèt merk voor als je je haar liever wast op de co-wash (Conditioner Only) of no-poo (geen shampoo) methode, of als je bijvoorbeeld last hebt van een gevoelige hoofdhuid en/of op zoek bent naar milde producten die ook nog eens goed zijn voor je geverfde lokken. Laat me je er meer over vertellen!

unwash unwash unwash
Het is een beetje tegen in tegen hoe we geleerd hebben ons haar te verzorgen, want een normale shampoo en daarna eventueel een conditioner ‘doet’ het gewoonweg vaak niet meer voor ons. Door je haar enkel nog maar te gaan wassen met een conditioner maak je alsnog je haar en hoofdhuid schoon – maar dan op een milde manier – en tast je niet de natuurlijke oliën van je haar en hoofdhuid aan waardoor de vochtbalans in je haar behouden blijft. Hierdoor blijven ook je gekleurde lokken langer mooi, behoudt je een mooi volume in je haar, wordt het sterker en krijgt het een mooie glans.

Normale shampoo bevat vaak reinigende ingrediënten die niet alleen je haar schoonmaakt, maar ook je haar en hoofdhuid ontdoet van huideigen en voedende oliën. Producten die deze agressieve reinigende ingrediënten niet bevatten schuimen daarom vaak niet of een heel stuk minder wat voor sommigen even wennen kan zijn maar het is uiteindelijk een stuk beter voor je haar en hoofdhuid. Even doorheen dus!

De Unwash productlijn bestaat uit de volgende drie producten:

unwash unwash unwash

Unwash anti-residue cleanse 300ml, €32,90
Deze intensieve reiniger gebruik je niet als je standaard reinigingsproduct maar één tot vier keer per maand. Dit ligt er een beetje aan hoeveel stylingproducten je gebruikt want alle laatste restjes die hiervan opgehoopt in je haar en op je hoofdhuid zitten worden hiermee verwijderd.

Je maakt je haar vochtig met lauwwarm water, gebruikt product ter grootte van een euromunt (bij lang, dik of droog haar het dubbele), verdeeld dit over je handpalmen en masseert het in op je hoofdhuid en de restjes op de haarlengtes. Eventjes in laten trekken en goed uitspoelen. Ergens had ik verwacht dat dit product er meer als een conditioner uit zou zien, maar het is toch zeker te vergelijken qua textuur als die van een transparante shampoo. De geur is trouwens heerlijk fris en niet te overdreven.

Ingrediënten waar ik blij van word: milde reinigers, glycerine, jojoba olie, kokosolie, moringa olie, babassu olie.
Waar ik minder blij van word: parfum en benzyl alcohol.
Ook fijn: dit product bevat geen parabenen, gluten en is veganistisch.

unwash unwash unwash

Unwash bio-cleansing conditioner 300ml, €29,90
Dit is in deze productlijn de ‘shampoo’ voor elke dag die je haar lekker fris en schoon maakt en je normale shampoo en conditioner vervangt. Je gebruikt dit product eigenlijk zoals een normale shampoo: je haar vochtig maken, product ter grootte van een euromunt gebruiken (bij lang, dik of droog haar het dubbele), inmasseren op de hoofdhuid en de restjes in de haarlengtes, even met de vingers doorkammen, in laten trekken en goed uitspoelen.

Dit product ziet er wel meer uit als een conditioner qua textuur en heeft wederom die lekkere frisse en lichtzoete geur en die blijft naderhand ook nog lekker lang subtiel na te ruiken in je haren. Het valt me op dat mijn haar naderhand zowel aan de lucht als met een föhn wel een stukje sneller lijkt te drogen dan normaal. Mijn haar valt eenmaal droog lekker luchtig en zacht en mijn hoofdhuid voelt na enkele keren gebruik lekker comfortabel. Zeker een blijvertje!

Ingrediënten waar ik blij van word: milde reinigers, glycerine, panthenol, duindoornextract, hennepzaadolie, borago olie, teunisbloemolie, vlaszaadolie, plantaardige proteïnen en keratine.
Waar ik minder blij van word: siliconen, parfum en benzyl alcohol.
Ook fijn: dit product bevat geen parabenen, gluten en is veganistisch.

unwash unwash unwash

Unwash hydrating masque 190ml, €34,90
Dit masker gebruik je niet standaard bij elke wasbeurt maar zo af en toe als je haar wat extra’s nodig heeft. Hij werkt hydraterend en voedend, beschermt de vochtbalans van je haar, herstelt en vult natuurlijke oliën aan waardoor de haren zachter, glanzender en gezonder worden. Vooral fijn om in combinatie met de Unwash anti-residue cleanse te gebruiken één tot vier keer per maand.

Ook dit product is lekker zuinig in gebruik en laat zich lekker in het haar verdelen. Even inmasseren, doorkammen met je vingers, een paar minuten in laten werken en vervolgens goed uitspoelen. De geur is ietsjes zoeter en ergens wat mintig en naderhand is mijn haar heerlijk zacht en glanzend met net wat minder volume dan wanneer ik alleen de Unwash bio-cleansing conditioner gebruik maar alsnog valt het niet heel erg plat en wordt het niet snel vet.

Ingrediënten waar ik blij van word: proteïnen, glycerine, panthenol, quinoa extract, grapefruitolie, arganolie, macadamia olie, duindoornextract, hennepzaadolie, borago olie, teunisbloemolie, keratine, lijnzaadolie en arginine.
Waar ik minder blij van word: siliconen en parfum.
Ook fijn: bevat geen parabenen, gluten en is diervriendelijk.

Ik vind de producten qua look & feel erg mooi staan in de badkamer, ze voelen wat rubberig aan waardoor ze niet snel uit je handen vallen, zijn zuinig in gebruik en ruiken heerlijk. De ingrediënten waar ik minder blij van word vallen in het niet bij de hoeveelheid terugvettende, hydraterende en voedende bestanddelen en nog wel het allerfijnste: mijn haar èn hoofdhuid reageert er goed op. Yay!

De producten van Unwash zijn dierproefvrij en te koop via de Nederlandse webwinkel en bij geselecteerde kapsalons.

Had jij al eens van de no-poo en co-wash methode gehoord om je haar te wassen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Melanie Heiliegers
  Reply Melanie Heiliegers 16 maart 2016 at 10:43

  Wist je dat de siliconen water oplosbare siliconen zijn? Die kan je dus gewoon met water uitwassen. en heb je dus geen shampoo nodig.

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 10 maart 2016 at 19:12

  Ik gebruik af en toe de low poo van Yves Rocher en ik vind het wel fijn in gebruik. Mijn haar voelt superzacht aan, mijn hoofdhuid irriteert niet en ook mijn krullen zijn veerkrachtiger en pluizen minder. Maar omdat ik veel stylingsproducten gebruik wissel ik deze low poo af met een ‘gewone’ shampoo. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de producten van Unwash, omdat ze in beide behoeften voorzien. En een heerlijk voedend masker is ook altijd welkom, want daar worden ook mijn droge krullen heel blij van!

 • Avatar van debbieschrijft
  Reply debbieschrijft 9 maart 2016 at 09:52

  Interessant. Ik heb er wel al van gehoord, maar nog niet geprobeerd. Weet ook niet of ik dat wil eigenlijk. Maar ik wacht het af. Hoe lang gebruik je deze producten nu en hoe vaak was je je haar?

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 maart 2016 at 21:15

  Het klinkt goed, maar ik vind het te duur. Ik zou het liefst volgens de no-poo methode mijn haar wassen, maar durf het (nog) niet. Ben net met shampoo van de Tuinen begonnen, maar mijn haar reageert er nog niet geweldig op. Ik hoop dat het nog went.

 • Avatar van dirk1heidi
  Reply dirk1heidi 7 maart 2016 at 21:31

  Lijk me echt een fijne producten meid.

 • Avatar van Mieke | Mieksmind
  Reply Mieke | Mieksmind 7 maart 2016 at 17:31

  Hmm ik weet niet goed wat ik hiervan moet vinden. Ik zag de flacons op social media langs komen en vind het er heel stylish uit zien. Ik was mijn haren 2x per week met shampoo en conditioner en dat bevalt eigenlijk prima. Wie weet wanneer ik hiermee aan de slag raak dat ik wel enthousiast raak maar nu nog niet zo erg,

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 7 maart 2016 at 16:36

  ik ken dit nog helemaal niet!

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 7 maart 2016 at 13:25

  Klinkt wel goed idd. Wij zijn ook idd vaak gewent aan hoe wij worden groot gebracht met eerst shampoo en dan conditioner. Eigenlijk het moet geen regel zijn, zolang als het goed werk oplevert.

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 7 maart 2016 at 12:41

  Ik was mijn haar om de dag, want mijn haar wordt gewoon gigantisch snel vies. Aan dit soort methodes heb ik eigenlijk nooit gedacht.

 • Avatar van Margo
  Reply Margo 7 maart 2016 at 11:52

  Ik vind dit zo fascinerend maar ik vind het ook wel eng, bang dat het er vies uit gaat zien. Ik heb psoriasis en moet m’n hoofdhuid insmeren ’s avonds op bepaalde plekken. Dus ik wil het dan elke ochtend wassen.. wordt het ook wel echt schoon met dit spul dan, wat denk jij? Want dan vind ik het wel het proberen waard! Ik barst van de jeuk op m’n hoofd en alles zonder parabenen enz vind ik interessant.

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 7 maart 2016 at 11:17

  Hoi,
  Ik ken het wel en vind het semi prettig in gebruik.
  Ik blijf toch trouw aan mijn cleaning conditioner van Biolage
  Snelle stappen , snel thuis :-)
  Gewoon 1 product, 1 product kopen dus ook,1 fles onder de douche ( bespaard weer ruimte) 1 X aanbrengen maar , de geur is lekker zelfs goed en de verpakking handig….en aller belangrijkste, het resultaat is bij mijn haar helemaal super.
  Makkelijk te stylen, en weg met de pluis, hallo krullen.

 • Avatar van Simplynspecial
  Reply Simplynspecial 7 maart 2016 at 11:12

  Ik heb deze ook al een paar gebruikt. Het masker vond ik niet zo prettig in gebruik. Het maakt mijn haar zwaar. Het voelt totaal niet luchtig. Moeilijk uitleggen wat ik bedoel hihi. De conditioner vond ik wel héél fijn.

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 7 maart 2016 at 10:16

  Twee weken geleden ben ik begonnen met mijn haar alleen nog maar met water te wassen, best wel een dingetje moet ik zeggen :D. Maar ondanks dat ik nog maar net begonnen ben en ik het heel spannend vind, ben ik ook al enthousiast! Mijn hoofdhuid voelt prettiger en mijn haar valt prachtig, wel check ik continu bij man en collega’s of het er niet vet/vies uitziet. Maar tot nu toe alleen goede reactie’s. Maar het is wel een een echte overgang en ik ben nog niet waar ik wil zijn….de tijd zal het leren of dit voor mij de manier is ;]

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 maart 2016 at 11:03

   Oeh, dat is inderdaad wel heel spannend! Ben benieuwd naar je ervaring over de langere termijn :)

 • Avatar van fabulousheidi
  Reply fabulousheidi 7 maart 2016 at 09:37

  Ik was al heel nieuwsgierig naar deze producten, zo te lezen zijn ze erg fijn! Wat ik jammer vind is dat er wel bepaalde ingrediënten in zijn verwerkt maar als dit eigenlijk heel miniem is en het resultaat er is dan vind ik het het overwegen waard. Fijn review Desirée!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 7 maart 2016 at 08:51

  Ik moet deze producten nog uitproberen en ben er heel benieuwd naar. Fijn dat ze jou zo goed bevallen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 maart 2016 at 11:04

   Ik ben alvast heel benieuwd naar jouw ervaring ermee ook!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 maart 2016 at 08:36

  Fijne en zeer goede review!
  De producten lijken me zo fijn maar de hoge prijzen houden me wel tegen om dit alles te gaan kopen.

  Xoxo

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 7 maart 2016 at 08:23

  Ik heb beide methodes niet geprobeerd maar ik zit er soms wel aan te denken. Ik heb een mega gevoelige hoofdhuid met soms zelfs wondjes (verdere details bespaar ik je haha). Zodra de winter voorbij is gaat het meestal wel beter :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 maart 2016 at 11:05

   Heel erg herkenbaar helaas van die wondjes :( Hoop dat je er snel weer vanaf bent!

 • Avatar van beautytalkblog
  Reply beautytalkblog 7 maart 2016 at 08:01

  Ik heb de shampoo staan (zat eens in de Beautybox), maar ik heb het nog niet geprobeerd..
  Liefs,
  Eefje

 • Avatar van Britt
  Reply Britt 7 maart 2016 at 07:17

  Klinkt goed!

 • Avatar van Bianca Ronday
  Reply Bianca Ronday 7 maart 2016 at 06:56

  Holly molly! Ik was erg onder de indruk van het product en zat er echt aan te denken om het mogelijk te kopen. Tot dat ik de prijs zag. Hier moet ik toch even heel diep over na denken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 maart 2016 at 11:05

   Het is dat het ook echt zuinig in gebruik is, dat maakt het iets beter te behappen..

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 7 maart 2016 at 06:49

  Ieder zijn ding.. Ik was mijn haar 2, of 3 keer in de week en dit gaat voor mij prima. Wel ken ik een meid met een flinke bos met krullen die haar haren volgens de no-poo methode wast en ik moet zeggen dat haar haren nog nooit zo mooi zijn geweest!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.