Beauty

Zomerparfums | Calvin Klein, Davidoff & Jil Sander

17 maart 2016

zomerparfums
Er zijn van die merken die elke zomer met een nieuwe limited edition variant van hun bestsellers uitkomen voor de zomer. Leuk om de klassieke variant ervan even aan de kant te schuiven en voor de meer zonnige variant ervan te gaan zodat je na de zomer echt de herinneringen van die periode kan koppelen aan zo’n zomerparfum. Ik vertel je vandaag alles over de nieuwste zomerparfums van Calvin Klein, Davidoff en Jil Sander die ook nog eens allemaal lekker betaalbaar zijn.

zomerparfums zomerparfums zomerparfums
Calvin Klein CK ONE summer 2016

Deze frisse citrusgeur is te dragen door mannen en vrouwen en is opgebouwd uit de volgende geurnoten:

top: groene appel, limoen mojito en groene gember
hart: guava, tiare tahiti en jeneverbes
basis: kokosmelk, cederhout en boommos.

De geur opent tintelend fris en de citrusgeuren zijn duidelijk herkenbaar. Het tikkeltje tropisch en romig zoet (tiare tahiti bloem gecombineerd met kokosmelk) vind ik er erg lekker in, maar eerlijk is eerlijk is zo’n overduidelijke citrusgeur er niet eentje waar ik persoonlijk fan van ben. Bij Paul vind ik hem bijvoorbeeld weer net een beetje kruidiger ruiken en voor hem vind ik het zeker wèl een fijne geur voor de zonnige maanden die eraan komen. Op mijn huid blijft hij zo’n 4 uur goed te ruiken.

Calvin Klein CK ONE summer 2016 is een eau de toilette, komt in een flacon van 100ml en is verkrijgbaar voor €38,83.

zomerparfums zomerparfums

Davidoff Cool Water Woman exotic summer 2016
Een geur zoals deze vind ik altijd lastig te omschrijven, maar ik doe het maar als ‘waterig/aqua’ en maritiem. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel? De geur is opgebouwd uit de volgende geurnoten:

top: meloen
hart: lelietjes-van-dalen
basis: iriswortel.

De geur is zeker herkenbaar als een Cool Water variant, maar heeft een duidelijkere fruitige opening en ik ruik er wat meer bloemen in terug. Alsnog niet heel erg ‘mijn’ soort geur, maar hij komt al meer in de buurt. Als ik hem besnuffel met mijn ogen dicht dan denk ik erbij aan een zonnige en bloemige omgeving, maar dan heel vroeg in de ochtend wanneer de dauw nog niet is verdampt. Dat frissige vind ik erg lekker! Op mijn huid blijft deze geur zo’n 4 uur goed te ruiken.

Davidoff Cool Water Woman exotic summer 2016 is een eau de toilette, komt in een flacon van 100ml en is verkrijgbaar voor €39,18.

zomerparfums zomerparfums zomerparfums

Jil Sander SUN shake
Oh, wat brengt deze geur me toch altijd terug naar ‘vroeger’! Ik heb deze in mijn tienerjaren echt enorm veel gedragen en moest elke zomer een nieuwe fles hebben. De standaardvariant blijft een favoriet voor de zomer, maar deze SUN shake is herkenbaar en toch fijn vernieuwend. Leuk! De geur is opgebouwd uit de volgende geurnoten:

top: bergamot, mandarijn en citroenschil
hart: roze grapefruit, frangipanibloem en lotusbloemen
basis: heliotroopbloesem, houtsoorten en muskus.

Leuk detail is dat je de geur moet schudden voor gebruik om zo het transparante geel en oranje te vermengen tot een bijna milky cocktail die je vervolgens op kan sprayen. De geur opent mij iets te critrusachtig, maar gelukkig komen er al snel de bloemengeuren en de muskus doorheen. Dit is duidelijk mijn favoriet van deze drie geuren en ik blijf maar aan mijzelf snuffelen als ik hem draag. Ondanks dat de geur heel erg zomers is krijg ik er ook zo’n ‘clean’ feeling bij, alsof je net fris gedouched hebt op een warme dag. Love it! De geur blijft op mijn huid zo’n 5 uur goed te ruiken.

Jil Sander SUN shake is een eau de toilette, komt in een flacon van 100ml en is verkrijgbaar voor €35,00.

Welke van deze drie zomerparfums spreekt jou het meeste aan? Of welke geur is jouw ultieme favoriet in de zomer?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 18 maart 2016 at 04:10

  Die Cool Water variant lijkt me heel lekker, mmm!

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 17 maart 2016 at 23:54

  Ik ben gek op Sun en Sun Shake klinkt ook heerlijk dus ik ga er zeker aan snuffelen in de parfumerie!

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 17 maart 2016 at 20:07

  Prachtige flacons, ik ben nieuwsgierig naar de geur van Calvin Klein :)
  X

 • Avatar van Helen
  Reply Helen 17 maart 2016 at 17:05

  Oeh sun is mijn favo. Lekker betaalbaar en gebruik ik dagelijks. De nieuwe wil ik wel hebben. Jammer dat je telefoon geen geurtjes afgeeft???? Verder gebruik ik l’eau d’Issey en ik wil weer een nieuwe parfum van Fragonard uit Grasse.

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 17 maart 2016 at 14:01

  Wat een vrolijk kleur flacons zeg. Ik ben verliefd zonder de geur te mogen ruiken. Je maakt weer..wauw prachtige foto’s. Ik zoek de gelegenheid om ze in het echt te gaan snuiven.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 maart 2016 at 19:58

   Dankjewel voor je compliment!!

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 17 maart 2016 at 12:58

  Jil Sander SUN blijft hier toch wel een favoriet hoor!

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 17 maart 2016 at 12:18

  Wat een heerlijke geuren! Ik ben zelf erg benieuwd naar de nieuwe van Jill Sanders.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 17 maart 2016 at 09:23

  Grappig dat je die van Jill Sander eerst even moet schudden! Ben benieuwd naar de geur!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 17 maart 2016 at 09:13

  Die Jil Sander is altijd fijn voor de zomer. Leuk dat ze een variant hebben. Ik heb een heerlijke zomergeur van Lancaster. Lekker zoet. Ik kocht ‘m onderweg naar Mexico en nu denk ik altijd aan die vakantie als ik ‘m ruik. X

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 maart 2016 at 19:58

   Zo heerlijk is dat he, zo’n geurherinnering <3

 • Avatar van fabulousheidi
  Reply fabulousheidi 17 maart 2016 at 08:52

  De Jil Sander Sun spreekt me het meest aan, leuk dat je die moet schudden voor gebruik! De “gewone” varianten van de eerste 2 zijn niet echt mijn geuren en ook al klinken ze goed, ik denk dat het ook niet mijn ding is. Ik ga die Jil ’s besnuffelen ;-)

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 17 maart 2016 at 08:07

  Ooooh ben heel erg benieuwd naar Sun en Davidoff. Blijft toch een memories naar vroeger.

 • Avatar van Varenka W
  Reply Varenka W 17 maart 2016 at 08:01

  Alleen Jil Sander wil ik heel graag eens proberen!
  Deze ziet er deze x ook mooi uit en grappig bedacht dat shake systeem
  Ben heel benieuwd :-p

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 17 maart 2016 at 07:52

  Ik ben erg benieuwd naar de geur van Jill Sander SUN shake, hij lijkt me heerlijk :-)!

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 17 maart 2016 at 07:34

  Ze lijken mij alle drie wel erg lekker voor aankomende zomer x

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 maart 2016 at 06:41

  Mooie flacons!
  Geen van de parfums ken ik.
  Moet snel eens iets gaan kopen voor het voorjaar gaat beginnen….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.