Beauty Fashion Lifestyle Reizen & vrije tijd

Festival must haves!

18 april 2016

festival must haves
Het is lente en daarmee begint niet alleen een nieuw seizoen qua weer, maar staan ook alle festivals weer voor de deur. Heerlijk samen met vrienden genieten in de buitenlucht van veel gezelligheid, muziek, hapjes en drankjes en herinneringen maken! Om met een festival toch niet te veel op zak te hebben waardoor je lekker je handen vrij hebt maar de dag (of meerdere dagen) wel fris door kan komen zijn er enkele festival must haves die onmisbaar zijn. Ik zette ze voor je op een rij!

festival must haves
Laat ik met een paar handige producten beginnen waar je misschien niet als eerste aan denkt, maar waarvan je blij gaat zijn als je ze met je meeneemt.

– Denk bijvoorbeeld aan een setje oordopjes om juist beter van de muziek te kunnen genieten en zonder gehoorschade of irritante piep in je oor weer naar huis te gaan. Je laat deze gewoon in, kan gewoon de muziek goed horen en gesprekken voeren, maar ze filteren wel wat decibelletjes en omgevingsgeluid voor je. Een goed voorbeeld zijn de Alpine partyplug oordopjes die je voor €12,95 per setje kan kopen.

– Nog zo’n handigheidje om bij je te hebben is een powerbank die je vooraf thuis op laad of eentje op die zich oplaadt door middel van zonlicht. Zo kan je altijd je mobieltje opladen en daarna alle toffe selfies en foto’s blijven delen op social media. Zelf heb ik een 10.000 mAh powerbank van XD Design waarmee je je telefoon gemakkelijk meerdere keren kan opladen. Handig!

En verder zijn items als blarenpleisters, een goede en stevige zonnebril en een rugzakje ook erg handig. Ik heb op de foto als voorbeeld mijn Ray-Ban fold laten zien omdat deze lekker stevig is, goed op de neus blijft zitten tijdens gedans en gespring en hij toch amper ruimte in de tas inneemt doordat je hem op kan vouwen. Ook zie je mijn handige 2-in-1 cross body en rugzakje van Kipling.

festival must haves

En dan een paar beauty essentials die je zeker bij je moet hebben!

Reinigingsdoekjes. Niet alleen om je gezicht lekker snel schoon te maken aan het eind van de dag, maar je kan er ook andere delen van je lichaam mee opfrissen. Vooral fijn als je een meerdaags festival bezoekt. De nieuwe Nivea creme care reinigingsdoekjes ruiken heerlijk en doen ook nog eens best goed werk als het om make-upverwijdering aan komt.

– Probeer één crème met je mee te nemen die voor meerdere doeleinden geschikt is. Handig om je gezicht mee in te smeren om deze in één beweging te beschermen, kalmeren, hydrateren èn te beschermen tegen de zon doordat er een SPF15 in zit. Ook je decolleté en oren goed meesmeren en ook nog als handcrème te gebruiken. Deze Dr. van der Hoog hypo sensitive skin protection cream is één van mijn favoriete moisturizers mèt SPF van dit moment.

– Ga je naar een festival voor meerdere dagen dan ontkom je er bijna niet aan dat je door het weer, het transpireren en het gehos de helft van de tijd een bad hairday hebt. Toch kan droogshampoo hierbij de redder in nood zijn omdat het de haren weer frisser laat ruiken en meer volume en stevigheid geeft waardoor het beter blijft zitten. Leuk dat Batiste nu ook mini droogshampoo in het assortiment heeft!

– Vergeet vooral ook niet een goede deodorant mee te nemen (daar ben je niet alleen zelf blij mee, maar ook de mensen om je heen zullen je dankbaar zijn) en een goede lippenbalsem. Al de zon, buitenlucht en plastic bekertjes aan je mond zorgen voor droge lopen die wel wat extra’s kunnen gebruiken. Fijn zijn de Burt’s Bees lippenbalsems met een tintje, scheelt weer een losse lipgloss meenemen :)

Mocht je door deze festival must haves inspiratie spontaan zin hebben gekregen om naar een festival te gaan, dan is deze festival agenda 2016 zeker handig om op te slaan. Mocht je gaan.. alvast veel plezier!

Ga jij graag naar festivals? Welke heb jij al in je agenda staan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artkel bevat product(en) die ik van een merk of bedrijf heb gekregen.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 23 april 2016 at 12:24

  Een powerbank lijkt mij een erg goed idee!

 • Avatar van ikhouvanbeautynl
  Reply ikhouvanbeautynl 18 april 2016 at 23:35

  Ik krijg al zin in de festivals, hmmm…

 • Avatar van Beautyjuf
  Reply Beautyjuf 18 april 2016 at 21:25

  Yeah, laat het festivalseizoen maar weer van start gaan! :-) Ik neem ook altijd een lippenbalsem, droogshampoo, zonnebrandcrème en verfrissingsdoekjes (van het merk Wetties) mee. Oh, en zakdoekjes. Altijd handig als je naar zo’n ‘dixietoilet’ moet, haha!

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 18 april 2016 at 20:51

  Leuk artikel, handige Essentials :)
  Ik ga niet meer zo vaak naar een festival maar een deo en lippenbalsem heb ik altijd bij me!
  X

 • Avatar van LuckyCloverwebshopLeah
  Reply LuckyCloverwebshopLeah 18 april 2016 at 19:56

  Zeker goede essentials! Qua deo kun je beter een roller of stick meenemen i.p.v. een spuitbus want dit wordt niet op alle festival campings geaccepteerd!
  Zodra ik het festivalterrein op ga stop ik ook nog even wat zakdoekjes in mijn zak. Inderdaad niets zo vervelend als een WC zonder wc papier!

  Afgelopen weekend heb ik mijn eerste meerdaagse festival (+camping) van dit jaar gehad en er komen er nog een aantal aan zoals Solar en Mysteryland. Vorig jaar heb ik muziekoordoppen op maat laten aanmeten en sindsdien gaan ze altijd mee. Het is eenmalig een investering van +/- 110 euro maar als je vaker naar feesten/concerten gaat dan raad ik dit echt iedereen aan!!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 18 april 2016 at 17:17

  Leuk artikel! ja powerbanks zijn wel handig haha

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 18 april 2016 at 11:22

  wat een handige musthaves! Ik zelf heb ook een powerbank en dat is echt zooo handig!

 • Avatar van Kiss & Make-up (@Kissmakeupblog)
  Reply Kiss & Make-up (@Kissmakeupblog) 18 april 2016 at 10:40

  Goeie staples!

 • Avatar van Meike
  Reply Meike 18 april 2016 at 10:29

  Blarenpleisters is echt een goede tip! Altijd last van na 2 dagen op en neer gesjouw naar de festival camping, maar nooit aan gedacht om mee te nemen! Haha thx:)

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 18 april 2016 at 09:17

  Ik ga niet meer naar festivals hihi dat scheelt. ;-) Zonnebrandcreme is onmisbaar festival of niet.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 18 april 2016 at 09:13

  Leuke essentials! Mini deo en Lippenbalsem heb ik altijd bij!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 18 april 2016 at 09:02

  Ik had dit een paar jaar geleden moeten lezen, toen ik nog bijna elk weekend naar een festival ging! Handige tips D! Ik nam trouwens ook altijd wc papier mee. Gewoon hoppa in de tas. Zo vaak op een toilet gezeten zonder rol. Grrrr.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 april 2016 at 09:09

   Oooooo wat een enorm slimme tip zeg! Zo naar als je zonder papier zit :(

 • Avatar van Alida Hamelijnck
  Reply Alida Hamelijnck 18 april 2016 at 08:11

  Wat een leuk set! De zonnebril! het tasje, en noem maar op! vorig jaar naar “Dominator”festival geweest te Eersel..
  En ja heel erg gaaf, maar ontzettend druk en heet.. Dit jaar gaan we zeker weer.. Dus een zonnebrand creme, deodorant , lippenbalsem enz zijn een must !

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 april 2016 at 08:12

   Wat een leuk vooruitzicht, veel plezier alvast!

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 18 april 2016 at 07:50

  Leuk tastje.

  Ik ben niet meer zo’n festival ganger, vind het vooral te druk en daar kan ik op het moment niet echt tegen ????

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 april 2016 at 08:13

   Heel herkenbaar hoor, ik kan er zelf ook niet zo goed tegen als het te druk is om me heen en vind daarom de kleinere festivals en die in parken heel fijn :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 april 2016 at 07:12

  Goed artikel ;-)
  Wat een handige festival agenda.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 april 2016 at 08:13

   Thanks! Ik kwam de link tegen en dacht, die tip moet ik even delen want hij is zo overzichtelijk ingedeeld en volgens mij staat alles erop :)

 • Avatar van Dionne Knooren
  Reply Dionne Knooren 18 april 2016 at 07:06

  Leuk tasje! Ik heb een beetje een haat liefde verhouding met festivals. Ik vind het even leuk totdat iedereen helemaal bezopen is of onder de drugs zit. Dan wil ik weer naar huis en beginnen andere het juist leuk te krijgen.

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 18 april 2016 at 06:35

  Ik heb eigenlijk helemaal geen festivals in mijn agenda staan. Nouja, wel één feestje die al overdag begint en ’s avonds eindigt maar dat is officieel geen festival haha. Vorig jaar was het toen op datzelfde feestje 30 graden en toen had ik op die powerbank en deo na, alle items bij :-).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 april 2016 at 08:14

   Whoe, dan mag je zeker je zonnebrandcrème niet vergeten als het weer zo warm wordt. Wel een leuk vooruitzicht zo’n feestje weer!

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.