Beauty

Mijn foundation routine (lente 2016)

11 april 2016

foundation routine
Gisteren liet ik je mijn huidige skincare routine zien en vandaag als aanvulling daarop mijn huidige foundation routine. Ik krijg regelmatig complimentjes over mijn huid en – zoals je dadelijk aan de voor foto – kan zien, heb ik echt niet zo’n vlekkeloze huid van mijzelf. Natuurlijk zorgen de verzorgingsproducten die ik gebruik voor een mooie basis en zo min mogelijk onzuiverheden, maar mijn foundation routine maakt het helemaal af. Ik hou van een redelijk goede dekking qua producten, maar wel met een natuurlijke finish en deze combinatie van producten zorgt voor een goede basis voor de rest van mijn make-up die de hele dag blijft zitten.

Ik begin met de Jane Iredale primer die zorgt voor een hydraterende basis onder de foundation waardoor mijn huid nog wat extra hydratatie krijgt en de foundation beter pakt en langer blijft zitten. Een klein beetje is voldoende en dat is fijn, want het product is wel redelijk prijzig.. Voor mijn drogere huid zeker één van de beste primers die ik ken.

Hierna is de foundation aan de beurt. Eigenlijk is deze Boots No7 foundation er eentje voor de normale tot vettige huidtypes en daarmee zou hij voor mijn drogere huid misschien niet de beste keuze lijken, maar door de fijne dekking en de hydraterende verzorgingsproducten en primer de ik eronder gebruik blijkt hij het erg goed voor mij te doen. Het is een langhoudende foundation met een goede medium dekking waarbij een klein beetje voldoende is voor een mooi resultaat. Daarnaast zorgt de combinatie van producten ervoor dat droge velletjes of plekjes niet worden geaccentueerd en zit er een SPF15 in die beschermt tegen zonschade.

Ik breng deze foundation in stipjes aan op mijn gezicht, spray vervolgens met de Smashbox primer water over mijn gezicht en werk de foundation uit met de Etos buffer brush. De spray zorgt voor wederom wat extra hydratatie, maar ook dat de foundation beter blijft zitten en dat het mattere effect ervan wat meer dewy wordt. Love it!

Jane Iredale smooth affair facial primer & brightener 50ml, €50,00
Boots No7 beautifully matte foundation in Cool Ivory 30ml, €15,95
Smashbox photo finish primer water 116ml, €32,00
Etos buffer brush, €7,99

foundation routine foundation routine

Na de primer en foundation is het tijd om met concealer enkele rode plekjes, pigmentvlekjes, kringen rondom de ogen en de stoppeltjes/waas van de overbeharing rondom mijn kingebied wat minder op te laten vallen. Ik stip de plekken aan en werk de concealer vervolgens uit met een zacht kwastje zodat het mooi overloopt en er geen vlekken achterblijven.

Als laatste poeder ik mijn gezicht af met een transparante poeder zodat het allemaal mooi op z’n plek blijft zitten en de foundation en concealer niet ophoopt in fijne lijntjes of rimpeltjes. Het eindresultaat is een fris en natuurlijk geheel met een satijnen finish. Klaar om de rest van de make-up aan te brengen!

Revlon colorstay concealer in 01 Fair 6,2ml, €14,95
Oriflame Giordani Gold sheer powder in Translucent 9g, €29,00
Real Techniques setting brush (voor concealer), €9,99
Real Techniques powder brush (voor poeder), €14,99

foundation routine foundation routine foundation routine

Hierboven zie je mijn gezicht gereinigd en verzorgd met crème, zonder enige make-up aangebracht. Daarna zie je het resultaat met alle bovenstaande producten en als laatste de foto waarbij ik een simpele dagmake-up heb aangebracht.

Het lijken heel wat stappen en redelijk wat producten, maar doordat het zo’n vaste routine is geworden en ik niet veel van alles gebruik ben ik er alsnog in zo’n 5 minuutjes klaar mee. Vooral fijn is dat ik me met deze routine gedurende de dag geen zorgen hoef te maken hoe mijn make-up zit en ik zo fijn van afspraak naar afspraak tot aan een etentje en dergelijke door kan gaan zonder dat het gaat glijden of glimmen.

Welke foundation gebruik jij op dit moment als favoriet?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik van een merk/bedrijf heb ontvangen.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicoline
  Reply Nicoline 13 april 2016 at 12:55

  Die foundation ziet er mooi uit zeg! Ik krijg al snel zo’n echte dikke koeklook met foundation. Gebruik nu hele licht dekkende foundation van Essence in combinatie met moeder. Deze ziet er wel heel mooi natuurlijk uit!

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 11 april 2016 at 21:01

  Wat een fijne routine, het resultaat is erg mooi :)
  X

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 11 april 2016 at 20:17

  super pretty eindresultaat ;D

 • Avatar van Macblogster
  Reply Macblogster 11 april 2016 at 17:01

  Wauw die primer is mucho expensive ????
  Maar als het goed hydrateert zonder dat je drohe velletjes ziet, kan het de moeite waaed zijn. Ik gebruik nu de cold creme van Weleda voor dames met een zeer droge huid en daarna een hydraterende primer. Toch ben ik niet helemaal tevreden, maar dat zal aan de primer liggen. Of ik deze aanschaf weet ik niet.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 april 2016 at 19:28

   Haha, ja je moet er even wat dieper voor in de buidel tasten zeg maar. Maar so worth it! <3

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 11 april 2016 at 16:47

  Die foundation kende ik eigenlijk niet! Dat maakt wel echt verschil, je doet het ook netjes en mooi op.

 • Avatar van Mieke | Mieksmind
  Reply Mieke | Mieksmind 11 april 2016 at 15:37

  Dat is wel een verschil ja! Fijn dat jij voor jezelf een fijne routine hebt gevonden. Ik heb nog steeds niet de perfecte foundation voor mijn huid gevonden. Momenteel gebruik ik er een van Maybelline dream wonder nude. Die is op zich prima maar nog net niet je van het. Ik ben nog helemaal niet bekend met het merk Boots, waar is dat verkrijgbaar?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 april 2016 at 19:29

   Boots heeft verschillende winkels/apotheken in Nederland en een eigen webwinkel: http://nl.boots.com/ Op de site kan je ook de winkeladressen vinden :)

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 11 april 2016 at 15:23

  Mooie dagelijkse make-up! Lekker rustig ziet het eruit. Ik ben altijd wel 10 min bezig omdat ik wat meer oogmakeup op doe. Maar verder in de lente en zomer ben ik binnen 5 min klaar omdat ik dan weinig gebruik (mascara en lipgloss en klaar) overdag.

 • Avatar van inspiredbylifee
  Reply inspiredbylifee 11 april 2016 at 15:06

  Wauw dat ziet er heel erg natuurlijk uit

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 11 april 2016 at 11:53

  Je huid/basis ziet er altijd mooi uit, heel fris en egaal! Ik gebruik dezelfde poederkwast.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 april 2016 at 12:56

   Dankjewel voor het compliment! De kwasten van RT zijn echt fijn he? Moet nog eens kijken bij ze voor een goede contourkwast ^^

 • Avatar van Sannie Stein
  Reply Sannie Stein 11 april 2016 at 11:46

  Mooi zeg!! Het ziet er heel natuurlijk uit. Ik gebruik eigenlijk alleen foundation (van Clinique), jouw huid lijkt wel op de mijne (neigt naar roodheid). Je hebt me geinspireerd! Nog een verzoekje voor je: kun je me een tip geven voor een zelfbruiner (lijf en gezicht) die niet stinkt?! Heb nu weer een miskoop gedaan met Lancaster voor onder de douche… de hele slaapkamer stonk er naar en het resultaat was vlekkerig. Ik zoek al jaren naar een goede die na het opdrogen niet ruikt alsof je jaren in een kast hebt gelegen…;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 april 2016 at 12:57

   Die roodheid.. Zo vervelend he?! Maar een zelfbruiner tip is lastig, want ik ben er niet echt fan van in verband met vlekken, oranje, de geur.. Precies wat jij opnoemt! Die voor onder de douche heb ik onlangs ontvangen en wil ik nog gaan testen, ben benieuwd! Mocht ik een erg goede zelfbruiner voor het gezicht en/of lichaam tegenkomen dan schrijf ik er zeker nog eens over!

 • Avatar van Lovely Charlotte
  Reply Lovely Charlotte 11 april 2016 at 10:49

  Ik merk ook dat ik mijn routine steeds sneller kan doen omdat ik er steeds “handiger” in word. Ik gebruik de Fluid Finish van Sensai, heerlijke foundation en de concealer van Clarins.

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 11 april 2016 at 10:03

  Erg super dat je het hier laat zien. Ik dacht ook altijd dat je perfect huid van zichzelf al is. Je hebt een hele mooie foundation routine verwerkt. Revlon colorstay concealer dat lijkt mij wel wat. Ik zelf zal eens Jane Iredale foundation willen proberen ( je gebruikt hier primer van).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 april 2016 at 12:58

   Ik kan je de Glow Time BB Cream van Jane Iredale in ieder geval aanraden. Die is zo fijn! Dekt wel enorm goed, moet je wel van houden of luchtiger maken met een crème bijvoorbeeld :)

   • Avatar van jeapiebel
    Reply jeapiebel 11 april 2016 at 14:55

    Bedankt voor de tip!

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 11 april 2016 at 09:51

  Altijd fijn om zoiets stap voor stap te lezen. Je gezicht is zo is heel fris en natuurlijk. Ik heb nu twee foundations, eentje van max factor en eentje van Superlooks. Die laatste heeft nu mijn voorkeur.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 april 2016 at 12:58

   Ik heb echt geen ervaring met het merk Superlooks, waar kan ik dit vinden? Ben er gelijk benieuwd naar!

 • Avatar van Babs
  Reply Babs 11 april 2016 at 09:46

  Wat goed dat je je gezicht laat zien zonder foundation! (er is nog hoop voor mij, hahaha). Jouw huid zag er zo egaal uit, het kan dus met een goede foundation. Ik ben nog steeds zoekende naar de perfecte foundation, op zich een leuke, maar wel heel lange queste.
  Vaak zijn foundations bij mij te geel of weer juist te licht. En ja, een goede primer is zo belangrijk.
  Vaak zie ik met een foundation mijn rimpels en poriën nog beter..wat natuurlijk niet de bedoeling is. (en dan haal ik alles er maar weer af ;))

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 april 2016 at 12:59

   Haha, ja er is zeker nog hoop ;) Ik vond een blotebillenfoto wel moèten bij dit artikel natuurlijk en er zijn voldoende mooie foundations, alleen die zoektocht naar de perfecte voor jouw huidtype etc. kan erg lastig zijn..

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 11 april 2016 at 09:25

  Oeh wat een fijne routine, die foundation is echt top!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 april 2016 at 13:00

   Ja! Ik was er echt wel van onder de indruk! Kreeg hem bij een perspresentatie mee naar huis en was zo aangenaam verrast <3

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 11 april 2016 at 09:21

  Wat een verschil zeg!
  Maar ook zonder make-up vind ik je er echt wel goed uit zien hoor.
  Dus als je er een keertje echt geen tijd/zin of puf voor hebt…….

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 april 2016 at 13:00

   Ahww, dankjewel! En dat terwijl ik best onzeker ben over mijn huid zonder make-up..

 • Avatar van Juliette - Tjuly
  Reply Juliette - Tjuly 11 april 2016 at 09:10

  Ook prachtig zonder make-up! Fijne routine, en het resultaat is heel mooi en natuurlijk!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 11 april 2016 at 08:54

  Ha, handig artikel! Staat je heel mooi deze foundation. Ik ben momenteel heel erg van de Clinique CC cream. Daar ben ik sowieso altijd heel erg van, maar de laatste tijd helemaal omdat ‘ie zo lekker makkelijk is, een factor heeft, en goede dekking geeft.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 april 2016 at 08:58

   Oh, goede reminder! Die vond ik toen hij net uit kwam echt ge-wel-dig voor de zomermaanden, hopelijk als het straks warmer is weer :)

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 11 april 2016 at 06:36

  Wat een fijne routine.. Ik ga ook eens sprayen met MAC FIx+ spray, nadat ik al wat foundation stipjes op mijn huid heb gezet. Ik doe dit vaak voordat ik mijn make-up aanbreng en naderhand. Ik gebruik op dit moment mijn Estee Lauder Double Wear foundation, afgewisseld met mijn foundation van Benefit.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 april 2016 at 08:40

   De Double Wear blijft ook een superfijne foundation he? Wil daar ook nog eens de ‘light’ variant in tube van proberen, ook erg benieuwd naar :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 april 2016 at 06:32

  Zo een goed dekkende foundation!

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.