Beauty Lifestyle Media

Mail & Win | Hormoonbalans voor vrouwen (boekentip)

9 april 2016

hormoonbalans voor vrouwen - Mail & Win | Hormoonbalans voor vrouwen (boekentip)
Ik heb zelf al jaren last van hormonale disbalans en dat zorgt voor wat onzekerheden en ongemakken. Heel vervelend en het maakt me vaak onzeker.. Mede hierdoor ben ik erg geïnteresseerd in hormonen, het menselijk lichaam en hoe je zelf invloed kan hebben op verschillende klachten. Veel ‘vrouwenklachten’ zijn namelijk het gevolg van een verstoorde hormoonbalans en in plaats van direct medicijnen in te nemen kan je ook kijken naar wat je zelf zou kunnen doen om dit te kunnen verminderen of zelfs te verhelpen.

Het boek Hormoonbalans voor vrouwen van Ralph Moorman en Barbara Havenith geeft je veel informatie over het vrouwelijk lichaam, wat hormonen zijn en hoe ze werken, welke hormonen er zijn, veel algehele gezondheidstips om in balans te komen en vooral de hoofdstukken die je meenemen langs verschillende ‘vrouwenklachten’ vind ik erg waardevol. Heb je last van bijvoorbeeld acne, haarverlies of juist teveel haargroei, pijnlijke borsten, migraine, PCOS, overgangsklachten, pijn bij het vrijen, vaginale droogheid of vruchtbaarheidsproblemen dan geeft dit boek per onderdeel informatie, de symptomen, oorzaken, wat de arts voor je kan doen en wat je zelf kan doen aan.

Ik heb het eerste deel met informatie over hormonen, de tips en tricks om in balans te komen en de hoofdstukken die bij mijn klachten horen verslonden en vond het erg leerzaam. Ik heb er zeker veel uitgehaald wat ik zelf zou kunnen doen om de klachten hopelijk te verminderen en ga hier dan ook zeker mee aan de slag. Met behulp van De Boodschappencoach van Ralph Moorman kan ik qua voeding in ieder geval goede keuzes maken. Het is een onafhankelijke gids onderverdeeld in productgroepen en daarbij aanraders en afraders met beknopte uitleg waarom. Handig!

Kijk voor meer informatie zeker op de website van De Hormoonfactor.

Let op: mocht je klachten hebben, ga dan zeker éérst wel naar je huisarts/dokter toe om een exacte diagnose te krijgen en/of andere dingen uit te sluiten.

Mail & Win
Ik mag iemand blij maken met een setje met zowel het boek Hormoonbalans voor vrouwen als De Boodschappencoach. Wil jij hier kans op maken laat dan een reactie achter onder dit artikel en mail je adresgegevens naar winactie@curvacious.nl. Meedoen kan tot en met donderdag 14 april 2016, 23.59 uur. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat producten die ik van een merk/bedrijf heb ontvangen.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 14 april 2016 at 22:32

  Hoe handig! Dit lijkt me echt iets voor mij. Mailtje is onderweg :-)

 • Avatar van Nadia
  Reply Nadia 14 april 2016 at 12:48

  Heel moeilijk onderwerp voor mij. Ik ben nog lang niet 40 maar ik heb al sterke overgangsverschijnselen. Mijn arts zegt dat dit waarschijnlijk door stress komt, iets anders konden ze niet vinden. We willen graag nog een kindje maar zonder echte cyclus zou het niet op de natuurlijke manier lukken. Ik wil graag meer te komen weten over het onderwerp hormonen. Graag doe ik mee.

 • Avatar van Helen Busch
  Reply Helen Busch 13 april 2016 at 15:36

  Ook ik ben enorm geïnteresseerd. Vraag me soms af of ik nu,op mijn 38e, al in de overgang aan het komen ben…????????
  Wie weet kan het boek me verder helpen?

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 13 april 2016 at 07:50

  Ik ben heel erg benieuwd naar de boeken,het lijkt me reuze interessant om ze te lezen!

 • Avatar van Sabrina
  Reply Sabrina 13 april 2016 at 06:03

  Super handig, ik denk dat ik er veel aan kan hebben.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 13 april 2016 at 00:32

  Erg boeiend onderwerp. Zou er graag meer over willen lezen

 • Avatar van jolanda
  Reply jolanda 12 april 2016 at 23:43

  Yes nu eindelijk gestopt met roken komen de opvliegers weer terug! Ik denk een gevalletje verkeerde hormonen en nu????

 • Avatar van Nicolle Claessen
  Reply Nicolle Claessen 12 april 2016 at 21:30

  Oh, dat is echt iets voor mij. Mijn hormonen gaan echt alle kanten op. Een beetje hulp zou echt heel welkom zijn. Hormonaal ben ik echt vreselijk slecht. (geen eierstokken meer, schildklier werkt te langzaam, bijnieren zijn uitgeput). Misschien dat deze boeken mijn redding kunnen zijn en zouden me misschien kunnen helpen iets beter te voelen! Dat zou echt fantastisch zijn! Ietsiepietsie beter zou voor mij al een hele vooruitgang zijn.

 • Avatar van Lindy
  Reply Lindy 12 april 2016 at 21:11

  Tsjah waar zou ik beginnen, waarom zou ik hem moeten winnen… Alle dames hier hebben mooie redenen en ook ik heb er voldoende om eens te kijken of ik die hormoontjes op de rit kan krijgen. Na 2 jaar ellende moeten we dit jaar toch maar eens de goede, positieve kant op gaan. Fysieke revalidatie afronden en daarmee ook wat beter in mn velletje komen.

 • Avatar van D
  Reply D 12 april 2016 at 17:59

  Ik wil de boeken graag winnen. Niet alleen voor mijzelf maar ook om ze te delen met vriendinnen en met tantes in de overgang.

1 3 4 5

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Beauty, Lifestyle, Media
thierry mugler angel muse
Love it! | Thierry Mugler Angel Muse eau de parfum

Het is even stil geweest rondom Thierry Mugler, maar er is parfumnieuws en de liefhebbers zullen hier enorm blij van...

Close