Mama & Kind

Kids talk | Samen smeren, zo gepiept!

29 april 2016

samen smeren
Dat het belangrijk is om jezelf tegen de schadelijke effecten van de zon te beschermen is misschien geen nieuwtje meer, maar toch herhaal ik het regelmatig. Dat je niet alleen jezelf tegen de zon moet beschermen maar ook je kindje(s) is misschien nog wel belangrijker. Daarom ben ik vol lof over de nieuwe campagne van Ladival waarmee ze in actie komen voor KWF Kankerbestrijding. Samen Smeren!

De huid van kinderen is nog in ontwikkeling en daarom extra kwetsbaar. En toch speelt je kindje buiten, bij een vriendje of vriendinnetje of op het schoolplein, en zijn dit de momenten waarop er vaak vergeten wordt te smeren. Tijd voor verandering! Door handige lespakketten voor scholen en flyers voor de ouders wordt er samen met de mascottes Brom & Brul het belang van smeren uitgelegd en hoe je kinderen kan stimuleren elkaar in te smeren. Het doel? Dat kinderen elkaar voor het speelkwartiertje opzoeken en als echte zonmaatjes elkaar helpen in te smeren.

samen smeren samen smeren

Ladival zonbescherming voor kinderen is extreem watervast en dermatologisch getest. Daarnaast bevat het geen conserveringsmiddelen, parabenen, kleurstoffen of parfum maar zijn er wel onder andere verzorgende oliën en vitamine E aan toegevoegd. De producten beschermen tegen UV-A en UV-B straling èn tegen IR-A (infrarood) straling. Even schudden voor gebruik, royaal insmeren, wachten tot het ingetrokken is en lekker naar buiten!

Neem een kijkje op de website van Ladival voor meer informatie en verkooppunten. Bij aankoop van een flacon Ladival voor Kinderen doneert Ladival €1,- aan KWF Kankerbestrijding.

Als het aan KWF Kankerbestrijding ligt wordt insmeren tegen de zon landelijk verplicht op scholen. Ik ben her hier compleet mee eens! Natuurlijk is het voor een leraar geen doen om soms wel tot 30 kindjes in te smeren, dus het idee van zonmaatjes vind ik erg slim gevonden. Wat mij betreft zou er voor smeren sowieso meer aandacht mogen komen. Wat te denken van onder andere bij gastouders en de kinderdagopvang en zou je ook als ouder waarbij er kindjes komen spelen meer alert moeten zijn. Het insmeren is zo gepiept!

samen smeren samen smeren

Klik hier voor de website van de Samen Smeren campagne en om een gratis proefmonster aan te vragen. Scholen kunnen hier trouwens een gratis lespakket aanvragen vol leuk lesmateriaal met daarin natuurlijk ook een flacon Ladival voor Kinderen.

Smeer jij jezelf en je kind(eren) (en speelvriendjes) altijd trouw in als jullie naar buiten gaan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
* Dit is een gesponsord artikel en bevat tevens product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 april 2016 at 23:12

  Zulke schattige foto’s van jullie!
  Het is zo belangrijk om dit te weten.
  Een heel goed artikel

  Xoxo

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 29 april 2016 at 17:20

  Omg die foto’s heel cute! Wat een goed artikel trouwens. Het is erg belangrijk voor de kindertjes om ze goed in te smeren

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 29 april 2016 at 15:56

  Wat een goed artikel, smeren is zo belangrijk en wat een schattige foto van jou en Shae :-).
  Zelf heb ik geen kinderen, maar mijn nichtje smeerde ik altijd in, toen ze nog heel klein was en ik weet dat ze, (inmiddels kan ze zelf smeren :-)) echt iedere dag smeert. Zelf smeer ik me ook altijd in, ook al ga ik vaak niet lang naar buiten, smeren hoort er gewoon bij. Dat proefmonster ga ik aanvragen voor het zoontje van mijn vriendin :-).

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.