Beauty

Beach essential | Lancaster 365 Sun Compact (Light Glow)

23 april 2016

lancaster 365 sun compact
Er zijn de laatste tijd echt ontiegelijk veel zonbeschermingsproducten binnen gekomen en je kan dus ook zeker binnenkort weer een ‘zondossier’ verwachten met allemaal tips en tricks. Maar soms zit er een product tussen wat direct opvalt en zeker meer aandacht verdient. Zo is dat ook met deze Lancaster 365 Sun Compact, een 3-in-1 combinatie van make-up, skincare en suncare. Een echte beach essential dus!

lancaster 365 sun compact
Verpakking

De compact komt in een handige verpakking met een spiegel aan de binnenkant van het deksel en een tweede bakje onder het product zelf waar een make-upsponsje in ligt om het product mee aan te kunnen brengen. Het geheel voelt stevig aan, hij sluit goed en ziet er zeker zomers uit met de bruine verpakking met neon-oranje kleuraccenten. Er zit 9 gram product in de compact.

lancaster 365 sun compact

Ingrediënten
Qua ingrediënten kan je zeker meer verwachten dan de gemiddelde compactfoundation, waar het product je misschien eerst aan doet denken. Laat ik beginnen met de SPF30 (tegen UVA, UVB, visible light en infraroodlicht) die je huid zeker een goede bescherming biedt tegen de schadelijke effecten van de zon, maar daarnaast zit er ook nog eens onder andere bijenwas, baobabolie, vitamine C, theeplantextract, koffie olie en vitamine E in. Een combinatie die verzorgt, beschermt en hydrateert. Wel zit er alcohol, siliconen en parfum in het product, iets om rekening mee te houden als je huid hier gevoelig voor is.

In dit product zit het bekende Lancaster Tan Activating Complex waardoor je huid sneller een zonnig kleurtje zal krijgen.

lancaster 365 sun compact

Review
De zonnige Lancaster Sun geur komt je tegemoet zodra je de verpakking opendoet en dit had van mij echt wel iets subtieler mogen zijn. Ik heb de lichtste kleur ontvangen in de kleur Light Glow en zoals je ziet is deze nog best wel iets aan de getinte kant. Doordat de dekking licht tot medium is en ik hem met het bijgeleverde sponsje goed kon uitwerken lijkt de kleur niet eens heel erg verkeerd te staan trouwens, zolang je maar goed uitwerkt langs de kaaklijn en bij je oren zodat het minder opvalt en de kleur naar je hals mooi overloopt.

Het product voelt heel zacht en comfortabel aan op de huid, laat zich met het sponsje makkelijk verdelen en droogt binnen een paar minuten met een poederige finish op en laat de huid er redelijk mat uit zien. De dekking is dus licht tot medium maar voor een dagje strand is dit voldoende. Ik draag hem hier onder enkel zonder primer, concealer, poeder, bronzer, blush en dergelijke maar enkel met een wenkbrauwpoeder, waterproof mascara en frisroze lipstick en het maakt zo in no time een frisse en zomerse make-uplook. Perfect!

lancaster 365 sun compact

Een kleine kanttekening: om echt de bescherming van SPF30 te kunnen garanderen moet je het product niet te zuinig aanbrengen. Het zou dus fijn zijn als het product in meer (lichtere) kleuren verkrijgbaar zal zijn zodat ik hem wat dikker aan kan brengen. Niet alleen fijn om dan waarschijnlijk net wat meer dekking te krijgen, maar vooral om zo de huid optimaal tegen de zon te kunnen beschermen.

Verkrijgbaarheid
De Lancaster 365 Sun Compact SPF30 is in drie kleuren verkrijgbaar voor €32,00 bij luxe warenhuizen en parfumerieën.

Wat is voor jou qua beautyproducten een absolute must have voor een dagje strand?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mieke | Mieksmind
  Reply Mieke | Mieksmind 23 april 2016 at 19:08

  Klinkt best prima maar ik vind hem best oranje en als je dan een hoeveelheid aan moet brengen denk ik dat het er niet zo mooi uit gaat zien.Dan gebruik ik toch liever een zonnebrand spf 50 voor mijn gezicht die kleurloos is.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 april 2016 at 19:15

   Ja, dat is precies mijn sidenote ook :( Als er meer kleurtjes zouden zijn en dan vooral lichtere, dan zou het helemaal perfect zijn!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 23 april 2016 at 15:52

  Ik wil dit. Gewoon om te hebben. Voor over mijn gewone zonbescherming heen dan. Ik hou van Lancaster. Waarschijnlijk omdat als we vroeger op vakantie gingen mijn moeder altijd Lancaster bij zich had. Die associatie met vakantie… <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 april 2016 at 19:16

   Heerlijk zulke herinneringen! <3

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 23 april 2016 at 09:40

  Klinkt wel leuk maar toch zou ik het niet heel erg snel kopen.. Echt een zonnebrand geeft me toch een wat safer gevoel

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 23 april 2016 at 09:01

  Ik vind dit echt een must have om mijn make ip ff snel bij te werken.
  Niet ipv een tegen de zon beschermend product, maar gewoon als extraatje waar die factor heel fijn is mee genomen.
  Mooie kleur, staat je erg goed en de algehele uitstraling van deze lijn, daar krijg ik altijd weer de zomer kriebels van…….net als de geur, ik vind het zalig -:)

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 23 april 2016 at 08:21

  Klinkt best goed maar toch zou ik zo’n product niet snel kopen. Een dagje strand gebruik ik alleen zonnebandcrème met voor mijn gezicht en hals factor 50. Van tevoren breng ik een hydraterende crème aan.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 23 april 2016 at 07:05

  Voor een dagje strand gebruik ik alleen zonnebrand qua beauty en misschien lipgloss en mascara maar meestal geen make-up. De Biodermal zonnefluïde spf 50, 30 en 20 zijn dan mijn favoriet voor m’n gezicht al een jaar of 2 (matterend!). Voor mijn lichaam verschilt dit (is maar net welk merk ik wil testen). Het staat je wel goed deze tint hoor. Je ziet niet dat ie te donker is. Maar ik snap je kanttekening wel.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 april 2016 at 06:40

  Mooie kleur compact powder voor het voorjaar en de zomer!
  Ik vindt het een perfecte teint voor jou.
  Je ziet er bijna niets van.
  Prachtige zomerse make-up look.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.