Beauty

MAC x Caitlyn Jenner Finally Free lipstick

26 april 2016

mac caitlyn jenner finally free
Caitlyn Jenner, geboren als Bruce Jenner die vooral bekend is geworden als de (stief)vader van de Kardashian/Jenner broers en zusjes, kwam in het nieuws omdat ze na een worsteling van meer dan 50 jaar eindelijk als vrouw naar buiten durfde te treden. Ondertussen is ze het boegbeeld geworden van de transgendercommunity. In een mooie samenwerking is er de MAC Caitlyn Jenner Finally Free lipstick (toepasselijke naam!) ontwikkeld waarvan de volledige opbrengst naar het MAC AIDS Fund Transgender Initiative gaat.

Met dit fonds worden verschillende organisaties en projecten gesteund die helpen de positie en het leven van transgenders wereldwijd te verbeteren. Je kan hier meer lezen over dit fonds.

mac caitlyn jenner finally freemac caitlyn jenner finally freemac caitlyn jenner finally free

De lipstick is er eentje met een cremesheen finish, wat inhoudt dat er een minuscule shimmer in zit en een hydraterend serum waardoor hij een mooie glans achterlaat op de lippen en heel comfortabel draagt. De houdbaarheid van deze lipstick op de lippen is bij mij zo’n 3 uur en hierna – of na een hapje en een drankje – is even bijwerken wel aan te raden.

De kleur wordt door MAC omschreven als een mid-tone rosy nude. Ik vind het persoonlijk niet echt een nude te noemen, maar dit komt voornamelijk vanwege mijn lichte huid. Wel vind ik het een erg mooie bruinroze kleur die erg aansluit bij de lipsticktrend van dit moment. Ik vind de kleur heel neutraal qua ondertoon vanwege de bruine tint tegenover het oudrozige wat erin te vinden is en ik denk dat het een kleur is die bij erg veel verschillende huidtinten mooi zal staan.

mac caitlyn jenner finally free

Ik heb de lipstick hierboven ook nog even samen met de populaire MAC Mehr op de foto gezet. Zoals je ziet is de kleur zeker in dezelfde lijn qua bruinroze, alleen is Mehr compleet mat en net iets koeler en heeft Finally Free dus een glanzende finish.

mac caitlyn jenner finally freemac caitlyn jenner finally free

De MAC Caitlyn Jenner Finally Free lipstick is vanaf 28 april exclusief online verkrijgbaar via de MAC webwinkel voor €19,50. Ik vind het echt een prachtig iniatief dat MAC de volledige opbrengst (!) hiervan aan het MAC AIDS Fund Transgender Initiative doneert ♥

Spreekt deze nieuwe lipstick jou qua kleur en finish aan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van smilingbeauties
  Reply smilingbeauties 1 mei 2016 at 17:54

  Heel erg mooi! Mehr is matte, en daar houd ik niet zo van. Dus Finally Free vind ik nog mooier

 • Avatar van Bee
  Reply Bee 28 april 2016 at 07:23

  Wat n.fijne kleuren! Ik ben fan; van cait, t feit dat alles naar goede doel gaat, en van je blog☺

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 april 2016 at 07:53

   Ahhh, dat vind ik echt enorm leuk om te horen. Dankjewel!!

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 27 april 2016 at 21:41

  Ik heb totaal niks met Caitlyn, maar de lipstick kleur ansich vind ik wel erg mooi.

 • Avatar van ikhouvanbeautynl
  Reply ikhouvanbeautynl 27 april 2016 at 00:01

  Wauw, wat een beauty… Die kleur staat je echt heel mooi. Ik vind ‘m mooier dan Mehr. En wat gaaf dat MAC doneert aan het goede doel.

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 26 april 2016 at 21:35

  Wauw wat een prachtige kleur, staat je prachtig!
  X

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 26 april 2016 at 20:29

  Staat je heel mooi!
  Ik haal deze zeker in huis ook al draag ik zelden cremesheen. Zo’n goed doel!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 26 april 2016 at 17:26

  Ik vind dit een geweldige kleur

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 26 april 2016 at 17:07

  Prachtig, ik houd niet van matte finish dus deze is zeker in mijn straatje :)

 • Avatar van Nienke
  Reply Nienke 26 april 2016 at 17:04

  Ben normaal altijd van de matte kleuren, maar vind deze echt mega mooi!

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
starskin the master
Starskin The Master cleanser foam & sheet mask

Ik ben een liefhebber van bijzondere skincare en sheet masks hebben ook al zo’n enorme aantrekkingskracht op mij. Alles wat...

Sluiten