Beauty

MAC x Caitlyn Jenner Finally Free lipstick

26 april 2016

mac caitlyn jenner finally free
Caitlyn Jenner, geboren als Bruce Jenner die vooral bekend is geworden als de (stief)vader van de Kardashian/Jenner broers en zusjes, kwam in het nieuws omdat ze na een worsteling van meer dan 50 jaar eindelijk als vrouw naar buiten durfde te treden. Ondertussen is ze het boegbeeld geworden van de transgendercommunity. In een mooie samenwerking is er de MAC Caitlyn Jenner Finally Free lipstick (toepasselijke naam!) ontwikkeld waarvan de volledige opbrengst naar het MAC AIDS Fund Transgender Initiative gaat.

Met dit fonds worden verschillende organisaties en projecten gesteund die helpen de positie en het leven van transgenders wereldwijd te verbeteren. Je kan hier meer lezen over dit fonds.

mac caitlyn jenner finally free mac caitlyn jenner finally free mac caitlyn jenner finally free

De lipstick is er eentje met een cremesheen finish, wat inhoudt dat er een minuscule shimmer in zit en een hydraterend serum waardoor hij een mooie glans achterlaat op de lippen en heel comfortabel draagt. De houdbaarheid van deze lipstick op de lippen is bij mij zo’n 3 uur en hierna – of na een hapje en een drankje – is even bijwerken wel aan te raden.

De kleur wordt door MAC omschreven als een mid-tone rosy nude. Ik vind het persoonlijk niet echt een nude te noemen, maar dit komt voornamelijk vanwege mijn lichte huid. Wel vind ik het een erg mooie bruinroze kleur die erg aansluit bij de lipsticktrend van dit moment. Ik vind de kleur heel neutraal qua ondertoon vanwege de bruine tint tegenover het oudrozige wat erin te vinden is en ik denk dat het een kleur is die bij erg veel verschillende huidtinten mooi zal staan.

mac caitlyn jenner finally free

Ik heb de lipstick hierboven ook nog even samen met de populaire MAC Mehr op de foto gezet. Zoals je ziet is de kleur zeker in dezelfde lijn qua bruinroze, alleen is Mehr compleet mat en net iets koeler en heeft Finally Free dus een glanzende finish.

mac caitlyn jenner finally free mac caitlyn jenner finally free

De MAC Caitlyn Jenner Finally Free lipstick is vanaf 28 april exclusief online verkrijgbaar via de MAC webwinkel voor €19,50. Ik vind het echt een prachtig iniatief dat MAC de volledige opbrengst (!) hiervan aan het MAC AIDS Fund Transgender Initiative doneert ♥

Spreekt deze nieuwe lipstick jou qua kleur en finish aan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van smilingbeauties
  Reply smilingbeauties 1 mei 2016 at 17:54

  Heel erg mooi! Mehr is matte, en daar houd ik niet zo van. Dus Finally Free vind ik nog mooier

 • Avatar van Bee
  Reply Bee 28 april 2016 at 07:23

  Wat n.fijne kleuren! Ik ben fan; van cait, t feit dat alles naar goede doel gaat, en van je blog☺

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 april 2016 at 07:53

   Ahhh, dat vind ik echt enorm leuk om te horen. Dankjewel!!

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 27 april 2016 at 21:41

  Ik heb totaal niks met Caitlyn, maar de lipstick kleur ansich vind ik wel erg mooi.

 • Avatar van ikhouvanbeautynl
  Reply ikhouvanbeautynl 27 april 2016 at 00:01

  Wauw, wat een beauty… Die kleur staat je echt heel mooi. Ik vind ‘m mooier dan Mehr. En wat gaaf dat MAC doneert aan het goede doel.

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 26 april 2016 at 21:35

  Wauw wat een prachtige kleur, staat je prachtig!
  X

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 26 april 2016 at 20:29

  Staat je heel mooi!
  Ik haal deze zeker in huis ook al draag ik zelden cremesheen. Zo’n goed doel!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 26 april 2016 at 17:26

  Ik vind dit een geweldige kleur

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 26 april 2016 at 17:07

  Prachtig, ik houd niet van matte finish dus deze is zeker in mijn straatje :)

 • Avatar van Nienke
  Reply Nienke 26 april 2016 at 17:04

  Ben normaal altijd van de matte kleuren, maar vind deze echt mega mooi!

 • Avatar van Mieke | Mieksmind
  Reply Mieke | Mieksmind 26 april 2016 at 15:38

  Wat fijn dat je de lipstick al hebt! Ik las inderdaad bij Debbie dat deze pas vanaf 28 april in de webshop verkrijgbaar is, en ik wil hem zeker! Mehr heb ik ook, dus dat zit wel goed. Het idee erachter vind ik ook top.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 april 2016 at 16:36

   Hi Mieke, één van de voordelen als pers zijnde is dat we inderdaad producten eerder in huis hebben dan wanneer ze verkrijgbaar zijn ^^

 • Avatar van Chantalle
  Reply Chantalle 26 april 2016 at 14:43

  Wat een prachtige kleur. Staat je heel mooi.

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 26 april 2016 at 12:44

  De kleur ziet er zo mooi uit. Ga er zeker eens naar kijken.

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 26 april 2016 at 11:50

  Topkleurtje!!!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 26 april 2016 at 10:00

  Man! Of vrouw! (het maakt allemaal niet uit ;) ) Wat staat die kleur jou goed zeg. Preeeettttty! En ik ga eens kijken bij de Mac hoe ‘ie mij staat, want ik vind het wel een hebbedingetje. Alleen al om het goede doel. X

 • Avatar van Simplynspecial
  Reply Simplynspecial 26 april 2016 at 09:51

  Die lijkt inderdaad best aardig op Mehr. Toch vind ik het alsnog een heel mooi effect vanwege de andere finish. Wel goed dat de volledige opbrengst ook nog eens wordt gedoneerd!

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 26 april 2016 at 09:45

  Dit is idd een schitterende kleur (mooi in al z’n eenvoudigheid) die jouw bijzondergoed staat.
  Je lichte teint komt hier extra mooi tot z’n recht zonder echt meteen heel erg op te vallen.
  Het is misschien geen knaller, maar het effect is groots.
  Het maakt je look af en staat heel verzorgd , echt een kleur van deze tijd maar ook één die over 10 jaar nog steeds heel klassie staat.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 26 april 2016 at 09:25

  ik vind het geen verkeerde tint :D

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 26 april 2016 at 08:51

  Wauw, wat een prachtige kleur! Staat je heel goed!

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 26 april 2016 at 08:34

  Prachtige kleur. Ik ga nu wel twijfelen… Ooh en ik vind kiezen zo moeilijk. Want Mehr is er een die ik al heel lang wil hebben. Echter nu ik weet dat de opbrengst naar een fonds gaat, koop ik eerst deze. Heb een zwak voor goede doelen. ????????

 • Avatar van Enita
  Reply Enita 26 april 2016 at 08:23

  Een hele mooie draagbare kleur en echt iets voor mij. Een aanschaf waard. Staat je ook goed

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 26 april 2016 at 08:23

  Prachtig! Deze hoop ik wel aan mijn verzameling te kunnen toevoegen x

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 26 april 2016 at 08:15

  Prachtige kleur zeg! Die ga ik zeker ook scoren!

 • Avatar van Jana
  Reply Jana 26 april 2016 at 08:14

  Heel handig dat je de vergelijking met Mehr maakt want ik vreesde inderdaad al dat ze goed te vergelijken waren. Ik vind Finally Free in ieder geval erg mooi!

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 26 april 2016 at 07:54

  Ik vind dit echt een prachtige kleur!

 • Avatar van Dionne Knooren
  Reply Dionne Knooren 26 april 2016 at 07:21

  Heel mooi kleurtje!

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 26 april 2016 at 06:45

  Aaah eindelijk! Ik was er al op aan het wachten. Geweldige kleur!

 • Avatar van PinkFairy
  Reply PinkFairy 26 april 2016 at 06:40

  Mooi! Al vind ik Mehr misschien toch iets mooier. :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 april 2016 at 06:39

  Prachtige kleur die jou erg mooi staat!

  Xoxo

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 26 april 2016 at 06:37

  Wat een mooie kleur en wat staat hij je goed :-).

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.