Beauty

Budget beauty tip | MUA Velvet Lip Lacquer

22 april 2016

mua velvet lip lacquer
Eerlijk is eerlijk: soms liggen bepaalde producten al eventjes in mijn ‘nog te reviewen la’ en krijgen andere producten voorrang waardoor onder andere de MUA Velvet Lip Lacquer lipsticks nog geen aandacht hebben gekregen. Tot ik een paar weken geleden bij een event was waar ook dit merk met onder andere deze lipproducten stond. Ik kreeg weer een kleurtje mee naar huis en was direct verkocht. Waarom heb ik hier zo lang mee gewacht? Lees verder voor meer informatie, foto’s, swatches, review en full face foto’s!

mua velvet lip lacquer mua velvet lip lacquer
De vloeibare lipstick – en dan vooral die met een matte finish – zijn enorm populair en ook ik vind dit een fijn product om te gebruiken. Niet alleen brengt het door de glossapplicator heel precies en gemakkelijk aan, ook blijven ze enorm lang op de lippen zitten en zijn de kleuren en dekking intens. De MUA Velvet Lip Lacquer lipsticks komen in een transparante huls die mat is wat duidelijk de finish van het product weergeeft. Ik vroeg me af waarom hetzelfde product twee verschillende verpakkingen heeft, maar na wat speurwerk was ik eruit. De verpakking met de zwarte dop is de oude verpakking en met de goudkleurige dop is de nieuwe verpakking.

De geur van het product is helaas wel nogal aanwezig tijdens het aanbrengen en dit zoete parfum hadden ze van mij achtwege mogen laten, maar verder brengt het heerlijk zacht en creamy aan. Wel goed opletten tijdens het aanbrengen dat je precies te werk gaat, want eenmaal aangebracht en opgedroogd blijft het product zitten waar het zit.. Veel matte liquid lipsticks voelen erg trekkerig en droog aan op de lippen en dat vond ik met deze variant erg meevallen. Even zachtjes je lippen scrubben met je tandenborstel, een beetje lippenbalsem aanbrengen en dan de lipstick does the trick!

Je ziet in dit artikel de volgende kleuren:

Serene, een lichte Barbieroze kleur
Funk, een dieproze kleur met een ietwat rood tintje erin
Criminal, een felle – bijna neon te noemen – frisroze kleur
Moxie, een intense en donkere fuchsiaroze kleur.

mua velvet lip lacquer mua velvet lip lacquer mua velvet lip lacquer mua velvet lip lacquer

Funk en Moxie lijken erg op elkaar, maar toch zie je op de swatches en op de full face foto’s het subtiele verschil. Funk lijkt wat ‘doffer’ door de rode touch die erin zit en Moxie wat frisser omdat deze net wat meer roze is. Serene is echt niet mijn kleur en bracht daarnaast helaas ook wat vlekkerig aan, maar de andere drie kleuren gleden zonder moeite over mijn lippen. De tip is om niet te veel product te gebruiken en van binnen naar buiten te werken zodat je langs de liplijn geen te dikke rand aan kan brengen.

De kleuren blijven enorm lang zitten en overleven met gemak een hapje en een drankje. Na zo’n vijf uur dragen zie je een beetje dat de kleur begint te vervagen en kan je hem eventueel bijwerken. Het product is enkel met een oliehoudende make-upremover of ander vettig product zoals vaseline of kokosolie goed te verwijderen en heeft dan niet al te veel boenwerk nodig. Let dus ook op tijdens het dragen met vettige hapjes en drankjes, want hierdoor verdwijnt de kleur wel al sneller van je lippen!

De MUA Velvet Lip Lacquer is verkrijgbaar in verschillende kleuren bij Kruidvat voor €4,99 per stuk.

Ben jij ook zo’n fan van de matte lipsticks in lipglossvorm? Welk merk vind jij hierin het fijnst?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Martine
  Reply Martine 24 april 2016 at 00:11

  Ik vind serene niet zo mooi, maar die andere drie staan je goed! Vooral criminal vind ik erg moor! ;)

 • Avatar van Marushi
  Reply Marushi 22 april 2016 at 21:44

  Oeff!! Wat een mooie kleuren zeg! Ik zou ze allemaal wel willen hebben! -x-

 • Avatar van Monica
  Reply Monica 22 april 2016 at 21:40

  Ik vind de eerste kleur niet mooi maar die andere 3 staan je goed. Helaas kan ik deze niet vinden bij onze kruidvat dus hopelijk een keer in een andere stad want ik ben toch wel erg benieuwd.

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 22 april 2016 at 20:49

  Serene vind ik niet zo mooi maar de andere kleurtjes zijn prachtig, ze staan je dan ook erg mooi :)
  X

 • Avatar van Simplynspecial
  Reply Simplynspecial 22 april 2016 at 20:28

  Serene.. is er iemand waarbij deze kleur wél staat hihi. Heb meerdere reviews gezien, inclusief de mijne haha, en die kleur is echt mooi. Funk is mijn persoonlijke favoriet <3

 • Avatar van Arline
  Reply Arline 22 april 2016 at 20:07

  Mooi hoor.
  Ik wil toch even zeggen dat je arm afleidt. Mag je voortaan weglaten.

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 22 april 2016 at 18:42

  Okay nummer 1 valt echt af. Ik kreeg ooit zo’n kleur en ren nu ook gillend weg!
  De andere 3 zijn echt heel gaaf! Toppertjes!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 22 april 2016 at 18:26

  Ben er zo vaak voorbij gelopen in Kruidvat! Maar ze zien er heel mooi en goed uit :) fijn dat ze zo goed blijven zitten!

 • Avatar van Nienke
  Reply Nienke 22 april 2016 at 16:23

  Ik heb zelf nog geen liquid lipstick gevonden die perfect voor mij is, veel producten gaan brokkelen en dat haat ik echt! Ga er zeker eens een proberen, super mooie kleuren.

 • Avatar van Stephanie Werlotte
  Reply Stephanie Werlotte 22 april 2016 at 14:18

  Heel mooi. Ik ga kijken voor moxie????xxx

  • Avatar van Stephanie Werlotte
   Reply Stephanie Werlotte 22 april 2016 at 14:25

   Die vraagtekentjes was eigenlijk een smiley :) sorry

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 22 april 2016 at 12:44

  De tweede en vierde kleur vind ik zo mooi. Ga er zeker eens naar kijken als ik ze tegenkom

 • Avatar van Chantalle
  Reply Chantalle 22 april 2016 at 12:42

  Prachtige kleuren! Al zou het bij mij denk ik niet staan, haha.

 • Avatar van MARIJKE
  Reply MARIJKE 22 april 2016 at 12:31

  Ik draag nooit lipproducten omdat alles altijd zo snel van je lippen verdwijnt. Dit lijkt mij een budget topper die ik zeker ga kopen. Dankjewel voor de goede review!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 22 april 2016 at 11:58

  oh my sweet lord, deze schreeuwen mijn naam :D

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 22 april 2016 at 11:35

  Ik heb eigenlijk nog niemand gezien bij wie serene echt goed staat, maar moxia staat je echt prachtig

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 22 april 2016 at 10:33

  Mooie kleuren en verpakking, MUA heeft vaak goede producten.

 • Avatar van Meike
  Reply Meike 22 april 2016 at 09:52

  Ik ren vanmiddag naar de kruidvat, haha! Love this!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 22 april 2016 at 09:23

  De laatste drie staan je super, Serene stond mij ook echt totaal niet!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 22 april 2016 at 09:17

  Criminal en Moxie! <3 Die eerste is mij een beetje te veel Lil' Kim. Wel mooie pigmentatie voor zo'n budget product.

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 22 april 2016 at 08:43

  Oeh ik vind ze je allemaal mooi staan bij jou! Op ze bij mij zouden passen is weer een heel ander verhaal :P

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 22 april 2016 at 08:28

  Wat een prachtige kleuren! Echt geweldig voor de zomer!

 • Avatar van Dionne Knooren
  Reply Dionne Knooren 22 april 2016 at 08:12

  Ik vind ze er heel mooi uit zien! Top!

 • Avatar van ikhouvanbeautynl
  Reply ikhouvanbeautynl 22 april 2016 at 07:30

  Wat staat Funk je goed! En 5 uur zonder bijwerken klinkt heel fijn…

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 april 2016 at 07:03

  Wauw…. dat zijn prachtige kleuren!
  Mooie swatches.

  Xoxo

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 22 april 2016 at 06:32

  Ik vind liquid lipstick heel erg fijn! Ik wist niet dat deze lip lacquers zo goed gepigmenteerd waren. De eerste kleur is niet jouw kleur, maar de andere staan je erg mooi zeg :-)!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.