Eten & drinken

Recept | Mijn favoriete lente lunch ♥

15 april 2016

lente lunch
Ik zat gisteren tijdens mijn vaste thuiswerkdag waarop Shae een hele dag bij de kinderopvang is van mijn favoriete lente lunch te genieten en bedacht me net voor ik de eerste hap nam dat het misschien wel leuk was om dit als inspiratie te delen. Soms heb je namelijk geen idee wat je klaar kan maken en heb je in het weekend of voor een speciale dag zin in wat lekkers en daar is dit receptje echt perfect voor. Lekker fris, voedzaam, gezond en ook nog eens binnen no time klaar.

Ingrediënten per persoon
– 2 sneetjes volkoren/spelt/zuurdesem brood naar keuze
– gerookte zalm
– peper en zout
– een halve rode ui in ringen
– een gekookt eitje
– een halve avocado in plakjes
– roomboter of (Zaanse) mayonaise
– frisse slamix.

Variatietip: mocht je nu geen zalm lusten, dan is ditzelfde gerechtje te maken met bijvoorbeeld stukjes of plakken gerookte/gegrilde kipfilet.

lente lunch

Hoe maak je het klaar?
Je zorgt dat je alles voor je neus hebt liggen, de eitjes en avocado in plakjes en de uien in ringen. Plaats de boterhammen in de broodrooster en smeer hier zodra ze eruit komen wat mayonaise (mijn favoriet is Zaanse mayo) of roomboter op voor de smeuïgheid, vervolgens verdeel je over de twee boterhammen een handje sla en wat gerookte zalm. Nu is het tijd om de plakjes ei, de avocado en de uienringen eroverheen te leggen. Beetje zout en peper naar smaak over het geheel en je bent klaar om te gaan genieten.

De volkoren boterhammen zorgen er onder andere voor dat het een lekker voedzaam geheel is met voldoende vezels, de avocado, mayo of boter en de zalm zorgen voor de broodnodige vetten en in het geheel zit een flinke lading vitaminen en mineralen. Hier kan je met gemak de rest van de middag mee vooruit! En omdat je als bodem de geroosterde boterhammen hebt kan je het gemakkelijk vasthouden zonder dat het uit elkaar valt. Het is eigenlijk gewoon een lekkere salade op brood en je zou dit bijvoorbeeld ook als avondeten kunnen eten met bijvoorbeeld een soepje ernaast. Love it!

Wat is op dit moment jouw favoriete lente lunch? Wie weet kunnen we elkaar inspireren met tips/receptjes :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lunch.nl
  Reply Lunch.nl 28 december 2020 at 20:38

  Ziet er lekker en gezond uit! :-)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 17 april 2016 at 23:36

  Je krijgt gewoon trek als je dit ziet :-)

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 17 april 2016 at 22:21

  Oeh dat ziet er wel super lekker uit zeg! ♥

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 15 april 2016 at 22:09

  Yummie, dit ziet er heerlijk uit :o
  X

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 15 april 2016 at 18:49

  ik krijg er gewoon trek van :D lekker joh!

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 15 april 2016 at 12:01

  De uien zou ik persoonlijk achterwege laten, maar afgezien daarvan: YUMMY! Zelf eet ik regelmatig ook iets vergelijkbaars. Twee boterhammen met gerookte zalm, avocado, een gebakken ei en cashewnoten. So good!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2016 at 13:23

   De combinatie met cashewnoten ken ik persoonlijk niet, maar ga ik zeker eens proberen want ik lust beide dus de combi moet ook vast goedkomen ^^

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 15 april 2016 at 11:31

  Ziet er heel licht en kleurrijk uit!

 • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
  Reply Loes | Gewoon iets met Loes 15 april 2016 at 11:04

  Mmmh! Heerlijk, ik krijg al helemaal zin in de lunch! Helaas lust mijn man geen vis (en al HELEMAAL geen zalm), dus ik eet dat echt veel te weinig. Gelukkig afgelopen woensdag met mijn schoonmoeder bij La Place gelunched, en toen had ik zalm met honing mosterdsaus, ook zo lekker op zo’n mooie rustieke plak brood, met sla erbij. Genieten!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2016 at 13:21

   Gewoon de vis vervangen voor kip en het is alsnog een heerlijke combinatie. Of zalm voor jezelf en kop voor je man ;) Heerlijk ook met honing mosterdsaus inderdaad!

   • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
    Reply Loes | Gewoon iets met Loes 15 april 2016 at 15:29

    Haha, ja, ik weet alleen niet of ik hem zover krijg om de zalm te kopen (aangezien ik zelf momenteel geen boodschappen kan doen :( ). Die kip-combi is ook echt wel wat voor hem.

  • Avatar van tantetata
   Reply tantetata 15 april 2016 at 17:20

   Ja, met honing mosterd dressing, zat ik ook al aan te denken. En als je dit lust evt met kappertjes, zo maken ze dit vaak in restaurants klaar

   • Avatar van Loes | Gewoon iets met Loes
    Reply Loes | Gewoon iets met Loes 15 april 2016 at 20:59

    Oh ja, met kappertjes lijkt me dat ook lekker inderdaad!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 15 april 2016 at 09:17

  Oeh dit ziet er tè lekker uit!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 15 april 2016 at 09:11

  Oh yum! Heeeeeeerlijk! Allemaal ingrediënten die ik lekker vind….Helaas zijn die allemaal bij elkaar ook heel veel Weight Watchers punten. Ik begon in het begin van de Weight Watchers ook weer heel enthousiast met salades, maar door alle lekkere ingrediënten worden salades ook vaak veel punten. Maar goed, af en toe niet aan de punten denken en gewoon genieten, is ook gewoon belangrijk ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2016 at 13:22

   Ah joh, dan maak je er een brunch van ;) Lekker genieten op z’n tijd! x

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 15 april 2016 at 09:06

  hmmm dat ziet er lekker uit!

 • Avatar van Juliette - Tjuly.nl
  Reply Juliette - Tjuly.nl 15 april 2016 at 08:54

  Heerlijk dit! Zaanse is ook onze favoriet!! Alleen mag ik dat van mijzelf op het moment niet, onder het mom van even heel clean eten.. Om weer wat rustig in mijn lichaam en huid te krijgen.. (ik weet dat ik dit twee jaar geleden ook deed, en prima, maandje anders eten ging helemaal top.. Enige waar ik moeite mee had, de Zaanse mayanaise die ging steeds lekkerder ruiken, heel gek )

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2016 at 13:22

   LOL! Herkenbaar hoor ;) Succes met je clean eten, hoop dat je er rust uit haalt!

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 15 april 2016 at 08:40

  Jeetje Desirée……..het water loopt me in de mond.
  Ik ben zo gewent (nee verslaafd) aan mijn mijn voloren tosti met ecxtra pittige Surinaamse sambal met banaan
  ;-)
  Maar deze wik ik zeker eens gaan proberen zeg, njammie.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2016 at 08:44

   Jouw tip klinkt ook wel erg lekker zeg, die combi ga ik eens proberen!

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 15 april 2016 at 07:42

  Ziet er heerlijk uit. Goede tip!

  Ik vind een salade met rivierkreeftjes, veldsla, tomaatjes, avocado, komkommer, augurk en uitjes met een mosterd vinaigrette lekker als lunch op dit moment.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2016 at 08:44

   Oh, rivierkreeftjessalade! Dat ga ik binnenkort ook maar weer eens maken, dankjewel voor de inspiratie :)

 • Avatar van Chantalle
  Reply Chantalle 15 april 2016 at 06:49

  Dat klinkt echt heerlijk! Het ziet er ook lekker uit op de foto.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 april 2016 at 06:44

  Mmmmm zo heerlijk ;-)

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 15 april 2016 at 06:32

  Ohww heerlijk! Ik zou dit ook regelmatig als lunch willen eten, yummy.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.