Beauty

Skincare Basics | Stap 5 – Moisturizer

3 april 2016

moisturizer
Omdat ik regelmatig de vraag krijg hoe een basic skincare routine er nu uit ziet, wat je ervoor nodig hebt en hoe en waarom je dit moet gebruiken besloot ik een Skincare Basics serie op te zetten. Na de eerste stap van het reinigen, daarna de toner/lotion, het exfoliëren en de serum/olie/booster is vandaag de laatste stap van een goede huidverzorgingsroutine aan de beurt, namelijk de moisturizer, oftewel crème. Of het nu eentje voor de nacht is of eentje voor overdag: met deze stap zorg je ervoor dat je gezicht niks te kort komt, de hele dag comfortabel aanvoelt en ’s nachts goed kan herstellen. Natuurlijk deel ik ook aan het einde weer enkele producttips als voorbeeld in verschillende prijsklassen. Let’s go!

Waarom een moisturizer?
Iedere huid heeft bepaalde voedingsstoffen nodig zoals antioxidanten, vocht en huidherstellende ingrediënten. Hierdoor kan je huid zich optimaal ontwikkelen, gezonde cellen en collageen aanmaken, beschadigingen herstellen en de huidbarrière versterken. Na de ingrediëntenlijst is het vooral heel belangrijk of de textuur van het product goed aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur en je huidtype. Heb je een drogere huid dan kies je vaak eerder voor een dikkere crème en heb je een vettere/onzuivere huid dan zal een fluïde meer jouw ding zijn.

In de ochtend
Op dit moment van de dag kies je voor een moisturizer met een SPF. Het beschermt je gezicht tegen zonschade, wat op zijn beurt weer de #1 oorzaak is van huidveroudering zoals rimpels en pigmentvlekjes. De crème voor overdag is vaak meer hydraterend en wat dunner qua substantie zodat deze sneller intrekt en ook onder make-up gedragen kan worden.

In de avond
Voor het slapen gaan kies je voor een meer voedende crème die ook vaak wat dikker van textuur is. Het zorgt ervoor dat je huid ’s nachts beter kan herstellen, zachter en soepeler wordt en de anti-age ingrediënten die er vaak in verwerkt zitten kunnen op dit moment het beste resultaat boeken omdat je huid ’s nachts regenereert. Je merkt het al vrij snel als je voor jouw huid een goede nachtcrème te pakken hebt: je huid voelt met de dag zachter en gladder aan met minder roodheden en/of onzuiverheden en/of droge plekjes.

What’s in a name?
Er zijn ontiegelijk veel crèmes voor overdag en ’s nachts verkrijgbaar en ook de namen hiervoor lopen enorm uiteen. Van moisturizer tot gewoon dag- en nachtcrème, slaapmasker of fluïde. Laat je door de verschillende benamingen niet voor de gek houden, maar kijk gewoon naar wat het belooft en welke ingrediënten er in verwerkt zitten.

moisturizer

Zelf ben ik een groot fan van verpakkingen zoals tubes of met een pompje. Niet alleen omdat dit gewoonweg hygiënischer is en zuiniger werkt, maar ook omdat de werkzame bestanddelen zo beter bewaard blijven en tot het einde van het product hun werk kunnen doen. Toch is het nog altijd zo dat de potten overheersen in de winkelschappen. Dit heeft ermee te maken dat – volgens enkele fabrikanten die ik gesproken heb – de consument graag die beleving van het product gelijk voelen, zien en ruiken als voorkeur heeft..

Kruidvat SkinScience wrinkle correcting daycream SPF15, €4,99 (voor de oudere/drogere huid met o.a. panthenol, theeplantextract, hyaluronzuur en vitamine E)
Rituals beautifying day cream SPF15, €24,50 (voor de normale/gemengde huid met o.a. een licht tintje voor minimale egalisering, panthenol, jojoba olie, vitamine E en allantoïne)
MineralSkin Cosmetics xminerals night cream & mask 50ml, €39,95 (voor de drogere huidtypes met o.a. shea boter, squalane, aloë vera, vitamine E, hyaluronzuur, collageen, proteïnen, olijfextract en peptiden)
Lancaster youth renewal rich cream SPF15 50ml, €59,95 (voor de drogere en oudere huid met o.a. vitamine C, theeplantextract, koffie extract, squalane en vitamine E)
Origins Plantscription powerful lifting overnight mask 75ml, €66,00 (voor de droge en oudere huid met o.a. verschillende plantenoliën, plantenextracten, algen, peptide, hyaluronzuur en vitamine E).

Nu de complete Skincare Basics serie afgelopen is met deze laatste stap leek het me leuk om volgende week mijn huidige skincare routine met je te delen. Op dit moment gebruik ik namelijk allerlei merken door elkaar, maar het is wel een routine die het voor mijn huid goed doet voor nu. Yay! Heb jij ook een drogere en gevoeligere huid dan ga je hier vast en zeker fijne producttips uit halen.

Mocht je trouwens bepaalde skincare/huid vragen hebben die je beantwoord zou willen zien, houd je dan vooral niet in! Ik zou het leuk vinden als ik iemand meer gericht en persoonlijker kon helpen met tips en tricks :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 11 april 2016 at 14:47

  Ik heb sinds kort ook de skincience van Kruidvat (dag- en nachtcrème) en het bevalt me tot nu toe best goed. Gebruik jij die ook?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 april 2016 at 19:30

   Nee, op dit moment niet! Maar hij klinkt – zeker voor die prijs – zeker wel goed :)

 • Avatar van lois71
  Reply lois71 3 april 2016 at 13:52

  Wat een prachtige foto van je boven dit artikel.
  Fijne tips ook.

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 3 april 2016 at 12:37

  Ik heb zeker ook een droge en gevoelig huid, daardoor is het zo handig om bij je blog te zijn. Al die producten heb ik nog geen ervaring mee, maar ik ga zeker onthouden. Dank je. :-) 
  Een vakbeurs voor beautyprofessionals dat was ik ook van plan om naar toe te gaan maar totaal vergeten, oeps morgen nog één dag maar ik heb ook al afspraken. Je hebt idd drie winacties lopen waar ik schaamloos allemaal ook nog aan mee doe. ;-)

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 3 april 2016 at 09:00

  Ik ben ook fan van verpakkingen met een pompje dan weet je precies hoeveel je kan en moet gebruiken.

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 3 april 2016 at 08:45

  Ik ga je artikel van volgende week zeker volgen want misschien doe ik er nog wat inspiratie op :) Zelf gebruik ik momenteel overdag de GinZing Energy-Boosting Moisturizer. Ook een aanrader!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 3 april 2016 at 08:35

  Wat een fijn artikel met mooie producten. Ik gebruik altijd een goede moisturizer in de avond.

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 3 april 2016 at 07:36

  Een goede moisturizer gebruik ik ook altijd. ’s Nachts vind ik dit vooral erg fijn en als ik dit niet doe merk ik dit meteen aan mijn huid. Ik ben wel benieuwd of je een tip hebt voor mij. Ik heb bij mijn neusvleugels altijd last van velletjes.. Hoe vaak ik ook scrub, reinig, mijn huid een boost geef met hydratatie. Ik had dit de laatste tijd ook op mijn wangen, maar dit is al een stuk minder. Heb je ideeën of tips waar ik misschien iets mee kan :-)?!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 april 2016 at 06:53

  Dat klinkt allemaal erg goed!
  Mooie producten.
  Ik ken er geen van.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.