Beauty

Mijn skincare routine (lente 2016)

10 april 2016

skincare routine
De afgelopen tijd ben ik aardig tevreden over mijn huid en dit is zeker te wijten aan enkele andere producten die ik aan het gebruiken ben. Sowieso is het met een nieuw seizoen wel weer tijd om wat dingen aan te passen, want nu de lente begonnen is merk ik dat mijn huid vooral meer hydratatie nodig heeft. Heb jij ook een droge en gevoelige huid, dan haal je hier vast en zeker fijne producttips uit. Ik laat je mijn huidige skincare routine voor de lente zien!

skincare routine
In de ochtend wil ik vooral lekker snel klaar zijn en gebruik ik niet al teveel stappen.

– Ik begin met de Melvita nectar de roses fresh micellar water (200ml, €14,90) om de ‘slaap’, eventuele restjes make-up van de dag ervoor en vuil te verwijderen, de huid schoon te maken en te tonen. Deze lotion is superzacht voor de huid en ik krijg er geen trekkerige huid van.
– Vervolgens breng ik de Sans Soucis deep moist depot (30ml, €32,50) aan. Het is een 2-fasen-serum, dus even schudden voor gebruik en dan enkele druppels over de huid verdelen. Er zitten allemaal hydraterende, verzachtende en beschermende ingrediënten in en maakt de huid lekker soepel en zacht en geeft een mooie glow.
– Als laatste gebruik ik de nieuwe hannah 4YOUth juvination cream (30ml, €55,00) als dagcrème. Ik heb hierdoor de hele dag een comfortabel aanvoelende huid, droge velletjes en een trekkerig gevoel blijven weg en heeft ook nog eens anti-age werking. Yay!

Oh, no! Kom ik er tijdens het schrijven van dit artikel eigenlijk pas achter dat ik geen SPF in mijn dagverzorging heb zitten. Shame on me! Tijd dus om hier even meer op te letten en er eentje toe te gaan voegen. Er is de laatste tijd zoveel nieuws op zonbescherming binnengekomen, daarover binnenkort dus zeker meer :)

skincare routine

In de avond wil ik vooral dat mijn huid binnen no time schoon en fris is en goed gevoed wordt met wat extra’s om zo ’s nachts de huid een boost te kunnen geven en het herstelproces te ondersteunen.

– Ik begin met de Balea reinigingsolie (huismerk DM, een Duitse drogisterij, 100ml, €2,45) die een enorm goede budgetvariant blijkt te zijn van mijn geliefde reiginingsolie. Beetje inmasseren op de droge huid en de oogleden gewoon meenemen, wat water erbij om het milky te maken en afspoelen. Letterlijk in een minuut heb je een schone en soepele huid en is al je make-up verdwenen.
– Daarna gebruik ik wederom de Melvita micellaire lotion om de huid op te frissen, optimaal na te reinigen en te tonen.
– Daarna de Paula’s Choice redness relief 1% BHA lotion (100ml, €29,90) om poriën te verkleinen, onzuiverheden te voorkomen en dode huidcellen te verwijderen.
– Mijn nieuwe favoriete serum is het Dermalogica AGE Smart overnight repair serum (15ml, €77,00) vol met peptiden, argan- en rozenolie om de huid te voeden, zacht te maken en collageenaanmaak te stimuleren. Ook dit product heeft een anti-age werking. Ja ja, ik moet er boven de 30 toch aan gaan geloven he ;)
– Ik eindig met de Paula’s Choice Skin Recovery replenishing moisturizer (60ml, €29,90) met – jawel – een anti-age werking en rustgevende, verzachtende en voedende eigenschappen. Echt een heerlijke crème voor de droge tot erg droge huidjes!

Ik ben op deze manier in de ochtend en in de avond echt maar een paar minuutjes bezig en heb met deze routine een lekker zachte, frisse en soepele huid zonder droogtevelletjes en amper tot geen onzuiverheden meer (hooguit een beetje vlekjes tijdens de maandelijkse periode).

Wat is jouw favoriete product/aanrader uit jouw skincare routine en wat is je huidtype? Leuk om zo tips aan elkaar te kunnen geven :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik van een merk/bedrijf heb ontvangen.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mieke | Mieksmind
  Reply Mieke | Mieksmind 11 april 2016 at 18:25

  Wat een fijne producten! Ik sla sommige stapjes over maar gebruik wel andere producten. Elke avond reinig ik mijn gezicht met philosophy en eindig ik met een gecombineerde dag/nacht creme van embryolisse. Ik ben heel benieuwd naar je Paula’s Choice producten!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 april 2016 at 19:27

   Van Paula’s Choice is er nog maar weinig wat me tegenvalt hoor, echt heel fijne en goede skincareproducten heeft dit merk :)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 10 april 2016 at 11:12

  nice om te zien welke producten jij gebruikt, zelf gebruik ik erg weinig producten en kom ik met gewoon water en een zachte cleanser al erg ver :)

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 10 april 2016 at 10:45

  Droog… Ik ga nu aan de Hannah, lees dat het bij jou goed uitpakt en momenteel is het erg droog. Ook in combinatie met mijn voeding denk ik, want ik merk dat het vele groente en eiwitten eten op meer plekken in mijn lijf zorgt voor ongemakken.

 • Avatar van Jacqueline
  Reply Jacqueline 10 april 2016 at 09:15

  Ik gebruik eigenlijk bijna geen skincare producten, alleen iets van een dagcrème van Olaz geloof ik. In ieder geval wel met een SPF, want ik verbrand vrij snel.
  Maar ik gebruik verder ook bijna nooit makeup, dus heb ik ook niet zoveel om er weer af te poetsen. ;-)

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 10 april 2016 at 09:13

  Fijn om te lezen dat de Sans Soucis deep moist depot jou goed bevalt want ik twijfelde of ik die wilde proberen. Mijn huid lijkt volgens mij wel een beetje op die van jou en de olie cleanser van Origins kan ik je ook echt aanraden! Als ik had geweten dat Balea er ook één had, had ik hem afgelopen week meegenomen toen ik bij DM was. Ik heb hem namelijk niet zien staan :(

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 10 april 2016 at 08:49

  Mijn skincare routine ziet er qua producten redelijk hetzelfde uit.. alleen dan producten van andere merken. Wat bij mij in mijn avondroutine anders is, is dat ik geen soortgelijk product als de Paula’s Choice redness relief 1% BHA lotion gebruik. Ik zou deze nog wel aan mijn routine willen toevoegen :-).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2016 at 08:50

   Ook lekker aan het pamperen dus in de ochtend en avond ^^ Maar echt eens een exfoliant gebruiken hoor, vaak merk je al snel zoveel verschil <3

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 10 april 2016 at 08:06

  Wat een mooie producten gebruik je.
  Ik ben een tijd lang een enorme fan van Dermalogica geweest, en als ik door mijn huidige voorraadje heen ben ga ik waarschijnlijk weer terug naar dit merk.
  Hele fijne producten en je doet er zo lang mee.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2016 at 08:51

   Dermalogica heeft ook gewoonweg echt heel erg fijne producten!

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 10 april 2016 at 07:55

  De lotion en het serum klinken echt super. Vooral een serum mag ik nog wel toevoegen aan mijn routine.

  Ga het zeker een keer proberen!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 april 2016 at 06:39

  Dat zijn veel producten!
  Het ziet er goed uit.
  Ik ken het allemaal niet en je geeft zeer handige tips voor de de droge gevoelige huid.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.