Beauty

The Body Shop Vitamin E producten

19 april 2016

the body shop vitamin e
De The Body Shop Vitamin E lijn is vernieuwd èn uitgebreid. De samenstelling van de producten is veranderd waardoor ze nu nog beter beloven te hydrateren en dat tot zelfs 48 uur lang. Klinkt veelbelovend! Als skincarejunkie zijnde kon ik me natuurlijk niet inhouden om enkele producten eens even goed onder handen te nemen. Lees verder voor meer informatie, foto’s en mijn mening over deze producten.

Wat doet Vitamine E voor de huid?
Tocopherol (vitamine E) zit in het overgrote deel van de verzorgingsproducten die er bestaan en het is als eerste een natuurlijk conserveringsmiddel. Maar dit is niet de enige reden waarom het toegevoegd wordt aan producten. Het heeft namelijk enkele erg fijne eigenschappen voor de huid. Zo is het een sterke antioxidant die de doorbloeding in de huid stimuleert, de huid beschermt, de huidbarrière versterkt en een verstevigend effect heeft. Daarnaast is het een ‘vrije radicalen vanger’ die helpt om de huidcellen in optimale conditie te houden, zorgt het voor een betere zuurstofwisseling en kan het op lange termijn zelfs celverlies tegengaan. Het is dus zeker een essentieel ingrediënt voor je lichaam en is ook veel als supplement te vinden.

Wat is er vernieuwd aan de The Body Shop Vitamin E producten?
Er is nu niet alleen natuurlijk hyaluronzuur aan toegevoegd wat een enorme hydratatieboost geeft, maar ook tarwekiemolie wat één van de rijkste bronnen van natuurlijke vitamine E is.

Nieuw toegevoegd aan de collectie is de Aqua Boost Essence Lotion en de Moisture-Protect Emulsion SPF30 PA+++. De overige producten uit deze lijn blijven dus in het assortiment, alleen dan in de vernieuwde samenstelling.

the body shop vitamin e the body shop vitamin e

The Body Shop Vitamin E – Aqua boost essence lotion 160ml, €13,00
Je gebruikt dit product echt als een toner na je normale gezichtsreiniging om een hydratatieboost aan de huid te geven. Volgens de verpakking wordt het aangeraden dit niet met een watje te gebruiken, maar een paar druppels op je handen te verdelen en op je huid te deppen. Hierna kan je dan je normale routine vervolgen.

De geur is fris en zacht bloemig, de lotion voelt redelijk zacht aan op de huid en trekt snel in. Er zit onder andere glycerine, arganolie, vitamine E, tarwekiemolie, hyaluronzuur en aloë vera in. Op de toegevoegde parfum na dus zeker geen verkeerd product en zeker een mooie toevoeging op je huidverzorging.

the body shop vitamin e the body shop vitamin e

The Body Shop Vitamin E – Moisture protect emulsion SPF30 PA+++ 50ml, €20,00
Dit is een moisturizer voor overdag die verrassend licht maar toch erg hydraterend aanvoelt op de huid, snel intrekt, niet plakkerig aanvoelt en geen witte waas achterlaat en dat terwijl er toch een redelijk hoge beschermingsfactor in zit. Yay! Ook hiervan is de geur lekker fris en zacht bloemig, een erg ‘vertrouwde’ geur die echt bij deze producten hoort.

Er zit onder andere glycerine, vitamine E, tarwekiemolie, aloë vera en hyaluronzuur in en ook hier weer is het toegevoegde parfum – hoe lekker de geur dan ook is – een ingrediënt wat je in skincare beter achterwege kan laten. In deze crème zitten trouwens ook siliconen, mocht je hier gevoelig voor zijn dan zeker even rekening mee houden.

the body shop vitamin e

De Aqua Boost Sorbet (50ml, €20,00) is een luchtige gel-achtige moisturizer die wat meer geschikt is voor de normale tot onzuivere/vettere huidtypes omdat hij voor de normale tot droge huidtypes waarschijnlijk niet voldoende voeding geeft. Ruikt wederom heerlijk maar qua ingrediënten ben ik iets minder enthousiast. Er zitten verschillende siliconen, twee harde/uitdrogende alcoholen, parfum en menthol in en die laatste drie kunnen de huid juist irriteren.

De bekende Moisture Cream (50ml, €18,00) is echt zo’n klassieker die erg veel vrouwen vast wel eens in hun badkamer hebben gehad. Er zit onder andere glycerine, bijenwas, vitamine E, tarwekiemolie, aloë vera, shea boter en hyaluronzuur in. Op de toegevoegde parfum na zeker een fijne lijst ingrediënten! Smeert lekker, hydrateert voldoende voor zelfs de droge huidjes en trekt redelijk vlot in zonder plakkerig laagje achter te laten.

the body shop vitamin e

Ik vind het erg goed als een merk zijn klassiekers onder handen durft te nemen en door betere ingrediënten toe te voegen zoals hyaluronzuur en tarwekiemolie. Hiermee biedt de lijn zeker meer dan voorheen. Wel jammer van de toegevoegde parfum, al zorgt dit dus wel weer voor die lekkere herkenbare geur..

Mijn aanrader is zeker de nieuwe crème met SPF voor overdag. Ik kom niet vaak een dagcrème met fatsoenlijke zonbescherming tegen die zo lekker aanvoelt, niet voor irritatie zorgt, geen witte waas geeft of plakkerig laagje achterlaat en dan ook nog eens betaalbaar is. Zeker eentje die ik voor de zomer opzij zal zetten als ik wat hogere bescherming ga smeren.

Heb jij ervaring met de Vitamin E producten van The Body Shop? Is het een lijn die jou aanspreekt?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat product(en) die ik van een merk of bedrijf heb gekregen.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Mariet
    Reply Mariet 11 februari 2017 at 14:27

    Super leuk! Ik heb ze net bestelt met een kortingscode via https://www.spydeals.nl/thebodyshop/kortingscode scheelt je nog wat geld :)!

  • Avatar van Saraya
    Reply Saraya 19 april 2016 at 22:35

    Jammer van de parfum die erin zit want mijn gevoelige huidje reageerd daar niet zo goed op :)
    X

  • Avatar van Sara
    Reply Sara 19 april 2016 at 22:18

    Dit lijkt me echt een heerlijke lijn en jouw mooie foto’s maken het des te aantrekkelijk om hier iets van uit te willen proberen. Right at the moment heb ik nog van alles in de kast staan, wie weet als de producten op zijn..

  • Avatar van Ann Ages Gracefully
    Reply Ann Ages Gracefully 19 april 2016 at 21:05

    Ik gebruik regelmatig de facemist uit deze lijn. Ik ga toch eens kijken om wellicht nog iets anders ook te proberen. Klinkt wel goed allemaal

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 19 april 2016 at 20:45

    ik hoor veel goeds over deze lijn!

  • Avatar van tantetata
    Reply tantetata 19 april 2016 at 20:01

    Ja, ik heb de vitamine spray, die gebruik ik om mijn make up te fixeren. Vind het een fijne spray. Ik ben zowieso wel benieuwd naar deze lijn omdat ik het ook wel een goed betaalbare lijn vind.

  • Avatar van BeautyOpinie
    Reply BeautyOpinie 19 april 2016 at 19:50

    Wat leuk dat er nog meer Vitamine E producten zijn! Ik vind het alleen zo onwijs jammer dat de dagcreme in een potje zit :( Het klinkt namelijk allemaal heel erg goed. Ik gebruik ook regelmatig pure Vitamine E, een heerlijk ingrediënt is dat :)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 19 april 2016 at 20:11

      Dan zeker de variant met SPF nemen voor overdag hoor, zit in een pompflacon en is echt aan te raden <3

  • Avatar van Manon Boerakker
    Reply Manon Boerakker 19 april 2016 at 17:09

    Ik ken deze lijk niet, maar klinkt wel goed. Ik heb al 1 positief artikel erover gelezen

  • Avatar van jeapiebel
    Reply jeapiebel 19 april 2016 at 15:49

    Ik heb geen ervaring met deze lijn. Wel Vitamine E, dat belooft veel. Ik probeer op te letten met parfum en siliconen maar soms is het erg lastig om te ontwijken.

  • Avatar van Marije
    Reply Marije 19 april 2016 at 14:00

    Ik heb een aantal jaar geleden een ontzettend allergische reactie gehad van de vitamine e lijn dus ben een beetje huiverig. Maar stiekem wil ik ze nog steeds proberen.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 19 april 2016 at 14:38

      Misschien dan eerst eens een proefje vragen en voorzichtig proberen? Succes!

  • Avatar van Chantalle
    Reply Chantalle 19 april 2016 at 11:43

    Deze lijn lijkt me echt geweldig! Ik wil de producten ook zeker gaan proberen.

  • Avatar van palaceofbliss
    Reply palaceofbliss 19 april 2016 at 11:21

    Leuk dat Body Shop haar producten een nieuwe look geeft! Ik heb de vitamine E Sorbet wel eens uitgetest (en ook een review over geschreven). Ik ben niet zo enthousiast over het product. Behalve dat er inderdaad veel siliconen in zitten, waardoor de structuur van het product vreemd is, vond ik het helemaal niet hydraterend werken. Maar ik ben naar aanleiding van jouw post wel benieuwd geworden naar de Moisture Cream!

  • Avatar van Varenka
    Reply Varenka 19 april 2016 at 10:46

    Oh die bloemen op de foto’s …… Zo mooi :-)
    Het gaat natuurlijk om de producten, ze lijken me heel fijn en zitten er wel een paar bij die ik nu graag eens zou proberen.
    De volgende keer weer eens wat uitzoeken.
    Het probleem us alleen bij de BS dat je zoveel ziet (als in een snoep winkeltje) dat de keuze zo moeilijk word.
    Het blijft bijna nooit bij alleen kopen wat je écht écht nodig hebt haha

  • Avatar van Juliette - Tjuly.nl
    Reply Juliette - Tjuly.nl 19 april 2016 at 10:09

    Klinkt echt al een fijne lijn, en het ziet er ook nog eens mooi uit! Zelf heb ik nog nooit iets van The Body Shop geprobeerd.. Op de een of andere manier loop ik er altijd voorbij :O

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 19 april 2016 at 09:28

    Dit lijkt me echt een mega fijne lijn! Heb er nog niets van geprobeerd maar dat wil ik zeker gaan doen!

  • Avatar van Sandy
    Reply Sandy 19 april 2016 at 09:02

    Ik heb hiervan een aantal jaren terug met veel plezier een dagcrème gebruikt, tot dat ik zwanger raakte. Gek genoeg kreeg ik toen juist meer last van een droge huid i.c.m de crème en moest dus op wat anders overstappen. Jammer want ik vond hem altijd erg fijn!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 19 april 2016 at 14:39

      Misschien kan je een proefje aanvragen in de winkel? Kan je hem weer eens proberen en wellicht bevalt de vernieuwde samenstelling wel goed :)

  • Avatar van Karen
    Reply Karen 19 april 2016 at 08:33

    Ik ben wel eens naar TBS gegaan voor het serum, maar kwam door een volhardende verkoper toen met iets heel anders thuis.. Goed dat ze vernieuwd hebben. Klinkt fantastisch allemaal. In de toekomst wil ik zeker producten hiervan gaan uitproberen.

  • Avatar van ikhouvanbeautynl
    Reply ikhouvanbeautynl 19 april 2016 at 08:30

    Ik vind de producten van the Bodyshop altijd heel fijn, alleen soms wat prijzig! Veel van hun producten ruiken zo lekker he? Dan moet toch overal wel parfum inzitten?

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 19 april 2016 at 08:44

      Volgens mij zijn er inderdaad (helaas) ook maar weinig producten bij The Body Shop zonder parfum. Maarja, als je huid er niet op reageert dan zijn die geuren ook wel heel erg lekker!

  • Avatar van YuStSoMe
    Reply YuStSoMe 19 april 2016 at 08:10

    Ik heb een paar items van The Body Shop, echter deze klassieker staat niet in mijn badkamer, wellicht dat ik de nieuwe lijn eens kan bekijken.

  • Avatar van Yvonne
    Reply Yvonne 19 april 2016 at 07:31

    Die met SPF springt er boven uit. Interessant.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 19 april 2016 at 08:44

      Jep, het is wat mij betreft zeker de uitblinker in de lijn!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 19 april 2016 at 06:40

    Deze producten ken ik niet!
    Ik ben dus nu zo benieuwd naar het product met de SPF omdat dit ook beschermend werkt tegen de zon.

    Xoxo

  • Avatar van femkedj
    Reply femkedj 19 april 2016 at 06:32

    Ik heb sowieso geen ervaring met de producten van The Body Shop (shame on me). Ik vind alles goed klinken, maar vooral die crème met SPF voor overdag.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.