Beauty

Dè beauty tip bij spierpijn

21 april 2016

tip bij spierpijn
Als sporter – of je nu een beginneling of gevorderde bent – herken je het vast wel: de stijve en pijnlijke spieren na een lekkere training. Spierpijn is natuurlijk heel erg vervelend maar er zijn enkele dingen die je kan doen om hier zo snel mogelijk vanaf te komen. Toch werkt vaak lang niet alles zo snel of zo goed als verwacht.. Vandaag deel ik dè tip bij spierpijn met je waar niet alleen je spieren blij van zullen worden, maar die ook nog eens je huid hydrateert en beschermt.

Magnesium
Dit mineraal is goed voor verschillende processen in je lichaam en bij een tekort hieraan kan je last krijgen van klachten zoals onrust, hoofdpijn, een verlaagde weerstand en verminderd energielevel, stress en je spieren. Magnesium zorgt ervoor dat spieren en bloedvaten kunnen ontspannen. Een tekort hieraan zorgt dus zeker voor sneller en meer last van stijve spieren en spierkrampen.

Het is dus niet gek te bedenken dat je bij spierpijn na het sporten ditzelfde mineraal in kan zetten om je spieren te helpen ontspannen. Er bestaan magnesiumtabletten om een tekort aan te vullen, maar de tips hieronder hebben een snellere en meer gerichte werking omdat het door de huid direct op de plek van de spieren kan inwerken en daarnaast zijn ze ook nog eens goed voor je huid. Score!

tip bij spierpijn

De Tuinen magnesium olie 150ml, €15,99
Deze vloeibare en transparante olie laat zich gemakkelijk direct op de huid waaronder je spierpijn ervaart uitsmeren. Laat je niet afschrikken door het woord ‘olie’, want het is een zogenoemde droge variant waardoor je geen last van vettige en plakkerige huid en vingers hebt na het inmasseren.

Er zit een grote hoeveelheid magnesium in en daarnaast ook nog eens hydraterende en verkoelende aloë vera, hydraterende glycerine en herstellende arnica in. Spierpijn en stijve spieren verdwijnen als sneeuw voor de zon omdat de doorbloeding wordt gestimuleerd en spieren en bloedvaten zich kunnen ontspannen. Je kan het product meerdere malen per dag gebruiken maar ik merk zelf altijd redelijk snel al resultaat.

Ook fijn: deze olie bevat geen sulfaten, parabenen, kleurstoffen en minerale oliën.

tip bij spierpijn

Treets epsom bath salt 550g, €5,99
Nog een product waar een flinke hoeveelheid magnesium in zit is dit epsom badzout. Daarnaast versterkt het de huidbarrière en hydrateert het de huid. Het vermindert ontstekingen in de huid en helpt bij het herstel van spierpijn, stijve spieren, verstuikingen en kneuzingen. Je kan dit dus in bad gebruiken, maar bijvoorbeeld ook in een voeten/kuitbadje na een dag diehard shoppen, flink wandelen of na een hardloopwedstrijd als je last hebt van je voeten en enkels.

Beide producten zijn te koop bij De Tuinen. Let hier trouwens goed op de aanbiedingen, zo is er nu op de De Tuinen huidoliën (waaronder de magnesium olie) een actie dat je elke tweede olie voor €1,- mee mag nemen :)

Wat is jouw ultieme tip bij spierpijn?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van mapetitecherie30
  Reply mapetitecherie30 21 april 2016 at 13:16

  Top dit! Die olie lijkt me heerlijk! Ik ben nogal van spanning vasthouden in mijn schouders en daar hoofdpijn en spierpijn van krijgen, ga dit zeker eens proberen!

 • Avatar van Kiss & Make-up (@Kissmakeupblog)
  Reply Kiss & Make-up (@Kissmakeupblog) 21 april 2016 at 11:33

  Ik doe gewoon niks, simpelweg omdat ik niet weet (of wist) dat je er uberhaupt iets kon tegen doen. Interessant.

 • Avatar van palaceofbliss
  Reply palaceofbliss 21 april 2016 at 11:02

  Goede tip! Ik laat mijn spierpijn altijd gewoon “zijn”. Het is een goed idee om een keer magnesium te proberen. Ik ben benieuwd hoe het werk! Dank voor het delen!

 • Avatar van ikhouvanbeautynl
  Reply ikhouvanbeautynl 21 april 2016 at 10:50

  Bij spierpijn ga ik juist weer opnieuw in beweging. Bij erge spierpijn doe ik dan wel iets rustigs, zoals een stukje wandelen. Dat helpt bij mij het beste bij stijve spieren :)

 • Avatar van Juliette - Tjuly.nl
  Reply Juliette - Tjuly.nl 21 april 2016 at 10:03

  Goede tip, zelf slik ik magnesium tegen pijntjes.. Ook heeft mijn masseuse wel eens magnesium vlokken gemixt met kokosolie (enige waar ik mee gemasseerd kan worden) voor directe bestrijding.. Weet dat je die ook in je badwater kan gooien. De olie kende ik nog niet!

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 21 april 2016 at 10:00

  Leuke tips. Ik ben me nooit bewust van magnesium. Bij regelmatig sporten heb ik ook niet zo’n veel last van mijn spieren. Ik heb meer last van mijn spieren door veel achter de computer te zitten. ;-) Ik gebruik een Thaise massage balsem.

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 21 april 2016 at 09:09

  Ik slik elke avond magnesium voor het slapengaan! En als ik flink gesport heb, of gespannen ben, dan slik ik een dubbele dosis. Ik hartje magnesium!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 21 april 2016 at 08:42

  Oh wauw, dit moet ik hebben! Ben net begonnen met bootcampen dus iets tegen spierpijn is geen overbodige luxe, whaha!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 21 april 2016 at 08:24

  Oh dat klinkt eigenlijk best wel goed! Ook een goede actie.

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 21 april 2016 at 08:07

  Nou altijd welkom zulke tips. Ik slik magnesium, echter als ik een nieuwe training inzet sputteren mijn spieren toch wel tegen. Momenteel test ik medicatie van Alka om de verzuring van spieren tegen te gaan. Die olie is welkom, het kan nooit kwaad om te proberen.

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 21 april 2016 at 08:05

  Ah die olie ga ik zeker even halen! Goede tip. Wist helemaal niet dat dat bestond

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 21 april 2016 at 07:08

  Ik slik zowieso de pillen ( gewoon die goedkope eigen merk van de apotheek) en gebruik plaatselijk de olie.
  Echt een top combi
  Goede tip weer zeg!

 • Avatar van Chantalle
  Reply Chantalle 21 april 2016 at 07:07

  Ik heb niet echt een tip tegen spierpijn haha. Meestal doe ik er niks aan als ik spierpijn heb maar dit zijn wel goede tips!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 21 april 2016 at 06:36

  Ben nu zo benieuwd naar de olie na jou fijne review gelezen te hebben!
  Zo een fijne actie bij de winkel die dit verkoopt.

  Xoxo

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 21 april 2016 at 06:34

  Als ik een bad had, had ik dat badzout linea recta gekocht haha! Ik heb al vaker goede verhalen gehoord over magnesium olie. Wie weet ga ik die een keer halen bij de Tuinen :-).

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.