Beauty Fashion Huis & interieur

Bamboe als duurzaam (beauty) ingrediënt

4 mei 2016

bamboe
Het is interessant welke informatie ik soms tegenkom waardoor ik getriggerd word om er meer over te weten te komen. Zo heb ik een grote voorliefde voor natuurlijke elementen in huis en kwam ik uit bij bamboe accessoires. Bamboe is een erg duurzaam product met een mooie uitstraling en er kan veel van gemaakt worden. Ik vertel je er wat meer over, laat je verschillende leuke en interessante producten zien en.. het wordt zelfs als beauty ingrediënt in producten gebruikt. Interessant!

Waarom is bamboe zo duurzaam?
Bamboe groeit erg snel en ook al wordt de stam gekapt, de plant blijft hierna uit dezelfde wortels verder groeien. En dat groeien gaat hard! De stammen kunnen in een half jaar tijd makkelijk 20 tot 30 meter hoog worden en het heeft in deze periode maar weinig verzorging nodig. Daarnaast is het geheel afbreekbaar en dus niet milieuverontreinigend en producten ervan hebben een lange levensduur omdat het hard en slijtvast is. Door de compacte vezelstructuur is het vaak zelfs harder dan veel andere houtsoorten.

bamboe bamboe

Er is echt ontiegelijk veel verkrijgbaar wat gemaakt is van bamboe. Als je rondsnuffelt op internet kom je er echt ontiegelijk veel producten van tegen bij veel verschillende winkels. Zelfs IKEA heeft er prachtige (keuken)accessoires mee en ik vond bijvoorbeeld dit te leuke kinderservies van Pure Kids bij de leuke webwinkel KitchenHugs. Er zijn ook meubels van bamboe verkrijgbaar, maar dit is dan vaak van de stammen zelf en niet van de vezel. Hiervan vind je voornamelijk veel bakjes, pennen, tablethouders, snijplanken, borden en bekers.

Ook wordt het steeds meer gebruikt als materiaal voor kleding. Kleding van bamboe krimpt namelijk niet, neemt minder geurtjes op maar meer vocht en blijft koel dus is bijvoorbeeld ideaal om in te sporten. Daarnaast is het anti-allergisch waardoor zelfs mensen met de gevoeligste huidjes er positief op reageren èn is het strijkvrij. Het is te vinden in babykleding tot aan herenshirts van bamboe (Vaderdag cadeautip?). Toch eens kijken waar ik er onderkleding en sportkleding van kan vinden in een plussize maat, lijkt me heerlijk dragen!

bamboe

Bamboe als beauty ingrediënt?
Bamboe extract zit vol met silica, een essentiële voedingsstof voor mensen die goed is voor je huid en haren. Het zorgt ervoor dat je lichaam andere mineralen beter op kan nemen, heeft een anti-irriterende werking, verzacht de huid en zit vol antioxidanten die rimpeltjes en lijntjes tegen gaan. Bamboe extract wordt daarom niet voor niks aan steeds meer supplementen en verzorgingsproducten toegevoegd. Silica zit bijvoorbeeld veel in de bekende ‘haar, huid & nagels’ tabletten die verkrijgbaar zijn en zoals je ziet zijn er maskertjes, haarverzorgingsproducten en zelfs een hele make-uplijn van ZAO Essence of Nature met bamboe als verpakkingsmateriaal èn als ingrediënt van verkrijgbaar.

Zo leuk hoe de hele (beauty)wereld zich blijft ontwikkelen en ook voor mij nooit verveelt. Er is nog zoveel om te ontdekken en kennis mee te maken ♥

Heb jij ervaring met bamboe als beauty ingrediënt of met één van de genoemde merken/producten?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
* Dit artikel is deels gesponsord.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 4 mei 2016 at 19:04

  Ik vind het ook super leuk om nieuwe ingrediënten of producten te zien elke keer weer. Je ziet wel een soort trends dan zie je een bepaald ingrediënt ineens veelvuldig opduiken. Grappig is dat.

 • Avatar van BEAU
  Reply BEAU 4 mei 2016 at 18:16

  Niet als beauty ingredient maar wel als inredient in t-shirts, wist je trouwens dat je bijna helemaal niet zweet in kleding van bamboe ;-)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 4 mei 2016 at 15:55

  ik heb er zelf nog totaal geen ervaring mee :D maar als het goed is voor panda’s kan het voor ons mensen vast ook geen kwaad ;)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 mei 2016 at 15:31

  Zeer goed en erg interessant artikel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 mei 2016 at 17:01

   Wat leuk om te horen, dankjewel!

 • Avatar van Chantalle
  Reply Chantalle 4 mei 2016 at 14:45

  Wat een leuk en interessant artikel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 mei 2016 at 15:00

   Dankjewel, wat leuk om te horen! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.