Beauty

Beauty DIY | Happy Feet foot kit ♥

13 mei 2016

diy bodybutter
Het was de afgelopen week weer heerlijk weer en er gaan nog veel meer van zulke mooie dagen aankomen. Tijd om de voetjes helemaal zomerklaar te maken zodat je ze lekker fris, glad en zacht kan showen in die toffe slippertjes en sandaaltjes die je in de kast hebt staan. Met deze DIY voetenscrub en badzout in één en DIY bodybutter / voetencrème gaat het je helemaal lukken. Enjoy!

 diy bodybutter diy bodybutter diy bodybutter
DIY voetenscrub & voetenbadzout in één

– 1 eetlepel baking soda
– 1/2 cup epsom zout
– ½ cup zeezout
– 10 druppels essentiële olie naar keuze (frisse geuren doen het hierbij goed!)
– 75ml kokosolie

Smelt de kokosolie kort in de magnetron tot het net gesmolten is, wacht tot de meeste hitte eruit is en mix met de overige ingrediënten.

Hoe gebruik je dit? Zet een voetenbadje/teiltje met lauwwarm water bovenop een handdoek klaar voor de bank of een stoel waar je ontspannen in kan zitten. Hou een voet boven het teiltje, neem wat scrub en werk deze met kleine ronddraaiende bewegingen in op je voet en zet deze daarna in het teiltje. Doe dit ook met je andere voet en laat deze vervolgens nog een kwartiertje in het water rusten. Je zal merken dat het zout oplost en je een heerlijk rustgevend badje over hebt gehouden.

Baking soda verzacht en zuivert de huid en helpt bij irritatie, zeezout stimuleert de doorbloeding en herstelt de vochtbalans, epsomzout hydrateert de huid, vermindert ontstekingen en helpt bij herstel van spierpijn en kramp en kokosolie voedt en verzacht de huid. Een heerlijke combinatie dus!

diy bodybutter diy bodybutter diy bodybutter diy bodybutter

DIY bodybutter / voetencrème

– 100 gram cacaoboter
– 120 gram kokosolie
– 10 druppels essentiële olie naar keuze (frisse geuren doen het hierbij goed!)

Dit is echt zo ontiegelijk makkelijk om te maken maar zo heerlijk voedend en verzachtend voor de huid! Je kan met de geuren wisselen maar zo ook een heerlijke homemade whipped bodybutter maken op dezelfde manier. Smelt de cacaoboter en kokosolie eau bain-marie, plaats het mengsel in de koelkast voor een twintig minuutjes tot het afgekoeld is, voeg de essentiële olie toe en gebruik een mixer om het op te kloppen. Doe dit in dezelfde bak als waarmee het in de koelkast heeft gestaan, omdat deze bak koud is helpt dit om het mengsel koel te houden en mooi op te kunnen stijven. Stop dit mengsel in een potje. Klaar!

Kleine tip: doe dit niet als het 30 graden buiten is en te warm in huis, want dan blijf je koelen en kloppen, koelen en kloppen.. ;)

Wel spaarzaam smeren, want het is een erg voedende crème geworden die door de warmte van je huid nog wat zal smelten en hierdoor makkelijker uit te smeren is. Cacaoboter werkt verkoelend, beschermt de huid en helpt littekens te vervagen en kokosolie voedt en verzacht de huid. Het trekt redelijk vlot in, laat een mooie glans achter en na een paar minuutjes is het helemaal ingetrokken (al zal dit bij een minder droge huid misschien wat langer duren, dus na het insmeren van je voetjes wel even sokjes of sloffen aan voordat je door huis gaat lopen en eventueel uitglijdt).

diy bodybutter

De meeste ingrediënten voor deze receptjes kan je trouwens vinden bij De Tuinen, maar je kan ook bij een floatcenter terecht voor een verpakking epsom zout die zelfs food grade is. Oh, de cacaoboter van Lucy Superfood kocht ik trouwens gewoon bij Albert Heijn.

Eén van de grootste voordelen van het zelf maken van beautyproducten is dat je weet wat erin zit. En het is vaak nog verrassend eenvoudig en een stuk goedkoper dan producten die je kant-en-klaar in de winkel kan kopen. En het is ook nog eens erg leuk om cadeau te geven aan iemand ^^ Wel beide producten gekoeld – maar niet in de koelkast – bewaren!

Maak jij wel eens zelf beautyproducten? Waarvan zou je nog wel eens een Beauty DIY willen zien?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat een affiliate link.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 12 juli 2016 at 22:54

    Wat een leuke diy’s, vooral de voetenscrub en dan het voetenbadje lijkt me heerlijk. Maar ook de diy bodybutter/voetencreme lijkt me heerlijk. Ik ga maar een lijstje maken, stop ik bij me, zodat ik, als ik weer op stap kan, de producten die ik niet in huis heb, kan halen en er mee aan de slag kan ?

  • Avatar van Saraya
    Reply Saraya 13 mei 2016 at 21:40

    Zo een leuke DIY, ik heb nog nooit zelf beautyproducten gemaakt :)
    X

  • Avatar van YuStSoMe
    Reply YuStSoMe 13 mei 2016 at 18:16

    Dit moet ik ook eens proberen. Ook heel leuk voor tienermeisjes als partij ding. Vaak weet je niet meer wat ze leuk vinden en dit klinkt super!

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 13 mei 2016 at 11:41

    fijne receptjes :D mijn footsies kunnen wel wat verzorging gebruiken!

  • Avatar van Lindsey Beljaars
    Reply Lindsey Beljaars 13 mei 2016 at 09:03

    Ooh dit klinkt goed! Dit moet ik proberen!!

  • Avatar van Bianca
    Reply Bianca 13 mei 2016 at 07:28

    Wat leuk gedaan! Maak eigenlijk nooit meer wat zelf, misschien toch maar weer eens gewoon leuk gaan doen x

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 13 mei 2016 at 08:35

      Dankjewel! En gewoon eens gaan doen hoor, de meeste dingen kosten zo weinig tijd en moeite! En ook leuk om te doen met kids als het minder lekker weer is ;)

  • Avatar van femkedj
    Reply femkedj 13 mei 2016 at 07:12

    Ik maak nooit zelf beautyproducten.. Dit klinkt weer erg goed :-)!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 13 mei 2016 at 06:34

    Zo een leuke DIY!

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.