Beauty

Beauty trend | De gekleurde eyeliner ♥

7 mei 2016

gekleurde eyeliner
Elke zomer blijft deze trend weer terugkomen en elke keer word ik er weer vrolijk van: de gekleurde eyeliner! Deze fellere en meer opvallende kleuren oogpotlood en eyeliner verdwijnen zo na de zomer mijn ‘back up kast’ in en als ik de eerste foto’s van een opvallende liner weer voorbij zie komen haal ik ze er weer uit. Het is dè manier om in no time je look wat kleur te geven zonder dat het gelijk teveel in your face is. Ik laat je mijn favoriete varianten zien en een geweldig oogpotlood wat echt aan te raden is :)

gekleurde eyeliner gekleurde eyeliner gekleurde eyeliner
Meestal breng ik echt een gekleurd detail aan in mijn make-uplook door middel van een lipstick of gloss, maar in de zomer drink je meer en eet je wat vaker buiten de deur waardoor ik de hele tijd bijwerken niet te doen vind. Ook smeer ik dan liever met een lippenbalsem met SPF, waardoor er vaak al snel niet veel kleur in de make-up terug te vinden. Door middel van een gekleurde eyeliner kan je dit zo veranderen.

Of je nu kiest voor een vloeibare eyeliner of oogpotlood langs je bovenste wimperrand of een oogpotlood over je waterlijn (fool proof!).. het maakt eigenlijk niet zoveel uit en ligt meer aan je persoonlijke voorkeur. Wel is het vaak mooi om het te combineren met verder een rustige ooglook èn een zwarte mascara. En ja, eigenlijk is een matte zwarte eyeliner er ook beter bij te combineren dan een glanzende – zoals ik dus op de voorbeeldfoto’s heb gedaan – omdat dit mooier en scherper contrasteert. Ach, je bent nooit te oud om te leren toch?

Mocht je twijfelen welke gekleurde eyeliner je het beste bij je oogkleur kan gebruiken, dan is het volgende rijtje wellicht handig. Al geloof ik er meer in dat je je er niet teveel door moet leiden en gewoon een kleur moet kiezen die je mooi vindt!

Blauwe ogen: kies voor brons, goud en oranje om je blauwe ogen nog feller te laten lijken
Grijze ogen: kies voor blauwe en paarse tinten of juist een metallic zilveren eyeliner
Bruine ogen: kies voor diepe en felle tinten, tropische kleuren zoals felblauw en roze, of koper/brons voor een prachtige glans
Groene ogen: kies voor paars, zeegroen en goud om je oogkleur te laten knallen of lichtbruin als mooi contrast.

gekleurde eyeliner

Ik ben zelf erg fan van de looks met dieppaarse, petrol en blauwe gekleurde eyeliners waarvan wat inspiratie in dit artikel te zien is. Mijn favoriete oogpotlood op dit moment is de Aveda eye definer in Sea Fern. Een erg mooie en diepe petrolblauwe kleur die de hele dag op de waterlijn en op de huid blijft zitten en de ogen niet irriteert.

Gebruik jij wel eens een gekleurde eyeliner? Welke kleur is dan jouw favoriet voor de zomer?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van schokokamel
  Reply schokokamel 8 mei 2016 at 17:21

  Ik heb nog nooit een gekleurde eyeiner gehad, maar het ziet er echt wel leuk en zomers uit! Misschien dat ik er dit jaar een koop…hier in New York kan ik sowieso heel veel proberen, hier valt bijna niemand op, omdat er gewoon zo veel mensen zijn. Dus als het dan een keer wat minder mooi er uitziet, maakt het ook niet zo veel uit! :D

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 7 mei 2016 at 22:49

  Ik heb laatst een blauwe liquid eyeliner gekocht bij de Hema en die boven mijn zwarte eyeliner aangebracht. Vond het heel leuk staan en wil misschien ook de groene gaan kopen :) Vind jouw look ook geslaagd, ik hou van subtiel.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 7 mei 2016 at 15:55

  ik hou er van :D

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 7 mei 2016 at 12:53

  Ik kan zelf ook helemaal los gaan met gekleurde eyeliner

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 7 mei 2016 at 11:11

  Ik draag wel gekleurde eyeliner, ik heb zilver, groen en blauw. De looks zijn prachtig en we zouden gewoon wat meer moeten durven. Mij kijken ze ook wel eens aan…
  Hoe jij het zo subtiel hebt aangebracht dat lukt mij niet. Mooi. Mag je vaker doen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 mei 2016 at 14:52

   Dankjewel, leuk om te horen en ik ga er zeker meer mee spelen ^^

 • Avatar van Babs
  Reply Babs 7 mei 2016 at 11:07

  Staat zo fris, ik ben dol op de paarse versie. Al heb ik bruine ogen.:)

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 7 mei 2016 at 09:30

  Ik ben niet zo van het hele felle maar dit is echt mooi, ik heb nu een veilig zacht roze eyeliner van Urban Decay gekocht en ben daar erg tevreden mee.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 mei 2016 at 14:52

   Urban Decay heeft ook echt prachtige producten he <3

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 7 mei 2016 at 07:52

  Ik vind alle ooglooks die jij op een rij hebt gezet echt ontzettend mooi. Ik vind het super tof, maar zie het mezelf niet zo snel dragen. Ik zou wel eens willen dat een MUA dit bij mij aanbrengt, hoe dit bij mij het mooiste zou staan.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 mei 2016 at 14:53

   Misschien eens bij een MAC of Bobbi Brown counter zo’n make-upsessie aanvragen? Lijkt mij ook leuk om eens te doen om net wat andere technieken etc. te leren :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 mei 2016 at 07:23

  Wat een prachtige kleur voor een mooie make-up look!
  Ik gebruik alt jaren lang gekleurde eyeliners.
  Wil het nu met 2 kleuren proberen ;-)

  Xoxo

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 7 mei 2016 at 07:22

  Oh ja soms wel
  Diep paars (zelden) maar dan echt aubergine zo donker, groen, ook donker en soms Marine blauwe eyeliner.
  Die die paars en donker blauw ook wel ’s als alleen mascara, maar dan houd ik de rest gedeinsd en blijf ik alleen nog bij zwart als combi.
  Door m’n lippen licht en naturel te houden word het toch een frisse look.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.