Persoonlijk

Personal | Hoe bevalt het om mama te zijn?

6 mei 2016

moederdag
Rondom Moederdag denk ik niet alleen veel aan mijn eigen moeder, maar ook over mijzelf als moeder. Het is onvoorstelbaar om uit te leggen wat moeder zijn voor mij persoonlijk betekent. Ik heb er voor ik mama werd veel over nagedacht en heb dat – helaas – ook lang moeten doen aangezien we er ruim zes jaar over hebben gedaan voor ik een zwangerschap mocht voldragen. Met gelukkig als prachtig resultaat onze dochter Shae Elisah ♥ De gevoelens die dit met zich meebrengt zijn onvoorstelbaar te noemen en nog steeds schiet ik regelmatig vol van verbazing hoe je toch zoveel van je kind kan houden en hoe dankbaar ik ben dat ik dit mee mag maken. Toch is het moederschap niet alleen maar zonneschijn en heb ik me op bepaalde zaken verkeken. Soms nogal confronterend..

moederdag
Zo dacht ik van tevoren dat het moederschap wel makkelijk te combineren zou zijn met ons dagelijks leven en bijvoorbeeld met het eigen-baas-zijn. Boy, was I wrong! En daar ben ik niet de enige in. Uit het ‘Mom report’ van Procter & Gamble’s ‘Bedankt, Mam’- campagne blijkt dat 87% van de moeders zich onvoldoende heeft geanticipeerd op de eisen van het moederschap. Ook de andere punten en cijfers uit dit onderzoek sluiten naadloos aan bij mijn bevindingen en gevoelens over het moederschap.

P&G ‘Bedankt, Mam’- campagne
Ik vind het mooi dat er meer aandacht komt voor de kracht van moeders. Procter & Gamble, multinational op het gebied van consumentenproducten zoals Ariel, Pampers en Gilette, ondersteunt ook dit jaar met de ‘Bedankt, Mam’- campagne rondom de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro de moeders van deelnemende sporters. Ranomi Kromowidjojo en haar moeder Netty zijn dit jaar boegbeeld van de campagne.

Bovenstaande ‘Strong’ video geeft de kracht van deze moeders prachtig weer. Ik geloof ook zeker dat de kracht en steun van een moeder(figuur) in veel gevallen het verschil kan maken.

moederdag

Win een reis voor 2 naar Rio de Janeiro!
Ter gelegenheid van de ‘Bedankt, Mam’- campagne maak je bij aankoop van twee P&G actieproducten bij Kruidvat kans op een droomreis naar Rio de Janeiro, om de Rio 2016 Olympische Spelen bij te wonen. Schaf nog snel twee actieproducten van onder andere Oral-B, Head & Shoulders, Always of Dreft aan, vul de unieke code die op de kassabon staat in op deze website en je maakt al kans. Hoe tof is dat? Oh, en de deelnemende P&G producten zijn in deze periode ook nog eens in de aanbieding waarbij je het tweede product voor de helft van de prijs krijgt. Heel fijn!

moederdag

Mijn geduld wordt regelmatig op de proef gesteld, ik krijg een spiegel voorgehouden, leer mijzelf beter kennen, mijn eigen moeder nog meer te waarderen en ben persoonlijk enorm gegroeid in de afgelopen twee jaar. En dan is Shae pas 2.. Ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen als ze ouder wordt, maar ik kijk er zeker naar uit. Naar ons leven als gezinnetje, het ontwikkelen van mijzelf als vrouw en moeder en naar hoe onze band uit zal groeien. En vooral om Shae te steunen in wie ze is en wat ze wil worden ♥

#BedanktMam oproepje
Wat betekent jouw moeder(figuur) voor jou? Wat heb je van haar geleerd? Of, als je zelf moeder bent, denk je er weleens over na wat voor moeder jij bent voor je kind(eren) en hoe je hoopt dat je kind(eren) later over jou zullen denken? Wat is een speciale herinnering die jij aan je moeder met je meedraagt, of van jezelf als moeder zijnde met je kind?

Ik ben heel erg benieuwd naar jouw verhaal. Wil je het met mij (en andere lezers) delen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
* Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Procter & Gamble.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 mei 2016 at 18:52

  Wat mooi geschreven en je dochter zal als ze groter is trots op je zijn!
  Niemand heeft een cursus gevolg wat betreft het ouderschap.
  Doe wat je denkt dat goed is.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 mei 2016 at 14:53

   Wat enorm lief gezegd! Het is inderdaad iets wat niet helemaal vanzelf gaat en wat je niet kan leren, maar wat wel natuurlijk komt zeg maar. Love it!

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 6 mei 2016 at 18:15

  Ik ben soms zo bang dat ik een vreselijke moeder ben.
  Mijn moeder worstelde zelf met vele demonen in haar huwelijk. En als ik kijk hoe zij moest balanceren in de opvoeding en het naar zijn wens alles schikken, dan bof ik maar met haar, ondanks wat er is gebeurd, maakte zij het dragelijk. Ze deed veel stiekem. En ze had geen geld, het is geen goed voorbeeld, maar dan verwisselde ze stickertjes (toen had je nog geen barcode) om toch voor haar dochters een cadeautje te kopen. We wisten dat en daarom zal die herinnering ook zo bijblijven.
  Mijn moeder is het gouden hart wat vele moeders bezitten.
  Zelf ben ik nog niet zover, ik ben nog lerende, komt goed. Ik leer nog elke dag van haar.
  (En nu biggelt er een traan over mijn wang… Het ontroert me)…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 mei 2016 at 14:54

   Het is soms lastig om te kunnen bedenken of je het een beetje ‘goed’ doet als je zelf niet het juiste voorbeeld hebt gehad. Maar dat je er bij stil staat maakt je denk ik in ieder geval een zorgzame moeder. Alvast een fijne Moederdag voor morgen <3

 • Avatar van ikhouvanbeautynl
  Reply ikhouvanbeautynl 6 mei 2016 at 14:41

  Ja het moederschap, het is met stip op nummer één het allermooiste wat me ooit is overkomen. Zoveel liefde, ik wist niet dat het mogelijk was <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 mei 2016 at 15:11

   Ahwww, zo mooi om te lezen altijd van mede-mama’s! Hoe pittig het soms ook is, het is het zo waard! Heel cliché eigenlijk he? LOL ^^

   • Avatar van Astrid
    Reply Astrid 6 mei 2016 at 17:18

    Zo cliché, maar helemaal waar. Schattig meisje heb je trouwens en wat een mooie naam!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.