Beauty

French pharmacy beauty must haves

4 mei 2016

french pharmacy beauty must haves
De Françaises lijken er haast wel een eigen beautyregime op na te houden en het is dan ook interessant dat veel geliefde beautyproducten van visagisten wereldwijd uit de Franse apotheek komen. Het is jammer dat de producten vaak nogal lastig verkrijgbaar zijn als je niet in Frankrijk woont, maar toch zijn enkele van deze cult favorieten het aanraden waard. Ik laat je dè French pharmacy beauty must haves zien inclusief leuke tip, want hiermee kan je ze zelf in no time in huis hebben zonder per se naar Frankrijk te hoeven gaan ♥

french pharmacy beauty must haves
Bioderma Sensibio micellaire lotion 500ml, €18,81
Dit product is in verschillende varianten voor verschillende huidtypes verkrijgbaar, maar de grootste favoriet is de Sensibio variant voor de gevoelige huid. Het lijkt qua substantie en gevoel op water, maar dan met reinigende en hydraterende eigenschappen. Is hypoallergeen en bevat geen parabenen, alcohol en parfum. Ik heb deze in het verleden al eens gehad en vond hem erg fijn, daarom ben ik zeker blij met deze supergrote fles met handige pompdop!

french pharmacy beauty must haves

Klorane make-up remover wipes 25 stuks, €7,20
Niet alleen zijn deze reinigingsdoekjes gemaakt van 100% biologisch afbreekbare vezels, ook zit er geen parfum, parabenen en alcohol in. Wat er wel in zit? Een milde maar efficiënte combinatie van onder andere verzachtend korenbloemwater, hydraterende glycerine, verzachtende urea en vitamine E. De doekjes zijn stevig, voldoende vochtig, zo goed als geurloos, de verpakking sluit goed, ze frissen de huid lekker op en halen ook nog best veel make-up weg. Langhoudende foundation en waterproof mascara is wat te hoog gegrepen, maar voor de rest zeker handig voor weekendjes weg en vakanties.

french pharmacy beauty must haves

Eau Précieuse 375ml, €9,44
Dit is een exfoliant in een lekkere grote fles waar onder andere salicylzuur, boorzuur, glycerine, looizuur en tevens wat geurstof en alcohol in zit. Het verfrist de huid, verwijdert en voorkomt onzuiverheden, verwijdert dode huidcellen en overtollig talg en zorgt voor een egalere huid. Dit product bestaat al sinds 1890 en heeft echt enorm veel fans wereldwijd!

french pharmacy beauty must haves

Homeoplasmine 40g, €7,16
Dit product is officieel een homeopathisch geneesmiddel. Het is een zalf op basis van planten en heeft een ontsmettende, ontzwellende, verzachtende en helende werking. Perfect dus voor droge en gebarsten lippen, kloven, kleine wondjes, schaafjes, droge plekjes zoals nagelriemen, hielen, een ruwe neus bij verkoudheid en ellebogen. Leuk weetje: dit is echt zo’n product wat veel visagisten bij zich hebben voor hun werk op modellen en celebrities.

french pharmacy beauty must haves

Nuxe huile prodigieuse 50ml, €15,92
Deze multi purpose olie kan je gebruiken op je gezicht, lichaam en haar en heeft een verzachtende, voedende en beschermende werking en ruikt ook nog eens goddelijk lekker. Er zit onder andere macadamia olie, zoete amandelolie, hazelaarolie, camelia olie, bernagie olie, olijfolie, zonnebloemolie, rozemarijnextract en Sint-janskruidextract in. Je verwacht misschien een kruidige geur, maar deze is juist heerlijk (verslavend!) zomers en warm. Door de vele vraag ernaar is er zelfs een bijpassend parfum uitgebracht ^^

french pharmacy beauty must haves

Zoals je ziet zijn dit zeker niet de standaard beautyproducten die je hier in de schappen ziet staan, maar zeker producten die je eens de kans moet geven als je in Frankrijk bent en langs een apotheek loopt. Of.. je bestelt ze bij een online apotheek zoals Viata. Whoop whoop! Je kan wel begrijpen hoe blij deze skincarejunkie was toen ik zag dat ze zo’n beetje alle merken hebben die ik ooit al eens wilde proberen. Als een kind in een snoepjeswinkel kan ik je zeggen ♥ Je kan er zelfs advies vragen aan een echte apotheker en ’s avonds voor 19.00 uur besteld is vaak al de volgende dag in huis.

Deze French pharmacy beauty must haves zijn ook nog eens niet zo heel erg duur wat het altijd aantrekkelijker maakt om eens wat anders uit te gaan proberen. Ik kan in deze webwinkel echt uren rondsnuffelen en heb al veel andere interessante producten gezien, maar eerst maar eens deze producten uitgebreid gaan testen en kijken of ze alle lovende woorden waar kunnen maken..

Naar welk beautyproduct uit het buitenland ben jij benieuwd?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’?
Dit artikel bevat  enkele producten die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 7 mei 2016 at 14:52

  Af en toe zou ik alleen hiervoor een weekendje parijs inplannen :)

 • Avatar van Denise
  Reply Denise 5 mei 2016 at 21:01

  Hi Desiree,

  Wat heb je toch fijne producten gereviewd. Ik ben alleen benieuwd naar Eau Précieuse lotion en klorane doekjes.
  Bevat de Precieuse Alcohol en Parfum? Welke (agressieve) ingrediënten dan? Ik ben alleen fan van paula choice BHA lotion alleen is ie een beetje duur.
  Ik lees ergens dat de klorane niet veel nuttige ingrediënten heeft, anti-rimpels of/en hydraterend?

  Verneem graag.

  Denise

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 5 mei 2016 at 04:48

  Oeh, ik moet nodig eens een bestelling plaatsen daar! <3

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 4 mei 2016 at 12:57

  Die Homeoplasmine lijkt me echt wel een toppertje, ben benieuwd!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 4 mei 2016 at 12:52

  Bioderma ken ik wel , maar de rest nog niet.

 • Avatar van Anne-Sophie Scholtens
  Reply Anne-Sophie Scholtens 4 mei 2016 at 10:13

  Oooh, yes! Eindelijk Eau Précieuse in Nederland te bestellen. Ik sla altijd in als in in Frankrijk ben en bestel ‘m anders online bij een Belgische apotheek, maar dit is nog idealer. Bedankt voor de tip!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 4 mei 2016 at 09:52

  Oh yes! Ik wil alles wel hebben. Nuxe en Bioderma heb ik al in huis en daar ben ik heel dol op. Klorane vind ik ook heerlijk en die homeoplasmine wil ik wel eens proberen. Ik mis in het rijtje nog Embryolisse. Ook zo’n fijne Franse topper!
  Ik ben heel benieuwd naar een aantal Aziatische producten.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 mei 2016 at 13:09

   Embryolisse is inderdaad ook superfijn, daar hebben wij er hier in huis ook al meerdere van opgemaakt. Maar is gelukkig in Nederland al makkelijker verkrijgbaar een paar jaar. Yay! En ja, ook ik ben naar nog meer Aziatische beautyproducten nieuwsgierig, die lopen met veel dingen toch echt voor :)

 • Avatar van Carla
  Reply Carla 4 mei 2016 at 09:21

  Ja!!! De Viata Online Apotheek is prima. Onlangs 2 flessen Bioderma micellair water gekocht en kreeg er twee reisverpakkingen met wattenschijfjes bij.

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 4 mei 2016 at 08:53

  Oeehe die olie vind ik ook echt heerlijk! Ik heb er een tijdje terug een sample van gekregen ergens.

 • Avatar van Aranka
  Reply Aranka 4 mei 2016 at 08:40

  Wat een leuk artikel zeg, de meeste dingen ken ik wel en zijn de meeste mensen inderdaad lyrisch over. Alleen de Eau Précieuse ken ik nog niet en wil ik eigenlijk wel heel erg graag proberen!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 4 mei 2016 at 07:35

  Bioderma is echt perfect! Ik was laatst in Wijnegem Shopping Center, vlak naast Antwerpen, en daar verkocht een van de drogisterijen ook veel van dit soort producten. Ook een tip dus als je vrij dicht bij de grens woont (en het is een tof en mega groot winkelcentrum waar je wel even zoet bent haha).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 mei 2016 at 08:15

   Thanks voor de tip! Klinkt goed ^^

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 4 mei 2016 at 07:24

  Ik bof gewoon met een onwijs lieve tante uit Frankrijk, die neemt met veel liefde de bestelling mee.
  Komt regelmatig richting Zeeland en ook wij maken vaak gebruik van hun gast vrijheid.
  Heerlijk shoppen en puur genieten daar.
  Zoveel liefde & gezelligheid + alle Franse musthave’s als souvenir mee in de koffer.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 4 mei 2016 at 07:05

  Fijn artikel!
  Ik zie dat de olie in de aanbieding is.
  De producten van een Engels merk vindt ik fijn.
  Maar helaas is er geen winkel meer daarvan waardoor het gemakkelijk verkrijgbaar is.
  Hoop wel dat die ooit weer terug zal komen.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 mei 2016 at 08:16

   Altijd jammer als bepaalde winkels weggaan.. Ben wel benieuwd welk merk je bedoelt?

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 4 mei 2016 at 06:58

  Homeoplasmine……..love!!!!!! Heb in elke ruimte in huis wel een tube liggen, daar kan niets tegen op!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 mei 2016 at 08:16

   Ik begrijp het helemaal! Hier in huis ook in korte tijd al ‘verslaafd’ geraakt, werkt echt heel erg goed!

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 4 mei 2016 at 06:36

  Wat een leuk artikel. Ik zou zo 1-2-3 alle producten aan willen schaffen haha :-)!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.