Beauty

Beauty tip | Louis Widmer producten zonder parfum

30 mei 2016

producten zonder parfum
Een nieuw beautymerk uitproberen vind ik altijd iets leuks. Natuurlijk had ik al wel van het merk Louis Widmer gehoord, maar ik had er gewoonweg zelf nog nooit iets van geprobeerd. Maar na wat inlezen over het merk raakte ik meer en meer enthousiast en mijn eerste kennismaking met enkele producten verliep ook zeker positief. Ik probeerde enkele producten zonder parfum en vertel je hier graag meer over. Heb jij een gevoelige huid dan is dit zeker een beauty tip voor jou!

Dit Zwitserse merk ontstond in 1960 door vader en zoon Widmer die een visie op huidverzorging hadden en zo naast geneesmiddelen ook dermatologische huidverzorging begonnen te ontwikkelen. Het assortiment bestaat uit verschillende productlijnen voor zo’n beetje elke leeftijd, huidtype en huidprobleem. De producten zijn onder andere verkrijgbaar bij DA en Etos en bij online apotheken zoals Newpharma. Er zijn producten met en zonder parfum verkrijgbaar en van veel producten zelfs een variant met en eentje zonder. Parfum hoeft niet per se slecht te zijn voor je huid, maar als je een gevoelige huid hebt die snel op omgevingsfactoren en ingrediënten reageert is het een ingrediënt dat je beter links kan laten liggen. Parfum kan namelijk de natuurlijke beschermingslaag van de huid irriteren. Aangezien mijn huid nog wel eens wil reageren op parfum vond ik het fijn om enkele Louis Widmer producten zonder parfum uit te gaan testen.

producten zonder parfum

Een goede oogmake-upremover is een onmisbaar product in mijn reinigingsroutine. Een reinigingsolie haalt wel alle make-up met gemak weg, maar als ik een lijn aan het testen ben zoals nu de Oriflame Ecobeauty lijn waar geen reinigingsolie in zit, moet ik er toch echt een losse remover naast gebruiken. Deze 2-fasen reiniger moet je even schudden voor gebruik, breng je aan met een watje en je veegt er supersnel alle oogmake-up mee weg, zelfs waterproof eyeliner en mascara is geen enkel probleem. Door de toegevoegde squaleen en panthenol is hij ook nog eens heel zacht en verzorgend voor de huid rondom de ogen zonder een vettig laagje achter te laten. Een flesje met 150ml kost €11,70.

producten zonder parfum producten zonder parfum

Ik heb een soort van tic met ‘wondercrèmes’ en deze zilver crème repair uit de Remederm lijn voor de droge tot erg droge huid sprak me dan ook heel erg aan. De crème is een beetje dikkig maar trekt wel snel in en laat de huid gelijk soepel aanvoelen. Heel fijn: hij vermindert jeuk, hydrateert en beschermt de huid en is zelfs voor kinderen te gebruiken. Mocht je je afvragen waar de naam vandaan komt: er zit zilver in verwerkt wat een antibacteriële werking heeft. Verder zit de ingrediëntenlijst er ook goed uit en heb ik hiervan dus de variant zonder parfum. Komt in een tube van 75ml en kost €13,50.

producten zonder parfum producten zonder parfum

En als laatste moest ik natuurlijk ook wel een exfoliërend product meenemen in de kennismaking. Ik hou van een goede exfoliant op z’n tijd ♥ Deze AHA-Concept crème bevat 5% AHA en verwijdert dode huidcellen, vermindert en voorkomt onzuiverheden en zorgt voor een egalere, gladdere en zachtere huid. Naast de verschillende fruitzuren die erin zitten zijn er ook verzachtende en verzorgende ingrediënten zoals jojoba olie, glycerine, panthenol en vitamine E in verwerkt waardoor het een totaalproduct maakt die je elke avond kan gebruiken of in kuurvorm als je huid wel een oppepper kan gebruiken. Eén nadeel.. hij wordt geleverd in een potje, terwijl een tube of pompflacon natuurlijk een stuk hygiënischer zou zijn. Een pot van 50ml is verkrijgbaar voor €20,97.

Zoals je ziet zijn de producten naast fijn in gebruik dus ook nog eens goed betaalbaar. Ik ben door deze kennismaking zeker benieuwd geworden naar meer producten zonder parfum van dit merk!

Heb jij ervaring met Louis Widmer? Mocht je aanraders hebben dan hoor ik het graag :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 31 mei 2016 at 06:46

  Wat ziet dat er allemaal goed uit!
  Ben niet bekend met dit merk.
  Fijne review en eindelijk eens iets zonder parfum.

  Xoxo

 • Avatar van Nienke
  Reply Nienke 30 mei 2016 at 16:06

  Om heel eerlijk te zijn heb ik nog nooit van dit merk gehoord, maar wat super goed dat het parfumvrije producten zijn! Ben heel benieuwd naar dit merk, het klinkt veel belovend!

 • Avatar van Hilde Janbroers-stolk
  Reply Hilde Janbroers-stolk 30 mei 2016 at 15:06

  Ik heb een aantal jaren in een drogisterij/parfumerie gewerkt en daar verkochten wij ook Louis Widmer. Naast de producten vond ik de vertegenwoordiger en het bedrijf ook heel vriendelijk. Ik gebruikte toen de getinte dagcrème weleens. Maar het is al een flink aantal jaren geleden, dus tips kan ik je helaas niet geven.Ik ben benieuwd of je nog meer gaat uitproberen.

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 30 mei 2016 at 14:27

  Gebruik al jaren deo roller zonder parfum, is de enig die ik kan gebruiken zonder irritatie. Heel tevreden over.
  Ga zeker die oogmake-up reiniger uitproberen, want daar krijg ik steeds meer last van met ouder worden dat ogen vaak jeuken/licht branderig na gebruik van oogmake-up reiniger producten.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.