Beauty

In de test! | Oriflame Ecobeauty producten

14 mei 2016

oriflame ecobeauty
Zoals je ondertussen wel weet heb ik een grote interesse in natuurlijke beautyproducten. Dus toen afgelopen week de nieuwe Oriflame Ecobeauty verzorgingslijn binnenkwam was ik dan ook direct heel nieuwsgierig. Ik nam de producten alvast onder de loep en wil mijn mening en eerste ervaring met je delen om na een maandje te kunnen vertellen hoe de producten op dat moment nog bevallen en hoe mijn huid er op langere termijn op reageert.

oriflame-ecobeauty
De Oriflame Ecobeauty lijn zit vol met gecertificeerd biologische extracten, hebben zachte en natuurlijke geuren en pure ingrediënten. Alle producten zijn vrij van parabenen, zijn ECOCERT gecertificeerd en vanaf 20 mei verkrijgbaar.

oriflame ecobeauty

Oriflame Ecobeauty cleansing milk 200ml, €20,00
Een reinigingsmelk met onder andere korenbloesemwater, glycerine, zonnebloemolie, melkzuur en vitamine E die belooft onzuiverheden, overtollig talg en make-up te verwijderen van je huid en een zacht gevoel achter te laten.

Hij ruikt heerlijk zacht en komt in een grote pompflacon – lekker hygiënisch en goed te doseren – en mijn eerste kennismaking verliep zeker positief. Hier geen ingrediënten die me afschrikken.

oriflame ecobeauty

Oriflame Ecobeauty toner 200ml, €20,00
Een lotion voor het gezicht met onder andere rozenwater, glycerine, kamillebloesemwater, tarweproteïnen, calendula extract en melkzuur die belooft de huid te verfrissen en laatste restjes make-up en vuil van het gezicht te verwijderen.

De toner ruikt heel zacht en licht kruidig, voelt fris aan op de huid en laat deze niet trekkerig aanvoelen en de spraydop vernevelt fijn. Op parfum na zijn er verder geen ingrediënten gebruikt die me afschrikken.

oriflame ecobeauty

Oriflame Ecobeauty facial oil 50ml, €50,00
Deze gezichtsolie bevat onder andere kokosextract, zonnebloemolie, hazelaarolie, arganolie, sesamzaadolie en vitamine E en belooft de huid te verzachten en te hydrateren zodat deze weer zacht en soepel aan zal voelen.

Voor een gezichtsolie komt hij best in een grote verpakking en het pompje doseert een mooie hoeveelheid waardoor je met één pompje klaar bent. Heel fijn, aangezien de olie zuinig in gebruik is en lekker uitsmeert. Zo op het eerste gezicht geen heel vette olie wat juist fijn is voor het gezicht. De geur is ook weer zacht en licht kruidig en ook in dit product is het enkel de toegevoegde parfum die voor de erg gevoelige huidjes minder fijn kan zijn.

oriflame ecobeauty

Oriflame Ecobeauty eye cream 15ml, €26,00
In deze oogcrème zit onder andere glycerine, shea boter, kokosolie, rode bosbesolie, duindoornolie, zonnebloemolie en rozemarijnextract en belooft de ooghuid te verzorgen en een frisse oogopslag te geven.

De oogcrème komt in een kleine tube met ‘tuutje’ waardoor je heel makkelijk een kleine hoeveelheid kan doseren en verrassend genoeg voelt hij ondanks alle voedende ingrediënten helemaal niet zo ‘vol’ aan op de huid. De geur hiervan spreekt me iets minder aan, het komt wat zalvig over, en geen enkel ingrediënt hierin schrikt me af.

oriflame ecobeauty

Oriflame Ecobeauty face cream 50ml, €40,00
Deze crème bevat onder andere glycerine, kokosolie, shea boter, rode bosbesolie, duindoornolie, zonnebloemolie en rozemarijnextract en belooft de huid intensief te hydrateren, te herstellen en zachter, gladder en stralender te maken.

Qua ingrediënten had de parfum van mij weggelaten mogen worden, maar verder ziet het er zeker OK uit. Wederom een hygiënische pompverpakking waardoor de crème goed te doseren is en de eerste kennismaking is helemaal niet verkeerd. Dit product heeft een beetje een groene/grassige geur wat wel goed past bij de hele look & feel van deze producten.

Let wel: er zitten enkele alcoholen in de producten, maar dit is de zachtere variant met een terugvettende werking voor de huid en eentje die toegevoegd is als natuurlijk conserveringsmiddel.

oriflame ecobeauty

Eerlijk is eerlijk: ik vind de producten redelijk aan de prijs. De vormgeving en de ingrediënten spreken me zeker aan, de hygiënische verpakkingen en de geuren over het algemeen ook en het is heel fijn dat de milk, toner en olie in best flinke verpakkingen komen, maar de oogcrème vind ik erg prijzig en de face cream is er eentje die je overdag en ’s nachts gaat gebruiken dus sneller leeg zal zijn.

Ik ben heel benieuwd wat de producten voor mijn drogere en gevoeligere huid zullen doen en of ik met enkel deze producten (en een losse SPF voor overdag) een volledige lijn zal hebben aangezien dit ook echt de complete lijn is. Zal de milk ook een volledige full face make-up verwijderen? Zullen roodheid en droge plekjes onder controle blijven? Werken de producten ook fijn ònder make-up? Ik ga het uitgebreid testen en kom over een maandje bij je terug met de uitslag :)

Spreekt deze nieuwe Oriflame Ecobeauty lijn jou aan?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van smilingbeauties
  Reply smilingbeauties 15 mei 2016 at 16:47

  Lijken me erg fijne producten! De verpakking vind ik ook mooi :)

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 15 mei 2016 at 09:35

  De uitstraling van de producten geven een zo op het eerste oog een vertrouwde indruk. De stylist heeft hier goed over nagedacht. Nu nog de ervaring hoe het voelt, heel benoeuwd. Als het een fijn product is dat doet wat het beloofd, betaal ik graag er wat meer voor.

 • Avatar van Mieke | Mieksmind
  Reply Mieke | Mieksmind 14 mei 2016 at 21:47

  Dit ziet er goed uit! Alles lijkt me dan ook erg fijn en ziet er prima uit. Goede verpakkingen en mooie foto’s heb je gemaakt..maar inderdaad de prijs houd me dan toch wel tegen. Het ziet er verder echt wel heel goed uit!

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 14 mei 2016 at 20:58

  Het uiterlijk en kwaliteit spreek mij ook aan, wel dat de prijskaartje aanhanget Alcohol lijkt niet te ontkomen in veel producten ook in veel andere natuurlijke merken. Ik ben benieuwd naar je ervaring.

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 14 mei 2016 at 20:16

  Ben echt benieuwd heb een droge huid, maar ben al wat ouder of deze producten ook wat doet tegen rimpeltjes.

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 14 mei 2016 at 18:10

  aaaaahhh zo benieuwd wat je van deze producten vind na een maandje uitproberen.
  De vormgeving vind ik echt mooi gedaan, net als je foto’s weer (haha ja ik blijf ’t zeggen geloof ik….)
  Ze spreken me zeker aan in ieder geval, vooral de olie.
  Fijn Pinkster weekend :-)

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 14 mei 2016 at 14:47

  Het ziet er wel echt beeldig uit! Ik ben benieuwd hoe het bevalt. Ik vind het zelf ook best prijzig, maar als het goed bevalt, heb ik het er wel voor over… X

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 14 mei 2016 at 13:38

  die facial oil lijkt me wel wat :D

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 14 mei 2016 at 11:15

  Interessante stack review. Heb er zelf nog niks van geprobeerd.

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 14 mei 2016 at 10:34

  De producten zien er wel heel mooi en luxe uit. Ben benieuwd naar je bevindingen over een maand :)

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 14 mei 2016 at 09:32

  Wauw, de producten zien er goed uit! Ben heel benieuwd!

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 14 mei 2016 at 07:31

  Ik ben heel benieuwd naar je ervaring als je het lange tijd getest zou hebben. Ik vind de producten ook aardig prijzig. Ze lijken me allemaal wel fijn, maar ik ben vooral benieuwd naar de gezichtsolie.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 mei 2016 at 06:56

  Wauw…. ik ben zo benieuwd naar deze producten!
  Het klinkt zo goed.
  Succes met het testen….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.