Beauty

(*) Persoonlijke hygiëne; hoe ver ga jij?

19 mei 2016

persoonlijke hygiëne
Als het om persoonlijke hygiëne gaat dan denk ik dat ik heel gemiddeld ben met wat ik hier allemaal voor doe. Ik vind het altijd leuk om te merken wat voor verschillen hierin zijn als dit onderwerp ter sprake komt tijdens bijvoorbeeld een verjaardag en vroeg me ineens af hoe ver sommige mensen zouden gaan voor hun persoonlijke hygiëne. Ik vertel je in dit artikel wat ik heel normaal vind om te doen op dit gebied, deel mijn tic hierin en ben eigenlijk ook heel benieuwd naar wat jouw tic op het gebied van persoonlijke hygiëne is. Durf jij hem te delen?

persoonlijke hygiëne
Mijn persoonlijke hygiëne

Ik hou ervan om me schoon en fris te voelen en het huis schoon, op orde en fris te houden. Ik probeer hierin niet te overdrijven, maar ik verschoon lekker regelmatig de bedden, handdoeken en vaatdoekjes gaan meerdere keren per week de was in, ik poets niet alleen het toilet maar ook de spoelknop, kraan, lichtschakelaar en deurklinken, flos en rag meerdere keren per week tussen de tanden en poets netjes twee keer per dag. Vanwege mijn droge en gevoelige huid douche ik om de dag in plaats van iedere dag, maar ik haal wel elke avond een lapje overal tussendoor.

Daarnaast houd ik de boel fris geschoren waardoor er minder nare luchtjes blijven hangen, gebruik ik elke dag deodorant, was mijn handen na èlk toiletbezoek en na elke luierwissel van dochterlief en gebruik ik na bijna elk toiletbezoekje ook een velletje vochtig toiletpapier. Ja, dit laatste is toch zeker mijn persoonlijke tic te noemen.

persoonlijke hygiëne

Edet vochtig toiletpapier
Als het op vochtig toiletpapier aankomt zijn er veel merken die ik geprobeerd heb, maar ik blijf uitkomen bij Edet en dan vooral de Soft Shea variant. Lekker stevig mar soepel materiaal, niet te droog en niet te nat en zacht voor de huid. Ik weet dat veel mensen dit een onnodige stap vinden in hun toiletbezoek, maar ik kan dit toch echt wel een ticje in mijn persoonlijke hygiëne noemen en begrijp dus juist niet dat er mensen zijn die het niet gebruiken. Ik vind het gewoon zo lekker fris om hiermee na het normale toiletpapier na te vegen. Sorry, als het teveel informatie voor je is ;)

Edet vochtig toiletpapier zorgt voor een hygiënische verzorging na je toiletbezoek, is lekker fris, voorkomt huidirritatie, is zacht voor je huid en gewoon met je normale toiletpapiertje doorspoelbaar omdat het biologisch afbreekbaar is. Door dat schone en frisse gevoel wat dit achterlaat voel ik me ook net wat zekerder wat natuurlijk altijd fijn is!

Tell me! Wat is jouw persoonlijke tic als het op persoonlijke hygiëne aankomt?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
* Dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Henrieke
  Reply Henrieke 12 juni 2016 at 14:35

  Volgens mij ben ik heel erg gemiddeld qua persoonlijke verzorging. Ik gebruik wel altijd graag Chilly gel onder de douche, zodat álles fris is. Vochtige wc-doekjes krijg ik na een aantal dagen altijd bultjes van.

  Mijn huis is doorgaans netjes en opgeruimd, dat is wel zo lekker om in te leven!

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 20 mei 2016 at 19:25

  Ik had altijd snoetenpoetsers in mijn tas. Recent had ik een onderzoek in het ziekenhuis en ja ik wil dan wel fris op de behandeltafel en griste bij mijn moeder een sachet met doekjes mee. Vind dat mij toch meer zekerheid geven.

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 19 mei 2016 at 23:47

  Ik heb overal doekjes , in de auto allesreiniger doekjes voor knoei momenten en snoetenpoetsers (aardbei/banaan deze Danoontjes geur word trouwens niet gewaardeerd nu de jongste 15 is)
  Op de toiltet zowel doekjes voor ’t sanitair als voor de bibs.
  In mijn handtas flesjes desinfect.spray en pocket size wet tissieus en thuis in de woonkamer een gewone grote verpakking geurloze baby poetsdoeken voor vieze handen, monden e.d. hoewel uiteindelijk toch alles aan hun sokken word afgeveegd.
  Maar goed…..ze staan er, en dat ze er staan is ook wel een beetje tic te noemen.
  PS ook in de badkamer staan er minstens 3 pakjes met make up reinigings doekjes.
  Halleluja voor reinigingsdoekjes ;-)

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 19 mei 2016 at 23:41

  Ik zweer bij vochtig toiletpapier. Ik krijg er altijd een heel schoon gevoel bij. Eigenlijk moet je er nooit aan beginnen, want ik kan niet meer zonder, haha. De doekjes van Eet heb ik nog niet geprobeerd, binnenkort maar even inslaan!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 mei 2016 at 20:46

  Inderdaad zo handig ;-)

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 19 mei 2016 at 20:33

  Ik krijg helaas uitslag van dat soort doekjes…

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 19 mei 2016 at 15:36

  ik hou van zulke doekjes, niet alleen op de wc maar ze zijn ook ideaal om swatches weer van je handen/armen af te krijgen :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 mei 2016 at 15:55

   Haha, yes! Daar gebruik ik ze ook wel eens voor, heel handig :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.