Beauty

How to | Mijn wenkbrauwen routine

24 mei 2016

mijn wenkbrauwen routine 1 - How to | Mijn wenkbrauwen routine
Ik krijg op social media, via de mail en website regelmatig berichtjes hoe ik mijn wenkbrauwen doe en welke producten ik hiervoor gebruik. Nu heb ik van mijzelf best rampzalige wenkbrauwen – je zal het zo wel zien op de voorfoto.. – en dat terwijl een paar goed vormgegeven wenkbrauwen juist zoveel kan doen voor het gezicht. Iets wat je op de voor- en nafoto onderaan dit artikel ook goed zal kunnen zien. Ik heb in de loop der tijd een vast stappenplan voor mijzelf ontwikkeld en ga je vandaag stap voor stap mijn wenkbrauwen routine laten zien.

mijn wenkbrauwen routine 2 - How to | Mijn wenkbrauwen routine
Laat ik beginnen met even op te noemen welke producten ik allemaal gebruik en in welke kleuren. Mocht je eenzelfde huidtype hebben als mij met een koele ondertoon dan zijn dit zeker producten die je eens de kans moet geven, de producten zijn allemaal koel en assig van kleur met amper tot geen warmte en oranje tonen erin.

Tweezerman slanted pincet
KIKO eyebrow marker – 02
Anastasia brow wiz – medium ash
The Balm smoke balm palette – oogschaduw in Spark
Milani brow shaping clear gel.

En ik maak gebruik van twee kwasten; namelijk de Boozybrush flat definer A11 voor het aanbrengen van de oogschaduw (die ik als wenkbrauwpoeder gebruik) en Boozybrush lash A18 om de wenkbrauwen door te kammen.

mijn wenkbrauwen routine 4 - How to | Mijn wenkbrauwen routinemijn wenkbrauwen routine 3 - How to | Mijn wenkbrauwen routine

1. Ik begin met mijn kale wenkbrauwen. Omdat ik in mijn tienerjaren nogal last van plukwoede had mis ik op bepaalde stukken wat haren die helaas niet meer terug willen groeien. De rest hou ik netjes bij met een pincet en ik doe mijn best de natuurlijke vorm en volheid wat meer terug te laten komen.

2. Op deze twee kale delen aan de onderkant in het midden gebruik ik de eyebrow marker om hier wat vorm terug te geven wat hierna gegarandeerd de hele dag blijft zitten.

3. Voor de rest geef ik mijn wenkbrauwen de gewenste vorm en boog met het wenkbrauwpotlood waarna ik de haartjes even doorborstel. Het potlood is een klein beetje vettig waardoor hij goed pakt op de huid maar het kan een beetje ‘hard’ ogen als ik het zo laat en ik hou van een zoveel mogelijk natuurlijk ogende wenkbrauw.

4. Om de wenkbrauwen wat egaler maar ook zachter te maken gebruik ik nu een klein beetje van de matte bruine oogschaduw en een stevig plat oogschaduwkwastje. En als laatste maak ik het geheel af met een transparante wenkbrauwgel.

mijn wenkbrauwen routine 5 - How to | Mijn wenkbrauwen routine

Het lijkt heel wat om toe te voegen aan je dagelijkse routine, maar het is letterlijk in twee minuutjes gedaan en het is het zo enorm waard. Kijk dan, wat een enorm verschil! Van bijna onzichtbare wenkbrauwen met redelijk wat kale plekken naar mooi gevormde aanwezige wenkbrauwen die er alsnog natuurlijk uit zien en de hele dag op hun plek blijven. Tsjah, voor mij een onmisbare stap in mijn make-uproutine zoals je kan begrijpen..

Heb jij ook een wenkbrauwen routine of ben je gezegend met mooie volle en gevormde wenkbrauwen van jezelf?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 26 mei 2016 at 09:49

  Ik vind dat je je wenkbrauwen erg mooi, zelf ben ik niet zo handig vind ik met mijn wenkbrauwen.

 • Avatar van annagerriee
  Reply annagerriee 24 mei 2016 at 21:01

  Ik ga de deur niet uit zonder mijn wenkbrauwen te doen. Vind je de wenkbrauwegel van Milani ook zo fijn?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 mei 2016 at 09:02

   Ja, heel erg fijn! Niet zo ‘lijmerig’ als veel er zijn maar ze blijven toch de hele dag in model. Top!

 • Avatar van schokokamel
  Reply schokokamel 24 mei 2016 at 20:59

  Ik ben ook een jaartje geleden eraan begonnen en het ziet er zo veel beter uit! Als ik nu naar foto’s van mezelf kijk van toen ik bijna niks met mijn wenkbrauwen deed lijkt het voor mij als of ik gewoon geen wenkbrauwen had…maar ik ben nog steeds altijd op zoek naar nieuwe producten en dingen om te testen, en dit is dus een goede inspiratie!

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
rituals the ritual of karma
Rituals | The Ritual of Karma (summer limited edition)

Oohlala, als je een fan bent van cleane en vrouwelijke, zachte geuren dan ga je met deze summer limited edition...

Sluiten