Beauty

How to | Mijn wenkbrauwen routine

24 mei 2016

wenkbrauwen routine
Ik krijg op social media, via de mail en website regelmatig berichtjes hoe ik mijn wenkbrauwen doe en welke producten ik hiervoor gebruik. Nu heb ik van mijzelf best rampzalige wenkbrauwen – je zal het zo wel zien op de voorfoto.. – en dat terwijl een paar goed vormgegeven wenkbrauwen juist zoveel kan doen voor het gezicht. Iets wat je op de voor- en nafoto onderaan dit artikel ook goed zal kunnen zien. Ik heb in de loop der tijd een vast stappenplan voor mijzelf ontwikkeld en ga je vandaag stap voor stap mijn wenkbrauwen routine laten zien.

wenkbrauwen routine
Laat ik beginnen met even op te noemen welke producten ik allemaal gebruik en in welke kleuren. Mocht je eenzelfde huidtype hebben als mij met een koele ondertoon dan zijn dit zeker producten die je eens de kans moet geven, de producten zijn allemaal koel en assig van kleur met amper tot geen warmte en oranje tonen erin.

Tweezerman slanted pincet
KIKO eyebrow marker – 02
Anastasia brow wiz – medium ash
The Balm smoke balm palette – oogschaduw in Spark
Milani brow shaping clear gel.

En ik maak gebruik van twee kwasten; namelijk de Boozybrush flat definer A11 voor het aanbrengen van de oogschaduw (die ik als wenkbrauwpoeder gebruik) en Boozybrush lash A18 om de wenkbrauwen door te kammen.

wenkbrauwen routine wenkbrauwen routine

1. Ik begin met mijn kale wenkbrauwen. Omdat ik in mijn tienerjaren nogal last van plukwoede had mis ik op bepaalde stukken wat haren die helaas niet meer terug willen groeien. De rest hou ik netjes bij met een pincet en ik doe mijn best de natuurlijke vorm en volheid wat meer terug te laten komen.

2. Op deze twee kale delen aan de onderkant in het midden gebruik ik de eyebrow marker om hier wat vorm terug te geven wat hierna gegarandeerd de hele dag blijft zitten.

3. Voor de rest geef ik mijn wenkbrauwen de gewenste vorm en boog met het wenkbrauwpotlood waarna ik de haartjes even doorborstel. Het potlood is een klein beetje vettig waardoor hij goed pakt op de huid maar het kan een beetje ‘hard’ ogen als ik het zo laat en ik hou van een zoveel mogelijk natuurlijk ogende wenkbrauw.

4. Om de wenkbrauwen wat egaler maar ook zachter te maken gebruik ik nu een klein beetje van de matte bruine oogschaduw en een stevig plat oogschaduwkwastje. En als laatste maak ik het geheel af met een transparante wenkbrauwgel.

wenkbrauwen routine

Het lijkt heel wat om toe te voegen aan je dagelijkse routine, maar het is letterlijk in twee minuutjes gedaan en het is het zo enorm waard. Kijk dan, wat een enorm verschil! Van bijna onzichtbare wenkbrauwen met redelijk wat kale plekken naar mooi gevormde aanwezige wenkbrauwen die er alsnog natuurlijk uit zien en de hele dag op hun plek blijven. Tsjah, voor mij een onmisbare stap in mijn make-uproutine zoals je kan begrijpen..

Heb jij ook een wenkbrauwen routine of ben je gezegend met mooie volle en gevormde wenkbrauwen van jezelf?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 26 mei 2016 at 09:49

  Ik vind dat je je wenkbrauwen erg mooi, zelf ben ik niet zo handig vind ik met mijn wenkbrauwen.

 • Avatar van annagerriee
  Reply annagerriee 24 mei 2016 at 21:01

  Ik ga de deur niet uit zonder mijn wenkbrauwen te doen. Vind je de wenkbrauwegel van Milani ook zo fijn?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 mei 2016 at 09:02

   Ja, heel erg fijn! Niet zo ‘lijmerig’ als veel er zijn maar ze blijven toch de hele dag in model. Top!

 • Avatar van schokokamel
  Reply schokokamel 24 mei 2016 at 20:59

  Ik ben ook een jaartje geleden eraan begonnen en het ziet er zo veel beter uit! Als ik nu naar foto’s van mezelf kijk van toen ik bijna niks met mijn wenkbrauwen deed lijkt het voor mij als of ik gewoon geen wenkbrauwen had…maar ik ben nog steeds altijd op zoek naar nieuwe producten en dingen om te testen, en dit is dus een goede inspiratie!

 • Avatar van Anouk
  Reply Anouk 24 mei 2016 at 19:48

  Mooi zeg! Ik ben gezegend met mooi gelijke wenkbrauwen met een mooie vorm, hoef er niets aan te doen. Zijn alleen niet zo vol qua haartjes, dus soms vul ik ze in met een potlood van Kiko of een wenkbrauwpoeder dat ik ooit in een beautybox kreeg…maakt ze heel sprekend, is nog wel wennen!

 • Avatar van Sara
  Reply Sara 24 mei 2016 at 19:21

  Ook ik doe iedere dag mijn wenkbrauwen. Jouw wenkbrauwen hebben een prachtige vorm die goed bij je gezicht past.

 • Avatar van Kareth Anne Weaver
  Reply Kareth Anne Weaver 24 mei 2016 at 15:48

  Ik ben al jaren een enorme fan van Anastasia (ooit in NL morgen introduceren:)) en vindt ze nog steeds de beste, maar gelukkig zit er op Ibiza ook een Kiko dus daar ga ik dan ook maar eens mee aan de slag. Naar mate dat je ouder wordt worden je wenkbrauwen nl. steeds dunner :(. Heel goed om hier dus met potlood en penseel mee aan de slag te gaan want wat mij betreft is het the finishing touch van je look!

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 24 mei 2016 at 15:08

  Jij hebt prachtige wenkbrauwen!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 24 mei 2016 at 13:56

  in het dagelijks leven doe ik niks met mijn wenkies, maar voor shoots e.d. gebruik ik een blond kleurig potloodje en een licht blonde wenkbrauwgel :)

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 24 mei 2016 at 13:17

  Ik ben echt fan van jouw brows! Ik heb net als chucky ook een litteken in mijn wenkbrauw. Dat is echt heel irritant want daardoor staan ze scheef. Ik vind het nog al een toestand mijn wenkbrauwen, dus dit artikel komt zeker van pas!

 • Avatar van Kiss & Make-up (@Kissmakeupblog)
  Reply Kiss & Make-up (@Kissmakeupblog) 24 mei 2016 at 11:59

  Je wenkbrauwen zien er altijd top uit! Leuk om te weten hoe je ze zo krijgt.

 • Avatar van Nicole @ Everyday-Life.nl
  Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 24 mei 2016 at 11:43

  Wow wat een verschil!! Echt heel erg mooi!!!

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 24 mei 2016 at 11:18

  Wat leuk om stap voor stap jouw routine te zien. Wat maak je jouw wenkbrauwen trouwens mooi zeg, staat je heel erg goed die vorm en die kleur.

 • Avatar van hillybillybeauty
  Reply hillybillybeauty 24 mei 2016 at 09:21

  Dat plukken heb ik ook zoooooo ontzettend vaak gedaan. Spijtig! Ik gebruik nu het catrice setje, maar ik moet het nog uitbreiden met een potlood om het iets dekkender te krijgen. Daar ga ik binnenkort maar eens voor op pad. Die van jou zijn prachtig!

 • Avatar van jeapiebel
  Reply jeapiebel 24 mei 2016 at 08:43

  Ik heb een ander ondertoon, maar het is altijd leuk om iemand anders routine te kijken. Er is zeker een enorm verschil.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 24 mei 2016 at 08:30

  Wauwie, ziet er heel erg mooi uit!

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 24 mei 2016 at 08:27

  Het resultaat mag er inderdaad wezen! Ik verf mijn wenkbrauwen om de zoveel weken, maar teken ze ook iedere dag bij. Zoals je zegt, wenkbrauwen doen zoveel voor je gezicht!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 24 mei 2016 at 08:21

  Het ziet er heel mooi natuurlijk uit! :)

 • Avatar van Babs
  Reply Babs 24 mei 2016 at 08:21

  Ik heb vreselijke wenkbrauwen… en wat ik ook doe, ze blijven ongelijk. Ik vind het best moeilijk om de suggestie te wekken dat er meer haartjes lijken te zitten. Het wordt dan snel te donker en te hard… maar altijd dankbaar voor wenkbrauw tutorials!

 • Avatar van Bianca Ronday
  Reply Bianca Ronday 24 mei 2016 at 07:51

  Wauw, wat een verschil en dat op een positieve manier. Ze zijn mooi een krachtig en niet overdreven aanwezig.

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 24 mei 2016 at 07:34

  Zo,… En ik dacht altijd dat ze van jezelf zo mooi waren! Is mij dus nooit opgevallen, dus chapeau!
  Ik werk ze niet elke dag bij, wel als ik er op uit ga. Vaak een potloodje en een poedertje. Een wenkbrauw gel zoek ik nog.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 mei 2016 at 08:40

   Wow, dat vind ik toch wel een groot compliment hoor. Dankjewel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 mei 2016 at 08:41

   Oh, en de wenkbrauwgel van Milani vind ik tot nu toe top! Ben hem net een weekje aan het testen ongeveer :)

  • Avatar van Seren
   Reply Seren 24 mei 2016 at 11:40

   Ik sluit me hierbij aan! ze zien er echt prachtig uit, ik dacht ook dat je ze van nature zo had!

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 24 mei 2016 at 07:26

  Wat een verschil he om even je wenkbrauwen te doen. Eerst deed ik het nooit (2.5 jaar terug), maar nu sla ik deze stap nooit meer over x

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 24 mei 2016 at 07:15

  Ziet er goed uit, fijne producten gebruik je! Ik moet zeggen dat ik die van mij vaak zat niet doe omdat het bij mij juist wel veel tijd lijkt te kosten hah, maar ben er dan ook niet zo goed in. Vind getinte wenkbrauwgel wel een enorm geniale uitvinding!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 mei 2016 at 08:41

   Ik heb de perfecte getinte wenkbrauwgel alleen helaas nog niet kunnen vinden.. Of te donker of te oranje/warm :(

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 mei 2016 at 06:38

  Nooit geweten dat jij zo goed jouw wenkbrauwen kan bijtekenen.
  Veel producten gebruik je ervoor.
  Eigenlijk moet ik ook spullen kopen om ze bij te werken en de juiste vorm te geven.
  Was nl. als kind gevallen en van 1 van de wenkbrauwen is een beetje weg en dat is niet mooi.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 mei 2016 at 08:42

   Om zo’n litteken in je wenkbrauw te kunnen verbergen is de tattoo-stift van Kiko echt wel een aanrader. Succes!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.