Beauty

Bio-Oil | Review, tips & tricks

26 juni 2016

bio oil review
Er zijn van die producten die door de jaren heen steeds terug weten te komen in mijn verzorgingsroutine en zo is dat ook met Bio-Oil. Het blijft zo’n ontiegelijk veelzijdig product en is daarnaast ook nog eens redelijk betaalbaar en gemakkelijk te verkrijgen. Ik vertel je in dit artikel wat meer over het product en de veelzijdigheid ervan èn je maakt ook nog eens kans op 1 van de 10 flacons met de winactie onderaan. Good luck!

bio oil review
Waar kan je Bio-Oil allemaal voor gebruiken?

Bio-Oil is een huidolie die je kan gebruiken om littekens te versoepelen, huidstriemen (striae) en pigmentvlekken te verminderen en is bovenal een fijn product voor de verouderde en droge huid om deze weer zacht aan te laten voelen en een mooie glow te geven. Maar er is nog veel meer waarvoor je dit multifunctionele product kan gebruiken.

Zo vind ik het bijvoorbeeld heel erg fijn om de olie te gebruiken voor mijn nagelriemen en hielen voor het slapen gaan want de volgende ochtend is dit allemaal gelijk een heel stuk zachter. Ook gebruik ik hem als soort van masker-serum door enkele druppels door een gezichtsmasker te mengen of vooraf aan te brengen op mijn schone gezicht en daaroverheen het masker. Ik heb zo het idee dat elk masker hiervoor net even wat meer geschikt raakt voor de drogere huid zoals ik heb. Ook kan je het als haarolie gebruiken maar je moet hierbij wel echt heel zuinig te werk gaan voor je er vet haar van krijgt.. Even een paar druppels opwarmen in je handen en vervolgens door de lengtes van je haar en in de puntjes aanbrengen en je haar glanst meer, wordt minder statisch en is minder pluizend! En dan kan je het ook nog gebruiken als badolie en after sun. Superhandig om in huis te hebben dus!

bio oil review

De ingrediënten
Er zit onder andere een redelijk hoge concentratie vitamine A (retinol) in wat de huidstructuur verbetert, de aanmaak van collageen en elastine stimuleert en bijvoorbeeld pigmentvlekjes vermindert. Ook zit er zonnebloemolie, vitamine E, kamille, lavendel, rozemarijn, calendula, soja olie en bisabolol in wat beschermende, kalmerende, voedende en helende eigenschappen hebben. Let op: mocht je een heel gevoelige huid hebben dan zou je in verband met onder andere de toegevoegde parfum en en lavendelolie misschien een beetje voorzichtig moeten zijn.

De geur van de olie is heel erg zacht en subtiel en blijft niet lang achter op de huid. Qua gevoel heeft het product wat weg van een droge olie; het maakt de huid wel gelijk lekker soepel en zacht en laat een mooie glow achter, maar hij voelt niet vet of plakkerig aan. Een klein beetje per keer inmasseren is echt meer dan voldoende waarmee het product ook nog eens lekker zuinig in gebruik is en je dus lang met je flesje doet.

Bio-Oil is verkrijgbaar in verschillende formaten vanaf 60ml/€11,95 bij verschillende drogisterijen, apotheken en gezondheidswinkels.

bio oil review

Winactie
Ik mag maar liefst 10 flesjes Bio-Oil weggeven! Wil jij kans maken? Laat dan onder dit artikel een reactie achter met jouw motivatie en je maakt al kans. Voor een extra kans zou ik het leuk vinden als je mijn Facebookpagina liket en het bericht wat bij dit artikel hoort liket en deelt :) Meedoen met deze winactie kan tot en met zaterdag 2 juli 2016, 23.59 uur.

Heb jij al ervaring met Bio-Oil? Of waarom zou jij het graag willen proberen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Dee
  Reply Dee 1 juli 2016 at 23:07

  Om te proberen de littekens van waterpokken in mijn gezicht wat te verminderen..
  Van alles geprobeerd, maar tot nu toe zonder enig resultaat.
  En mijn nagelriemen ga ik er zeker ook lekker mee behandelen!

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 1 juli 2016 at 20:30

  Door een zink tekort heb ik heel wat striemen op mijn bovenarmen. Ik ben enorm benieuwd of dit product deze wat kan verzachten!

 • Avatar van Sabrina
  Reply Sabrina 30 juni 2016 at 23:11

  Ik zou deze graag winnen, heb het nooit gekocht omdat het best duur is. Ik denk dat het heel goed is voor mijn ruwe ellebogen. Fb ook het bericht geliked en gedeeld!

 • Avatar van Lies
  Reply Lies 30 juni 2016 at 22:36

  Klinkt echt heel fijn en goed! Ik heb bio-oil nog niet eerder geprobeerd, maar het lijkt me erg handig voor zowel een lelijk litteken als mijn striae! Beide zou ik graag een stuk onzichtbaarder hebben ;-)

 • Avatar van EE Alphen
  Reply EE Alphen 30 juni 2016 at 17:08

  Al zo vaak zien staan, maar nee, nog nooit geprobeerd. Ik heb een litteken op mijn hand, striae en een droge huid door een huidaandoening. Het klinkt alsof Bio Oil echt een goed product is, dus ik zou het graag eens willen proberen!

  Elisabeth

 • Avatar van Kitty
  Reply Kitty 30 juni 2016 at 05:23

  Lijkt me heerlijk spul. Ik heb een fors litteken op mijn arm waar ik het op zou willen proberen.

 • Avatar van Domenica
  Reply Domenica 29 juni 2016 at 22:48

  Graag zou ik een flesje willen winnen! Ik heb altijd al een droge huid gehad, soms is dit er zichtbaar bij mijn neus wat erg vervelend is. Ook op mijn vingers schilfert de huid als het ware altijd. Ook heb ik een wijnvlek op mijn linkerwang, benieuwd wat de olie eventueel hiermee doet!

  • Avatar van ikke
   Reply ikke 30 juni 2016 at 10:15

   heb lidtekens op mijn arm,ben erg benieuwd

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 29 juni 2016 at 22:34

  Ik hoor zoveel over Bio-oil maar ik ken het zelf niet. Hoog tijd om het te gaan uitproberen ;-)

 • Avatar van Saskia1954
  Reply Saskia1954 29 juni 2016 at 21:26

  Dit multifunctionele product zou ook mij goed van pas komen (60+huid, zwemhaar, enz).

1 4 5 6

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
blux box review
BLUX box unboxing & review (juni 2016)

Nadat ik een tijdje geleden een grote limited edition BLUX box aan je liet zien, is er nu een normale...

Sluiten