Beauty

Love it! | Dermalogica charcoal rescue masque

16 juni 2016

dermalogica charcoal rescue masque
Als ik heel eerlijk ben schiet de tijd nemen voor een gezichtsmaskertje er enorm bij in en denk ik hier alleen aan in periodes van wat extra stress en dergelijke – zoals nu met de verhuizing – waarbij ik echt kan merken dat mijn huid wel wat extra’s kan gebruiken. Ik ontving een tijdje geleden het Dermalogica charcoal rescue masque wat de oplossing zou zijn voor een vermoeide en doffe huid en probeerde hem uit. Vandaag vertel ik je er alles over!

dermalogica charcoal rescue masque
Ik heb zelf een drogere en gevoeligere huid en ben daarom met bepaalde ingrediënten erg voorzichtig en smeer daarom zeker niet alles zomaar op mijn gezicht. Maar toen ik las dat dit masker overtollig talg verwijdert, poriën verfijnt, roodheid vermindert, de huid zachter maakt en een gezonde uitstraling geeft was ik om. De onregelmatige, drukke en stressvolle dagen en slechte nachten zorgen toch voor een wat minder egaal en wat ruwer huidje dan ik gewend ben :(

dermalogica charcoal rescue masque

Het Dermalogica charcoal rescue masque masker reinigt de huid diep, verwijdert dode huidcellen en stimuleert celvernieuwing. Geactiveerde houtskool wordt al erg lang in verzorgingsproducten gebruikt vanwege de adsorberende eigenschap (hecht vuil en gifstoffen aan zich), verder zit er onder andere zwavel in voor celvernieuwing en antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen, vulkaanas, zeezout en bamboe extract voor het zachter maken van de huid door de exfoliërende werking, phytic acid, melkzuur en amandelzuur als chemische exfoliant die de huid verhelderen en collageenaanmaak stimuleren, niacinamide wat roodheid vermindert, hydraterende glycerine en voedende en beschermende vitamine E.

Fijn om te weten: het masker bevat geen parabenen, chemische geur- en kleurstoffen en alcohol en zijn dierproefvrij.

dermalogica charcoal rescue masque

Het masker schrikt wellicht door de kleur af maar is voor elk huidtype geschikt. Je brengt het masker aan op je schone en droge huid, laat het 7 tot 10 minuten inwerken, masseert dan met vochtige vingertoppen het masker met ronddraaiende bewegingen op je huid en spoelt het vervolgens af met lauwwarm water. Tijdens het inwerken prikkelt het masker en voel je dat hij iets ‘strak’ aanvoelt en een klein beetje indroogt, maar niks wat heel onprettig is of voor roodheid zorgt na het afspoelen.

dermalogica charcoal rescue masque

Normaal gesproken merk ik na een maskertje enkel direct erna wat verschil. Het komt dus niet vaak voor dat ik ook denk dat ze op langere termijn wat voor de huid doen. Dat is bij het Dermalogica charcoal rescue masque zeker anders. Na enkele keren gebruik merkte ik namelijk dat mijn huid echt begon op te knappen, minder rood was en zachter aanvoelde en dat terwijl ik verder niks aan mijn routine veranderd had. Een goede test dus!

Het Dermalogica charcoal rescue masque is verkrijgbaar voor €59,90 (75ml). De producten van Dermalogica zijn verkrijgbaar in enkele salons en via hun eigen webwinkel, klik hier voor de verkooppunten en de webshop.

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van beautifulday4makeup
  Reply beautifulday4makeup 18 juni 2016 at 12:48

  Hij klinkt erg fijn zeg!

 • Avatar van Anna Gerrie - Beautyonthefarm
  Reply Anna Gerrie - Beautyonthefarm 16 juni 2016 at 17:31

  Lijkt mij een fijn masker. Klei is inderdaad een krachtigere reiniger!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 juni 2016 at 23:14

   Ik ben er ook steeds gekker op aan het worden en dat terwijl ik dacht dat het voor mijn droge en gevoelige huid te ‘hard’ zou zijn :)

 • Avatar van Chantalle
  Reply Chantalle 16 juni 2016 at 13:39

  Dit lijkt me een heel fijn masker! Ik zou het alleen niet kopen voor dat geld..

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 16 juni 2016 at 11:55

  Lijk me fijn maar 60 euro ? iets te veel van het goede helaas

 • Avatar van Hilde
  Reply Hilde 16 juni 2016 at 10:16

  Ik hou van maskers!! Op dit moment probeer ik wat budget en mid budget uit ( omdat mijn geld nu voornamelijk naar make-up en body producten gaat..haha ). Maar in het najaar wil ik deze wel proberen! http://www.hillybillybeauty.nl

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 16 juni 2016 at 10:08

  Klinkt goed! Het ziet er wel klassiek uit, alsof je een modderbadje hebt genomen :)

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 16 juni 2016 at 09:51

  Wow, altijd fijn als een product ook echt resultaat geeft

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 16 juni 2016 at 09:45

  Ik gebruik dit merk en masker graag, ook meteen het eenige masker dat voor mijn gevoel ook echt iets toevoegd aan de verzorging van mijn huid. Fijn om te lezen dat jij hier ook zo tevredn over bent. Maar best wel prijzig he?!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 juni 2016 at 23:15

   Hij is inderdaad best prijzig, maar zoooo lekker. Leuk om te horen dat jij er ook zo tevreden over bent!

 • Avatar van Mieke | Mieksmind
  Reply Mieke | Mieksmind 16 juni 2016 at 09:43

  Klinkt super goed vooral dat je merkt dat het voor langere termijn ook wat voor jou doet. Voor mij is het nu alleen veel te prijzig, maar wie weet voor een ander! Leuke review

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 16 juni 2016 at 09:21

  klinkt super nice :D

 • Avatar van Yust
  Reply Yust 16 juni 2016 at 08:05

  Fijne review. Ik ben nu ook wel benieuwd hoe het voor mijn huid werkt.
  Is het zuinig in gebruik? Maw kun je lang met de tube doen…

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 16 juni 2016 at 07:16

  Wat een ‘bijzonder’ masker.. gelukkig ook maar voor dat bedrag! Ik ben nu erg nieuwsgierig geworden naar dit masker zeg!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 juni 2016 at 06:41

  Wat fijn dat dit masker waar voor het geld is!

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.