Beauty

Budget beauty tip | Etos hypo allergenic skincare

7 juni 2016

etos hypo allergenic
Etos heeft hun skincare lijnen aangepast en uitgebreid en er is voor elk huidtype een passende en complete verzorgingslijn te vinden. Ik als skincarejunkie met een gevoeligere huid was natuurlijk direct benieuwd naar de producten uit de Etos hypo allergenic lijn. De verpakking ziet er alvast goed uit, maar word ik er qua ingrediënten en een eerste kennismaking ook blij van? Ik vertel je er vandaag alles over!

etos hypo allergenic
De Etos hypo allergenic lijn is geschikt voor zelfs de meest gevoelige huidjes en heeft het Huid Allergie Keurmerk, wat een initiatief is van het Huidfonds. Het mooie is dat elke lijn echt compleet is; dus van reinigingsproducten tot aan een goede nachtverzorging. Deze hypoallergene lijn is totaal nieuw in het assortiment opgenomen en ik denk dat ze daar een goede stap mee gezet hebben. De lijn is namelijk vrij van alle bekende allergenen zoals parfum, kleurstoffen, parabenen en andere conserveringsmiddelen en zitten allemaal in een hygiënische tube of pompflacon.

De complete Etos hypo allergenic skincare lijn bestaat uit de volgende producten:

cleansing milk 200ml, €3,99
cleansing tonic 200ml, €3,99
cleansing foam 150ml, €4,99
eye cream 15ml, €6,99
day cream SPF15 50ml, €5,99
night cream 50ml, €5,99.

Aangezien je vaak de combi milk + tonic of foam + tonic maakt heb je niet eens per se alle producten uit de lijn nodig, waardoor je voor nog geen €28,- een complete huidverzorgingslijn kan aanschaffen.

etos hypo allergenic

Ben ik nog steeds enthousiast als ik de ingrediëntenlijsten bekijk? Ik zie kalmerende, hydraterende en verzorgende ingrediënten zoals glycerine, panthenol, aloë vera, shea boter, vitamine E en hyaluronzuur waar ik zeker van onder de indruk ben. In zo’n enorm betaalbare producten dus geen agressieve of huidirriterende ingrediënten! Laat je namelijk niet afschrikken door de alcoholen die in de lijstjes te vinden zijn zoals behenyl alcohol en cetyl alcohol want dit zijn juist ‘vettende’ alcoholen die de huid voeden, verzachten, gladder maken en helpen om vocht beter vast te houden.

Ik zou zelf gaan voor een reinigingsolie om make-up en vuiltjes mee te kunnen verwijderen en daarnaast de tonic uit deze lijn aangevuld met de bijbehorende oogcrème, dagcrème en nachtcrème. Alle producten hebben een heel zachte neutrale geur, de oogcrème is niet te vol, de nachtcrème lekker voedend zonder te vet te zijn en de dagcrème met SPF laat geen wit laagje achter, geeft een mooie glow en werkt ook fijn onder make-up. I’m impressed!

Ik denk dat Etos met deze hypo allergenic verzorgingslijn echt een goede stap heeft gezet en dat veel meiden en vrouwen hier heel erg blij mee gaan zijn ♥

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Suus
  Reply Suus 16 december 2016 at 10:27

  Misschien een stomme vraag, maar plakt te tonic bij jou ook zo na gebruik? Ik heb hier normaal echt nooit last van. Over de dag en nachtverzorging ben ik wel heel erg te spreken

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 december 2016 at 10:28

   Hi Suus, nee ik had hier geen last van.. Of het is me nooit opgevallen omdat ik er gelijk na serum en/of crème aan bracht..

 • Avatar van Romy Nijhof
  Reply Romy Nijhof 4 juli 2016 at 19:12

  Heyy, zoals je de producten vermeldt lijken ze hele fijne en betrouwbare producten, ook een goede review! Ik was wel geïnteresseerd in de cleansing producten en daar heb ik ook een vraag over: is de tonic of de melk variant een betere keuze?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 juli 2016 at 13:00

   Ik heb zelf een voorkeur voor een oliereiniger in combinatie met een lotion/tonic maar helaas zit die niet in deze lijn. Wel wordt vaak geadviseerd om eerst een reinigingsproduct zoals een milk of de foam te gebruiken en daarna de tonic. Het is dus voor een betere reiniging beter om èn èn te doen ;)

 • Avatar van Suus
  Reply Suus 28 juni 2016 at 20:44

  Is de eerste oogcreme waar ik tegen kan. Bij verschillende ervaar ik het gevoel alsof er iets in mijn oog zit, maar met deze heb ik daar geen last van. En de dagcreme en nachtcreme zijn ook fijn en vrij rijk. Geen geprikkel, rode vlekken of jeuk na gebruik. Had ik niet verwacht voor deze prijs. :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 juni 2016 at 21:48

   Leuk om te horen dat jij ook zo enthousiast bent!

 • Avatar van Hanneke
  Reply Hanneke 24 juni 2016 at 22:53

  Super fijn zo’n verzorgingslijn en voor dat totaal bedrag. Mijn huid reageert toch al zo verschillend elk seizoen. Ik vind de duurdere producten niet altijd fijn in gebruik. Dus ik ga deze zeker proberen.
  Dank je wel voor de review.

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 9 juni 2016 at 17:23

  Ik vind vooral de dagcreme een echte aanwinst…en zo budget :-)

 • Avatar van Marleen
  Reply Marleen 8 juni 2016 at 12:22

  Ziet er heel goed uit! Zitten er in de tonic ook geen slechte alcoholen? Dat zou top zijn!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juni 2016 at 22:10

   Nee, die zitten er zeker niet in! :)

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 7 juni 2016 at 19:05

  Goed hoor dat de Etos met zo’n lijn en betaalbaar ook komt.

 • Avatar van Simplynspecial
  Reply Simplynspecial 7 juni 2016 at 16:55

  Ik ben hier wel benieuwd naar! De vormgeving is iig al leuk :) Mijn huid is alleen ook met vlagen wat onzuiver dus twijfel een beetje of deze lijn wel geschikt is voor mijn huid.

  • Avatar van Suus
   Reply Suus 8 juli 2016 at 22:02

   Ik zou vooral kijken of je huid ook droog is. Ook een droge huid kan soms wat onzuiver zijn. Is ze droog dan raad ik hem je aan. Want hij hydrateert ontzettend goed. Het is echt een volle creme. Neigt ze meer naar de vettere kant, dan zou ik hem niet kopen. Anders word je huid hier alleen maar onzuiver van. ;)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 7 juni 2016 at 16:50

  Klinkt erg goed voor de etos!

 • Avatar van Chantalle
  Reply Chantalle 7 juni 2016 at 11:15

  Dit klinkt echt als een hele fijne lijn. Ik ben er erg benieuwd na!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 7 juni 2016 at 10:59

  Dat klinkt inderdaad heel goed allemaal, nice.

 • Avatar van Mieke | Mieksmind
  Reply Mieke | Mieksmind 7 juni 2016 at 10:07

  Klinkt inderdaad heel goed en een prima prijs om meteen helemaal klaar te zijn!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 7 juni 2016 at 09:53

  Wat super dat de Etos dit heeft, daar ga ik zeker naar kijken als ik er weer ben. Fijne review.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 7 juni 2016 at 09:29

  Oeh, klinkt heel erg fijn!!

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 7 juni 2016 at 08:29

  Ooooh fijne tip! Dit speel ik ook door naar mijn vriendin.
  Sorry voor mijn afwezigheid recentelijk, zat ff in feest, maar ook droevige modus, beetje rare week.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 juni 2016 at 12:36

   Ik hoop dat het snel beter gaat allemaal! <3

 • Avatar van Margo
  Reply Margo 7 juni 2016 at 08:01

  Ah wat is dit fijn zeg. Klinkt echt goed! Hoop dat er ook nog shampoos en dergelijke bijkomen. Ga vanmiddag gelijk even langs de Etos bij m’n werk om de foam en de tonic aan te schaffen ?

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 7 juni 2016 at 07:53

  Dat ziet er goed uit! En ook heel betaalbaar!Zit er parfum in de produkten?

  • Avatar van Suzanne
   Reply Suzanne 7 juni 2016 at 09:59

   Nee, er zit geen parfum in!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 juni 2016 at 12:37

   Nee, er zit geen parfum in de producten :)

 • Avatar van Bianca Ronday
  Reply Bianca Ronday 7 juni 2016 at 07:00

  De lijn had ik al zien staan, maar zo stom dat je door de prijs toch twijfelt aan de kwaliteit. Misschien toch maar eens gaan proberen, want ik ben niet zo’n smeerder en dan zijn de reguliere producten wel erg duur.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 juni 2016 at 12:37

   Ik snap je wel hoor, dat je dan ergens denkt dat het niet echt ‘iets’ kan zijn. Maar niks minder waar dus! :)

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 7 juni 2016 at 06:49

  Wat een goede tip. Ik zag het al in de nieuwste folder en werd nieuwsgierig. Ik ga deze lijn zeker eens proberen als mijn huidige producten op zijn.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 juni 2016 at 06:39

  Wat een fijne review!
  Nu ik je artikel gelezen heb ga ik eens snel een kijkje nemen in de winkel die dit verkoopt.

  Xoxo

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 7 juni 2016 at 06:33

  Deze producten klinken erg goed. Wat ik ook tof vind is dat Etos zo’n mooie vormgeving heeft voor haar producten. Ik, als ‘vormgeving junkie’ vind dat echt geweldig.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.