Beauty

Mijn nummer één skincare musthave!

8 juni 2016

skincare musthave
Als er één ding is op skincaregebied waarvan ik vind dat iedereen het in zijn of haar routine op zou moeten nemen dan is het een oliereiniger. Een skincare musthave dus! Niet gelijk schrikken hoor, want na het verwijderen in combinatie met water houd je geen vettig laagje achter op je huid maar voelt deze zacht en soepel aan en is deze ook ècht schoon. Binnen één minuutje haal je zo alle make-up – zelfs longwear en waterproof varianten – en vuiltjes van je gezicht.

Zo’n oliereiniger voor het gezicht wordt ook wel eens een hydrofiele reiniger genoemd, omdat de olie oplost in combinatie met water en dan een milky substantie vormt die je van je gezicht spoelt. Een reiniger als deze schuimt niet, is geschikt voor elk huidtype en zijn van steeds meer merken te vinden en dus ook voor elk budget. Ik heb in het verleden al veel verschillende varianten hiervan laten zien, maar onderstaande drie zijn op dit moment mijn favorieten die ik dan ook graag met elkaar afwissel. Laat ik ze qua prijs van hoog naar laag afgaan:

skincare musthave

Image Skincare Iluma intense lightening cleanser 118ml, €27,00
Dit is er eentje in een tube die wat dikker is qua substantie en er zit onder andere druivenpitolie, glycerine, cactusextract, appelextract, groene thee extract, rozemarijn, olijfolie en antioxidanten in. Deze variant bevat dus lekker veel werkzame bestanddelen en reinigt dus niet alleen de huid maar biedt ook gelijk huidverzorging. Heel fijn: er zit geen alcohol, siliconen en parfum in.

skincare musthave

Melvita nectar de roses milky cleansing oil 145ml, €20,90
Dit is echt een olie met daarin onder andere saffloerolie, hazelaarolie, abrikozenpitolie, rozenolie, jojoba olie, rozenextract, zonnebloemolie en vitamine E. Ook deze versie bevat geen siliconen en alcohol, maar wel wat (natuurlijk) parfum. De geur is letterlijk heel natuurlijk en zacht, zonder overweldigend te zijn. Persoonlijk vind ik dit wel lekker!

skincare musthave

DM Balea reinigungsöl 100ml, €2,45
Deze reinigingsolie is toch zeker wel de budgettopper in dit rijtje te noemen, maar is dan wel alleen in Duitsland bij drogisterij DM te koop. Er zit onder andere zonnebloemolie, vitamine E en arganolie in en verder is het een erg kort ingrediëntenlijstje zonder alcohol of parfum en hij doet het echt meer dan prima. Mocht je dichtbij de grens wonen of een shoppingtripje in Duitsland gepland hebben: meenemen!

Hoe gebruik je zo’n reinigingsolie nu precies? Eigenlijk is dit het meest simpele product wat je zonder na te denken kan gebruiken. Je neemt wat product in je handen en masseert dit met zachte ronddraaiende bewegingen in op je droge gezichtshuid (dus gewoon óver je make-up) en neemt hierbij ook je oogleden en wimpers voorzichtig mee. Vervolgens maak je je handen nat, haal je die over je gezicht en ogen waardoor de olie in een melk verandert en neem je de laatste restjes met een vochtig washandje af. Klaar! Je zal merken dat je gezicht zo echt goed schoon is geworden, alle make-up en vuiltjes verdwenen zijn èn je huid vooral zacht en soepel aanvoelt. Ik ben fan!

Heb jij ervaring met een reinigingsolie? Welke is jouw favoriet? En wat is jouw nummer één skincare musthave?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van annagerriee
  Reply annagerriee 9 juni 2016 at 20:45

  Ik gebruik momenteel reinigers van Lush, daar knapt mijn huid echt van op :)

 • Avatar van Mieke | Mieksmind
  Reply Mieke | Mieksmind 9 juni 2016 at 11:10

  Ziet er goed uit! Ik gebruik als eerste stap altijd een miccelair water maar van Garnier hebben ze nu ook een olie variant dus die ga ik inslaan wanneer mijn ‘normale’ miccelair water op is. Schijnt ook super fijn te werken!

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 8 juni 2016 at 19:57

  Ik heb nog geen reinigingsolie uitgeprobeerd, misschien moet ik het wel eens uitproberen :)
  X

 • Avatar van Chantalle
  Reply Chantalle 8 juni 2016 at 14:05

  Ik ben nu wel heel erg benieuwd naar het product van Balea. Gelukkig woon ik dicht bij Duitsland dus die ga ik zeker meenemen als ik weer naar de DM ga.

 • Avatar van Lisanne
  Reply Lisanne 8 juni 2016 at 13:32

  Ik heb die van Philosophy, erg blij mee ook!

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 8 juni 2016 at 11:53

  Nee, ik durfde de uitdaging met olie nog niet aan. Ach als ik eind van de maand bij de DM kom toch even kijken naar de Balea.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juni 2016 at 22:10

   Zeker eens proberen hoor, zo fijn om mee te reinigen!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 8 juni 2016 at 10:25

  Oeh wat een fijn artikel! Ik ben nog op zoek naar goede skincare dus dit artikel komt als geroepen :)

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 8 juni 2016 at 10:20

  Oliereinigers zijn echt de beste uitvinding voor waterproof make-up! Ik gebruik er nu een tijdje een van the body shop, maar wil hierna weer eens wat anders. Kruidvat eigen merk heeft overigens een hele fijne, al heb ik geen idee van de samenstelling en hoe ‘puur’ en verzorgend die is. Voorlopig kom ik niet bij een DM, waar zijn die andere merken te koop? Daar heb ik echt nog nooit van gehoord, maar ze klinken heel fijn!
  Gebruik jij trouwens nog een facewash o.i.d. na de oliereiniger? Ik doe dat altijd, omdat ik anders het idee heb dat mijn huid toch nog vettig is. Maar misschien ligt dat ook aan de substantie van mijn reiniger…

 • Avatar van Manon Boerakker
  Reply Manon Boerakker 8 juni 2016 at 10:09

  Ik zie wel weer dat ik snel eens naar de DM moet

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 8 juni 2016 at 09:30

  Die van hannah blijft favoriet!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juni 2016 at 22:13

   Oh yes, die is ook heel er fijn inderdaad!

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 8 juni 2016 at 09:06

  Bij een onrustige huid of onzuiverheden reinig ik mijn huid met een goede kokosolie, ook waterproof make-up krijg ik ermee af.
  Maar deze reinigers lijken me ook heel fijn.
  Die van Melvita zou ik wel eens willen proberen.

 • Avatar van Hilde Janbroers-stolk
  Reply Hilde Janbroers-stolk 8 juni 2016 at 08:54

  Ik gebruik dit eigenlijk nooit, ik hou meer van iets wat ik lekker met water kan laten schuimen. Maar ik ga het zeker eens proberen, al is het maar om het te ervaren. ;-)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 8 juni 2016 at 08:28

  Oh dat klinkt wel erg goed.. vooral die budgettopper haha.. Toch maar eens een tripje naar Duitsland maken binnenkort!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 juni 2016 at 06:39

  Leuke en fijn artikel!
  Mooie producten.

  Xoxo

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 8 juni 2016 at 06:33

  Ik heb meerdere merken reinigingsolie gebruikt en ik vind eigenlijk alles wel fijn haha. Ik ben ook fan van dit soort producten.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.