Beauty

(*) Beauty tip bij een droge, jeukende en gevoelige huid en/of eczeem

3 juni 2016

gevoelige huid
Zoals je weet ben ik nogal een beautyjunkie en probeer ik ontzettend veel uit qua producten. En alhoewel ik me erg bezig hou met welke schadelijke ingrediënten producten kunnen bevatten let ik eerlijk gezegd niet echt op de liters water waarmee ik onder andere douche, mijn haren en gezicht was, gebruik om te drinken en om eten te bereiden. Het zou weleens dè tip kunnen zijn voor de droge, jeukende en gevoelige (hoofdhuid) die ik heb..

Zo heb ik persoonlijk dus last van een gevoelige en droge huid die regelmatig jeukt en ook mijn hoofdhuid voelt niet altijd even prettig aan :( Heel erg vervelend natuurlijk en het maakt me best weleens onzeker en daarom probeer ik vooral op te letten dat ik ‘schone’ verzorgingsproducten gebruik. Tot ik dus meer las over hard water, de nadelige effecten hiervan op verschillende huishoudelijke en lichamelijke problemen en dat je dit met een eigen waterontharder kan reduceren. Een beauty tip die ik dus graag met je wil delen en zelfs op nog meer gebieden dan enkel ‘beauty’ goed zou zijn..

Na wat uitpluiswerk via Google werd ik erg getriggerd door bovenstaand filmpje wat ik tegen kwam over dat een waterontharder helpt bij een gevoelige huid en eczeem en wat dit nog meer kan opleveren in huis maar ook voor je lichaam. Superinteressant! Hieronder de voordelen voor je huid en haar van een eigen waterontharder:

– ja kan minder beautyproducten maar gebruiken dan voorheen, wat op zo’n 50% besparing wordt geschat en zelfs scheermesjes gaan langer mee. Dit komt omdat reinigingsproducten zoals douchegels en shampoos in kalkvrij water gemakkelijker oplossen
– hard water is één van de omgevingsfactoren die eczeemklachten verergeren, door middel van een waterontharder kan hierdoor dus een verhoogde irritatie van de huid, uitdroging en een jeukende huid worden verminderd
– denk niet alleen aan de voordelen voor je huid, maar ook je hoofdhuid en dat jeukende, strakke gevoel met schilfertjes wat kan verdwijnen door ontkalkt water te gebruiken.

gevoelige huid

Hoe werkt een waterontharder precies?
Een waterontharder neemt hard water in vanuit de watermeter, waarna het langs een ionenwisselaar wordt geleid waar harde calcium- en magnesiumdeeltjes – oftewel kalk – worden ingeruild voor natriumdeeltjes. De harde deeltjes plakken vast aan de synthetische hars in de cilinders en de hars geeft natrium terug aan het water waardoor kalkvrij water ontstaat en verder niet van samenstelling is veranderd. Dit gebeurt in een volautomatisch proces waarvoor geen stroom nodig is en enkel het apparaat geplaatst dient te worden wat in de kruipruimte, bijkeuken of zelfs in de meterkast past.

Ondanks dat ik altijd dacht dat het water hier in Arnhem redelijk zacht is, blijkt het volgens de metingen toch ‘tamelijk hard’ te zijn. Ik ben dan eigenlijk ook erg benieuwd wat ik (en de rest van het gezin) echt zou merken van zo’n waterontharder. Misschien maar eens over nadenken na de verhuizing!

Had jij al eens nagedacht over de hardheid van het water en wat dit met je huid en haar kan doen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
* Dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 7 juni 2016 at 10:40

  Dat water lang niet altijd goed voor je huid is wist ik al wel, al sta ik er niet iedere keer bij stil. Ik heb een eczeem gevoelige huid en heb regelmatig een uitbarsting, zoals ik dat noem, en daarom douche ik al jaren niet meer iedere dag. Dat advies kreeg ik toendertijd van mijn dermatoloog en daar heb ik nog steeds veel baat bij. Even een paar dagen wat vaker douchen en dan zit ik er echt onder. Dat er een waterontharder bestaat wist ik niet en dat lijkt me ideaal en zou voor veel mensen met huidproblemen het leven dragelijker maken.

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 6 juni 2016 at 08:39

  Toen ik het las dacht ik yay dat is echt iets voor ons maar toen ik de prijs zag werd mijn enthousiasme iets minder hihihi ruim 2000 euro :(

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 4 juni 2016 at 21:22

  Ik ben, niet denken bah… Minder gaan douchen en ik heb veel minder jeuk. We hebben gelukkig niet zo’n hard water. Toch douche ik alleen nog na het sporten. En niet zo lang, tjee mijn huid is erg happy!
  Ik kan me het ook wel voorstellen dat hard water het kan verergeren.

 • Avatar van Nienke
  Reply Nienke 3 juni 2016 at 20:10

  Heb hier nog nooit van gehoord, ben heel benieuwd!

 • Avatar van Tessa
  Reply Tessa 3 juni 2016 at 18:48

  Mijn ouders hebben een waterontharder en het is echt super fijn! Woon nu samen met mijn vriend en mis de waterontharder nog steeds! Het water smaakt beter, mijn haar werd een stuk zachter, mijn huid was een stuk minder droog, minder wasmiddel en shampoo enz nodig! Hopelijk komt het hier ook gauw een x!

 • Avatar van AngeliqueOpDenVelde
  Reply AngeliqueOpDenVelde 3 juni 2016 at 15:10

  Ik woon om de hoek in Zevenaar en heb ook best last na het douchen, ga even beter verdiepen in het artikel,misschien iets voor ons, Thanks

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 3 juni 2016 at 14:23

  fijne tip :) zelf heb ik af en toe last van eczeem maar heb er een fijne creme voor op recept wat goed werkt!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.