Beauty

Natural Beauty | Alphanova Sun (natuurlijke zonbescherming)

17 juli 2016

alphanova sun
Zoals je ondertussen wel weet vind ik een goede zonbescherming heel belangrijk omdat het verbranding van de huid, een versnelde huidveroudering, cel- en DNA-schade en zelfs huidkanker kan voorkomen. Alphanova Sun is een nieuwe generatie zonbescherming en heeft een complete lijn met natuurlijke, biologische en minerale zonnebrandproducten voor volwassenen, kinderen en baby’s. Ik maakte kennis en deel mijn bevindingen graag met je :)

alphanova sun
Laat ik beginnen te zeggen dat ik het heel erg fijn vind dat de producten Ecocert gecertificeerd en dierproefvrij zijn en geen nanodeeltjes, parabenen en andere synthetische ingrediënten bevatten en dat ze zelfs op de meest gevoelige huid gebruikt kunnen worden. De minerale filters in de producten bieden een bescherming tegen UVA en UVB stralen, maken de producten waterproof en laten maar een minimale witte waas achter op de huid. Deze trekt na een half uurtje zo goed als weg en dat is heel anders dan bij veel natuurlijke zonbeschermingsproducten die ik eerder geprobeerd heb.. En daarnaast is dit het enige natuurlijke merk zonder zinkoxide als filter, iets wat de huid uit kan drogen. Zoals je merkt is er aan veel gedacht!

alphanova sun

Ik heb verschillende producten van dit merk uitgetest de afgelopen tijd op de dagen dat het wel lekker zonnig en soms zelfs flink warm was. We zijn op deze momenten niet verbrand dus de producten voldoen zeker aan de eerste eis van zonbescherming. Maar het viel mij vooral op dat ik en Shae er geen bultjes van kregen, iets waar we bij veel andere zonnebrandproducten wel last van hebben.

De producten beschermen dus niet alleen de huid goed tegen de zon, ruiken heel subtiel zomers – en eens niet zo enorm sterk als veel drogisterijmerken – en verzorgen de huid ook nog door de (per product wisselende) toegevoegde aloë vera, jojoba olie, glycerine, squaleen, shea boter, vitamine E, kokosolie en arganolie.

Een paar aandachtspuntjes en tips om op te letten tijdens het gebruik:
– je moet de producten met SPF erg goed schudden voor gebruik en gelijkmatig aanbrengen, op deze manier valt de lichte witte waas heus mee en weet je zeker dat elk stukje huidoppervlak goed beschermd is
– de glittering dry oil kan je aanbrengen óver een product met SPF omdat deze alleen geen bescherming biedt of bijvoorbeeld voor een feestje. Het laat over de zonnebrandcrème de lichte witte waas minder opvallen, verzorgt de huid goed tegen uitdroging van zon, zee, chloor en strand, ruikt heerlijk subtiel tropisch en laat de huid heel mooi en subtiel stralen door de goudkleurige shimmers
– wacht heel even met aankleden totdat de crème goed is ingetrokken om eventuele vlekken en plakkerige kleding te voorkomen
– zet de aftersun spray in de koelkast voor een nog verkoelender effect!

alphanova sun

Mijn favoriet van deze producten is op dit moment de Alphanova Sun tinted cream. Deze is voor het gezicht, heeft een SPF 50, geeft geen irritatie of trekkerig gevoel en geeft een goed gehydrateerd gevoel door de dag heen. Het tintje is heel subtiel en geeft een lichte dekking. Een klein beetje afpoederen, lippenbalsem en waterproof mascara aanbrengen, wenkbrauwen bijtekenen en ik ben klaar voor een dagje strand!

Ik ben persoonlijk heel erg blij dat dit merk nu ook in Nederland verkrijgbaar is. Ik vind namelijk een goede zonbescherming erg belangrijk maar hecht ook steeds meer waarde aan natuurlijke producten en zeker als het om de verzorging van mijn dochtertje gaat. Onze ervaring met Alphanova Sun is in ieder geval positief en met prijzen tussen de €9,99 en €23,99 vind ik het ook nog redelijk goed betaalbaar.

Het assortiment van Alphanova Sun bevat verschillende producten voor baby’s, kinderen en volwassenen en is verkrijgbaar bij de Nederlandse webwinkel SoloBioMooi. Deze webwinkel is sowieso het bekijken waard want ze verkopen er alleen maar ècht natuurlijke producten en de eigenaars zitten vol met passie op dit gebied. Heel aanstekelijk!

Gebruik jij al regelmatig natuurlijke producten? Heeft het jouw interesse? Mocht je trouwens vragen hebben over dit onderwerp dan zie ik ze graag tegemoet zodat ik ze in een artikel kan beantwoorden :)

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 9 september 2016 at 09:00

  Ik vind het jammer dat ik dit zo laat in de zomer pas lees maar ik ben helemaal enthousiast! Ik ben de laatste drie jaren alleen maar P20 gaan gebruiken omdat deze, ondanks de harde ingredienten, een van de weinige zonnebrandproducten was waar ik ook geen bultjes van kreeg. Ik ga zeker de tinted cream voor het gezicht nog aanschaffen en volgend jaar, of als mijn huidige zonnebrandproducten op zijn, stap ik zeker over!

 • Avatar van hillybillybeauty
  Reply hillybillybeauty 18 juli 2016 at 09:11

  Nou de komende week is het zeker nodig ;-). Ik heb nog van Biotherm het 1 en ander staan. Dat ga ik eerst opmaken. Dan kijk ik altijd even in de winkels of er nog leuke aanbiedingen zijn. Wij gebruiken als gezin wel altijd een hoge factor.

 • Avatar van Marleen@Burgertrutjes.nl
  Reply Marleen@Burgertrutjes.nl 17 juli 2016 at 23:25

  Ziet er top uit.. maar ik ben echt een budgetjager;-) Ik gebruik al jaren de zonnebrand van de Lidl met verve! Trouwens, is dat een handdoek met die watermeloenen?? (te leuk)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 juli 2016 at 09:02

   Hi! Het is geen handdoek maar een canvas rugzakje (geen idee waar die van is, was onderdeel van een goodiebag bij een event..).

 • Avatar van Jamey
  Reply Jamey 17 juli 2016 at 19:27

  Ziet er prima uit! Ik ken het merk nog niet, ben benieuwd!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 juli 2016 at 16:59

  Dat ziet er goed uit ;-)
  Goed artikel want vanaf nu af aan moeten we het deze week dagelijks en ieder halfuur gebruiken.

  • Avatar van chucky1012
   Reply chucky1012 17 juli 2016 at 17:01

   Omdat de zon flink zal gaan schijnen en de temperatuur uit zijn dal gaat klimmen….

   Xoxo

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 18 juli 2016 at 09:02

    Nou precies, het gaat aardig warm worden de komende dagen. Goed beschermen is een must!

 • Avatar van Karen
  Reply Karen 17 juli 2016 at 16:40

  Klinken als heerlijke producten. Ik vind het een goed teken dat er zo’n mooi merk op de mark komt met producten zonder troep. Fijne review om te lezen Dees! X

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 juli 2016 at 09:03

   Dankjewel voor je compliment! X

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.