Media

3 x must read boeken voor de zomer

22 juli 2016

https://curvacious.nl/blog/2016/07/boeken-voor-de-zomer/
Het is alweer een tijdje geleden dat ik over boeken geschreven heb. Dit heeft natuurlijk alles met de verhuizing te maken waardoor ik minder tijd heb om te lezen maar ook omdat ik bezig ben met zelfstudie in boeken richting (online) marketing, vrouwenmarketing, coaching en dergelijke om mijzelf bij te spijkeren. Toch zijn er de afgelopen tijd 3 goede titels door mijn handen gegaan en die wil ik je graag tippen als fijne boeken voor de zomer. Er zit wat bij in verschillende genres, dus voor iedereen wat :)

boeken voor de zomer
De bijenkoningin – Cristina Caboni

“Vroeg in de ochtend, kort na zonsondergang, loopt de Italiaanse Angelica een pad af in Zuid-Frankrijk. Het staat vol met rozemarijn en lavendel en ze is op zoek naar een bijenkorf. Ze reist de wereld rond als imker en houdt van haar vrijheid, ook al moet ze de turquoise zee bij haar huis op Sardinië missen.

Dan overlijdt haar peettante Margherita, die haar alles leerde over bijen en honing, en keert Angelica terug naar Sardinië. Daar wordt ze geconfronteerd met alles wat zij heeft achtergelaten: haar familie, de geheimen van het eiland en Nicola, de man aan wie zij als jonge vrouw haar hart verloor.”

Dit boek vertelt je echt een prachtig verhaal waar je in no time helemaal in verzonken zit. Voor je het weet leef je mee met Angelica die een moeilijke jeugd heeft gehad en dan ineens een erfenis krijgt waar niet iedereen het mee eens is. Niet alleen een prachtige roman met mooi opgebouwd liefdesverhaal, maar ook nog eens een leerzaam boek want het vertelt je veel over honing en het belang van bijen op deze wereld. Je voèlt gewoon de passie van de schrijfster over dit onderwerp en ik ben door dit boek zeker benieuwd geworden naar het boek ‘Dochter van een parfumeur’ van dezelfde schrijfster omdat ik ook een grote passie voor parfum en geuren heb.

De bijenkoningin, geschreven door Cristina Caboni, telt 368 pagina’s en is uitgebracht door Xander Uitgevers. ISBN 9789401605229, €19,99 (paperback).

boeken voor de zomer

Runa – Vera Buck
“Parijs 1884. Op de neurologische afdeling van de enorme Salpêtrière-kliniek voert doker Charcot experimenten uit op hysterische patiënten. Van overal in Europa reizen mensen naar zijn macabere voorstellingen, waar de zenuwarts als een soort tovenaar zijn vrouwelijke patiënten laat dansen. Maar dan wordt op een dag Runa bij de kliniek afgeleverd: een jong meisje dat niet vatbaar lijkt voor alle bekende behandelmethodes. De artsen dompelen haar in ijsbaden en binden haar dagenlang vast op bed, maar niets lijkt het diep verwarde meisje te kunnen helpen.

Jori Hell, een Zwitserse student geneeskunde, ruikt een mogelijkheid om te promoveren en stelt iets voor aan dr. Charcot wat tot dat moment als ondenkbaar gold. Als eerste arts wil hij de waanzin rechtstreeks uit de hersenen van Rna snijden, met alle risico’s van dien.

Als er vervolgens door heel Parijs onheilspellende boodschappen opduiken en kort daarna lijken gevonden worden van mensen die op schokkende wijze om het leven gebracht zijn, stelt de politie een onderzoek in. Ook de gepensioneerde, aan de drank geraakte inspecteur Leqoc, bemoeit zich met de zaak nadat een bekende van hem dood gevonden wordt – zonder ogen, en haar lichaam van top tot teen beschreven met onbegrijpelijke boodschappen. Naarmate het onderzoek vordert en de dag van de experimentele operatie dichterbij komt, beginnen zowel Leqoc als Hell te vermoeden dat Runa veel meer is dan alleen een meisje met een getroebleerd verleden…”

Toen ik alleen al de achterkant van dit boek las wist ik dat ik het boek zou gaan verslinden. Ik heb een enorme fascinatie voor literaire thrillers en helemaal als er ook nog een deel historie en psychologie bij komt kijken. En wat een goede thriller is dit! Je wilt het boek gewoon niet meer wegleggen tot je hem uit hebt en ik merkte dat ik mijn adem regelmatig inhield van spanning en nieuwsgierigheid naar de ontwikkelingen van het verhaal. Ik wil er eigenlijk niet al teveel over vertellen behalve dat als bovenstaande tekst je aanspreekt en je tegen een wat macaber verhaal kan je dit boek zéker moet lezen. Ik hoop op een goede en lange boekverfilming!

Runa, geschreven door Vera Buck, telt 515 pagina’s en is uitgebracht door Karakter Uitgevers. ISBN 9789045211664, €24,95 (hardcover met stofomslag).

boeken voor de zomer

Je was van mij – Abbi Glines
“Acht jaar geleden had Tripp Newark een relatie met een rijk meisje van wie hij niet hield en was hij op weg naar Yale – een toekomst waar hij geen deel van wilde uitmaken. De enige manier waarop hij dat voorspelbare leven kon ontvluchten, was door het geld en de macht waarmee hij geboren was, op te geven. En dat was precies zijn plan: aan het eind van de zomer zou hij op zijn Harley stappen en nooit meer omkijken.

Dat was voor hij Beth Lowry leerde kennen. Het begon als een onschuldige verliefdheid: ze was een zestien jaar oud trailerpark-meisje dat achter de bar stond bij de Kerrington Country Club. Ze verkeerden niet in dezelfde sociale kringen. Niemand wist zelfs maar dat ze vrienden waren, laat staan lovers. Maar gedurende een zomer werd Bethy het belangrijkste op de wereld voor Tripp.

Zijn plan kon hij echter niet opgeven. Hij moest wel uit Rosemary Beach vertrekken, maar hij nam zich voor om terug te komen voor haar. Als hij jaren later terugkeert, veel later dan hij beloofd had, is het te laat. Zijn neef Jace heeft de vrouw van zijn dromen al ingepalmd..”

‘Je was van mij’ is het negende deel in de populaire Rosemary Beach serie en alhoewel je hem zeker als losstaand boek kan lezen, kwamen er tijdens het lezen veel vragen in me op. Misschien moet ik de hele serie maar eens van voor af aan gaan beginnen te lezen om er ècht lekker in te kunnen zitten. Wel past hij perfect tussen boeken voor de zomer omdat hij lekker wegleest, niet te moeilijk is, goede seksscènes bevat en je tijdens het lezen steeds wil weten hoe het af zal lopen tussen de twee. Heerlijk voor mee naar het strand!

Je was van mij, geschreven door Abbu Glines, telt 256 pagina’s en is uitgegeven door Karakter Uitgevers. ISBN 9789045208787, €12,95 (paperback).

Welk boek ligt er op dit moment op jouw nachtkastje en kan je aanraden te gaan lezen?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 24 juli 2016 at 22:54

  Het boek Runa lijkt me echt geweldig. Ik ga snel kijken of er ook een digitale variant van is, want deze is voor mij te zwaar om vast te houden. Ik kan de laatste tijd de gang niet zo krijgen wat het lezen betreft, maar nu ik je beschrijving van Runa lees, zou ik er het liefst gelijk in beginnen.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 22 juli 2016 at 13:46

  Ik ben nu ‘Toen ik je zag’ van Isa Hoes aan het lezen. Leest erg lekker weg maar ben pas op 1/4e. Het zal ongetwijfeld zwaarder worden qua onderwerp als ik verder kom in het boek. Hiervoor las ik een lekker luchtig Engels boek. Ook fijn als afwisseling. Ik lees bijna elke dag en hou er erg van. Zal je tips onthouden als ik weer eens opzoek ben naar iets nieuws.

 • Avatar van Esmeralda
  Reply Esmeralda 22 juli 2016 at 12:53

  Oh Runa ga ik bestellen! Ik hou van zulke verhalen. Momenteel ligt “de kraamhulp” naast mijn bed. Maar bewaar die voor mijn vakantie.

 • Avatar van Marleen@Burgertrutjes
  Reply Marleen@Burgertrutjes 22 juli 2016 at 12:04

  Runa klinkt alsof ik die in een ruk uitlees! Ik ga m proberen binnenkort :)

 • Avatar van Leonie van Mil
  Reply Leonie van Mil 22 juli 2016 at 11:29

  Runa klinkt echt heel spannend. Daar hou ik wel van. Maar die voorkant bezorgt mij wel nachtmerries hahaha. Doet me te veel aan the ring denken ;)

 • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
  Reply Jonna@Burgertrutjes 22 juli 2016 at 11:09

  Leuke titels!

 • Avatar van Ann Ages Gracefully
  Reply Ann Ages Gracefully 22 juli 2016 at 10:17

  Ik ben dol op thrillers dus ik zou zeker die tweede graag willen lezen. Lijkt me rete-spannend (excuse my French) :)

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 22 juli 2016 at 10:04

  Ik ben een enorme boeken junk! Ik hou misschien nog wel net iets meer van boeken dan van make-up zelfs. Vooral Haruki Murakami.
  Mocht je ooit iets nieuws willen proberen ga dan voor Kafka op het strand van Haruki Murakami, maar eigenlijk zijn al zijn boeken stuk voor stuk pareltjes hoor. Ik heb al zijn boeken maar vind persoonlijk Kafka de allllllermooiste.

 • Avatar van hillybillybeauty
  Reply hillybillybeauty 22 juli 2016 at 10:03

  Ik ben op dit moment bezig in Harlan Coben vermist. Ik ben gek op de humor die Harlan Coben in zijn boeken gebruikt. Beetje synische, zelfspot humor, hou ik van! Runa lijkt mij echt spannend! Ik moet nog bij ECI bestellen, dus wie weet doe ik die wel!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 22 juli 2016 at 09:21

  Oeh ik ken ze alle drie niet. Ik ben nog op zoek naar boeken dus ik schrijf deze even op :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 juli 2016 at 07:15

  Leuk dat je advies geeft over boeken die ik niet ken.
  Ben er nu zo benieuwd naar….
  Prachtige foto’s!

  Xoxo

 • Avatar van Bianca Schrijft
  Reply Bianca Schrijft 22 juli 2016 at 07:07

  Zijn zeker allemaal interessante boeken. Mijn TBR lijst al alleen al zo lang. ? helaas kom ik sinds de vakantie weer slecht aan lezen toe. Vooral Rina spreekt me erg aan.

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 22 juli 2016 at 06:48

  Over het boek De bijenkoningin van Cristina Caboni heb ik al veel goede verhalen gehoord. Ook het boek Runa lijkt mij een interessant boek, die mijn aandacht meteen zal hebben.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.