Beauty

Question | Jouw ultieme ontharingstip?

20 juli 2016

chilly silx
De zomer laat zichzelf van haar goede kant zien en dat betekent dat de blote huid weer gezien gaat worden! Maar met al die manieren om te ontharen kan het nog wel eens lastig zijn om te kiezen wat voor jou het beste werkt. Ik ben eigenlijk heel erg benieuwd naar wat jouw ontharingsmanier of choice is en vooral ook wáárom juist die manier. En je maakt daarmee ook nog eens kans op een uitgebreid pakket ontharingsproducten waarmee jij de zomer glad en haarloos door kan komen!


Wat gebruik ik zelf?

Ik heb er reeds vaker over geschreven dat ik persoonlijk last heb van overbeharing rondom mijn kingebied. Ik heb hiervoor echt ontiegelijk veel producten en zelfs professionele IPL-sessies geprobeerd, maar ben nu toch uitgekomen bij het elektrisch scheren op dit gebied. Dit zorgt voor het gladste resultaat, werkt supersnel en zorgt voor nul-komma-nul huidirritatie. Heel fijn! Voor mijn lichaam kies ik ervoor om te scheren. Ook hier heb ik van alles uitgeprobeerd door de jaren heen – waaronder harsen en een IPL apparaat voor thuisgebruik – maar ook hier is scheren lekker vlot en zonder irritatie.

chilly silx chilly silx

Chilly Silx
Toch zijn er zo ontiegelijk veel meer manieren om je te ontharen of de haartjes minder op te laten vallen. Zo heeft het merk Chilly Silx verschillende ontharingsproducten in het assortiment om je chill(y) te kunnen ontharen.

– Er zijn harsstrips voor het gezicht en voor het lichaam die zelfs op heel korte haartjes effectief zijn
– ontkleuringscrème voor het gezicht om donkere haartjes in 5 minuten lichter mee te kunnen maken waardoor ze stukken minder opvallen en die zelfs geschikt is voor de gevoelige huid
– en er is ontharingscrème voor de gevoelige huid geschikt voor het lichaam en eentje geschikt voor het gezicht.

chilly silx chilly silx

Mijn ervaring met Chilly Silx
Ik heb alle producten geprobeerd en ben erover uit dat harsen in combinatie met mijn drogere en gevoeligere huid geen match is en helaas is de ontkleuringscrème voor de stugge haartjes rondom mijn kin ook geen oplossing. De haartjes worden wèl lichter van kleur, dus het product doet wat het belooft, maar ze blijven wel stug waardoor ik me er te bewust van blijf. Waar ik wel aangenaam door verrast werd was de ontharingscrème. Die ruikt een stuk aangenamer dan ze vroeger deden, werkt in slechts 5 minuten en maakt de huid glad, zacht en vrij van haartjes. Die blijft er dus zeker in!

Winactie
Ik mag drie pakketten verloten met hierin verschillende producten uit het Chilly Silx ontharingsassortiment zodat je de zomer lekker glad en zacht door kan komen en de verschillende producten uit kan proberen. Alles wat je hoeft te doen om kans te maken is joùw ultieme ontharingstip te delen onder dit artikel.

Meedoen met deze winactie kan tot en met 27 juli 2016, 23.59 uur. De drie winnaars krijgen na afloop persoonlijk bericht.

Hoe onthaar jij en wat is jouw ultieme ontharingstip?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nadia
  Reply Nadia 27 juli 2016 at 22:40

  Gebruik babypoeder als je met wax gaat werken. Hierdoor pakt wax beter de haartjes.

 • Avatar van Laura Opgenort
  Reply Laura Opgenort 27 juli 2016 at 21:35

  Ik doe nog last minute mee ?
  Ik prep mijn huid eigenlijk voor het ontharen. Meestal scrub ik mijn huid goed en dan scheer of wax ik mijn huid pas. Dan smeer ik er baby olie op. ☺️ Ik doe het wel enkel voor het slapen gaan.

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 27 juli 2016 at 20:14

  Wat een leuke actie! Dé gouden tip heb ik niet (blijf het een irritant karweitje vinden), maar wel wat handigheidjes. Gebruik conditioneer als scheersel, het maakt de haartjes lekker zacht en zorgt voor een gladdere scheerbeurt. Gebruik mannenmesjes (en dan ook gewoon van die cheap-ass weggooimesjes), die zijn lekker scherp. Vervang ze ook regelmatig, altijd een scherp mes gebruiken. En tot slot gebruik ik op mijn bikinilijn (waar ik al-tijd ingegroeide haartjes had) sinds kort direct na het scheren of waxen en een paar dagen daarna 1x per dag een exfoliant, gewoon dezelfde als voor mijn gezicht. Nooit meer ingegroeide haartjes, heerlijk!

 • Avatar van Melissa
  Reply Melissa 27 juli 2016 at 20:05

  Helaas heb ik een hormonale disbalans (pcos) waardoor ik snel last heb van irritante haartjes. Ik moet me echt wel om de dag scheren en gebruik daarvoor gewoon mannen scheermesjes! Die zijn stukken goedkoper! Omdat ze ook wel scherper zijn gebruik ik conditioner om mijn benen te scheren. Daar worden de haartjes zachter van. Mijn wenkbrauwen laat ik met een touwtje doen en de rest epileer ik zelf. Blijft irritant al die haargroei. Mannen hebben het maar makkelijk.. zucht..

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 27 juli 2016 at 12:42

  Mijn beste tip is om van te voren te scrubben, ook als je scheert! Daardoor wordt het resultaat altijd veel mooier. Daarnaast scheer ik het liefst ’s avonds onder de douche en dan heeft mijn huid de hele nacht om te herstellen. En er na een zelbruiner en een bodylotion met een glittertje op doen, dan ‘stralen’ je benen veel meer! Ik gebruik altijd harstrips voof mijn oksels, dat gaat lekker snel en dan ben je er lang af. Voor mijn benen vind ik harsen te lang duren. Misschien ga ik die ontharingscreme wel bekijken in de winkel, dat moet niet veel langer duren dan scheren en als het werkt, top! Tenzij ik win natuurlijk haha, dan hoeft dat niet.

 • Avatar van Iris v/d Velde
  Reply Iris v/d Velde 26 juli 2016 at 22:52

  jeminee… ontharingstip.. moeilijk! Ik moet zowat elke dag scheren, omdat het anders een oerwoud wordt. Het groeit zo enorm snel en zeker in de zomer.. geen idee waardoor het komt of lijkt dat maar zo?? Ik doe wel altijd lekker scheren onder de douche met een lekkere scheergel. Ik ben benieuwd naar deze producten dus doe graag mee :-)

 • Avatar van petra de bree
  Reply petra de bree 26 juli 2016 at 19:54

  scheer onder de douche..maar niet tegen aan te scheren haha kom maar op met iets nieuws

 • Avatar van Kitty
  Reply Kitty 24 juli 2016 at 20:27

  Hoi ik doe zelf mijn lichaamshaar gewoon met scheermesjes vn mijn man. Gezichtshaar doe ik niet zelf, maar een mevrouw met een touwtje! :-)

 • Avatar van Martine
  Reply Martine 24 juli 2016 at 20:13

  Voor m’n benen en oksels gebruik ik gewoon scheermesjes, maar dan ook de herenmesjes, die werken veel fijner ;). M’n wenkbrauwen epileer ik met een pincet en voor de bikinilijn ben ik nog zoekende. Als ik hem scheer zit ik helemaal voor met rode bultjes, weet iemand misschien hoe dat komt? :'(

 • Avatar van Lisanne
  Reply Lisanne 23 juli 2016 at 20:36

  Ooo dit wil ik wel proberen. Mijn ultieme ontharingstip? Wat betreft mijn benen epileer ik ze altijd met de Silk Epil. Dat is echt ideaal! Maar andere lichaamsdelen zijn daar echt te gevoelig voor. :’) Ik ben helaas gezegend met flink wat haargroei, dus verdere tips heb ik niet want ik ben nog steeds op zoek naar die ultieme tip. Haha.

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 22 juli 2016 at 14:02

  Ik scheer altijd mijn benen onder de douche, dan zijn je benen gelijk lekker zacht en schoon.

 • Avatar van Jamey Herben
  Reply Jamey Herben 22 juli 2016 at 10:44

  O wat grappig dat Chilli dit nu ook heeft! Heb er al veel goeds over gehoord!

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 21 juli 2016 at 23:39

  een goede schoonheidsspecialiste die heel fijn harst!

 • Avatar van sannekje68
  Reply sannekje68 21 juli 2016 at 21:02

  Ik heb echt geen tips ;-) oh ja, scheer je “snor” niet een mesje, 2 weken last van gehad hihi dus kom maar op met die strips, ik ben er helemaal klaar voor om dat “hormonensnorretje” te ontmantelen….

 • Avatar van Wies | Nature of Happiness
  Reply Wies | Nature of Happiness 21 juli 2016 at 20:56

  Ik gebruik al ontharingscrème van Chilly Silx, ik vind het wel prettig! Maar ben erg benieuwd naar de andere producten, dus ik doe graag mee :)

 • Avatar van Gea
  Reply Gea 21 juli 2016 at 20:47

  Al op vrij jonge leeftijd moest ik de bikinilijn scheren voor wedstrijden in twirlingpakje. Nu 44 ben krijg ik iets meer last van haartjes bij de bovenlip en die haal ik met een apparaatje weg of laat ik harsen. De onderbenen laat ik harsen sinds een meisje mij vroeg als model voor haar opleiding en zo ook de wenkbrauwen. Mijn ervaring is wel, toen ik een bad had, dat je daarna de bikinilijn scheerde er geen irritaties optraden. De oksels scheer ik met een mesje. Ik doe graag mee met deze win actie.

 • Avatar van cora
  Reply cora 21 juli 2016 at 19:29

  gewoon met scheermesje. ik zou dit graag willen proberen

 • Avatar van Anita Roelfsema
  Reply Anita Roelfsema 21 juli 2016 at 17:20

  Soms met de ladyshave maar meestal met scheermesjes! Ik zou dit heel graag eens proberen

 • Avatar van Cobi
  Reply Cobi 21 juli 2016 at 13:17

  Ik ben nog een beetje in de experimenteerfase….. Gezicht en bovenlip laat ik altijd doen door zon mevrouw die het met touwtjes kan. Maar voor oksels en benen z
  Blijf ik een beetje zoekende. Mijn tip neem er de tijd voor en doe het niet ff dan blijven er geen haartjes zitten

 • Avatar van jacqueline
  Reply jacqueline 21 juli 2016 at 09:53

  Dat zou heerlijk zijn pijnloos ontharen dat is heerlijk voor de bikinilijn en osksel.

 • Avatar van Hilde
  Reply Hilde 21 juli 2016 at 09:22

  Wat een leuke actie! Ik ben zelf nooit zo van het uitproberen geweest, doe alles nog gewoon met een scheermesje. Maar dan wel met crèmespoeling in plaats van scheerschuim!

 • Avatar van Tamara TS
  Reply Tamara TS 21 juli 2016 at 00:10

  Ik doe graag mee! Ik gebruik harsstrips voor de hele bikinizone, maar dan moet je tussendoor wel goed blijven scrubben tegen ingegroeide haartjes. Voor de rest van mijn lichaam gebruik ik Mach 3 mesjes voor heren, die doen het geweldig en snel. In mijn gezicht gebruik ik harsstrips (die ik op maat knip zodat mijn wenkbrauwen meteen de juiste vorm hebben) en ik loop het na met een pincet.

 • Avatar van Ansuya Lalay
  Reply Ansuya Lalay 20 juli 2016 at 17:05

  haha, ik moest lachen toen ik dit artikel las, geloof me geen enkele ontharingscreme of waxstrips gaat mij helpen met mijn overbeharing. Waxstrips gebruik ik alleen voor mijn wenkbrauwen te harsen (idioot genoeg moet ik ermee uitkijken, omdat het een lekker gevoel geeft en dat ik niet al mij wenkbrauwen in 1 x weghaal, ja ik weet bizar)
  Mijn overbeharing is bleegh, niet blij mee, hoop nog steeds dat er een soort van bad word uitgevonden, waar je je in kan dompelen. En als je eruit komt helemaal haarvrij bent <3. Ach een mens kan dromen toch? Naarmate ik ouder word, wordt het ook steeds erger, Vroeger zei mijn moeder dat als ik ouder zou worden het minder zou worden en weggaan. Zucht ik wacht nog steeds.

 • Avatar van hillybillybeauty
  Reply hillybillybeauty 20 juli 2016 at 16:57

  Ik gebruik voor mijn onderbenen een epileerapparaat. Voor mijn oksels en bovenbenen een scheermesje en voor mijn bovenlip en kin hars. Voor mijn liezen ook hars, als ik scheer zit ik onder de rode bultjes. :-(

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 20 juli 2016 at 15:32

  Helaas mag ik dit nooit meer gebruiken. Ik heb vorig jaar hierdoor naar het ziekenhuis gemoeten, mijn gezicht brandde en ik had een mega allergische reactie. Nu scheer ik braaf weer de haartjes weg.

 • Avatar van Johanneke van der Steen
  Reply Johanneke van der Steen 20 juli 2016 at 14:50

  Ik gebruik voor mijn lichaam de Wilkinson mesjes met het ‘zeepje’ erom, omdat dat het enige systeem is dat geen irritatie oplevert. voor mijn gezicht gebruik ik een elektrisch scheerapparaat en een pincet. maar ben wel geïnteresseerd in chilly silx. vooral omdat jij en mijn oma heel tevreden over dit product zijn.

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 20 juli 2016 at 12:58

  Mijn kin en bovenlip hars ik altijd zelf met goudhars. En mijn lichaam scheer ik met een scheermesje 3x in de week. Zodat je niet 1x in de zoveel tijd alles heel goed moet doen. Met die 3x in de week hou ik het mooi bij ?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 juli 2016 at 13:17

   Je maakt me erg nieuwsgierig.. wat is goudhars? :)

   • Avatar van Mirjam
    Reply Mirjam 27 juli 2016 at 12:44

    volgens mij bedoelt ze hier die sugarhars, die gemaakt wordt van suiker, water en citroen :-). Dat kleurt namelijk goud

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 27 juli 2016 at 13:35

     Ik dacht het al maar wilde het even zeker weten. Klinkt als iets wat ik eens moet gaan proberen!

 • Avatar van marleen@burgertrutjes
  Reply marleen@burgertrutjes 20 juli 2016 at 09:58

  Scheermesjes. Maar dan gewoon mannenmesjes, die zijn veel scherper en gaan langer mee :) Rondom het kingebied mijn pincet.. moet elke dag wel even plukken!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 juli 2016 at 13:17

   Goede tip, van de mannenmesjes. Nooit geprobeerd maar maakt me wel benieuwd!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 20 juli 2016 at 09:57

  Ik gebruik eigenlijk nooit strips of ontharingscrème. Ik houd het lekker oldschool bij een scheermesje :)

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 20 juli 2016 at 08:35

  Mijn tip is om van te voren de huid in te smeren met soft shave van wecare, dit voorkomt ingegroeide haartjes. Het werkt ook echt! Ik ben ook erg benieuwd naar deze producten.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 juli 2016 at 13:18

   Dankjewel voor je tip! Ben gelijk benieuwd het eens te gaan proberen :)

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 20 juli 2016 at 08:14

  Leuk! Ik maak graag kans. Mijn ultieme ontharingstip is niet echt origineel, maar is om te ontharen na het douchen. Dan gaat het scheren of epileren zoveel makkelijker.

 • Avatar van ilsiee prins
  Reply ilsiee prins 20 juli 2016 at 08:12

  Ohhhhh deze producten kende ik nog helemaal niet, heb ze ook nog nooit zien liggen maar ga er zeker eens op letten… Voor mijn gezicht gebruik ik altijd harsstrips, die ik dan zelf op maat knip… Mijn oksels een scheerapparaat, met een blok zeep eraan hahaha en voor de rest van mijn lichaamshaar gebruik ik ontharingsspray, ideaal!!! ;-) Sprayen, ondertussen de badkamer schoonmaken en als hij schoon is haal ik de spray eraf…. Soms wat onhandig dus sta zeker open voor nieuwe producten maar mag niet klagen…. en voor mijn hoofdhaar, gewoon naar de kapper met een schaar hahahahaha :P

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 juli 2016 at 13:18

   Bedoel je met ontharingsspray zo’n soort mousse die je erop sprayt of meer een transparant iets? Klinkt interessant!

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 20 juli 2016 at 07:56

  Mij zou je er wel echt heel blij mee maken! Na 11 ipl sessies is voor mijn bovenlip nu het eindresultaat bereikt en ik ben daar tevreden mee, het is enorm verminderd. Toch wil ik het vlasje wat nog over is gaan ontharen omdat de haartjes donker zijn en wil graag uittesten welke methode bij me past. IPL is mijn tip, ik ben daar tevreden over! Zo tevreden dat ik in september met mijn onderarmen start, daar heb ik lang en donker haar :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 juli 2016 at 13:19

   Ik neem mijn onderarmen altijd met het scheermesje mee.. Wat fijn dat IPL zo goed heeft geholpen!

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 20 juli 2016 at 07:28

  Harsen en ontkleuren zijn niet zo mijn ding. De ontharingscème ook niet, want ik vind het vaak zo stinken. Als jij zegt dat deze wat aangenamer ruikt ben ik er wel benieuwd naar. Misschien dat ik die een keer probeer. De kans op een pakket sla ik even over, aangezien je mij met 2 van de 3 producten niet zo blij zal maken.. Dat is zonde!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 juli 2016 at 06:35

  Dat ziet er goed uit!
  Ik sla deze winactie over en gun het een ander.
  Ik had je artikel gelezen in het leuke magazine ;-)
  Petje af dat jij daarover had verteld.

  Fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.