Beauty

Mijn skincare routine voor de zomer

23 juli 2016

huidverzorging
Als mijn huid aan één ding behoefte heeft in de zomer dan is het wel hydratatie en bescherming. Het was dan ook hoog tijd dat mijn skincare routine hier beter op aan zou sluiten. In dit artikel laat ik je zien welke huidverzorging ik op dit moment voor mijn gezicht gebruik en ik hoop dat je er tips en ideetjes uit kan halen als jij ook een drogere en gevoeligere huid hebt. Ook zijn – op één merk na – alle producten uit deze routine dierproefvrij.

Dierproefvrij
Ik vind het steeds belangrijker om producten te gebruiken die dierproefvrij zijn en op één merk na (La Roche-Posay) zijn de anderen 100% dierproefvrij. La Roche-Posay valt namelijk onder L’Oréal en deze laat buiten de EU helaas nog dierproeven uitvoeren. Dierproeven op cosmeticaproducten zijn in de EU verboden maar sommige (moeder)bedrijven kiezen ervoor deze dan alsnog in het buitenland plaats te laten vinden. Klik hier voor een handige lijst met dierproefvrije cosmeticamerken.

Avondroutine
In de avond is mijn huidverzorging echt nog wel een meerstappenprogramma te noemen en het lijkt alsof het veel tijd kost, maar al met al ben ik alsnog met een minuutje of vijf klaar. Ik reinig mijn gezicht, gebruik zo’n drie keer per week een exfoliërend product, breng na het reinigen een toner aan, daarna een serum en sluit af met een crème.

Op dit moment gebruik ik naar volle tevredenheid de volgende producten:

Squalan cleansing gel (100ml, €49,00) is een reinigingsolie die je op de droge huid inmasseert, met water milky maakt en zo in een minuutje àlle make-up verwijdert en de huid zacht en soepel achterlaat
Lush breath of fresh air toner (250g, €13,25) is een toner die de laatste restjes make-up verwijdert en je huid voorziet van hydratie en kalmeert
Dermalogica daily resurfacer (35 pads, €97,00) zijn losse zakjes met in elk zakje een ‘vingerhulsje’ vol met exfoliërende ingrediënten die de huid gladder en zachter maken, ontdoen van dode huidcellen en pigmentvlekjes tegengaat
Comfort Zone hydramemory serum (30ml, €62,00) geeft een intense vocht- en hydratatieboost door ingrediënten als hyaluronzuur, squaleen, glycerine en vitamine E
Comfort Zone hydramemory cream (60ml, €57,00) is een hydraterende crème die de huid helpt om vocht vast te houden en bevat onder andere glycerine, babassu olie, moringa olie, vruchtextracten, vitamine E en hyaluronzuur.

huidverzorging

Ochtendroutine
In de ochtend zijn het duidelijk minder stappen en ben ik hierdoor ook echt in een minuutje klaar. Eerst verwijder ik ‘slaap’ en vuiltjes met een toner, daarna breng ik een serum aan en de routine eindig ik met een crème met SPF. Ik gebruik voor onder make-up en minder zonnige dagen de Paula’s Choice variant en op dagen dat ik veel buiten ben en het echt zonnig is de La Roche-Posay variant. Dit is de enige crème met SPF50 die ik op mijn gezicht kan verdragen zonder irritatie te krijgen.. Heel gek, maar ik heb dit erg vaak bij producten met SPF erin en helemaal als het een wat hogere factor is :(

Lush breath of fresh air toner (250g, €13,25) is een toner die de laatste restjes make-up verwijdert en je huid voorziet van hydratie en kalmeert
First Aid Beauty ultra repair hydrating serum (30ml, €39,00) is een gelserum wat enorm goed hydrateert en daarnaast ook rimpeltjes en fijne lijntjes tegen gaat. Vol met hyaluronzuur, peptiden, collageen en kalmerende ingrediënten als havermout en aloë vera
Paula’s Choice resist super-light daily wrinkle defense SPF30 (60ml, €33,20) is een lichte moisturizer die het goed doet onder make-up, de huid beschermt tegen de zon, rimpeltjes en lijntjes tegen gaat en matteert zonder uit te drogen òf
La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 SPF50 (40ml, €12,95) is een beschermende, herstellende en kalmerende crème met factor 50 zonder parabenen en zonder parfum. Ook fijn voor (geheelde) tattoos om deze goed te beschermen tegen de zon!

Ik merk dat mijn huid de stress van de verhuizing en de slechte nachten van het ‘wennen’ aan een nieuwe woonomgeving (ja, ik vind zo’n verhuizing emotioneel serieus niet makkelijk) met deze routine weer te boven is gekomen. De hydraterende producten doen mijn huid duidelijk goed en ik merk dat een vaste routine mijn huid heerlijk tot rust brengt en lekker zacht en soepel aan laat voelen ♥

Heb jij jouw verzorgingsroutine al aangepast nu de zomer zich laat zien?

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Beauty Treasures
  Reply Beauty Treasures 25 juli 2016 at 12:35

  Fijne producten! De Lush toner heb ik zelf ook een keertje gehad en daar was ik enorm tevreden over. Momenteel gebruik ik de Tea Tree variant.

  Is de La Roche Posay Cicaplast baume niet enorm vet op het gelaat?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 juli 2016 at 08:56

   Hi! Sorry voor m’n late reactie.. Ik vind hem helemaal niet heel vet aanvoelen, maar (!) ik heb dan ook een droge huid. Mocht je een vettere tot normale huid hebben dan zou ik wel oppassen..

 • Avatar van hillybillybeauty
  Reply hillybillybeauty 23 juli 2016 at 17:36

  Ik gebruik in de zomer een wat luchtigere dag en nachtverzorging dan in de winter. Ook heb ik een wat luchtiger serum nu. Gedurende de dag spray ik af en toe nog het thermaal water van Utsukusy om mijn vocht op peil te houden. Mooie producten gebruik je!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 juli 2016 at 19:44

   Die spray klinkt goed, die ga ik onthouden!

 • Avatar van YuSt
  Reply YuSt 23 juli 2016 at 16:43

  Ik ben een brave leerling. Alleen nu moet ik toch een trap.onder mijn popo nodig. Ik ben zo moe de laatste tijd dat ik het weer vergeet. Wel water en zeep, maar daar blijft het bij.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 juli 2016 at 19:44

   Foei! Lekker smeren hoor ^^

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 23 juli 2016 at 12:32

  Ik gebruik ook veel producten van Dermalogica….TOP SPUL ( wel prijzig helaas)
  Vichy is toch ook van L’oreal? & La Roche Posay dus ook lees ik nu.
  De halve apotheek is dus gewoon van L’oreal.
  Die Cicaplast lijn is iig geweldig, heb er de creme van en de gel gebruik ik voor gesprongen lippen.
  Er is wat mij betreft geen lipbalsem die hier tegenop kan, en nog eens super budget ook.
  Minder dan tientje voor 40ml en het is ook z’on handig tubetje met een heel spits tuitje.
  Fijne routine heb je hoor, met mooie producten :-)

 • Avatar van Andrea
  Reply Andrea 23 juli 2016 at 11:30

  Fijne producten! De toner van Lush gebruik ik zelf ook. Zo fijn, ik merk echt verschil met andere toners. Mijn huid is veel rustiger geworden.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 juli 2016 at 19:46

   Yay! Fijn dat hij voor jouw huidje ook zo goed werkt :)

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 23 juli 2016 at 11:17

  Door jouw skin care routines ben ik altijd geneigd om meteen al die producten te gaan kopen hahaha! Klinkt als een fijne routine weer :-).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 juli 2016 at 19:46

   Haha, sorry voor m’n enthousiasme ;) De routine bevalt me ook gewoon echt heel goed!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 23 juli 2016 at 11:08

  Heel leuk om te zien!

 • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
  Reply Jonna@Burgertrutjes 23 juli 2016 at 10:02

  Leuk artikel, ben benieuwd naar La Roche-Posay Komt zeker op mijn wishlist.

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 23 juli 2016 at 09:46

  Leuk om te lezen! En altijd interessant, omdat mijn huid toch wel veel overeenkomsten heeft met jouwe. Droog, gevoelig, reactief (vooral bij stress), alleen heb ik echt nog veel kast van onzuiverheden. Sinds kort ben ik overgestapt op Toner, exfoliant en Moisturizer van Uncover Skincare (van Jetske Ultee). Mijn huid wordt met de dag rustiger, en minder rood. Ben daar ontzettend blij mee, misschien ook voor jou een aanrader?
  Ik gebruikte jarenlang exfolianten van Paula’s choice, maar deze van uncover is echt fijner. Is minder hoog percentage exfolieerende ingrediënten, maar wél allerlei kalmerende ingrediënten toegevoegd. Mijn huid doet het er echt veel beter op!
  Van Squalan heb ik de huidolie staan, maar ik gebruik ‘m niet meer. Toch niet helemaal geschikt voor mijn huid, misschien bewaar ik deze voor de koude wintermaandjes!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 juli 2016 at 19:47

   Dankjewel voor de tip! De producten van Jetske Ultee staan hier ook zeker op m’n lijstje om eens te gaan proberen :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 juli 2016 at 09:03

  Wauw dat klinkt goed!
  Ik ken de producten niet.
  Maar het is altijd een groot feest om naar dit artikel te kijken….
  Je geeft zulk goed advies.
  Had ik maar een flinke geldboom…..

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 juli 2016 at 19:47

   Dankjewel voor je compliment dat ik altijd goed advies geef, ik doe m’n best :) Besef ook dat ik in een enorme luxepositie zit waardoor ik zulke mooie producten en merken kan gebruiken ♥

   • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 24 juli 2016 at 20:37

    Ze hebben het ieder veel te druk met hun eigen baby!
    Volgen geen blogs zoals ik doe want werken ook en hebben een druk huishouden…..Anders had ik dat allang gedaan…..

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 23 juli 2016 at 07:18

  Heel erg leuk om te zien! Ik ben echt weg van de toners van Lush!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.