Media Persoonlijk

Personal | Mijn lijfgeheim

7 juli 2016

overbeharing in gezicht
Alweer een paar maanden geleden werd er contact met me opgenomen of ik in het tijdschrift Libelle zou willen staan met mijn persoonlijke verhaal. Ik had al eerder een artikel over de overbeharing rondom mijn kingebied geschreven en dit was de aanleiding hiervoor. Het op mijn eigen ‘veilige plekje’ op het internet neerzetten was toch heel wat anders dan het terug kunnen lezen in het grootste tijdschrift van Nederland, maar toch zei ik ja. Om te helpen een taboe te doorbreken en andere vrouwen die hier last van hebben te laten zien dat ze er echt niet alleen in staan.

overbeharing in gezicht
Op een warme lentedag had ik in een prachtig huis in Amsterdam de fotoshoot die bij deze reportage hoorde. De credits voor de foto gaan naar Petronellanitta, de styling en visagie werd gedaan door Ronald Huisinga en het interview was afgenomen door Laura van der Meer.

Het voelt echt heel erg intiem om dit verhaal nu ook in een tijdschrift te hebben gedeeld met zoveel lezers en Laura heeft er een mooi verhaal van gemaakt. Precies met de rauwe emoties en ‘angst’ die erbij komt kijken. Iets waar ik tot het interview zelf uit gewoonte elke dag mee omga en bíjna de normaalste gang van zaken was, wordt dan uitvergroot waardoor je er ineens weer veel meer mee bezig bent. Gek eigenlijk hoe zoiets werkt..

Ik moest het even opzoeken maar mijn eerste artikel over de overbeharing schreef ik alweer in 2011, waarna er in 2015 een vervolg kwam en naar aanleiding van de vele vragen ik ook het artikel schreef over hoe je overbeharing in je gezicht kan camoufleren. Ik probeer het ook in artikelen met mijn huidige skincare en/of make-up routine niet te omzeilen en het een bespreekbaar topic te maken. En dit is goed te merken! Want er komen sinds het eerste artikel nog steeds meerdere keren per maand mailtjes en privéberichtjes over dit onderwerp binnen van andere vrouwen. Hartverwarmend en zo duidelijk dat ik èn jij – als je er last van hebt – er dus echt niet alleen in staan ♥

Het verhaal staat in de dubbeldikke Libelle 28/29 met de dubbele voorkant. Niet alleen de normale wekelijkse Libelle dus maar omgekeerd een hele ‘geheimenspecial’ erbij vol bijzondere, persoonlijke en fascinerende verhalen.

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Gonny
  Reply Gonny 22 oktober 2016 at 11:11

  Wat goed dat je dit hebt gegaan.
  &
  Prachtige foto!

  X

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 10 juli 2016 at 17:36

  Wat ontzettend dapper en knap dat je dit doet, ik heb heel veel bewondering voor je en hoop dat je veel mensen kunt helpen met dit artikel. Ik ga zeker op jacht naar deze Libelle.

 • Avatar van Liset - Beautydagboek
  Reply Liset - Beautydagboek 10 juli 2016 at 16:13

  Wat een mooi interview is het geworden! Heel stoer en gedurfd dat je dit hebt verteld en zelfs in een landelijk blad. Ik denk dat er veel meer vrouwen zijn die hier mee zitten/kampen en daardoor is het zo mooi dat jij gewoon eerlijk en open over bent. Het is me overigens nooit, maar dan ook nooit opgevallen als ik je zag, so you’re doing a good job ;).

 • Avatar van My happy kitchen
  Reply My happy kitchen 9 juli 2016 at 08:50

  Respect hoor. Ik weet zeker dat je hiermee een voorbeeld en steun bent voor velen!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 8 juli 2016 at 22:42

  Vind het heel erg knap en heel bijzonder dat je dit gedaan hebt, het is niet zomaar iets. De foto bij het artikel is zo mooi, je bent mooi, Van binnen en van buiten.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 juli 2016 at 10:44

   Even geen woorden voor je lieve woorden.. <3

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 8 juli 2016 at 06:11

  Wauw zou ik niet durven! Heb je al reacties nav het artikel gehad??

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juli 2016 at 08:20

   Hi! Op straat nog niet als je dat bedoelt, maar van vrienden en familie en via social media wel al heel erg veel ^^

 • Avatar van Sara | MevrouwMiauw
  Reply Sara | MevrouwMiauw 7 juli 2016 at 22:52

  Wauw, wat ontzettend stoer dat je dit hebt gedaan. Ik vond het altijd al heel erg stoer van je dat je dit op je blog durfde te delen. Je geeft toch een deel van jezelf bloot waar nog een behoorlijk taboe op rust. Ik denk dat heel veel vrouwen in Nederland zich hier enorm door gesteund en geholpen voelen.

 • Avatar van Saraya
  Reply Saraya 7 juli 2016 at 21:17

  Wat stoer van je!
  En wat een prachtige foto van je bij het artikel :)
  X

 • Avatar van Hilde
  Reply Hilde 7 juli 2016 at 14:48

  Echt super knap!! Knap om hier zo open en bloot mee naar buiten te komen in een bekend tijdschrift. Respect :-)

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 7 juli 2016 at 13:14

  Ik heb diepe respect. Je maakt deuren open voor vrouwen met hetzelfde probleem. En ik zie het eerlijk waar nooit bij jou. Geen moment dat ik daar aan denk. <3

 • Avatar van lois71
  Reply lois71 7 juli 2016 at 12:10

  Een topvrouw ben je.
  Respect en voor verl vrouwen zou dit toch herkenbaar zijn.
  Ik krijg altijd de Libelle van mijn moeder dus zal het artikel nog wel gaan zien/lezen.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 7 juli 2016 at 11:34

  zo stoer dat je dit allemaal hebt laten publiceren <3

 • Avatar van Kleine Prinses
  Reply Kleine Prinses 7 juli 2016 at 11:24

  echt respect! Super! En een mooie foto bij het artikel hoor!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 7 juli 2016 at 10:58

  Zo goed dat ze er aandacht aan besteden en wat mag je trots zijn op jezelf.. Boegbeeld hoor!

 • Avatar van Kiss & Make-up
  Reply Kiss & Make-up 7 juli 2016 at 10:44

  Heel knap dat je dit deelt en zo open durft zijn over iets waar wij als vrouwen toch niet echt durven over spreken.

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 7 juli 2016 at 10:00

  Wauw, wat dapper van je! Sowieso al dapper dat je dit deelt, ik kan me voorstellen dat dit iets is wat moeilijk was te accepteren. Mooie foto en echt een gaaf artikel!

 • Avatar van Jamey Herben
  Reply Jamey Herben 7 juli 2016 at 09:54

  Wat goed dat je zo je verhaal hebt gedaan! Echt, chapeau!

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 7 juli 2016 at 09:28

  Ah heel tof dat je hier ‘ja’ op hebt gezegd!!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 7 juli 2016 at 08:22

  Wauw wat goed dat je in de Libelle staat met je verhaal! Ik zal het artikel gaan lezen want m’n moeder is abonnee.

 • Avatar van femkedj
  Reply femkedj 7 juli 2016 at 08:21

  Ik vind het knap dat je ja hebt gezegd om dit in Libelle te laten publiceren. Ja, het staat op je blog.. maar toch is dit jouw stukje internet en is dat persoonlijker en staat het dichter bij jou. Heel knap :-)!

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 7 juli 2016 at 07:59

  Wat stoer van je! En wat een prachtige foto bij het artikel.

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 7 juli 2016 at 07:46

  Zo stoer….. en zo tof dat je andere vrouwen laat zien hoe mooi je kunt zijn ondanks je imperfecties.
  Jij bent nou echt iemand die niet alleen mooi is van buiten, maat ook van binnen.
  Mooie gedaan echt helemaal top!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 juli 2016 at 06:43

  Wat goed van jou dat jij hierover had durven te praten voor zo een goed gelezen magazine!
  Petje af.
  Ik herinner me inderdaad de artikelen.
  Het eerste artikel had ik net gelezen.
  Is het magazine waar jij over dit probleem hebt geschreven nu deze week te koop?
  Ik wil het zeker lezen.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.