Lifestyle

7 tips om een hete zomernacht door te komen

27 juli 2016

zomernacht
De afgelopen week was het weer zover en er gaan er vast nog een heleboel aankomen deze zomer: van die hete, klamme nachten waardoor je de slaap bijna niet kan vatten en daardoor ’s ochtends niet uitgerust bent. No beautysleep :( Je herkent het vast wel: liggen te draaien, wapperen, onder de deken, boven de deken, ventilator aan en toch weer uit.. In dit artikel geef ik je 7 tips om zo’n hete zomernacht wel goed door te kunnen komen zodat je uitgerust wakker wordt!

Drink voldoende
Geen heel erg vernieuwende tip misschien maar wel een heel belangrijke. Met warm weer verlies je meer vocht dan normaal en het is daarom belangrijk je vochthuishouding op peil te houden. Probeer warme dranken en alcohol te vermijden tot een paar uur voor het slapen gaan en zet een karaf met fris water en ijsklontjes op je nachtkastje zodat je – als je tòch wakker wordt – een paar slokjes verfrissend water kan drinken.

Doe de ramen en gordijnen op tijd open
Zorg dat je alle ramen in huis pas openzet en de gordijnen pas open doet op het moment dat het buiten koeler is dan binnen en zorg dat er een luchtstroom ontstaat door vooral ramen en deuren tegenover elkaar open te zetten. De wind doet de rest! Zet eventueel een ventilator op een zachte stand voor het raam zodat deze de koele lucht de kamer in kan trekken :)

Wees trouwens niet te fanatiek met een airco of ventilator. Als je deze te fanatiek aanzet kan je er nog wel eens een stijve nek en droge ogen aan overhouden.

Jaag die muggen weg
Muggen houden niet van de geur van citroen. Zet daarom een mooie lantaarn met citroenkaars of een ouderwetse citronella kaars op je slaapkamer en doe zo min mogelijk lampen aan. Dan houden die beestjes je tijdens zo’n klamme zomernacht in ieder geval ook niet meer wakker.

De juiste stof
Het klinkt heel aantrekkelijk om lekker naakt te gaan slapen als het zo’n zwoele zomernacht is, maar het zorgt juist voor meer warmte omdat er geen laagje tussen jou en de matras en tussen bepaalde lichaamsdelen zit. Door te slapen in een linnen of katoenen los shirt ga je duidelijk minder zweten.

Don’t stress about it
Je wéét dat het warm is en dat de nacht minder comfortabel zal gaan worden dus probeer dit los te laten. Hoe minder je erom stresst hoe minder druk je je maakt en hoe fijner de nacht zal zijn.

Afkoelen
Neem een verfrissende lauwwarme douche voor het slapen gaan om je lichaam te helpen af te koelen. Geen tijd of zin in een douche? Neem dan een verfrissend voetenbadje, dat helpt ook al goed!

Seks. Sex.
En.. mocht nou niks helpen dan hierbij nog een 18+ tip. Want na een heerlijke vrijpartij – hoe vlot dan ook – slaap je altijd een heel stuk vaster en heb je in ieder geval wat afleiding ;)

Mocht je nog aanvullende slaaptips hebben die je met andere lezers en mij wil delen, laat deze dan achter in de comments onder dit artikel ♥

Enjoy your day!

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sheila
  Reply Sheila 25 juli 2018 at 08:09

  Tip voor lezers met een plat dak: lange tuinslang en je dak onder water zetten. Door de verdamping koelt het heel snel af in huis!

 • Avatar van Leandra
  Reply Leandra 24 augustus 2016 at 22:04

  Toen ik nog alleen sliep legde ik nog wel eens een vochtige handboek onder mij.
  Ook flessen met ijskoud water in bed kunnen helpen.

 • Avatar van Susan
  Reply Susan 24 augustus 2016 at 20:14

  Babypoeder op je bed strooien dan voelt het ook minder klam em het ruikt lekker :)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 28 juli 2016 at 09:43

  Ooh ja! De hitte.. ik heb hier een ventilator staan, dat helpt een beetje.. Van dat voetenbadje is een fijne tip, dank!

 • Avatar van Jonna@Burgertrutjes
  Reply Jonna@Burgertrutjes 27 juli 2016 at 22:32

  Goede tips, het beste is inderdaad om je eraan over te geven en het te accepteren! En ik denk altijd maar zo, in de zomer heb je minder slaap nodig. Want van de zon krijg je overdag weer veel energie terug.

 • Avatar van YuStSoMe
  Reply YuStSoMe 27 juli 2016 at 20:21

  Ik val nu al in slaap… Ben heel moe de laatste tijd. Echter om 4 uur word ik vaak wakker na heftige dromen. De tip is dan om ook even op te staan, wat te drinken en dan terug in bed, ondertussen is je bed ook weer afgekoeld.

 • Avatar van Alex
  Reply Alex 27 juli 2016 at 16:03

  Tot nu toe waren er gelukkig nog geen muggen bij mij, maar het is ZO warm! Ik ga dus vanavond zeker een paar van je tips testen!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 27 juli 2016 at 15:55

  Handge tips, al pas ik de meeste al wel toe. Vanwege mijn gezondheid lig ik heel veel op bed en met deze warmte leg ik een groot badlaken op bed en lig daar op, dat scheelt heel veel klamme lakens. Ook leg ik een handdoek op mijn kussen en maak ik gebruik van een Cobber. Dat is een sjaal die dmv een speciale techniek en water, 2-3 dagen koel blijft en dat is echt zo ontzettend lekker. Ik vonden kocht hem op de site van Bijzonder Handig (bijzonderhandig.nl), (je kunt hem vinden onder persoonlijke verzorging). Veel waterijsjes eten is ook heerlijk verfrissend ;-)

 • Avatar van Ashley
  Reply Ashley 27 juli 2016 at 12:34

  Handige tips, zelf heb ik ook altijd een flesje water op mijn nachtkasje staan! Gordijnen doe ik wel altijd dicht, anders vindt ik het zo vervelend als het licht wordt haha.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 27 juli 2016 at 08:31

  Goede tips waarvan ik een aantal al regelmatig toepas. Vannacht heb ik deet gebruikt tegen de muggen want ik werd elke nacht wel een paar keer geprikt. Afgelopen nacht niet gelukkig. Ik heb een product met 20% deet gebruikt. Verder laten wij de ventilator aan op een afstandje op de heetste nachten.

 • Avatar van Lindsey Beljaars
  Reply Lindsey Beljaars 27 juli 2016 at 08:23

  Hihi goede tips! Ik heb gelukkig een airco in mijn kamer, ideaal met dit weer!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 juli 2016 at 06:35

  Handige tips vooral die van de muggen ;-)

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.