Mama & Kind

Kids talk | Zazu LOU nachtlampje

24 juli 2016

zazu lou
Onze dochter is helaas niet zo’n goede slaper. Ze sliep na haar geboorte in no time met gemak hele nachten door en al snel was dat klokje rond, maar vanaf ongeveer haar eerste verjaardag is het mis. Ze wordt met vlagen hele periodes meerdere keren per avond/nacht wakker en moet dan huilen of is in paniek. Heel vervelend voor ons maar natuurlijk ook voor haar :( We doen er dan ook al zo’n anderhalf jaar alles aan om haar te helpen de nachten beter door te komen en iets wat de laatste tijd erg goed lijkt te helpen is het Zazu LOU nachtlampje.

zazu lou
We kregen het nachtlampje net voor ons tripje naar Eurocamp Beekse Bergen binnen en jullie hebben hem ook al even voorbij kunnen zien komen in de vlog naar aanleiding van ons tripje. Het is een nachtlampje in de vorm van een uiltje onder een boog die tegelijk en afzonderlijk van elkaar licht kunnen geven. Dit lampje is er in meerdere kleurencombinaties, maar wij hebben gekozen voor de roze met witte variant. Hoe kan het ook anders ^^

Het fijne aan dit lampje is dat er een tijdschakelaar ingebouwd zit wat meerdere opties geeft. Je kan het uiltje en de boog gewoon de hele nacht aanlaten, maar je kan ook de timer inschakelen waardoor de boog na 30 minuten uit gaat en het uiltje na 60 minuten. Beide lampjes zijn dus ook afzonderlijk in te stellen, óók qua lichtsterkte. Zo kan je hem feller zetten om bij voor te lezen, daarna dimmen en op de timer instellen. Zo valt je kindje vertrouwd met lampje in slaap maar is het de rest van de nacht donker.

Door de ingebouwde geluidssensor reageert het uiltje als je kind in de nacht wakker wordt. Kortom: als je kind huilt of roept gaat het uiltje weer even een paar minuten aan en volgens ons geeft dat Shae in ieder geval wat meer rust. “Hey, ik ben in mijn vertrouwde kamertje want uiltje is er ook!” Dat idee.

zazu lou

Het Zazu LOU nachtlampje werkt zowel met stekker als op 3 AA batterijen dus is ook perfect om mee te nemen op vakantie zodat je kindje toch zijn of haar vertrouwde lampje bij zich heeft. Zazu LOU is verkrijgbaar in de kleurencombinaties roze-wit, petrol-wit en grijs-wit en kost €39,95. Via de website van ZAZU Kids kan je meer informatie lezen en de verkooppunten vinden. Zazu Kids is ook te volgen via Facebook en Instagram.

zazu lou

Heeft dit lampje alle slaapproblemen van Shae opgelost? Nee, dat helaas niet maar het geeft naar ons idee wel meer rust! De nachten zijn duidelijker rustiger, de ‘buien’ minder lang en intens en je merkt gewoon dat ze er blij mee is. Ze wil het uiltje zelf aanzetten als ze naar haar kamer gaat ’s avonds en roept ’s ochtends altijd gelijk om uiltje waarna hij aanspringt en ze blij roept “Kijk! Daar is ie. Uiltje!” ♥

Wat heeft bij jouw kindje(s) geholpen voor fijne nachten?

Liefs,
Desirée

> Volg jij mij al via Twitter, InstagramFacebook en/of Bloglovin’ ?
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nynke
  Reply Nynke 27 juli 2016 at 22:23

  Nou hebben wij nog een ukkie vergeleken met Shae, maar hier ook dat lampje.
  Was ook superhandig toen ze nog echt mini was met ’s nachts verschonen en zo, hoefde het grote licht niet aan :)

 • Avatar van Varenka
  Reply Varenka 26 juli 2016 at 10:40

  OMG dit zou ik bijna zélf willen hahaha…..gelukkig gaat ’t mijn man te ver anders had ik het vast zelf gekocht. Nu maar wachten op kleinkinderen dan ;-p

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 juli 2016 at 05:24

  Wat een prachtig lampje.
  Helaas dat jullie dochter geen goede slaapster is ’s nachts.
  Hoop dat het ooit een keer beter zal gaan.

  Xoxo

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 24 juli 2016 at 22:06

  Wat jammer dat Shae niet zo’n goede slaper is. Wat leuk dat ze zo blij is met haar lampje en het is fijn dat het uiltje in ieder geval wat helpt. Een tip kan ik je niet geven, want ik heb zelf geen kinderen. Vrienden van mij hebben ook altijd veel plezier gehad van een zelfde soort lampje voor hun, toen ook slecht slapende dochter. Wat een leuke foto van Shae :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.